APS-C E-MOUNT BEZ OGLEDALA

Fotoaparat Alpha 6100 APS-C sa brzim AF

ILCE-6100 / ILCE-6100L / ILCE-6100Y
Slika – Fotoaparat Alpha 6100 APS-C sa brzim AF

silverblack

Samo kućište

ILCE-6100

Cena nije dostupna

Kućište + 16–50 mm zum objektiv

ILCE-6100L

Cena nije dostupna

Kućište + zum objektivi (16-50 mm i 55-210 mm)

ILCE-6100Y

Cena nije dostupna

Snimite svet, podelite viziju

Snimajte trenutke i portrete koje ćete pamtiti i deliti. Uz izuzetan kvalitet slike i brzinu zasnovanu na tehnologiji razvijenoj za modele punog formata, možete da prepustite naporan rad aparatu. α6100 osigurava da nikad ne propustite ni trenutak.

Slika neprekidnog praćenja velikom brzinom
Neprekidno praćenje velikom brzinom
Slika beskompromisnog kvaliteta slike
Beskompromisan kvalitet slike
Slika ekspresivnog snimanja filmova za sve
Ekspresivno snimanje filmova za sve
Slika: Odaberite vlastiti stil snimanja
Odaberite vlastiti stil snimanja
Neprekidno praćenje velikom brzinom
Slika praćenja u realnom vremenu
Praćenje u realnom vremenu

Pratite objekat uz pouzdanu preciznost

Držanje aktivnih objekata u stabilnom fokusu važno je za hvatanje bitnih trenutaka, bilo da pokrivate sportski događaj ili dokumentujete svakodnevni život. Prefinjeni algoritmi za praćenje objekata kompanije Sony zasnovani na AI-ju neće vas izneveriti, jer obrađuju dosta prostornih podataka velikom brzinom i u realnom vremenu.

Slika funkcije Eye AF u realnom vremenu za ljude
Eye AF u realnom vremenu za ljude

Eye AF u realnom vremenu pruža neprekidno praćenje oka prilikom snimanja portreta u pokretu. Prioritet može da bude na levom ili desnom oku i funkcioniše čak i kad je lice delimično skriveno, osvetljeno otpozadi ili osoba gleda nadole.

Slika funkcije Eye AF u realnom vremenu za životinje
Eye AF u realnom vremenu za životinje

Inovativni algoritmi kompanije Sony za otkrivanje oka prilagođeni su i životinjama kao i ljudima, kako bi vam omogućili oštro fokusirane portrete ljubimaca i prelepe snimke divljih životinja.

[1] Raspored tačaka AF sa faznom detekcijom (425 tačke) [2] Raspored tačaka AF sa detekcijom kontrasta (425 tačaka)

Automatski fokus na koji možete da se oslonite

Široka oblast AF, izuzetno brzo snimanje i neprekidno praćenje

Široka pokrivenost AF na aparatu zasnovana je na gustim nizovima od 425 tačaka fazne detekcije i 425 tačaka sa detekcijom kontrasta za veoma povećanu preciznost detekcije. Brze performanse procesora najnovije generacije pomažu da se postigne izuzetna brzina AF od 0,02 sekunde, dok napredni algoritmi nastoje da predvide buduću lokaciju objekta.

Slika brzog uzastopnog snimanja do 11 kadrova u sekundi uz AF/AE
Brzo uzastopno snimanje do 11 kadrova u sekundi uz AF/AE

Impresivno brza unutrašnja obrada i velika memorija bafera omogućavaju da snimate uzastopno do 11 kadrova u sek. s naknadnim prikazom ili 8 kadrova u sek. za pregled u realnom vremenu s minimalnim kašnjenjem. Možete da snimite oko 77 snimaka u JPEG (standardnom) formatu u rafalu.

Slika za tiho uzastopno snimanje do 8 kadrova u sekundi
Tiho uzastopno snimanje do 8 kadrova u sekundi

Tiho snimanje je korisno onda kad bi buka mogla da ometa, na primer na događajima uživo ili pri snimanju portreta životinja. α6100 može da snima uzastopno bez buke zatvarača do 8 kadrova u sekundi sa AF/AE praćenjem, čak i u AF-C režimu i uz Eye AF u realnom vremenu ili praćenje u realnom vremenu.

Beskompromisan kvalitet slike
Vrhunska rezolucija slike i teksture prirodnog izgleda

APS-C senzor koristi bakarne žice za bolju provodljivost i unapređenu obradu putem kola kako bi se optimizovala efikasnost prikupljanja svetlosti. Zajedno sa procesorom slike najnovije generacije, to omogućava bolju rezoluciju slike i teksture prirodnog izgleda.

Slika vrhunske rezolucije slike i teksture prirodnog izgleda
Slika jasnijih slika u slabo osvetljenim okruženjima
Jasnije slike u slabo osvetljenim okruženjima

Unapređeno smanjivanje šuma podiže kvalitet, čak i u tamnim okruženjima kad je neophodno snimanje velike osetljivosti. Izvorna ISO osetljivost dostiže maksimalno ISO 32.000, sa proširenom ISO osetljivošću od najviše 51.200 za fotografije. Smanjenje šuma je najefikasnije u čestom opsegu osetljivosti od srednjeg do visokog.

Slika realističnih nijansi kože
Realistične nijanse kože

Funkcija za nijansu kože, nasleđena od naših najnovijih nagrađivanih fotoaparata punog formata, snima prirodnu lepotu nijansi ljudske kože, tako da dobijate najbolje moguće portrete.

Slika realistične reprodukcije boje
Realistična reprodukcija boje

Slike prirodnog izgleda sa unapređenom reprodukcijom boje bolje odgovaraju onome što vidite u realnom životu, sa življim bojama cveća i sličnih objekata, kao i smanjenjem nazubljenosti i lažnih boja.

Ekspresivno snimanje filmova za sve
Fast Hybrid AF za video zapise

AF sa faznom detekcijom i AF sa detekcijom kontrasta funkcionišu zajedno

Fast Hybrid AF daje brzinu, preciznost i performanse praćenja da bi se ispunili strogi zahtevi automatskog fokusiranja 4K filmova. Efikasnija upotreba fazne detekcije u ravni fokusa omogućava stabilniji AF, a sistem AF sa detekcijom kontrasta doprinosi ukupnoj preciznosti. Gladak, stabilan fokus održava se čak i kad neki objekat prođe ispred objekta koji snimate.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Slika snimanja 4K filmova visoke rezolucije
Snimanje 4K filmova visoke rezolucije

Očitavanje pune rezolucije, bez spajanja piksela, obrađuje oko 2,4 puta više informacija nego što je neophodno za 4K (QFHD: 3840 x 2160) snimak kako bi se napravili filmovi sa izuzetnim detaljima, dubinom i realizmom.

Slika praćenja dodirom za filmove
Praćenje dodirom za filmove

Funkcija praćenja dodirom na fotoaparatu pruža glatko, neprekidno praćenje fokusa objekta i može se aktivirati jednostavnim dodirom ekrana.

Slika proširenja opcija za pravljenje filmova
Proširite opcije za pravljenje filmova

Fotoaparat može direktno da snima filmove sa usporenim snimkom (do 5x) i ubrzanim snimkom (do 60x) bez potrebe za naknadnim obrađivanjem na računaru.

Slika ulaza za spoljni mikrofon za zvuk visokog kvaliteta
Ulaz za spoljni mikrofon za zvuk visokog kvaliteta

α6100 ima priključak za spoljni mikrofon, koji vam pruža više opcija za zvuk, podesnih za ozbiljno snimanje filmova i vlogovanje visokog kvaliteta.

Odaberite vlastiti stil snimanja
Olakšano je kadriranje samog sebe

Lako je kadrirati samog sebe za snimanje vloga i autoportretе zahvaljujući LCD monitoru fotoaparata koji se naginje nagore za punih 180 stepeni.

Slika olakšanog kadriranja samog sebe
Slika fleksibilnog snimanja iz niskog ugla
Fleksibilno snimanje iz niskog ugla

Monitor se naginje nagore za 180° i nadole za 74°, tako da lakše možete da kadrirate objekat kad snimate iz niskih ili visokih uglova.

Praktične funkcije praćenja i fokusiranja pomoću dodira

Kad podesite praćenje dodirom u meniju, možete izabrati objekat dodirom monitora. Bilo da slikate fotografije ili filmove, aparat će započeti automatsko praćenje. I funkcija fokusiranja pomoću dodira jednostavno se koristi – dodirnite odgovarajuću tačku na monitoru i podesite fokus.

Slika praktičnih funkcija praćenja dodirom i fokusiranja pomoću dodira
Fleksibilne, personalizovane postavke kontrola
Slika prilagodljivih kontrola za ugodan rad
Prilagodljive kontrole za ugodan rad

Model α6100 možete da podesite za maksimalno ugodan rad tako što ćete do osam tastera i kontrola dodeliti nekim od 89 različitih operacija za snimanje i reprodukciju.

Slika funkcije My Menu (Moj meni) za brzi pristup
Funkcija My Menu (Moj meni) za brzi pristup

Funkcija fotoaparata My Menu (Moj meni) omogućava vam da registrujete do 30 različitih stavki menija za brz pristup operacijama koje često koristite.

Slika prilagođavanja korisničkog interfejsa
Prilagođavanje korisničkog interfejsa

Ekran s prilagođenim postavkama ilustruje položaj kontrolnih tastera i dugmadi aparata, tako da lako možete da potvrdite dodeljene funkcije. Takođe, možete da prikažete opcije menija sa funkcijama dok ga prilagođavate, kako biste ga lakše podesili.

Slika aplikacija za računare Imaging Edge
Aplikacije za računare Imaging EdgeTM

Bolje fotografije uz aplikacije za računare Imaging Edge. Koristite „Remote“ da kontrolišete i nadgledate snimanje uživo sa računara, „Viewer“ za brz pregled, ocenjivanje i biranje fotografija iz velikih biblioteka i „Edit“ za razvijanje RAW podataka u kvalitetne fotografije za isporuku. Iskoristite Sony RAW datoteke i efikasnije upravljajte produkcijama.

Ilustracija
Imaging Edge™ Webcam

Imaging Edge Webcam olakšava korišćenje aparata kompanije Sony kao kvalitetne Web kamere, sa širokom kompatibilnošću, za impresivno strimovanje uživo i konferencije.

Slika brošure za a6100
Preuzimanje brošure

Specifikacije i funkcije

Uz izvanrednu brzinu i performanse AF-a, kao i istrajno praćenje objekata, α6100 vešto izlazi na kraj sa mehanikom fotografije, tako da vi možete da se usredsredite na kreativnije stvari. Snima kratkotrajnu akciju i pruža divne slike čak i u izazovnim okruženjima, pa dobijate zadivljujuće fotografije i 4K filmove visoke rezolucije.
  • Brzi AF od 0,02 s, uz 425 tačaka AF-a sa faznom detekcijom

  • Snimanje 4K video zapisa visoke rezolucije

  • CMOS senzor Exmor sa 24,2 megapiksela

  • Praćenje u realnom vremenu, Eye AF u realnom vremenu, Eye AF za životinje

  • LCD ekran osetljiv na dodir sa mogućnošću nagiba od 180° za lakše pravljenje autoportreta i snimaka iz visokog i niskog ugla

Kompatibilnost objektiva
E-mount objektiv kompanije Sony
Tip senzora
APS-C (23,5 x 15,6 mm) Exmor CMOS senzor
Broj piksela (efektivno)
Približno 24,2 megapiksela
ISO osetljivost
Fotografije: ISO 100–32.000 (ISO vrednosti do ISO 51.200 mogu da se podese kao prošireni ISO opseg), AUTOMATSKI (ISO 100–6400, mogućnost izbora donjeg i gornjeg ograničenja), video zapisi: ekvivalentno vrednosti ISO 100–32.000, AUTOMATSKI (ISO 100–6400, mogućnost izbora donjeg i gornjeg ograničenja)
Trajanje baterije (fotografije)
Oko 380 snimaka (tražilo)/oko 420 snimaka (LCD ekran) (CIPA standard)
Tip tražila
Elektronsko tražilo od 1,0 cm (0,39 inča) (u boji)
Tip monitora
Široki TFT od 7,5 cm (tip 3,0)
Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini

Nagrade

Nagrade