Objektiv koji odgovara vašoj mašti

Sveobuhvatan asortiman objektiva kompanije Sony prepušta vam kontrolu nad kreativnošću.

skica A-mount objektiva
A-mount objektivi

Zahvaljujući tome što je nastao na osnovu duge istorije na polju objektiva, A-mount sistem donosi svestranost na sve naše A-mount i E-mount fotoaparate, kao što su popularni α77II i profesionalni α99.

skica E-mount objektiva
E-mount objektivi

Napravljena za korišćenje sa našim kompaktnim E-mount fotoaparatima i modelima bez ogledala, ova sve šira serija nudi različite APS-C i opcije punog formata.

Sony G Lens i ZEISS® objektivi

Precizni objektivi napravljeni za profesionalce

G Master
G Master

Visoka rezolucija i spektakularni „bokeh“ objedinjeni su u objektivima koji će još mnogo godina nastaviti da pružaju vrhunske performanse sa najnaprednijim fotoaparatima.

G Lens (G Lens je zaštićeni žig i nema oblik u množini)
G objektiv

G Lens objektivi sa velikim otvorom blende kombinuju unapređenja za izvanredne performanse. Specijalno staklo smanjuje moguća odstupanja u bojama pri velikim otvorima blende; pomoću kružnog otvora blende možete da kreirate defokusiranu pozadinu.

ZEISS® objektivi
ZEISS® objektivi

Kompanija Sony je zajedno sa kompanijom ZEISS® razvila seriju objektiva kako bi preko 160 godina optičke ekspertize učinila vama dostupnim. Specijalno staklo, premazi i sofisticirani proizvodni procesi daju zaista profesionalne i kreativne alatke.

Vidite. Zamislite. Ovekovečite.

Vešti fotograf vidi scenu, zamisli kako da je zabeleži u obliku fotografije, a zatim se uhvati u koštac sa tehničkim izazovom kadriranja i snimanja slike. Posedovanje velike kolekcije objektiva pruža vam precizne alatke potrebne za pretvaranje mašte u sliku.

Za portrete

Dobri objektivi za portrete imaju veliki otvor blende koji omogućava veće brzine zatvarača. Veliki otvori blende pružaju veću dubinu polja za upečatljivo isticanje subjekta u odnosu na pozadinu. Objektivi za portrete često imaju žižne daljine između 50 i 135 mm i otvor blende F5,6 ili veći.

Divlje životinje

Održite razdaljinu, ali tako da napravite snimak. Telefoto i objektivi sa snažnim zumom, naročito sa žižnim daljinama između 200 i 500 mm, pružaju najbolji način za snimanje životinja u punom sjaju.

Pejzaž

Najbolji objektivi za ovu namenu imaju malu žižnu daljinu (20–35 mm) i širok ugao gledanja radi smeštanja što više pejzaža u kadar. Stativ je koristan zato što omogućava snimanje pri užem otvoru blende, za maksimalan nivo detalja.

Makro + krupni planovi

Za najbolje krupne planove koristite namenski makro objektiv koji pruža uvećanje za pravljenje slika subjekta u prirodnoj veličini. Dobri makro objektivi pružaju ravno polje fokusa kako bi mali objekti poput poštanskih marki bili oštri u sredini i po ivicama.

Sport

Dve glavne osobine dobrog objektiva za sportsku fotografiju jesu veliki zum i širina, tj. „brzina“. Za sportske događaje nudimo dosta A-mount i E-mount objektiva, i telefoto sa fiksnom žižnom daljinom i telefoto zum.

Slika objektiva
Vodič za terminologiju u vezi sa objektivima
Slika za stranicu za podršku
Podrška za objektive

ZA VLASNIKE