Najbolji prijatelj u super izdanju

Snimanje portreta životinja i fotografisanje divljih životinja nikada više neće biti isto zahvaljujući Sony funkciji Eye AF u realnom vremenu za životinje.

Evolucija Sony funkcije Eye AF u realnom vremenu

Čuvena funkcija kompanije Sony Eye AF u realnom vremenu, zasnovana na veštačkoj inteligenciji, evoluirala je na novi nivo i sada omogućava pouzdano automatsko fokusiranje očiju životinja, kao i ljudi.

Eye AF u realnom vremenu
Sve o Sony opciji Eye AF u realnom vremenu za ljude

Sony Eye AF u realnom vremenu sjajan je i za snimanje ljudi, od dece koja se igraju do pravljenja zadivljujućih portreta.

Pravite prelepe portrete ljubimaca

Automatskim fokusiranjem na oči ljubimca umesto na okolno okruženje, Eye AF u realnom vremenu za životinje olakšava snimanje sjajnih portreta životinja putem pritiska dugmeta okidača dopola.

Snimajte izraze lica u pravom trenutku

Čak ni kada razigrani štenci ne žele da miruju ni minut, i dalje možete da snimite promenljive izraze lica jer tu je brz i precizan fokus.

Snimajte ljubimce kada su opušteni s vama

Eye AF u realnom vremenu za životinje savršeno se uklapa sa tihom funkcijom zatvarača, pa nema potrebe za narušavanjem opuštene atmosfere.

Spremite se za susrete u divljini

Ako koristite Eye AF u realnom vremenu za životinje, bolje ćete iskoristiti kratke i slučajne susrete sa divljim životinjama.

Eye AF u realnom vremenu sada podržava automatsko fokusiranje očiju životinja
Eye AF sada podržava automatski fokus očiju životinja

Napredna AI tehnologija prepoznavanja objekata koja se koristi u Sony funkciji Eye AF u realnom vremenu unapređena je novim algoritmom koji, pored ljudi, podržava i životinje. To omogućava brzu, preciznu, automatsku detekciju i praćenje očiju različitih životinja.

Prelazak na režim za životinje

Prepoznavanje životinja ima posebnu postavku menija. Odaberite „Životinja“ iz postavke menija za „Detekcija objekata“. Zatim možete da aktivirate prepoznavanje očiju objekta tako što ćete napola pritisnuti dugme okidača ili tako što ćete pritisnuti prilagođeni taster.

Prelazak na režim za životinje
Pouzdani fokus i praćenje i u zahtevnim okruženjima
Pouzdani fokus i praćenje i u zahtevnim okruženjima

Eye AF u realnom vremenu za životinje pouzdano funkcioniše čak i kada u blizini objekta ili delimično ispred njega ima drugih predmeta, kao što su prozorsko okno, nečije ruke, drveće, žbunje ili slične prepreke.

Fotografije kućnih ljubimaca iz druge perspektive
Fotografije kućnih ljubimaca iz druge perspektive

Kada koristite LCD ekran sa mogućnošću nagiba na fotoaparatu serije α, možete da snimate iz različitih uglova ili sa visokih i niskih položaja jer vam široka oblast AF i funkcije fokusiranja dodirom olakšavaju fokusiranje ciljnog objekta.

Tiho snimanje vam omogućava da snimate prirodne izraze lica
Tiho snimanje vam omogućava da snimate prirodne izraze lica

Funkcija tihog snimanja, dostupna na kompatibilnim fotoaparatima serije α, idealna je za fotografisanje životinja. Eye AF u realnom vremenu za životinje podešava i održava fokus, a okidanje zatvarača je tiho. Može se koristiti i sa uzastopnim snimanjem.

Praćenje životinja u pokretu
AF sa velikom pokrivenošću pouzdano snima scenu

Čak i razigrane štence možete da snimite oštro fokusirane zahvaljujući širokoj oblasti automatskog fokusa fotoaparata i funkciji Eye AF u realnom vremenu za životinje.

Kako funkcioniše
Otkrivajte fotoaparate uz Eye AF kompanije Sony

Fotoaparati sa izmenjivim objektivima

Kompaktni fotoaparati

Otkrijte svet vizuelnog izraza