Eye AF: tajna za nezaboravne portrete

Računajte na ekskluzivni Eye AF kompanije Sony pri dobijanju oštrog fokusa i uspešnijih portreta. Revolucionarna alatka za sve – čak i za profesionalce i ljubitelje fotografije.

Oko je prozor u dušu portreta 

Sjaj oka. To je obeležje svakog odličnog portreta – pogled u dušu osobe na slici. Jedinstveni Eye AF kompanije Sony donosi ovu neprikosnovenu moć svim vašim portretima, budući da neprestano prati ne samo osobu koju snimate, već i svako oko, da biste napravili zadivljujuće slike, bilo da je reč o snimku ili profesionalnom portretu. 

Eye AF u realnom vremenu za životinje
Eye AF u realnom vremenu za životinje

Fotografisanje kućnih ljubimaca i divljih životinja lakše nego ikada! Sony funkcija Eye AF u realnom vremenu važi i za životinjski svet, automatski otkriva i prati oči životinja, kao i ljudi. 

Ključ do sjajnih portreta
Profesionalci ga vole

Uz brz objektiv, razlika između nagrađenog portreta i svakodnevnog snimka može da se svede na ništa više do dužine trepavice. Profesionalci znaju da ništa ne može tako da oživi sliku kao sjaj savršeno fokusiranog oka i zato Eye AF kompanije Sony predstavlja tako revolucionarnu inovaciju.

Moć Sony tehnologije Eye AF
Pouzdano praćenje oka, u svim uslovima

Uhvatite oko za vrhunski portret. Eye AF koristi izvanrednu široku AF oblast i preciznu detekciju oka kompanije Sony što otvara prostore nezamislive slobode pri pravljenju kompozicije, tako da svoj kreativni izraz možete da istražujete bolje nego ikada ranije.

Delimično skriveno lice
Delimično skriveno lice
Pogled usmeren nadole
Pogled usmeren nadole
Pozadinsko osvetljenje
Pozadinsko osvetljenje
Nošenje naočara
Nošenje naočara
U zatvorenom prostoru
U zatvorenom prostoru
Mali objekti
Mali objekti
Poboljšani Eye AF u realnom vremenu
Poboljšani Eye AF u realnom vremenu

Oči subjekta se prepoznaju čim se dugme okidača dopola pritisne, a zatim se neprekidno prate u AF-C režimu sa izuzetnom preciznošću. Eye AF u realnom vremenu omogućava da se pri snimanju filmova umesto na fokusiranje koncentrišete na subjekte.

Odaberite levo ili desno oko objekta
Odaberite levo ili desno oko objekta 

Sada u meniju unapred možete da izaberete „Levo oko“, „Desno oko“ ili „Automatski“, pa više pažnje možete da posvetite kompoziciji. Ove opcije se mogu dodeliti prilagođenoj dugmadi, tako da možete brzo da prelazite sa jedne na drugu tokom snimanja. 

Revolucionarni AF za detekciju oka
Inovacije omogućene dizajnom bez ogledala

[1] Standardni DSLR fotoaparati [2] Fotoaparati bez ogledala kompanije Sony

Inovacije omogućene dizajnom bez ogledala

Kao vodeći proizvođač senzora slike, neuporediva tehnologija procesora i senzora kompanije Sony može da otkriva objekte u realnom vremenu, odredi precizan položaj oka i pruži savršen fokus. Tačke AF velike preciznosti – dosta šire od onih kod standardnih DSLR fotoaparata – pomažu vam da pratite objekte u kadru i svaki put ih verno snimite.

Unapređeno prikupljenim praktičnim znanjem

Nisu svi fotoaparati bez ogledala isti. Eye AF performanse kompanije Sony omogućene su nakon decenija pionirskih koraka u snimanju – od vodećeg razvoja na tržištu na polju senzora slike, procesora i objektiva pa do softverskih algoritama za detekciju oka.

Unapređeno prikupljenim praktičnim znanjem

 [1] Objektiv [2] Senzor slike [3] Procesor slike [4] Softverski algoritam 

Otkrivajte fotoaparate uz Eye AF kompanije Sony

Fotoaparati sa izmenjivim objektivima

Kompaktni fotoaparati