Slojevi sjajnih ideja

Sony je napravio slojeviti CMOS senzor slike punog formata sa unutrašnjom memorijom za model α9 visokih performansi. Rezultat je manji i lakši profesionalni fotoaparat sa manje resursa .

Redefinisanje fotoaparata sa izmenjivim objektivima

Uprkos stalnom napretku tehnologije digitalnog snimanja, mehaničke karakteristike ograničile su prednosti za korisnike digitalnih SLR uređaja na relativno mala unapređenja u veličini i funkcijama.
Sada, uz revolucionarnu inovaciju, Sony je prevazišao ta ograničenja kako bi redefinisao budućnost fotoaparata sa izmenjivim objektivima. Exmor RS, prvi slojeviti senzor slike od 35 mm punog formata na svetu sa unutrašnjom memorijom, postigao je brzinu i performanse koje u velikoj meri prevazilaze mogućnosti drugih modela, sve to sa manje resursa.

Exmor RS. Evolucija na delu
Exmor RS. Evolucija na delu

Senzor modela α9 donosi veliki skok u performansama i kvalitetu slike pružajući stabilan automatski fokus, tiho uzastopno snimanje bez vibracija do 20 kadrova u sekundi i tražilo bez zatamnjenja.

Slojeviti CMOS senzor punog formata od 35 mm sa unutrašnjom memorijom

Senzor napravljen za sjajne performanse 

Novi slojeviti CMOS senzor na modelu α9 pruža profesionalne performanse, bez ograničenja mehaničkih sistema kakva postoje na standardnim digitalnim SLR-ovima.
Prvi na tržištu, veoma brz slojeviti senzor daje slike punog formata od oko 24,2 efektivna megapiksela, sa do 20x većom brzinom očitavanja zahvaljujući integrisanoj memoriji. 

[1] Kolo za brzu obradu signala [2] Oblast piksela [3] Procesor slike [4] Unutrašnja memorija

Više posla. S mnogo manje.

α9 sadrži sve funkcionalnosti standardnog digitalnog SLR ogledala, mehaničkog zatvarača, AF senzora i optičkog tražila u revolucionarnom Exmor RS senzoru slike, istovremeno postižući dramatično smanjenje fizičke veličine i težine fotoaparata. 

Bogat funkcijama i lak za pakovanje
Bogat funkcijama i lak za pakovanje

Uz Exmor RS senzor, α9 je oko 20% manji, u sve tri dimenzije, od standardnog DSLR-a punog formata kao što je prvi Sony model punog formata, α900. Prenosi se lakše nego ikada ranije, bilo gde i bilo kada.

α9 predstavlja potvrdu posvećenosti kompanije Sony funkcionalnosti i kvalitetu slike, kao i većoj mobilnosti pri snimanju. Evolucija CMOS senzora slike od 35 mm punog formata u modelu α9 donosi vrhunske performanse slike i doprinosi znatnom smanjenju veličine fotoaparata.

Nova lagana teška kategorija

Pre skoro 10 godina, Sony je zadivio tržište svojim prvim digitalnim SLR-om punog formata, modelom α900, težine 850 g. Sada novi α9, težine samo 588 g, teži 30% manje i donosi veću mobilnost i stabilnost.

Nova lagana teška kategorija
Visoke performanse za budućnost

Jasufumi Mačitani
vođa projekta za α9

Visoke performanse za budućnost

Inovacija koja služi svima 

Profesionalni fotografi zavise od hvatanja dramatičnih momenata kako bi prikazali emocionalne priče – bez obzira na to da li su u pitanju vesti, sportski događaji ili venčanja. Da bi se ispunili ti zahtevi, kao i težnja ka cilju kompanije Sony da ne ostavlja nikakav uticaj na okruženje, neprestano stremimo razvoju manjih i lakših fotoaparata, bez dovođenja u pitanje kvaliteta slike ili brzine.
Naš novi slojeviti CMOS senzor punog formata nudi neverovatne performanse pri snimanju. On integriše i više funkcija, tako da pomaže u smanjenju broja komponenti kako bi se smanjile i veličina i težina modela α9. Sve je to deo težnje kompanije Sony da najefikasnije iskoristi prirodne resurse prilikom izrade naprednih tehnologija i proizvoda.

Druga strana za tehnologiju kompanije Sony