α9

Inspirativni svetovi za otkrivanje

Strast širi granice mašte
Ali, da li alat ometa taj proces?
Pravi potencijal može da se izrazi samo kad je slobodan
San sreće tehnologiju i rođen je novi fotoaparat, koji je sada rođen ponovo
Budućnost je u vašim rukama, kuda god da krenete

Sada je dostupan novi softver
Sada je dostupan novi softver

Uz ažuriranje softvera verzije 6.0 (ili novije), sad je dostupan novi Eye AF u realnom vremenu za životinje.

α9 galerija fotografija
α9 galerija fotografija
Nova dimenzija brzine fotografisanja

Revolucionarni Sony senzor slike čini konvencionalne mehanizme fotoaparata suvišnima i postiže brzinu i performanse koje prevazilaze mogućnosti mehaničkih uređaja. Štaviše, odsustvo mehaničke buke i vibracije otvara potpuno novi svet mogućnosti za slikanje.

Pokretačka sila za elektronsku revoluciju

Inovativni slojeviti CMOS senzor punog formata sa unutrašnjom memorijom

α9 vas oslobađa ograničenja standardnih SLR-ova koji se oslanjaju na mehaničke sisteme. Prvi koji koristi slojeviti dizajn velike brzine, senzor slike punog formata od 24,2 megapiksela privremeno skladišti velike količine podataka u unutrašnjoj memoriji kako bi se postigla ukupno 20 puta veća brzina očitavanja. Kombinacija CMOS senzora i poboljšanog BIONZ X procesora slike donosi vam istinsku digitalnu slobodu.
[Slojevita struktura sa pozadinskim osvetljenjem sa unutrašnjom memorijom]
(1) Oblast piksela (2) Unutrašnja memorija (3) Kolo za brzu obradu signala (4) Procesor slike

Snimite ono što ranije niste mogli
Brzo rafalno fotografisanje do 20 kadrova u sek.
Brzo rafalno fotografisanje do 20 kadrova u s

Revolucionarni Exmor RS CMOS senzor punog formata i procesor BIONZ X zajedno omogućavaju uzastopno snimanje do 20 kadrova u sekundi sa AF/AE praćenjem. Zadivljujuća velika brzina i jak bafer omogućavaju vam da snimate upečatljive trenutke.

Snimanje bez zatamnjenja
Snimanje bez zatamnjenja

Nemehanički el. zatvarač eliminiše zatamnjenje pri radu stand. SLR ogledala. Neprekidni prikaz objekta dostupan je čak i pri otpuštanju zatvarača, s mogućnošću pregleda uživo 60 kadrova u sek. i minimalno kašnjenje pri uzastopnom snimanju.
(A) Snimanje bez zatamnjenja (B) Snimanje sa zatamnjenjem

Napomena: Ovaj fotoaparat ima elektronski i mehanički zatvarač. Funkcije opisane u ovom odeljku prvenstveno se odnose na rad elektronskog zatvarača.

Pratite radnju uz neprekidan prikaz
AF/AE izračunavanja do čak 60 puta u sekundi
AF/AE izračunavanja od čak 60 puta u sekundi

Svetlost stiže direktno do senzora bez mehaničkih prepreka. Sjajna kombinacija konstrukcije bez ogledala i novih tehnologija za poboljšanje brzine omogućava AF/AE u ravni fokusa punog formata.
(1) AF/AE izračunavanja (2) 60 puta u sek. (3) 20 kadrova u sek.

Elektronske brzine zatvarača do 1/32000 sek.
Elektronske brzine zatvarača do 1/32000 sek.

Elektronske brzine zatvarača do 1/32000 sek. znatno prevazilaze mehaničke zatvarače za novi izraz pri snimanju. Možete i da održavate malu dubinu polja bez ND filtera, čak i u uslovima jakog osvetljenja.
(A režim 1/20000 sek. F8,0 ISO 1000)

Napomena: Ovaj fotoaparat ima elektronski i mehanički zatvarač. Funkcije opisane u ovom odeljku prvenstveno se odnose na rad elektronskog zatvarača.

Tišina povećava fotografski potencijal
Nema ometajućih zvukova
Nema ometajućih zvukova

Elektronski zatvarač koji sprečava izobličenje omogućava tiho snimanje jer nema mehaničko ogledalo niti zatvarač koji pravi buku. Idealan je za sport i objekte koji zahtevaju tihi rad, što znatno povećava upotrebljivost fotoaparata.

Nema neželjene vibracije
Nema neželjene vibracije

Tokom SLR snimanja, podrhtavanje ogledala i okidanja zatvarača izazivaju blagu vibraciju. Međutim, α9 ima elektronski zatvarač koji radi bez vibracije i koji fotoaparat održava stabilnim kako biste dobijali zaista oštre slike.

Napomena: Ovaj fotoaparat ima elektronski i mehanički zatvarač. Funkcije opisane u ovom odeljku prvenstveno se odnose na rad elektronskog zatvarača.

Brz, precizan i pouzdan AF

Sada uz novorazvijene funkcije AF uvedene u ažuriranju softvera, napredni AF osigurava precizan fokus i konzistentno stabilno praćenje.

4D focus logotip
Pogledajte dodatne informacije o 4D FOCUS
Brzina u kombinaciji sa veštačkom inteligencijom

Inteligencija AF se razvija zbog prepoznavanja objekata zasnovanom na AI

Praćenje u realnom vremenu i Eye AF u realnom vremenu predviđeni su za brzo, precizno i inteligentno praćenje objekta, koriste algoritme zasnovane na veštačkoj inteligenciji i obrađuju ogromnu količinu podataka u realnom vremenu.

Poboljšani Eye AF u realnom vremenu

Uz dodatno unapređenje mogućnosti praćenja objekta na fotoaparatu, sada je moguće detektovati oči objekta čim se zatvarač pritisne dopola ili se pritisne dugme AF-ON, a zatim se neprekidno prate. Takođe je moguće izabrati levo ili desno oko objekta.

Više funkcija AF za sigurno snimanje
Pouzdan čak i pri slabom osvetljenju
Pouzdan čak i pri slabom osvetljenju

Snima objekte sa velikom preciznošću automatskog fokusa do nivoa svetlosti do EV-3 pri ISO 100, zahvaljujući senzoru slike velike osetljivosti.

Podrška za AF na A-mount objektivu
Podrška za AF na A-mount objektivu

Sistem AF sa faznom detekcijom u ravni fokusa sa 693 tačaka AF radi pouzdano. Uživajte u uzastopnom snimanju do 10 kadrova u sekundi sa AF/AE praćenjem čak i kad koristite A-mount objektive sa adapterom za montiranje (LA-EA3).

Napredni Fast Hybrid AF za filmove
Napredni Fast Hybrid AF za filmove

Stabilniji AF za filmove postignut je zahvaljujući efikasnijoj upotrebi Fast Hybrid AF sistema sa faznom detekcijom u ravni fokusa. Čak ni objekti koji prolaze ispred glavnog objekta ne ometaju automatski fokus.

Izvanredan kvalitet slike

Senzor od 24,2 megapiksela sa osetljivošću do ISO 204800 i širokim dinamičkim opsegom snima slike širokog dinamičkog opsega.

Novi CMOS
Novi CMOS senzor za izuzetne slike

Velika osetljivost, konfiguracija sa pozadinskim osvetljenjem, dizajn sa sočivima na čipu bez međuprostora i druge Sony inovacije za upečatljive slike u različitim situacijama. Standardni ISO opseg je ISO 100-51200, proširiv na ISO 50-204800 sa minimalnim šumom.

BIONZ X
BIONZ X procesor slike poboljšane brzine

Algoritmi fotoaparata za obrađivanje slika nadograđeni su najnovijim ažuriranjem softvera, što vam omogućava više nivoe prirodnih gradacija tona i stabilniji AWB pri uzastopnom snimanju.

Prelepe 4K slike

Kvalitet 4K filmova visoke rezolucije

Očitavanje pune rezolucije bez spajanja piksela omogućava sažimanje oko 2,4 puta više podataka nego što je potrebno za 4K (ekvivalentno količini podataka potrebnoj za 6K) u 3840 x 2160 4K izlaz. Proces dodatnog uzorkovanja, kao i očitavanje pune rezolucije bez spajanja piksela omogućavaju najviši mogući kvalitet slike u 4K filmovima.

4K
Efikasan rad i profesionalna pouzdanost

Kućište od legure magnezijuma fotoaparatu pruža opštu izdržljivost i pouzdanost, a unapređene funkcije doprinose lakoći rukovanja, što omogućava korišćenje u zahtevnim uslovima profesionalnog fotografisanja.

Tru-Finder
Quad-VGA OLED Tru-Finder

Novo elektronsko tražilo visoke rezolucije od 3686k tačaka (EVF) prikazuje jasne slike s finim detaljima. Legendarni premaz ZEISS® T* znatno smanjuje odsjaje. Glatke EVF slike uz brzinu snimka od 120 k/s omogućavaju da lako pratite objekat koji se brzo kreće. Premaz sa fluorom na spoljnjem objektivu pruža poboljšanu zaštitu od prljavštine.

5 osa
Stabilizacija slike u pet osa

Nova integrisana jedinica za stabilizaciju u 5 osa nudi bolju brzinu zatvarača za 5 tačaka. I pregled uživo je stabilizovan, pa je kompozicija laka i kad snimate objekat koji se brzo kreće. (1) Horizontalno (2) Vertikalno (3) Ljuljanje

Izdržljivost baterije za profesionalnu upotrebu
Izdržljivost baterije za profesionalnu upotrebu

Nova baterija NP-FZ100 nudi skoro dvostruko duži životni vek od prethodne NP-FW50. Snimite približno do 480 fotografija jednim punjenjem – i dodatno povećajte broj snimaka sa montiranim opcionim vertikalnim rukohvatom (prodaje se zasebno) u koji mogu da stanu dve baterije.

Dva otvora za medijume, podrška za UHS-II
Dva otvora za medijume, podrška za UHS-II

Uz dva otvora za medijume (jedan kompatibilan sa UHS-II za brzo upisivanje podataka), α9 može istovremeno da snima ili da prenosi podatke, snima zasebne RAW i JPEG podatke, razdvaja fotografije i filmove i kopira podatke s jedne kartice na drugu.

FTP prenos datoteka
Podrška za FTP prenos u pozadini

Kako bi se ispunili zahtevi profesionalaca za trenutnom isporukom slika, fotoaparat sada podržava FTP prenos u pozadini dok snimanje traje ili kad se snimanje završi. Metod prenosa i metodi filtriranja unapređeni su kako bi se olakšalo određivanje datoteka koje želite da prenesete.

Funkcija ocenjivanja
Funkcija ocenjivanja

Funkcija ocenjivanja omogućava vam da ocenite fotografije sa 1 do 5 zvezdica kad god to želite, što omogućava fleksibilniji tok posla. Fotografije mogu da se ocene na ekranu za reprodukciju, a funkcija može da se dodeli prilagođenom dugmetu.

Prikaz grupisanja
Prikaz grupa uzastopnih snimaka

Grupe slika snimljene u uzastopnom režimu mogu brzo da se pregledaju, izbrišu ili zaštite. Možete da pristupite ekranu sa menijem i promenite postavke, kao i da reprodukujete slike za vreme upisivanja podataka.

My menu
Unapređeno upravljanje i My Menu (Moj meni)

Registrujte stavke menija uz My Menu, pristupajte funkcijama uz dodele dugmadi, koristite točkiće za slojeviti režim okidanja i fokusiranja za brz pristup i koristite dugme AF-ON za automatski fokus i prekidač za više izbora za promenu tačaka AF.

Imaging Edge™ Remote, Viewer i Edit
Imaging Edge™ Remote, Viewer i Edit

Bolje fotografije uz Imaging Edge aplikacije za računar. Koristite „Remote“ za daljinsku kontrolu snimanja, „Viewer“ za brz pregled, ocenjivanje i biranje fotografija iz velikih biblioteka i „Edit“ za razvijanje RAW podataka u kvalitetne fotografije za isporuku. Iskoristite Sony RAW datoteke i efikasnije upravljajte produkcijama.

Capture One (za Sony)
Capture One za Sony

Capture One Express (za Sony) je besplatan nagrađivani softver za uređivanje koji pruža RAW razvoj, lako upravljanje i alatke za uređivanje. Može se kupiti Capture One Pro (za Sony), sa još alata za uređivanje i mogućnošću snimanja sa povezanim računarom.

Ilustracija
Imaging Edge™ Webcam

Imaging Edge Webcam olakšava korišćenje aparata kompanije Sony kao kvalitetne Web kamere, sa širokom kompatibilnošću, za impresivno strimovanje uživo i konferencije.

α9 α9 II: vodič za brzo podešavanje AF
α9 α9 II: vodič za brzo podešavanje AF
Funkcioniše sa iMovie i Final Cut Pro X
Funkcioniše uz iMovie i Final Cut Pro X

Ovaj proizvod je kompatibilan sa softverom iMovie i Final Cut Pro X.

Specifikacije i funkcije

Brzo rafalno fotografisanje pri brzini od najviše 20 kadrova u sekundi, snimanje bez zatamnjivanja, AF/AE praćenje pregleda uživo, brzina zatvarača od najviše 1/32.000 s, tihi Anti-Distortion Shutter bez vibracije, osetljivost od najviše ISO 204.800 (proširena), odlična profesionalna upotrebljivost i napredni 4K filmovi.
  • Slojeviti CMOS senzor punog formata sa unutrašnjom memorijom, od 35 mm i 24,2 megapiksela

  • Procesor BIONZ X

  • Brzo rafalno fotografisanje brzinom od najviše 20 kadrova u sekundi sa AF/AE praćenjem

  • Ima i AF sa faznom detekcijom u širokoj oblasti sa 693 tačke, kao i AF sa detekcijom kontrasta sa 425 tačaka

  • Stabilizacija slike u pet osa sa efikasnošću ekvivalentnom brzini zatvarača manjoj za 5,0 tačaka

Kompatibilnost objektiva
E-mount objektiv kompanije Sony
Tip senzora
pun format od 35 mm (35,6 × 23,8 mm), Exmor RS CMOS senzor
Broj piksela (efektivno)
Približno 24,2 megapiksela
ISO osetljivost
[Fotografije], mehanički zatvarač: ISO 100–51200 (ISO vrednosti od ISO 50 do ISO 204800 mogu da se podese kao prošireni raspon ISO vrednosti.) AUTOMATSKI (ISO 100–6400, mogućnost izbora donjeg i gornjeg ograničenja), elektronski zatvarač: ISO 100-25600 (ISO vrednosti od ISO 50 mogu da se podese kao prošireni raspon ISO vrednosti.), AUTOMATSKI (ISO 100-6400, mogućnost izbora donjeg i gornjeg ograničenja), [Filmovi] ISO 100-51200 ekvivalent (ISO vrednosti do ISO 102400 mogu da se podese kao prošireni raspon ISO vrednosti.), AUTOMATSKI (ISO 100-6400, mogućnost izbora donjeg i gornjeg ograničenja
Trajanje baterije (fotografije)
Približno 480 snimaka (tražilo)/približno 650 snimaka (LCD ekran) (CIPA standard)
Tip tražila
Elektronsko tražilo od 1,3 cm (0,5 inča) (u boji), Quad-XGA OLED
Tip monitora
TFT od 7,5 cm (3,0 inča)

Šta je u pakovanju

Kabl za napajanje, Punjiva baterija NP-FZ100, Štitnik za kabl, Adapter za naizmeničnu struju: AC-UUD12, Punjač baterija BC-QZ1, Traka za nošenje na ramenu, Poklopac za telo, Poklopac za priključak za dodatne uređaje, Poklopac okulara, Mikro USB kabl

Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini

Nagrade

Nagrade