α7R

Realizacija realnosti

α7R punog formata staje na dlan. Senzor punog formata od 35 mm i 36,4 MP su upakovani u telo duplo lakše od vodećih DSLR-ova, pa je ovaj fotoaparat novi standard za fotografe.

E-MOUNT BEZ OGLEDALA PUNOG FORMATA

E-MOUNT FOTOAPARAT α7R SA SENZOROM PUNOG FORMATA

ILCE-7R
Slika – E-MOUNT FOTOAPARAT α7R SA SENZOROM PUNOG FORMATA

Samo kućište

ILCE-7R

Cena nije dostupna

Dostupan je novi softver za α7R.

Poboljšajte fotoaparat da biste dodatno pojednostavili snimanje.

Novi standard

Upoznajte najmanji i najlakši fotoaparat na svetu sa senzorom punog formata (35 mm) i izmenjivim objektivima. Uz rezoluciju od 36,4 megapiksela, α7R se ne ističe samo među kompaktnim fotoaparatima, već i među svim fotoaparatima. A zahvaljujući najnovijem BIONZ X procesoru kompanije Sony i odsustvu niskopropusnog filtera, α7R pruža neprikosnoveno prirodne detalje. Pripremite se da zabeležite realnost kao nikada pre.

Logotip senzora EXMOR® CMOS
Senzor punog formata rezolucije 36,4 MP

Ovaj neverovatni novi senzor ima sve elemente potrebne za vrhunske slike: visoka rezolucija, izuzetna osetljivost, ogroman dinamički opseg, nenadmašni nivo detalja i nizak nivo šuma.

Logotip Bionz X
Izvanredna obrada

Očekujte vrhunske rezultate od najnovijeg procesora BIONZ X™ kompanije Sony: vernije prikazivanje boja, efikasnije smanjenje šuma i brže uzastopno snimanje.

Za fotografisanje bez kompromisa

Zaista se približite pomoću vrhunskog senzora EXMOR®

Naš najnoviji Exmor™ senzor pruža veću brzinu zahvaljujući paralelnoj obradi i bržoj konverziji signala. Omogućava veoma jednostavno postizanje nivoa detalja potrebnog za zahtevne profesionalne načine primene.

PROCESOR BIONZ X

Prirodni rezultati

Reprodukcija detalja i tehnologija za smanjivanje difrakcije daju prirodnije konture i smanjenu količinu zamućenja od svetlih tačaka. Uživajte u smanjenju šuma uz 16-bitnu obradu i 14-bitni RAW izlaz.

Predivna forma. Robusne funkcije.

Stručni inženjering iz svakog ugla

Prilikom dizajniranja modela α7R, kompanija Sony je težila tome da izbalansira preciznost kontrole koju profesionalci zahtevaju sa ergonomijom koju žele. Rezultat su pažljivo izrađena dugmad i točkići, robusne funkcije, veliki potencijal za prilagođavanje i mogućnost snimanja i povezivanja, i to u izdržljivom, laganom kućištu 25% manjem od vodećih DSLR fotoaparata.

Fotoaparat u rukama
Senzor punog formata u kompaktnom kućištu

Uz težinu od samo 465 g sa baterijom, α7R je približno upola lakši od vodećih DSLR fotoaparata. A pošto je i manje kabast, više nema potrebe da žrtvujete kvalitet zbog prenosivosti.

Unutrašnja konstrukcija
Stvoren da bude lagan i da traje

Pošto je α7R izrađen od magnezijuma, najlakšeg metala za gradnju na svetu, služićete se njime i danas i u daljoj budućnosti.

Spoj brzine i preciznosti

Inovativno brzo, inteligentno automatsko fokusiranje

Brži BIONZ X procesor i novi algoritam Spatial Object Detection funkcionišu u kombinaciji radi optimizovanja kontrole mehanizma objektiva. U poboljšanja takođe spadaju preciznija detekcija oka i precizni automatski fokus.

Automatski fokus pomoću oka

Da bi portreti bili savršeni, ova funkcija oštro fokusira lica čak i ako ne gledaju pravo u fotoaparat i ako je dubina polja mala, zahvaljujući poboljšanoj detekciji očiju koja može da dodeli prioritet jednoj zenici.

Precizni automatski fokus

Jednostavno održavajte fokus na pokretnim subjektima pomoću ove osvežene tehnologije, koja podešava veličinu ciljnog kadra na osnovu karakteristika subjekta i koristi veliko AF područje kako bi se pronašla najbolja tačka fokusiranja.

Podešavanje automatskog fokusiranja

Pomoću postavke Fleksibilno automatsko fokusiranje, možete da odredite veličinu područja automatskog fokusiranja u skladu sa subjektom. Dostupne su i postavke za područje fokusiranja Široko i Zonski.

Pametno tražilo, bolje fotografije

Uz 100%-tnu pokrivenost kadra, rezoluciju 1.024 x 768, visok kontrast, podešavanje postavki u realnom vremenu i precizni bokeh, OLED (XGA) Tru-Finder™ nije samo alatka za kadriranje, već i poboljšanje. Kruna palete profesionalnih funkcija su pet režima prikaza i opcija za podešavanje boje i osvetljenja.

SNIMANJE FILMOVA PUNOG FORMATA

Pokrenite svoju viziju

α7R ima senzor punog formata (35 mm), širok izbor objektiva, priključak za slušalice i XLR audio adapter i postavlja nove standarde za lagane uređaje. BIONZ X koristi novo smanjenje šuma na pojedinim delovima video zapisa, pa će i slabo osvetljeni dokumentarni snimci biti jasni i oštri. 

Logotip AVCHD
Full HD video formati

Pronađite savršen izraz za svoju viziju uz AVCHD pri 60 kadrova u sekundi za izuzetno gladak izgled ili snimajte pri 24p za efekat klasičnog bioskopskog snimka.

Priključak za slušalice
Profesionalne zvučne podloge

Priključite spoljni mikrofon preko XLR adaptera, pratite jačinu zvuka pri snimanju i pratite zvuk koristeći priključak za slušalice.

NOVI OBJEKTIVI, NOVE MOGUĆNOSTI

Staklo za fotoaparat najviše klase

Kako bi fotografi mogli da istraže granice potencijala modela α7R, Sony je namenski dizajnirao novu kolekciju E-mount objektiva u skladu sa internom geometrijom novog asortimana punog formata. Vlasnici prethodnih α modela mogu da koriste ceo asortiman E-mount objektiva, kao i A-mount objektiva sa adapterom – preko 50 objektiva.

Adapter za montiranje objektiva
Iskoristite opremu na najbolji način

Da biste iskoristili sav potencijal A-mount objektiva, adapteri nude širok spektar funkcija, uključujući tehnologiju prozirnog ogledala.

A-mount objektivi
Proširite svoje mogućnosti uz A-mount

Adapter za A-mount objektive omogućava fotografima da otkriju mogućnosti postojećeg asortimana od preko 30 profesionalnih objektiva kompanije Sony.

Dodatna oprema za fotoaparate
Profesionalna poboljšanja

Vertikalni rukohvat, spoljni mikrofoni, blicevi i brojni drugi dodaci omogućavaju da budete spremni za svaku ideju i situaciju.

NFC POVEZIVANJE JEDNIM DODIROM I WI-FI®

Podelite nešto sjajno

α7R pruža dva načina bežičnog deljenja; NFC prebacivanje slika jednim dodirom na bilo koji pametni telefon, tablet ili prenosni računar koji podržava NFC. Wi-Fi® omogućava brzo otpremanje sa raznih lokacija.

Imaging Edge™ Remote, Viewer i Edit
Imaging Edge™ Remote, Viewer i Edit

Bolje fotografije uz Imaging Edge aplikacije za računar. Koristite „Remote“ za daljinsku kontrolu snimanja, „Viewer“ za brz pregled, ocenjivanje i biranje fotografija iz velikih biblioteka i „Edit“ za razvijanje RAW podataka u kvalitetne fotografije za isporuku. Iskoristite Sony RAW datoteke i efikasnije upravljajte produkcijama.

Capture One (za Sony)
Capture One za Sony

Capture One Express (za Sony) je besplatan nagrađivani softver za uređivanje koji pruža RAW razvoj, lako upravljanje i alatke za uređivanje. Može se kupiti Capture One Pro (za Sony), sa još alata za uređivanje i mogućnošću snimanja sa povezanim računarom.

iMovie
Funkcioniše sa iMovie i Final Cut Pro X

Ovaj proizvod je kompatibilan sa softverom Final Cut Pro X i iMovie.

Specifikacije i funkcije

  • EXMOR® CMOS senzor punog formata od 36,4 MP

  • BIONZ X procesor za izvanredne detalje i smanjenje količine šuma

  • E-mount sistem izmenjivih objektiva

  • Fast Intelligent Autofocus za brzu i preciznu detekciju kontrasta

  • XGA OLED Tru-Finder visokog kontrasta

Kompatibilnost objektiva
E-mount objektiv kompanije Sony
Tip senzora
35 mm
Tip senzora
Exmor® CMOS senzor punog formata (35 mm) (35,9 x 24 mm)
Broj piksela (efektivno)
36,4 MP
ISO osetljivost
ISO 50–25.600
Trajanje baterije (fotografije)
Do 340 snimaka
Tip tražila
Elektronsko tražilo od 0,5" (u boji)
Tip monitora
TFT LCD ekran od 3,0"

Šta je u pakovanju

Kabl za napajanje, Punjiva baterija NP-FW50, Adapter za naizmeničnu struju AC-UB10, Traka za nošenje na ramenu, Poklopac za telo, Poklopac za priključak za dodatne uređaje, Poklopac okulara, Mikro USB kabl

Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini

Recenzije i nagrade

Šta kažu stručnjaci