Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

α7R II

Realizacija realnosti

Predstavljamo fotoaparat α7R II punog formata – ƒ„R“ koje ubrzava revoluciju na polju rezolucije uz veću osetljivost, odziv i prefinjenost.

E-MOUNT BEZ OGLEDALA PUNOG FORMATA

Alpha 7R II sa senzorom slike punog formata sa pozadinskim osvetljenjem

ILCE-7RM2
Slika – Alpha 7R II sa senzorom slike punog formata sa pozadinskim osvetljenjem

Samo kućište

ILCE-7RM2

Cena nije dostupna

Dostupan je novi softver.
Definišite sledeću dimenziju

Sa neprikosnovenim novim senzorom slike

Sada je tu još sveobuhvatniji kvalitet. Uz prvi na svetu CMOS senzor slike punog formata (35 mm) od 42,4 megapiksela, α7R II kompanije Sony prenosi rezoluciju slike, osetljivost (do ISO 102.400) i brzi odziv na nove visine. Opseg automatskog fokusa sa faznom detekcijom i gustom, izuzetno širokom ravni fokusa sistema Fast Hybrid AF održava ceo subjekat oštro fokusiranim u čitavom kadru, dok stabilizacija slike u 5 osa umanjuje zamućenje koje se obično javlja na snimcima iz ruke. Visoku rezoluciju dodatno poboljšava mogućnost snimanja 4K video zapisa sa očitavanjem pune rezolucije bez spajanja piksela. Zahvaljujući tako velikoj moći zapažanja upakovanoj u tako kompaktan oblik, jasno je da život čine i stvari koje nisu vidljive golim okom.

Prvi na svetu senzor punog formata sa pozad. osvetljenj.

Viša rezolucija, osetljivost i brzina očitavanja

Kao prvi na svetu senzor slike punog formata (35 mm) sa strukturom sa pozadinskim osvetljenjem, ovaj CMOS senzor od 42,4 megapiksela poboljšava efikasnost prikupljanja svetla, povećava razmeru elektronike i uz pomoć sloja sa bakarnim ožičenjem za brzi prenos pruža podatke približno 3,5 puta većom brzinom, uz maksimalno smanjivanje šuma na slici radi otkrivanja finih detalja na svakom snimku.

Brža, inteligentnija i vernija obrada

Procesor slike BIONZ X™ efikasno i fino doteruje ogromnu količinu podataka od 42,4 megapiksela sa novog senzora, za verniju, jasniju i prirodniju sliku sa niskim nivoom šuma.

Novi 14-bitni nekomprimovani RAW format

Sada je dostupan mnogo veći izbor opcija, za neprikosnoven kvalitet i opseg nijansi.

Jasnije, živopisnije slike

Napredne funkcije dodatno povećavaju rezoluciju

Odlične performanse u potpunosti dolaze do izražaja uz mnoštvo inovativnih funkcija. Zahvaljujući izvanrednoj rezoluciji od 42,4 megapiksela, novi senzor slike u fotoaparatu α7R II omogućava vam da istražite svet uz neverovatne detalje, a fotoaparat nema optički niskopropusni filter koji može da ugrozi visoku rezoluciju. Kako bi se umanjilo zamućenje na slici, novorazvijeni zatvarač sa umanjenim vibracijama na fotoaparatu maksimalno smanjuje, a režim Silent Shooting eliminiše podrhtavanje fotoaparata usled pomeranja zatvarača. Sve šira porodica FE objektiva omogućava vam da na još bolji način doživite neprikosnovenu jasnoću koju pruža senzor iz svake perspektive.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Fast Hybrid AF izoštrava

Zahvaljujući naprednom senzoru slike i AF algoritmu, sistem Fast Hybrid AF na modelu α7R II daje zaista superioran opseg automatskog fokusa, brzinu i performanse praćenja.

Media Object

Pusti video

Sveobuhvatniji opseg automatskog fokusa
Sveobuhvatniji opseg automatskog fokusa

399 AF tačaka pokriva 45% ukupne oblasti slike – više nego kod bilo kog drugog digitalnog fotoaparata.

Brži odziv automatskog fokusa
Brži odziv automatskog fokusa

Ubrzano očitavanje podataka (zahvaljujući senzoru sa pozadinskim osvetljenjem) i sistem Fast Hybrid AF povećavaju brzinu automatskog fokusa za 40%.

Mogućnost postojanijeg snimanja
Mogućnost postojanijeg snimanja

Brzo očitavanje i napredni algoritam omogućavaju izuzetno precizno praćenje subjekta sa predviđanjem, za snimanje brzinom od 5 kadrova u sekundi.

Fast Hybrid AF za video zapise
Fast Hybrid AF za video zapise

Izuzetno precizno i glatko fokusiranje koje pruža ovaj sistem savršeno odgovara višim zahtevima 4K video zapisa.

AF sa faznom detekcijom uz A-mount objektiv
AF sa faznom detekcijom uz A-mount objektiv

Prednosti automatskog fokusa sa faznom detekcijom garantovane su čak i sa montiranim A-mount objektivom pomoću adaptera LA-EA3 (LA-EA1).

Neka oko uvek bude u fokusu

Eye AF (dostupan uz AF-C) donosi brze i efikasne performanse automatskog fokusiranja sa detekcijom oka, ali i stabilno prati oko pokretnog objekta. Lako održavanje optimalnog fokusa na pokretnim objektima u potpunosti može da izmeni vašu portretnu fotografiju.

Neka oko uvek bude u fokusu
Stabilizacija slike u 5 osa uz sav sjaj punog formata

Doterano za senzore slike visoke rezolucije

Da biste optimizovali prednost neverovatne visoke rezolucije koju pruža α7R II, naročito pri snimanju nepredvidljive akcije ili dok ste u pokretu, trebalo bi da postignete što veću stabilnost prilikom samog snimanja – u suprotnom, čak i najmanje podrhtavanje fotoaparata može da dovede do zamućivanja snimka. Sistem stabilizacije slike u 5 osa pažljivo je doteran kako bi se uklopio sa rezolucijom od 42,4 megapiksela koju pruža α7R II, pa možete da približavate udaljene subjekte, snimate krupne planove i noćne scene uz minimalno zamućenje usled podrhtavanja fotoaparata, za postizanje maksimalne jasnoće.

Najviši kvalitet 4K video zapisa do sada

Vrhunski doživljaj video zapisa visoke rezolucije

Možete da vidite kako je α7R II optimizovan za snimanje 4K (QFHD: 3840 x 2160) video zapisa, naročito u formatu Super 35 mm, pošto obrađuje očitane podatke sa svakog piksela bez spajanja piksela radi efikasnog poništavanja nazubljenih ivica i moarea. Rezultujući materijal ima primetno oštrije, finije i suptilnije detalje u odnosu na tipične 4K video zapise. Takođe, kao prvi fotoaparat punog formata koji može da snima video zapise u 4K rezoluciji i punom formatu (35 mm), α7R II proširuje mogućnosti izražavanja kvaliteta prikaza koje novorazvijeni senzor punog formata sa pozadinskim osvetljenjem čini mogućim.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Pogledajte još video zapisa
Pogledajte još video zapisa
Kadrirajte onako kako želite

Snimajte materijal uz odgovarajuću perspektivu

Izaberite pun format ili format Super 35 mm prilikom snimanja u Full HD ili 4K rezoluciji, u zavisnosti od kreativnih težnji. U svakom slučaju, sve izgleda izvanredno od ivice do ivice.

Kadrirajte onako kako želite
XAVC S format sa velikom brzinom u bitovima
XAVC S format sa velikom brzinom u bitovima

Format XAVC S sada podržava snimanje u 4K rezoluciji pri maksimalnoj brzini od 100 Mb/s, kao i Full HD snimanje pri 50 Mb/s, pa α7R II može da pravi video zapise sa veoma detaljnim pokretima.

Spreman za korišćenje na duge staze

Usredsređenost na snagu, inteligentne funkcije i pouzdanost

α7R II je najrobusniji i najizdržljiviji α fotoaparat do sada, solidne izrade za akciju u svim uslovima, čak i sa montiranim velikim objektivima. Takođe ima sofisticiran dizajn, sa naprednim funkcijama koje se besprekorno uklapaju sa izvanredno visokom rezolucijom senzora slike od 42,4 megapiksela.

Veran prikaz na ekranu

XGA OLED sa ZEISS® T* premazom

Elektronsko tražilo sa ZEISS® T* premazom koji umanjuje površinsku refleksiju i najvećim uvećanjem na svetu među tražilima (0,78x) prikazuje kako postavke utiču na slike i maksimalno koristi visoku rezoluciju fotoaparata α7R II.

XGA OLED sa ZEISS® T* premazom

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Imaging Edge™ Remote, Viewer i Edit
Imaging Edge™ Remote, Viewer i Edit

Poboljšajte kvalitet fotografija uz aplikacije za računare Imaging Edge. Koristite „Remote“ da biste kontrolisali i nadgledali snimanje uživo na ekranu računara, „Viewer“ da biste brzo pregledali, ocenjivali i birali fotografije iz velikih biblioteka i „Edit“ da biste RAW podatke razvijali u visokokvalitetne fotografije spremne za isporuku. Iskoristite Sony RAW datoteke na najbolji način i efikasnije upravljajte produkcijama.

Capture One (za Sony)
Capture One za Sony

Capture One Express (za Sony) je besplatan nagrađivani softver za uređivanje koji pruža RAW razvoj, lako upravljanje i alatke za uređivanje. Može se kupiti Capture One Pro (za Sony), sa još alata za uređivanje i mogućnošću snimanja sa povezanim računarom.

Ilustracija
Imaging Edge™ Webcam

Imaging Edge Webcam olakšava korišćenje aparata kompanije Sony kao kvalitetne Web kamere, sa širokom kompatibilnošću, za impresivno strimovanje uživo i konferencije.

iMovie
Funkcioniše sa iMovie i Final Cut Pro X

Ovaj proizvod je kompatibilan sa softverom Final Cut Pro X i iMovie.

Specifikacije i funkcije

α7R II kombinuje prvi na svetu CMOS senzor slike punog formata (35 mm) od 42,4 MP sa pozadinskim osvetljenjem, Fast Hybrid AF, stabilizaciju slike u 5 osa i napredno snimanje 4K video zapisa, uz osetljivost i brzinu koji omogućavaju oštar prikaz čak i subjekata koji se brzo kreću. Proširena porodica objektiva i opreme omogućava vam da na najbolji način iskoristite njegovu neverovatnu rezoluciju, čak i prilikom zahtevne upotrebe na terenu.
  • Prvi na svetu CMOS senzor punog formata sa pozadinskim osvetljenjem od 42,4 MP

  • Procesor slike BIONZ X

  • Široki ISO opseg od ISO 50 do ISO 102.400

  • Fast Hybrid AF sa opsegom automatskog fokusa sa faznom detekcijom i 399 tačaka u ravni fokusa

  • Stabilizacija slike u 5 osa za fotografije i video zapise

Kompatibilnost objektiva
E-mount objektiv kompanije Sony
Tip senzora
35 mm
Tip senzora
Exmor R® CMOS senzor punog formata (35 mm, 35,9 x 24,0 mm)
Broj piksela (efektivno)
42,4 MP
ISO osetljivost
Fotografije: ISO 100–25.600 (proširivo do ISO 50–102.400 za snimanje fotografija), AUTOMATSKI (ISO 100–6400, mogućnost izbora donjeg i gornjeg ograničenja), Video zapisi: ISO 100–25.600 ekvivalent, AUTOMATSKI (ISO 100–6400 ekvivalent, mogućnost izbora donjeg i gornjeg ograničenja)
Trajanje baterije (fotografije)
Približno 290 snimaka (tražilo)/približno 340 snimaka (LCD ekran) (CIPA standard)
Tip tražila
XGA OLED elektronsko tražilo od 1,3 cm (0,5 inča) (u boji)
Tip monitora
TFT od 7,5 cm (3,0 inča)

Šta je u pakovanju

Kabl za napajanje, Punjiva baterija NP-FW50 x 2, Štitnik za kabl, Adapter za naizmeničnu struju AC-UD10, Punjač baterija BC-VW1, Traka za nošenje na ramenu, Poklopac za telo, Poklopac za priključak za dodatne uređaje, Poklopac okulara, Mikro USB kabl

Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini

Recenzije i nagrade

Šta kažu stručnjaci