HT-A5000

5.1.2 kanala – viši nivo realističnosti

HT-A5000 daje autentični 5.1.2-kanalni okružujući zvuk uz zvučnike usmerene prema gore, visokotonce usmerene u stranu i dvostruki niskotonac. Uz dodatne zadnje zvučnike podržava mapiranje prostornog zvuka od 360 stepeni, što diže nivo uživanja na novi stepen.

SOUNDBAROVI

Dolby Atmos®/DTS:X® 5.1.2-kanalni soundbar s mapiranjem prostornog zvuka od 360 stepeni | HT-A5000

HT-A5000
Prikaz soundbara HT-A5000 spreda
Prostorni zvuk 360 koji se prilagođava vašem okruženju

Uz dodatne stražnje zvučnike kompanije Sony

Naša revolucionarna tehnologija mapiranja prostornog zvuka od 360 stepeni stvara više fantomskih zvučnika samo uz soundbar i zadnje zvučnike. Uz više fantomskih zvučnika sve oko vas postaje optimalno zvučno polje za potpuno novi doživljaj zvuka. Uživajte u drami uz Dolby Atmos® i DTS:X® i čujte svaki udisaj, korak i reč kao da ste u samom filmu.

Otkrijte široki 360 Spatial Sound

Uz dodatne stražnje zvučnike kompanije Sony

Izuzetno široka oblast slušanja ispunjava svaki deo životnog prostora, tako da vaša porodica i prijatelji dobijaju isti zvučni doživljaj. Oblast slušanja nije ograničena na prostor ispred televizora, već na mnogo širu oblast.


Gledajte naš video o tehnologiji 360 Spatial Sound Mapping

Želite da osetite prostorni zvuk od 360 stepeni iz soundbara s dodatnim zadnjim zvučnicima? Samo stavite slušalice i udubite se.

Inovativne tehnologije za optimiziraciju zvučnog polja
Dijagram prikazuje kako HT-A5000 pametno meri položaj svakog zvučnika i optimizuje zvuk prema prostoriji
Optimizovano za položaj zvučnika

Dodatne zvučnike ne morate precizno postavljati. Soundbar s ugrađenim mikrofonom radi to umesto vas inteligentnim merenjem položaja zvučnika i optimizovanjem zvuka u skladu sa vašom sobom. Soundbar vam omogućava uživanje u optimizaciji zvučnog polja s dodatnim zvučnicima ili bez njih. Aktivirajte lak proces kalibracije tokom podešavanja ili iz početnog menija.

Realističan okružujući zvuk sa vrhunskog soundbara

HT-A5000 ima 5.1.2 k.: 2 zvučnika koji emituju zvuk nagore, 2 difuzna visokotonca, 3 prednja zvučnika za okružujući zvuk i ugrađen dvojni niskotonac za dubok bas. Uz Vertical Surround Engine i S-Force PRO Front Surround, on stvara virtuelni okružujući zvuk koji dolazi svuda oko vas, tako da u potpunosti možete da uživate u uzbuđenju koje pružaju Dolby Atmos® i DTS:X®.

Grafički prikaz načina na koji Vertical Surround Engine emituje zvuk iznad slušaoca za 3D audio doživljaj bez zvučnika na plafonu
Uživajte u zvuku koji dolazi odozgo 

Zahvaljujući tehnologiji virtuelnog okružujućeg zvuka kompanije Sony, soundbar može da pozicionira zvuk u vertikalnom prostoru – tako da možete da iskusite 3D zvuk bez potrebe za zvučnicima na plafonu. Kao i Dolby Atmos i DTS:X, Vertical Surround Engine dodaje realističniji, višedimenzionalni zvuk i drugim formatima.

Grafički prikaz načina na koji S-Force PRO Front Surround pruža virtuelni okružujući zvuk samo pomoću prednjih zvučnika
Pojednostavljen okružujući zvuk 

Samo pomoću prednjih zvučnika, jedinstvena tehnologija digitalne obrade zvučnog polja kompanije Sony virtuelno reprodukuje polje okružujućeg zvuka, pri čemu vam zvuk dolazi sa obe strane. Možete da uživate u bogatom, bioskopskom okružujućem zvuku bez pretrpavanja životnog prostora.

Zvuk sa naprednih zvučnika i niskotonca

Moćni zvučnici zajedno funkcionišu da bi pružali jasan zvuk širokog dometa kroz čitavu prostoriju. Dva zvučnika koji emituju zvuk nagore, dva difuzna visokotonca i tri prednja zvučnika za okružujući zvuk, kao i niskotonac za dubok bas.

Poređenje jedinstvenog pravougaonog oblika jedinice X-Balanced Speaker Unit sa standardnim zvučnikom
Unakrsno balansirani zvučnik

Zvučnici što emituju zvuk nagore, ugrađeni niskotonac i prednji zvučnik koriste X-Balanced Speaker Unit. Jedinstveni pravougaoni oblik tih zvučnika povećava oblast membrane za upečatljiviji bas. Smanjuje digresiju drajvera održavajući zvučni pritisak, a rezultat su manja izobličenja i veća jasnoća vokala. 

Povećajte rezoluciju digitalne muzike i realnom vremenu

Koristeći Edge-AI (veštačka inteligencija), DSEE Extreme™ (Digital Sound Enhancement Engine) u realnom vremenu povećava kvalitet digitalnih muzičkih datoteka. Uz dinamičko prepoznavanje instrumentacije, muzičkih žanrova i pojedinačnih elemenata svake pesme kao što su vokali ili prekidi, vraća zvuk širokog opsega izgubljen komprimovanjem radi bogatijeg i kompletnijeg doživljaja slušanja.

Grafikon koji prikazuje obnavljanje komprimovanih datoteka pomoću tehnologije DSEE u realnom vremenu

A = proširena dinamika zvuka (žičani instrumenti i suptilni zvukovi poput šapata)
B = obnovljene visoke frekvencije (akustika i realistični vokali i instrumenti)

Grafikoni prikazuju kako funkcioniše intermodulaciono smanjenje izobličenja

Ovaj grafikon služi isključivo kao ilustracija.
1. Talas glasa 2. Talas basa 3. Modulirani talas

Jasniji glas

Što je dublji zvuk basa, to se više membrana zvučnika pokreće. To može da dovede do efekta izobličenja fazne modulacije, kad membrana punog opsega mora istovremeno da reprodukuje visoke frekvencije. Jedinstvena tehnologija obrade zvuka kompanije Sony kompenzuje ovaj efekat za jasnije dijaloge i lokalizovaniji zvuk. Poboljšanja u moduliranom talasu unapređuju jasnoću i sprečavaju izobličenje glasa.

Pojačani bas

Za precizne niske frekvencije basa treba jako napajanje i postoji rizik od izobličenja (A). Da bi se to rešilo, HT-A5000 koristi jedinstvenu Sony tehnologiju obrade signala za dinamički pojačan bas na bilo kom nivou jačine zvuka (B).

Grafikon prikazuje kako klizni EQt pruža dinamičan bas

Ovaj grafikon služi isključivo kao ilustracija.
1. Nivo  2. Nizak  3. Visok  4. Frekvencija

Ponovo otkrijte omiljenu muziku

Uz zvuk visoke rezolucije možete da doživite muziku koju volite uz vrhunsku autentičnost i preciznost. Isprobajte 360 Reality AudioFN_01] kao nov način da iskusite muziku, koji vas smešta u samo srce događaja, sa zvucima i različitim instrumentima svuda oko vas.  

Nema gubitka kvaliteta slike

Gledajte živopisne scene pune realističnih boja i dubine. Originalni kvalitet slike se čuva pri reprodukciji putem soundbara HT-A5000, tako da možete u potpunosti da se udubite u filmove. Igranje igara je takođe mnogo više uzbudljivo i realistično, uz to podržava najnovije formate, kao što su VRR i ALLM u standardu HDMI 2.1.

Slika logotipa 8K HDR, logotipa 4K 120 i logotipa Compatible with Dolby Vision.
Konzola PlayStation®5 i kontroler pored BRAVIA XR™ televizora koji prikazuje scenu iz igre „Horizon Forbidden West“
Uživajte u imerzivnom doživljaju igara i filmova

Uživajte u prožimajućem igranju i filmovima uz sliku optimizovanu mapiranjem tona za automatski HDR i automatskim režimom prema žanru kad sa ovim proizvodom povežete BRAVIA XR™ TV s konzolom PlayStation®5.

Uživajte u punijem i bogatijem zvuku uz niskotonac i zadnje zvučnike

Uz dodatni bežični niskotonac ugrađeni dvostruki niskotonac u sistemu HT-A5000 obrađuje bas i vokale, dok je dodatni bežični niskotonac zadužen za zvuk nižeg raspona. Za još više bioskopskog uzbuđenja sa zvukom iza vas dodajte neobavezne bežične zadnje zvučnike.

Slika SA-SW5 niskotonca spreda
Niskotonac za SA-SW5

300 W dubokog i bogatog basa sa drajvera od 180 mm sa pasivnim hladnjakom.

Slika SA-SW3 niskotonca spreda
Niskotonac za SA-SW3

200 W zvuka iz kompaktnog Bass Reflex niskotonca sa drajverom od 160 mm.

Prikaz prednje strane para zvučnika SA-RS5
SA-RS5 – zadnji zvučnici

Ukupno 180 W šireg okružujućeg zvuka uz zvučnike koji zvuk usmeravaju prema gore.

Slika SA-RS3S zadnjih zvučnika spreda
SA-RS3S – zadnji zvučnici

Ukupno 100 W šireg okružujućeg zvuka


Najbolje uz Sony televizore

U paru sa BRAVIA™ televizorima, HT-A5000 vam donosi besprekorno audio-vizuelno iskustvo sa najboljim kvalitetom slike i zvuka. To je savršen soundbar za BRAVIA televizore.

Ilustracija televizora sa prikazanim zvučnim talasima sa ekrana da bi se pokazalo sinhronizovanje centra za akustiku
Veća imerzija uz BRAVIA sinhronizovanje centra za akustiku

Kad povežete BRAVIA TV TV sa Acoustic Center Sync,, soundbar i TV postaju centralni zvučnik sistema kućnog bioskopa. Povezivanjem soundbara s dodatnim bežičnim zvučnicima, zvučnik TV-a postaje središnji kanal sa soundbarom kao delom mapiranja prostornog zvuka od 360 stepeni. Ovo zvuku omogućava da precizno prati ono što je na ekranu za istinski imerzivan doživljaj.

Zvuk savršeno odgovara akciji

Uz sinhronizovanje centra za akustiku čućete dijalog baš sa mesta na kom lik stoji u sceni. Zahvaljujući savršenoj ravnoteži akcije i zvuka, gledanje postaje mnogo imerzivnije. 

Porodica gleda televiziju u dnevnoj sobi sa zvučnim talasima koji dolaze sa ekrana
Korisnički interfejs soundbara na TV ekranu
Jednostavna kontrola uz BRAVIA televizore

Uz integrisani UI, postavke soundbara automatski se pojavljuju u meniju za brze postavke BRAVIA televizora za laku kontrolu funkcija kao što je zvučnog polje i jačina zvuka.

Soundbar postavljen ispred BRAVIA televizora
Položaj soundbara

Ako imate BRAVIA televizor sa postoljem sa više podešavanja, možete da promenite položaj postolja za TV i diskretno postavite HT-A5000 ispod televizora, tako da će prostorija izgledati uredno.

Višesmeran četvrtast dizajn

HT-A5000 i opcionalni zvučnici dizajnirani su sa zajedničkim konceptom višesmernog četvrtastog dizajna. Njegovi sofisticirani zaobljeni uglovi predstavljaju jedan čvrsti blok za široku reprodukciju zvuka. Kombinacija bogatih tekstura materijala naglašava prilagođenost svakom okruženju dnevne sobe.

Strimujte muziku putem omiljenih usluga

Uz ugrađenu podršku za Spotify Connect™ i druge muzičke usluge putem tehnologija Bluetooth®, Chromecast ili Apple AirPlay 2, lako možete da uživate u omiljenoj muzici.

Par kod kuće strimuje muziku putem modela HT-A5000
Bluetooth® logotip
Bluetooth® veza

Bežično strimujte muziku sa pametnog telefona, tableta ili prenosivog računara pomoću tehnologije Bluetooth®. 

Wi-Fi® logotip
Wi-Fi® strimovanje

Povežite se sa internetom pomoću ugrađene Wi-Fi veze i strimujte muziku sa uređaja na kućnoj mreži.

Spotify Connect™ logotip
Spotify Connect™

Reprodukujte Spotify sadržaj direktno preko zvučnika koristeći aplikaciju Spotify Connect™ na uređaju kao daljinski upravljač.

Logotip tehnologije „Chromecast built-in“
Chromecast built-in

Strimujte muziku, Internet radio i podcastove sa pametnog telefona, tableta ili prenosivog računara na audio uređaju. Samo dodirnite dugme za prenos.

Apple AirPlay logotip
Apple AirPlay 2

Delite muziku i drugo sa omiljenih Apple uređaja na soundbaru. Sve to jednim dodirom.

Dijagram pokazuje osobu kako kontroliše soundbar HT-A5000 razgovarajući sa glasovnim pomoćnicima
Glasovna kontrola

Soundbar podržava uređaje na kojima su omogućeni Google Assistant, Chromecast built-in™ i Amazon Alexa. Samo dodajte soundbar HT-A5000 u grupu zvučnika koristeći aplikaciju Google Home da biste pokrenuli reprodukovanje muzike, promenili jačinu zvuka ili mnoge druge funkcije pomoću glasa.

Besprekoran zvuk za savršenu atmosferu

Za imerzivne filmove, pritisnite Sound Field na daljinskom upravljaču i uživajte u realističnom zvuku koji vas smešta u srce akcije. Ili isključite Zvučno polje za čisti zvuk iz zvučnika kada slušate zvuk visoke rezolucije ili stereo muziku.

Slika daljinskog upravljača za HT-A5000 izbliza
Spreman za rad čim ga raspakujete

HT-A5000 možete da koristite gotovo čim ga raspakujete. Jednostavno ga ukopčajte, povežite sa televizorom koristeći HDMI eARC vezu i uključite. Uz USB i optički ulaz, kao i HDMI ulaz i izlaz (eARC) i S-CENTER OUT za kompatibilne BRAVIA modele, imate sve veze koje su vam potrebne da biste uživali u neverovatnom doživljaju okružujućeg zvuka.

Specifikacije i funkcije

Podignite filmove i zabavu na novi nivo uz HT-A5000. Soundbar je dovoljan za uživanje u autentičnom 5.1.2-kanalnom okružujućem zvuku uz S-Force PRO Front Surround i Vertical Surround Engine. Ili možete dodati neobavezne zadnje zvučnike i uživati u mapiranju prostornog zvuka od 360 stepeni uz više fantomskih zvučnika.
  • Podržava mapiranje prostornog zvuka od 360 stepeni uz dodatne zadnje zvučnike

  • S-Force PRO Front Surround i Vertical Surround Engine za višedimenzionalni zvuk

  • Zvučnici koji emituju zvuk nagore, difuzni visokotonci, ugrađena dva niskotonca i tri prednja zvučnika

  • Optimizacija zvučnog polja za lako podešavanje

  • Strimujte svu svoju muziku uz bežično povezivanje

Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini