HT-A5000

5.1.2 kanala – viši nivo realističnosti

Gledajte filmove na višem nivou. HT-A5000 pruža autentičan okružujući zvuk na 5.1.2 kanala, uz zvučnike koji emituju zvuk nagore, bočne difuzne visokotonce, ugrađeni dvojni niskotonac i napredne tehnologije zvuka. Postanite deo scene i osetite akciju iznad i svuda oko vas.

Realističan okružujući zvuk sa vrhunskog soundbara

HT-A5000 ima 5.1.2 k.: 2 zvučnika koji emituju zvuk nagore, 2 difuzna visokotonca, 3 prednja zvučnika za okružujući zvuk i ugrađen dvojni niskotonac za dubok bas. Uz Vertical Surround Engine i S-Force PRO Front Surround, on stvara virtuelni okružujući zvuk koji dolazi svuda oko vas, tako da u potpunosti možete da uživate u uzbuđenju koje pružaju Dolby Atmos® i DTS:X®.

Grafički prikaz načina na koji Vertical Surround Engine emituje zvuk iznad slušaoca za 3D audio doživljaj bez zvučnika na plafonu
Uživajte u zvuku koji dolazi odozgo 

Zahvaljujući tehnologiji virtuelnog okružujućeg zvuka kompanije Sony, soundbar može da pozicionira zvuk u vertikalnom prostoru – tako da možete da iskusite 3D zvuk bez potrebe za zvučnicima na plafonu. Kao i Dolby Atmos i DTS:X, Vertical Surround Engine dodaje realističniji, višedimenzionalni zvuk i drugim formatima.

Grafički prikaz načina na koji S-Force PRO Front Surround pruža virtuelni okružujući zvuk samo pomoću prednjih zvučnika
Pojednostavljen okružujući zvuk 

Samo pomoću prednjih zvučnika, jedinstvena tehnologija digitalne obrade zvučnog polja kompanije Sony virtuelno reprodukuje polje okružujućeg zvuka, pri čemu vam zvuk dolazi sa obe strane. Možete da uživate u bogatom, bioskopskom okružujućem zvuku bez pretrpavanja životnog prostora.

Gledajte film sa virtuelnim okružujućim zvukom

Želite li da isprobate imerzivni zvuk modela HT-A5000 na svojim omiljenim uređajima? Preporučujemo da stavite slušalice da biste zaista uživali u doživljaju okružujućeg zvuka.

Zvuk sa naprednih zvučnika i niskotonca

Moćni zvučnici zajedno funkcionišu da bi pružali jasan zvuk širokog dometa kroz čitavu prostoriju. Dva zvučnika koji emituju zvuk nagore, dva difuzna visokotonca i tri prednja zvučnika za okružujući zvuk, kao i niskotonac za dubok bas.

Poređenje jedinstvenog pravougaonog oblika jedinice X-Balanced Speaker Unit sa standardnim zvučnikom
Unakrsno balansirani zvučnik

Zvučnici što emituju zvuk nagore, ugrađeni niskotonac i prednji zvučnik koriste X-Balanced Speaker Unit. Jedinstveni pravougaoni oblik tih zvučnika povećava oblast membrane za upečatljiviji bas. Smanjuje digresiju drajvera održavajući zvučni pritisak, a rezultat su manja izobličenja i veća jasnoća vokala. 

Povećajte rezoluciju digitalne muzike i realnom vremenu

Koristeći Edge-AI (veštačka inteligencija), DSEE Extreme™ (Digital Sound Enhancement Engine) u realnom vremenu povećava kvalitet digitalnih muzičkih datoteka. Uz dinamičko prepoznavanje instrumentacije, muzičkih žanrova i pojedinačnih elemenata svake pesme kao što su vokali ili prekidi, vraća zvuk širokog opsega izgubljen komprimovanjem radi bogatijeg i kompletnijeg doživljaja slušanja.

Grafikon koji prikazuje obnavljanje komprimovanih datoteka pomoću tehnologije DSEE u realnom vremenu

A = proširena dinamika zvuka (žičani instrumenti i suptilni zvukovi poput šapata)
B = obnovljene visoke frekvencije (akustika i realistični vokali i instrumenti)

Grafikoni prikazuju kako funkcioniše intermodulaciono smanjenje izobličenja

Ovaj grafikon služi isključivo kao ilustracija.
1. Talas glasa 2. Talas basa 3. Modulirani talas

Jasniji glas

Što je dublji zvuk basa, to se više membrana zvučnika pokreće. To može da dovede do efekta izobličenja fazne modulacije, kad membrana punog opsega mora istovremeno da reprodukuje visoke frekvencije. Jedinstvena tehnologija obrade zvuka kompanije Sony kompenzuje ovaj efekat za jasnije dijaloge i lokalizovaniji zvuk. Poboljšanja u moduliranom talasu unapređuju jasnoću i sprečavaju izobličenje glasa.

Pojačani bas

Za precizne niske frekvencije basa treba jako napajanje i postoji rizik od izobličenja (A). Da bi se to rešilo, HT-A5000 koristi jedinstvenu Sony tehnologiju obrade signala za dinamički pojačan bas na bilo kom nivou jačine zvuka (B).

Grafikon prikazuje kako klizni EQt pruža dinamičan bas

Ovaj grafikon služi isključivo kao ilustracija.
1. Nivo  2. Nizak  3. Visok  4. Frekvencija

Ponovo otkrijte omiljenu muziku

Uz zvuk visoke rezolucije možete da doživite muziku koju volite uz vrhunsku autentičnost i preciznost. Isprobajte 360 Reality Audio kao nov način da iskusite muziku, koji vas smešta u samo srce događaja, sa zvucima i različitim instrumentima svuda oko vas.  

Nema gubitka kvaliteta slike

Gledajte živopisne scene pune realističnih boja i dubine. Originalni kvalitet slike se čuva pri reprodukciji putem soundbara HT-A5000, tako da možete u potpunosti da se udubite u filmove. I igranje je uzbudljivije i realističnije jer HT-A5000 podržava najnovije formate.

Uživajte u punijem i bogatijem zvuku uz niskotonac i zadnje zvučnike

Za još dublji bas, dodajte opcionalni bežični niskotonac. Korišćenje dva tipa niskotonaca omogućava da ugrađeni dvojni niskotonac u modelu HT-A5000 kontroliše bas i vokale, a opcionalni bežični niskotonac se fokusira na zvuke iz nižeg opsega. Za još bolje bioskopsko uzbuđenje, sa zvukom direktno iza vas, dodajte naše opcionalne bežične zadnje zvučnike SA-RS3S.

Slika SA-SW5 niskotonca spreda
Niskotonac za SA-SW5

300 W dubokog i bogatog basa sa drajvera od 180 mm sa pasivnim hladnjakom.

Slika SA-SW3 niskotonca spreda
Niskotonac za SA-SW3

200 W zvuka iz kompaktnog Bass Reflex niskotonca sa drajverom od 160 mm.

Slika SA-RS3S zadnjih zvučnika spreda
SA-RS3S – zadnji zvučnici

Ukupno 100 W šireg okružujućeg zvuka uz mogućnost montiranja na zidni nosač. 


Inovativne tehnologije za zvuk visokog kvaliteta
Dijagram prikazuje kako HT-A5000 pametno meri položaj svakog zvučnika i optimizuje zvuk prema prostoriji
Optimizacija zvučnog polja

Bez preciznog postavljanja zvučnika. HT-A5000 sa ugrađenim mikrofonima radi sve za vas, pametno mereći položaj svakog zvučnika, vertikalno i horizontalno, i optimizujući zvuk u odnosu na prostoriju. HT-A5000 vam omogućava da uživate u optimizaciji zvučnog polja sa opcionalnim zvučnicima ili bez njih. Aktivirajte jednostavan proces kalibracije tokom podešavanja ili iz početnog menija.

Najbolje uz Sony televizore

U paru sa BRAVIA™ televizorima, HT-A5000 vam donosi besprekorno audio-vizuelno iskustvo sa najboljim kvalitetom slike i zvuka. To je savršen soundbar za BRAVIA televizore.

Ilustracija televizora sa prikazanim zvučnim talasima sa ekrana da bi se pokazalo sinhronizovanje centra za akustiku
Veća imerzija uz BRAVIA sinhronizovanje centra za akustiku

Kad se priloženim kablom povežu s BRAVIA televizorom koji ima sinhronizovanje centra za akustiku, soundbar i televizor postaju centralni zvučnik u sistemu kućnog bioskopa. To omogućava precizno podudaranje zvuka i sadržaja na ekranu za potpuno uživljavanje.

Zvuk savršeno odgovara akciji

Uz sinhronizovanje centra za akustiku čućete dijalog baš sa mesta na kom lik stoji u sceni. Zahvaljujući savršenoj ravnoteži akcije i zvuka, gledanje postaje mnogo imerzivnije. 

Porodica gleda televiziju u dnevnoj sobi sa zvučnim talasima koji dolaze sa ekrana
Korisnički interfejs soundbara na TV ekranu
Jednostavna kontrola uz BRAVIA televizore

Uz integrisani UI, postavke soundbara automatski se pojavljuju u meniju za brze postavke BRAVIA televizora za laku kontrolu režima zvuka, zvučnog polja i jačine zvuka.  

Soundbar postavljen ispred BRAVIA televizora
Položaj soundbara

Ako imate BRAVIA televizor sa postoljem sa više podešavanja, možete da promenite položaj postolja za TV i diskretno postavite HT-A5000 ispod televizora, tako da će prostorija izgledati uredno.

Višesmeran četvrtast dizajn

HT-A5000 i opcionalni zvučnici dizajnirani su sa zajedničkim konceptom višesmernog četvrtastog dizajna. Njegovi sofisticirani zaobljeni uglovi predstavljaju jedan čvrsti blok za široku reprodukciju zvuka. Kombinacija bogatih tekstura materijala naglašava prilagođenost svakom okruženju dnevne sobe.

Strimujte muziku putem omiljenih usluga

Uz ugrađenu podršku za Spotify Connect™ i druge muzičke usluge putem tehnologija Bluetooth®, Chromecast ili Apple AirPlay 2, lako možete da uživate u omiljenoj muzici.

Par kod kuće strimuje muziku putem modela HT-A5000
Bluetooth® logotip
Bluetooth® veza

Bežično strimujte muziku sa pametnog telefona, tableta ili prenosivog računara pomoću tehnologije Bluetooth®. 

Wi-Fi® logotip
Wi-Fi® strimovanje

Povežite se sa internetom pomoću ugrađene Wi-Fi veze i strimujte muziku sa uređaja na kućnoj mreži.

Spotify Connect™ logotip
Spotify Connect™

Reprodukujte Spotify sadržaj direktno preko zvučnika koristeći aplikaciju Spotify Connect™ na uređaju kao daljinski upravljač.

Logotip tehnologije „Chromecast built-in“
Chromecast built-in

Strimujte muziku, Internet radio i podcastove sa pametnog telefona, tableta ili prenosivog računara na audio uređaju. Samo dodirnite dugme za prenos.

Apple AirPlay logotip
Apple AirPlay 2

Delite muziku i drugo sa omiljenih Apple uređaja na soundbaru. Sve to jednim dodirom.

Dijagram pokazuje osobu kako kontroliše soundbar HT-A5000 razgovarajući sa glasovnim pomoćnicima
Glasovna kontrola

Soundbar podržava uređaje na kojima su omogućeni Google Assistant, Chromecast built-in™ i Amazon Alexa. Samo dodajte soundbar HT-A5000 u grupu zvučnika koristeći aplikaciju Google Home da biste pokrenuli reprodukovanje muzike, promenili jačinu zvuka ili mnoge druge funkcije pomoću glasa.

Besprekoran zvuk za savršenu atmosferu

Pritisnite Sound Field na daljinskom upravljaču i uživajte u realističnom zvuku koji vas smešta u srce akcije. Odaberite S-Force PRO Front Surround i Vertical Surround Engine da biste se udubili u filmove ili isključite zvučno polje za jasnije zvučnike dok slušate zvuk visoke rezolucije ili stereo muziku.

Slika daljinskog upravljača za HT-A5000 izbliza
Spreman za rad čim ga raspakujete

HT-A5000 možete da koristite gotovo čim ga raspakujete. Jednostavno ga ukopčajte, povežite sa televizorom koristeći HDMI eARC vezu i uključite. Uz USB i optički ulaz, kao i HDMI ulaz i izlaz (eARC) i S-CENTER OUT za kompatibilne BRAVIA modele, imate sve veze koje su vam potrebne da biste uživali u neverovatnom doživljaju okružujućeg zvuka.

Specifikacije i funkcije

  • S-Force PRO Front Surround i Vertical Surround Engine za višedimenzionalni zvuk

  • Strimujte svu svoju muziku uz bežično povezivanje

  • Zvučnici koji emituju zvuk nagore, difuzni visokotonci, ugrađena dva niskotonca i pet prednjih zvučnika za imerzivne filmove

  • Optimizacija zvučnog polja za lako podešavanje

Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini