Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

X90K/P

Realistične boje i kontrast, svetle 4K slike
SVI TELEVIZORI

X90K/P | BRAVIA XR | Full Array LED | 4K Ultra HD | Velik dinamički opseg (HDR) | Pametni televizor (Google TV)

X90K/P Series
Slika – X90K/P | BRAVIA XR | Full Array LED | 4K Ultra HD | Velik dinamički opseg (HDR) | Pametni televizor (Google TV)

139 cm (55")

XR-55X90K/P

Cena nije dostupna

164 cm (65")

XR-65X90K/P

Cena nije dostupna

189 cm (75”)

XR-75X90K/P

Cena nije dostupna

Registrujte se da biste dobijali najnovija ažuriranja i vremenski ograničene ponude. Kliknite na vezu u nastavku da ne biste propustili priliku.

Dobitnik nagrade
Logotip dobitnika CES® nagrade za najveću inovaciju 2022.
BRAVIA CAM je dobitnik CES® nagrade za najveću inovaciju 2022.
Logotip dobitnika CES® nagrade za inovaciju 2022.
CES® nagrada za inovaciju 2022: BRAVIA CORE
Slika i zvuk nove generacije pomoću kognitivne inteligencije

Podignite sliku i zvuk na viši nivo pomoću tehnologije Cognitive Processor XR™. Naš revolucionarni procesor na BRAVIA XR™ televizorima kompanije Sony reprodukuje sadržaj onako kako ga ljudi vide i čuju, tako da je doživljaj neverovatno realističan. On razume kako se ljudsko oko fokusira i unakrsno analizira slike kako bi im dao realističnu dubinu, izuzetan kontrast i prelepe žive boje. 

Full Array kontrast sa realističnom dubinom

Naš Full Array LED uz Cognitive Processor XR™ kontroliše pozadinsko osvetljenje u zonama da bi se reprodukovao realističan kontrast istovremeno i u svetlim i u tamnim oblastima. Pametni procesor vidi svet baš kao i vi i unapređuje sliku realističnom bojom i dubinom.

Muzičar na koncertu svira dvostruki bas sa zvučnim talasima
Zvuk sa ekrana, harmonija slika i zvuka

Uživajte u zvuku koji se precizno podudara sa onim što je na ekranu zahvaljujući tehnologiji Acoustic Multi-Audio™. Visokotonci za pozicioniranje zvuka obezbeđuju harmoniju između slika i zvuka kako biste mogli da se uživite u ono što gledate.

Izgovorite šta želite da gledate pomoću glasovne pretrage

Brže pronađite novi omiljeni sadržaj pomoću glasovne pretrage. Pređite pravo na seriju ili film jednostavnim izgovaranjem ili pretražujte glasom, npr. „find action movies“. Pritisnite dugme za glas na daljinskom da biste počeli.

Slika izbliza na kojoj je žena sa daljinskim upravljačem koja kontroliše televizor glasom
Uživajte u bioskopskom doživljaju uz filmove koje dobijate uz BRAVIA XR™
Savršeno za PlayStation®5
Natpis „Put do nule“ ispisan na sivoj slici zemlje
Obnavljanje, recikliranje i umanjenje – dizajn za okruženje 

BRAVIA XR televizori dizajnirani su za realistične doživljaje sa ekologijom na umu. Trudimo se da koristimo manje nove plastike na televizorima i ambalaži. Maska modela X90K/P koristi recikliranu plastiku. Jedinstvene tehnologije kontrole pozadinskog osvetljenja, BRAVIA CAM i senzori pružaju visok kvalitet slike i smanjuju potrošnju energije.   

XR slika
Slika voća izbliza, uključujući bobice, grejpfrut, dinju i kivi
Širok spektar boja za realistične nijanse i tonove

Naš Full Array LED ekran uz Cognitive Processor XR™, jedinstvenu novu LED strukturu i XR Triluminos Pro omogućava da X90K/P ima pristup za preko milijardu boja i da svaku reprodukuje sa suptilnim razlikama kao u stvarnom svetu. Može da detektuje boju na osnovu zasićenja, nijanse i svetline za prirodne senke u svakom detalju, posebno u zelenim i crvenim tonovima.

Uživajte u dubini uz duboku crnu i dodatnu osvetljenost

Cognitive Processor XR™ pruža realističnu boju i dubinu slike. Balansiranjem intenziteta osvetljenosti na celom ekranu, zatamnjivanjem nekih oblasti i isticanjem drugih, XR Contrast Booster prilagođava svetlinu za jače istaknute delove na osvetljenom delu slike i dublje crne u senkama. Scene izgledaju realističnije uz dodatnu dubinu i detalje. 

Slika koja pokazuje efekat tehnologije XR Contrast Booster na balonu
Slika perja na ptici izbliza pokazuje efekat XR 4K povećanja rezolucije
Rekreiranjem tekstura rezolucija sadržaja diže se na 4K

Uz XR 4K povećavanje rezolucije, uživaćete u gotovo 4K kvalitetu bez obzira na sadržaj i izvor. Naš Cognitive Processor XR™ pristupa velikoj količini podataka i inteligentno vraća izgubljene teksture i detalje radi realističnog prikaza slike. 

Inteligentna obrada pokreta za dinamične scene bez zamućenosti

Gledanje sportskih emisija i dinamičnih filmova postalo je znatno bolje. Naš Cognitive Processor XR™ sa tehnologijom XR Motion Clarity™ analizira pokrete u nekoliko kadrova kako bi akcija bila glatka, svetla i jasna.

Slika surfera na kojoj se vide detalji talasa bez zamućenosti
Otkrijte tehnologije slike
 
XR zvuk
Slika zvučnih talasa sa televizora uz Acoustic Multi-Audio™
Moćan zvuk sa ekrana precizno se uklapa uz slike

Acoustic Multi-Audio™ obuhvata visokotonce za pozicioniranje zvuka da bi se osiguralo da zvuci visoke frekvencije dolaze s pravog mesta i podudaraju se sa slikom na ekranu. X-Balanced zvučnici omogućavaju jasan zvuk visokog kvaliteta.

Zvuk zabavnih sadržaja poboljšan je na 3D okružujući zvuk

Uz BRAVIA XR™, sve što gledate ima pravi okružujući zvuk. XR Surround stvara okružujući zvuk sa strane i vertikalno koristeći samo zvučnike televizora, pa možete da doživite 3D zvuk bez potrebe za zvučnicima koji se ugrađuju u plafon ili emituju zvuk nagore. BRAVIA XR™ televizori kompatibilni su i sa Dolby Atmos®.

Scena iz dnevne sobe koja prikazuje ženu na kauču kako gleda TV i efekat okružujućeg zvuka uz XR Surround
Najbolje uz Sony zvuk

Ako se upare sa Sony audio opremom, naši najnoviji BRAVIA XR televizori idu i dalje i donose vam neuporediv audio-vizuelni doživljaj uz izvanrednu XR sliku i kvalitet zvuka.

Scena žene na prometnoj ulici koja razgovara mobilnim telefonom pokazuje kako Voice Zoom 2 pruža jasniji zvuk
Voice Zoom™ 2 poboljšava glas radi jasnijih dijaloga

Možete jasnije da čujete dijaloge sa televizora bez pojačavanja zvuka. Čak i kada je govor teško čuti, Voice Zoom 2 otkriva tip glasa, analizira ga i poboljšava jasnoću. 

Otkrijte tehnologije zvuka
 
Vrhunska slika i zvuk bez obzira na okruženje

Sedite i uživajte u zadivljujućem doživljaju gledanja. Naša jedinstvena tehnologija Ambient Optimisation sa svetlosnim senzorom automatski prilagođava sliku i zvuk vašem okruženju.

BRAVIA CAM omogućava korak dalje ka još boljem prikazu

Povežite BRAVIA XR TV i BRAVIA CAM, koji se prodaje zasebno, da biste se još bolje uživeli u doživljaj gledanja. BRAVIA CAM prepoznaje gde se nalazite u prostoriji i koliko ste daleko od televizora, a zatim prilagođava postavke zvuka i slike vašim potrebama. Zvuk je jasniji, a osvetljenost slike prilagođena okruženju u kom gledate. 

Otkrijte nove načine da uživate u televiziji uz BRAVIA CAM

Uz BRAVIA CAM uvek imate najbolje mesto u kući. On prepoznaje gde sedite i optimizuje sliku i zvuk u skladu s time. Tu su i kontrola pokretom i mnogi drugi zabavni novi doživljaji koje treba istražiti.   

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Par razgovara sa prijateljem u okviru slike u slici koristeći BRAVIA CAM
Video razgovor s prijateljima i porodicom na velikom ekranu

Komunicirajte s prijateljima i porodicom na velikom ekranu. Uživajte u više zabave kad uparite televizor i BRAVIA CAM.

Otkrijte BRAVIA CAM
 

Funkcije pametnih televizora
Slika izbliza na kojoj je žena sa daljinskim upravljačem koja kontroliše televizor glasom
Sve što želite da gledate na jednom mestu

Lako pristupajte omiljenom sadržaju i uslugama. Gledajte više od 700.000 filmova i epizoda TV serija na jednom mestu. Google TV objedinjuje omiljene sadržaje iz svih vaših aplikacija i pretplata i organizuje ih samo za vas.

Povećajte omiljene sadržaje s pametnog telefona

Brzo i lako uživajte u omiljenim video zapisima, fotografijama, igrama i drugim sadržajima sa iOS ili Android uređaja na velikom ekranu.

Slika mačke i kanuiste prebačena sa pametnog telefona na televizor
Slika koja prikazuje kako se svi povezani uređaji mogu kontrolisati pomoću jednog pametnog daljinskog upravljača
Svim uređajima upravljajte jednim daljinskim upravljačem

Pomoću našeg pametnog daljinskog upravljača možete da upravljate svim povezanim uređajima. Zahvaljujući pristupu uslugama za video na zahtev pomoću jednog dugmeta, serije i filmovi oživeće u vašoj sobi za svega par sekundi.  

Otkrijte pametne tehnologije
 
Dizajn
Divan minimalistički dizajn koji povećava uživanje u zabavi

Minimalistički dizajn sa jednom pločom uvećava ekran i umanjuje masku, te možete da se usredsredite na ono što je važno – sliku. Zaista se uživite u prikaz na velikom ekranu bez ometanja.

Stvarni izgled može da se razlikuje u zavisnosti od veličine televizora.

Postolje s više položaja pogodno za svaku postavku televizora

Postolje sa 3 podešavanja omogućava vam da izaberete standardni položaj da biste se više fokusirali na sliku, uzak profil za manje police ili položaj sa soundbarom za idealno pozicioniranje zvučnog sistema.

Slika koja prikazuje trosmerno postolje sa više položaja i BRAVIA TV sa snimkom ružičastih kristala
Još više zabave studijskog kvaliteta, po zamisli autora

Uz tehnologije koje sadržaj prikazuju po zamisli autora, uključujući unapređen niz Creator Calibrated režima, IMAX Enhanced i Dolby Vision®, ovaj televizor prikazuje svu dramatičnost i uzbuđenje proistekle iz mašte režisera. Podržava i Calman, pa autori mogu profesionalno da ga kalibrišu za uređivanje tokom produkcije.

Slika para u dnevnoj sobi koji gleda Netflix na BRAVIA televizoru postavljenom na zid. Kada se dugme Adaptive Calibrated Mode ispod slike uključi i isključi, možete da vidite kako se osvetljenost ekrana menja u skladu sa okruženjem.
Slika para u dnevnoj sobi koji gleda Netflix na BRAVIA televizoru postavljenom na zid. Kada se dugme Adaptive Calibrated Mode ispod slike uključi i isključi, možete da vidite kako se osvetljenost ekrana menja u skladu sa okruženjem.
UKLJ.
ISKLJUČENO
Gledajte Netflix studijskog kvaliteta, automatski optimizovan

Uživajte u Netflix sadržaju uz spektakularni studijski kvalitet, baš kao što su autori predvideli. Razvijen posebno za Netflix sadržaj, Netflix Adaptive Calibrated Mode funkcioniše u kombinaciji sa funkcijom optimizacije ambijentalnog svetla BRAVIA XR televizora da biste se uživeli u omiljene serije optimizujući osvetljenost slike na osnovu uslova osvetljenosti u prostoriji.

Optimizovanje slike za sav omiljeni sadržaj

Uživajte u više sadržaja kako je autor to zamislio. Uz BRAVIA CORE Calibrated režim, svi filmovi, uključujući IMAX Enhanced™ naslove, automatski će dobiti optimalne postavke slike i pružiti vam izuzetan doživljaj gledanja filmova kod kuće.

Snimak ekrana sa prikazanim logotipom za BRAVIA CORE
Logotip asistivne tehnologije
Asistivna tehnologija na Google TV-u

Naši televizori imaju tehnologiju koja je vizuelno, zvučno i pokretno pristupačna.

Specifikacije i funkcije

Uživajte u zabavi sa jakim bojama i kontrastom na ovom 4K TV-u koji ima Full Array LED panel zahvaljujući procesoru Cognitive Processor XR™.

Dizajnirano sa životnom sredinom na umu

SAZNAJTE VIŠE O ODNOSU KOMPANIJE SONY PREMA ŽIVOTNOJ SREDINI

Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima.

Pročitajte više

EKOLOŠKI PRIHVATLJIVE FUNKCIJE OVOG PROIZVODA

  • Kontrola dinamičkog pozadinskog osvetljenja ili kontrole osvetljenja na nivou piksela , unapredite energetsku efikasnost prilagođavanjem svetline ekrana kako se menja sadržaj slike

  • Režim za uštedu energije štedi energiju time što prilagođava svetlinu ekrana

  • Režim isključenog ekrana štedi energiju isključivanjem ekrana slike bez prebacivanja televizora u kompletan režimp pripravnosti, tako da se u zvuku još uvek može uživati