3 Modeli
3 Modeli

Godina izdavanja modela

Godina izdavanja modela

139 cm (55")
XR-55X90K/P
139 cm (55") 
XR-55X90K/P

Godina izdavanja modela

  • Ø
164 cm (65")
XR-65X90K/P
164 cm (65") 
XR-65X90K/P

Godina izdavanja modela

  • Ø
189 cm (75”)
XR-75X90K/P
189 cm (75”) 
XR-75X90K/P

Godina izdavanja modela

  • Ø

Funkcije

Šareni baloni na polju tokom noći sa drvećem u pozadini

4K Full Array LED

Šta god da gledate, to ćete videti u rezoluciji povećanoj do blizu 4K kvaliteta zahvaljujući jedinstvenom procesoru Cognitive Processor XR™. Naš Full Array LED, stručno kontrolisan našom jedinstvenom tehnologijom, kontroliše pozadinsko osvetljenje u zonama da bi se reprodukovao realističan kontrast istovremeno i u svetlim i u tamnim oblastima. Uživaćete u slikama unapređenim realističnom dubinom i kontrastom.

Slika Cognitive Processor XR čipa na crnoj i zlatnoj pozadini sa zvezdicama

Cognitive Processor XR™

Podignite sliku i zvuk na viši nivo pomoću tehnologije Cognitive Processor XR™. Naš revolucionarni procesor na BRAVIA XR™ televizorima kompanije Sony reprodukuje sadržaj onako kako ga ljudi vide i čuju, tako da je doživljaj neverovatno realističan. Slike se unakrsno analiziraju i čiste, posebno oko tačke fokusa, kako bi dobile realističnu dubinu, izuzetan kontrast i prelepe žive boje. 

Slika voća izbliza, uključujući bobice, grejpfrut, dinju i kivi

XR Triluminos Pro

Naš Full Array LED ekran uz Cognitive Processor XR™, jedinstvenu novu LED strukturu i XR Triluminos Pro omogućava da X90K/P ima pristup za preko milijardu boja i da svaku reprodukuje sa suptilnim razlikama kao u stvarnom svetu. Može da detektuje boju na osnovu zasićenja, nijanse i svetline za prirodne senke u svakom detalju, posebno u zelenim i crvenim tonovima.

Slika izuzetno detaljnog planinskog cveća uz upotrebu tehnologije XR HDR Remaster

XR HDR Remaster

Uz XR HDR Remaster, ovaj televizor može da detektuje svaki objekat na ekranu, analizira mu boju i prilagodi kontrast kako bi slika bila još realističnija. Obrađivanje zasnovano na objektima koje omogućava BRAVIA XR podiže preciznost na viši nivo prilagođavajući nijansu, zasićenost, osvetljenost, vektor kretanja, frekventni pojas i drugo. Rezultat su izuzetno realistične scene sa većom dubinom, realnim teksturama i prirodnim bojama.

Slika koja pokazuje efekat tehnologije XR Contrast Booster na balonu

XR Contrast Booster 10

Preciznim balansiranjem intenziteta osvetljenosti na celom ekranu, zatamnjivanjem nekih oblasti i isticanjem drugih, XR Contrast Booster prilagođava svetlinu za jače istaknute delove na osvetljenom delu slike i dublje crne u senkama. Kako su osvetljene oblasti svetlije, a tamne oblasti mračnije, scene izgledaju realističnije, sa više dubine i detalja.

Slika perja na ptici izbliza

XR povećavanje rezolucije na 4K

Uz XR 4K povećavanje rezolucije, uživaćete u zabavi bliskoj 4K kvalitetu bez obzira na sadržaj i izvor. Naš Cognitive Processor XR™ pristupa velikoj količini podataka i inteligentno vraća izgubljene teksture i detalje radi realističnog prikaza slike.

Snimak lista izbliza sa detaljima koje pruža 4K XR Super Resolution

4K XR Super Resolution

XR Super Resolution otkriva pojedinačne objekte na slici i virtuelno reprodukuje teksture iz stvarnog života na ekranu. Naš BRAVIA XR procesor precizno analizira i obrađuje podatke radi prikaza 4K slika sa četiri puta većom rezolucijom od Full HD kako bi se scene obogatile realističnim detaljima i teksturama.

Slika zalaska sunca i mora uz 4K XR ublažavanje

4K XR ublažavanje

XR ublažavanje stvara glatki i prirodni 4K kvalitet TV slike dok gledate, bez pojave „traka“ sa bojama do koje može doći na drugim televizorima. Scene se reprodukuju sa hiljadama tonova, nijansi i gradacija, tako da izgledaju neverovatno realistično.

Slika surfera na kojoj se vide detalji talasa bez zamućenosti

XR Motion Clarity 

Gledanje sportskih emisija i dinamičnih filmova postalo je znatno bolje. Naš Cognitive Processor XR™ sa tehnologijom XR Motion Clarity™ analizira pokrete u nekoliko kadrova kako bi akcija bila glatka, svetla i jasna.

Logotip za 4K/120 kadrova u sekundi

4K/120 kadrova u sekundi

Ostvarite prednost nad konkurentima zahvaljujući BRAVIA televizoru. HDMI 2.1 vam pruža brzinu snimka do 120 kadrova u sekundi za kompatibilne igre, pa ćete imati odgovor na svaki izazov pri pucanju, u sportskim igrama i igrama visokih performansi sa gotovo trenutnom akcijom na ekranu. Uživaćete u izuzetno lakom igranju sa smanjenim kašnjenjem unosa od 8,5 ms uz 4K/120 kadrova u sekundi i namenski režim za igre.

Slika deljenja ekrana na kom je žuti sportski automobil u trkačkoj igri sa prikazom responzivnijeg doživljaja igranja uz ALLM

Automatski režim malog kašnjenja

Uz automatski režim malog kašnjenja kod HDMI 2.1, BRAVIA prepoznaje kada je konzola povezana i uključena i automatski se prebacuje na režim malog kašnjenja. Uživaćete u glatkijem igranju s boljim odzivom – što je ključno za brze i intenzivne igre.

Slika deljenja ekrana na kom je pripadnica vojne jedinice za specijalne operacije u borbenoj igri sa prikazom boljeg doživljaja igranja uz VRR

Promenljiva brzina osvežavanja

Uz brzinu osvežavanja HDMI 2.1 BRAVIA umanjuje kašnjenja i cepanje ekrana. Ovaj televizor dinamički prilagođava brzinu osvežavanja prikaza u skladu sa promenljivom brzinom snimka uređaja da bi igranje bilo sjajno.

Podeljeni ekran igre sa vožnjom automobila koji prikazuje optimizovano igranje sa automatskim HDR mapiranjem tonova

Automatsko mapiranje HDR tona

Uz automatsko HDR mapiranje nijansi, HDR postavke se trenutno optimizuju tokom početnog podešavanja konzole PS5™. PS5™ automatski prepoznaje pojedinačne modele BRAVIA televizora i u skladu sa tim bira najbolju HDR postavku za vaš televizor. Dakle, čak i u scenama sa visokim kontrastom, videćete najvažnije detalje i boje u najsvetlijim i najtamnijim delovima ekrana.

Dva ekrana prikazuju uključen i isključen režim slike sa automatskim žanrom sa konzolom PS5 između njih

Automatski režim slike prema žanru

BRAVIA automatski prelazi u režim za igre da bi se smanjilo kašnjenje unosa i da bi akcija imala brži odziv. Kad gledate filmove na PlayStation5® konzolama, vraća se na standardni režim kako bi fokus bio na obrađivanju slike radi ekspresivnijih scena.

Slika zvučnih talasa sa televizora uz Acoustic Multi-Audio™

Acoustic Multi-Audio™ 

Acoustic Multi-Audio™ obuhvata visokotonce za pozicioniranje zvuka da bi se osiguralo da zvuci visoke frekvencije dolaze s pravog mesta i podudaraju se sa slikom na ekranu. X-Balanced zvučnici omogućavaju jasan zvuk visokog kvaliteta.

Slika dnevne sobe sa prikazanim višedimenzionalnim zvukom uz povećavanje rezolucije na 3D okružujući zvuk

Povećavanje rezolucije 3D okružujućeg zvuka

Uz BRAVIA XR™, sve što gledate ima pravi okružujući zvuk. XR Surround stvara okružujući zvuk sa strane i vertikalno, pa možete da doživite 3D zvuk bez potrebe za zvučnicima koji se ugrađuju u plafon ili emituju zvuk nagore. BRAVIA XR™ televizori kompatibilni su i sa tehnologijom Dolby Atmos®.

Snimak ekrana žene na ulici kako razgovara mobilnim telefonom

Funkcija Voice Zoom (približavanje zvuka) 2

Možete jasnije da čujete dijaloge sa televizora bez pojačavanja zvuka. Čak i kada je govor teško čuti, Voice Zoom 2 otkriva tip glasa, analizira ga i poboljšava jasnoću. 

Slika para u dnevnoj sobi koji gleda BRAVIA TV sa tehnologijom Acoustic Center Sync

Sinhronizovanje centra za akustiku

Kad povežete BRAVIA XR TV sa soundbarom kompanije Sony, soundbar pojačava kanal centralnog zvučnika kako bi vokali bili jasniji i puniji. To zvuku omogućava da precizno prati ono što je na ekranu da biste zaista mogli da se uživite u ono što gledate.

Slika muškarca u dnevnoj sobi koji gleda BRAVIA TV sa tehnologijom 360 Spatial Sound

Podržava 360 Spatial Sound

Prilagodite svoj Dolby Atmos® doživljaj kombinujući naš nosivi zvučnik SRS-NS7 sa BRAVIA XR™ modelima da biste uživali u prostornom okružujućem zvuku. Uz izabrane Sony slušalice, možete da uživate uz simulirani okružujući zvuk 360 Spatial Sound sa bežičnim predajnikom WLA-NS7 (prodaje se zasebno).

Logotip za BLUETOOTH®

Bluetooth povezivanje

Uređaje kompatibilne sa Bluetooth® vezom povežite sa televizorom i uživajte u jednostavnoj zabavi bez kablova. Uparite Bluetooth slušalice ili „bubice“ sa BRAVIA televizorom i uživajte u TV emisijama i muzici na svom omiljenom mestu – bez ometanja ili prekida.

BRAVIA TV na zidu iznad police sa lampom i ukrasima

Ambient Optimization

Sedite i uživajte u zadivljujućem doživljaju gledanja. Naša jedinstvena tehnologija Ambient Optimisation sa svetlosnim senzorom automatski prilagođava sliku i zvuk vašem okruženju.

Slika para na kauču koji gleda TV sa snimkom broda na reci pokazuje pogodnosti svetlosnog senzora

Senzor za boju

Na standardnim televizorima svetlina ostaje ista bez obzira na osvetljenost u prostoriji, pa je slika previše tamna ili svetla. Ovaj televizor ima svetlosni senzor koji optimizuje osvetljenost slike u skladu sa uslovima u sobi, pojačavajući svetlinu u osvetljenim prostorijama i umanjujući je u tamnim, tako da uvek imate savršen prikaz.

Logotip za Acoustic Auto Calibration

Acoustic Auto Calibration logotip

Bez obzira na to gde sedite, ovaj televizor detektuje vaš položaj i optimizuje zvuk, tako da uživate u istom kvalitetu zvuka kao da sedite direktno ispred televizora. Zvuk može da se menja u zavisnosti od okruženja u prostoriji. Na primer, zavese apsorbuju zvuk, a predmeti ispred televizora mogu da ometaju prolazak zvuka i da umanje kvalitet onoga što čujete. Ovaj televizor otkriva predmete i reprodukuje zvuk koji je poboljšan i optimizovan za tu prostoriju.

Slika uređaja BRAVIA CAM izbliza na okviru BRAVIA televizora

Funkcioniše sa uređajem BRAVIA CAM

Povežite BRAVIA XR TV i BRAVIA CAM, koji se prodaje zasebno, da biste se još bolje uživeli u doživljaj gledanja. BRAVIA CAM prepoznaje gde se nalazite u prostoriji i koliko ste daleko od televizora, a zatim prilagođava postavke zvuka i slike vašim potrebama. Možete i da uživate u nizu zabavnih novih TV doživljaja pomoću uređaja BRAVIA CAM, uključujući kontrolu pokretom i još mnogo toga.

Logotip za Google™ TV

Google TV

Pretražite više od 700.000 filmova i epizoda TV serija iz svih usluga za strimovanje, pri čemu je sve na jednom mestu i organizovano po temama i žanrovima na osnovu vaših interesovanja.

Slika izbliza na kojoj je žena sa daljinskim upravljačem koja kontroliše televizor glasom

Glasovna pretraga

Brže nego ikad ranije pronađite omiljeni sadržaj koristeći samo svoj glas. Uz glasovnu pretragu nema više komplikovane navigacije ni zamornog kucanja – treba samo da pitate.

Slika koja prikazuje ekran sa filmom sa pametnim telefonom

Radi uz Apple AirPlay / Apple HomeKit

Uz Apple AirPlay možete da strimujete video i zvuk na TV direktno s iPhone, iPad ili Mac uređaja. Gledajte filmove i serije iz aplikacije Apple TV, drugih omiljenih aplikacija ili čak iz pregledača Safari. Podelite fotografije sa svima u prostoriji.

Logotip za Chromecast built-in

Chromecast built-in™

Za tren pređite sa telefona, tableta ili prenosivog računara na televizor. Pomoću tehnologije Chromecast built-in, možete da prenosite sve svoje omiljene filmove, serije, aplikacije, igre i druge sadržaje direktno na televizor.

Slika povezanih uređaja koji se kontrolišu pomoću pametnog daljinskog upravljača

Pametni daljinski upravljač

Našim pametnim daljinskim upravljačem možete da upravljate svim povezanim uređajima. Zahvaljujući pristupu uslugama za video na zahtev pomoću jednog dugmeta, serije i filmovi oživeće u vašoj sobi za svega nekoliko sekundi.

Slika koja prikazuje postolje sa 3 podešavanja

Postolje sa 3 podešavanja

Postolje sa 3 podešavanja omogućava vam da izaberete standardni položaj da biste se više fokusirali na sliku, uzak profil za manje police ili položaj sa soundbarom za idealno pozicioniranje zvučnog sistema.

Slika dizajna sa površinom u ravni sa okvirom izbliza

Površina u ravni sa okvirom

Maska je izuzetno uska, tako da se oči prirodno fokusiraju na sliku, a ne ono što je oko nje.

Slika scene dnevne sobe na kojoj se vidi koncept uređenja životnog prostora

Uređenje životnog prostora

Naš koncept uređenja životnog prostora pretvara televizor u sastavni deo vašeg prostora pomoću umetničkih dela na ekranu, ličnih fotografija, tema čuvara ekrana i funkcije sata.

BRAVIA TV sa zvezdama u pozadini prikazuje film VENOM, dostupan u usluzi BRAVIA CORE

BRAVIA CORE

Veliki broj filmova je uključen i čeka na vas. Uz tehnologije BRAVIA XR, Pure Stream™ i IMAX® Enhanced, sve što gledate pruža upečatljiv vizuelni doživljaj i izuzetan kvalitet zvuka. Zahvaljujući BRAVIA CORE kalibrisanom režimu, možete da gledate koristeći postavke slike koje su autori filma predvideli za gledanje njihovog ostvarenja kod kuće.

Logotipi za Dolby Vision® i Dolby Atmos®

Dolby Vision® i Dolby Atmos® 

Uživajte u bioskopskom uzbuđenju kod kuće. Dolby Vision® oživljava scene radi autentičnog prikaza, a Dolby Atmos® ispunjava sobu sveobuhvatnim okružujućim zvukom.

Logotip režima Creator Calibrated

Režim Creator Calibrated

Creator Calibrated Mode na BRAVIA XR televizorima može da optimizuje postavke slike kad gledate sadržaj u uslugama Netflix i BRAVIA CORE. Netflix Adaptive Calibrated Mode dodatno optimizuje Netflix doživljaj u skladu sa uslovima osvetljenja u prostoriji i omogućava vam da uživate u Netflix sadržaju u spektakularnom studijskom kvalitetu, baš kao što je autor to zamislio.