α7R III

Realističnost i novi svetovi.

Poboljšajte doživljaj realističnosti uz α7R III – savršenog partnera koji nudi vrhunsku brzinu, snimke visoke rezolucije, profesionalnu operativnost i pouzdane performanse čak i u zahtevnim uslovima.

E-MOUNT BEZ OGLEDALA PUNOG FORMATA

α7R III 35 mm fotoaparat punog formata sa automatskim fokusiranjem

ILCE-7RM3
Slika – α7R III 35 mm fotoaparat punog formata sa automatskim fokusiranjem
AF za oči životinja dostupan je uz ažuriranje softvera

Dostupna je nadogradnja softvera za podršku za novi Eye AF kompanije Sony u realnom vremenu za životinje. Funkcija automatski otkriva i prati oči životinja koje fotografišete za lepe portrete ljubimaca i snimke divljih životinja.

Maksimalna inspiracija za kreativnost

Dobro došli u novi svet snimanja sa dodatno poboljšanom rezolucijom, osetljivošću, dinamičkim opsegom, brzinom obrađivanja i odzivom pri snimanju. α7R III nudi profesionalnu operativnost u snažnom i kompaktnom kućištu što vam daje veću fleksibilnosti pri pravljenju sjajnih snimaka u bilo kojoj situaciji. Uz takvu veliku moć, preciznost i potencijal u svojim rukama možete da snimite neponovljive trenutke. 

Portal za nedoživljene svetove
Portal za nedoživljene svetove

Efikasni senzor slike od 42,4 MP (orijentaciono) i procesor slike zajedno vas pri snimanju vode do realizacije vaših avanturističkih maštanja.

Snimajte trenutke brzo i precizno
Snimajte trenutke brzo i precizno

Duplo veća efikasnost AF praćenja, čak i pri uzastopnom snimaju uz do 10 kadrova u sekundi, omogućava performansama stabilnih i brzih fotoaparata da u svom razvoju odu korak dalje.

Novi potencijal za portrete
Novi potencijal za portrete

Znatno poboljšan Eye AF fokusira se na oko i prati ga veoma brzo i precizno čak i kada se objekat pomera, gleda nadole i na drugu stranu ili uz pozadinsko osvetljenje.

Nesmetani studijski radni proces
Nesmetani studijski radni proces

USB Type-C™ priključak omogućava SuperSpeed USB 3.1 generacije 1 koji obezbeđuje veoma brz daljinski prenos podataka na računar radi lakšeg upravljanja velikim datotekama sa RAW podacima.

Druga dimenzija rezolucije
Druga dimenzija rezolucije

Pixel Shift Multi Shooting daje zadivljujuću rezoluciju, vrednost prikazivanja boje i reprodukciju teksture prenoseći atmosferu objekta i okruženja.

Realističniji filmovi
Realističniji filmovi

Filmovi sa izuzetnim doživljajem prisutnosti posledica su inovativne podrške za 4K HDR slike visoke rezolucije, veliki dinamički opseg i široku gamu boja.

Portal za nedoživljene svetove
Prikazivanje scena uz najveće detalje

Sistem za obrađivanje slika se razvio i pruža visoku rezoluciju i manji nivo šuma u širem ISO opsegu. Fotoaparat prikazuje atmosferu okruženja svake scene, kao i teksturu detalja.

CMOS senzor Exmor R punog formata od 42,4 MP
CMOS senzor Exmor R™ punog formata od 42,4 MP

Dizajn sa sočivima na čipu bez međuprostora i sa pozadinskim osvetljenjem senzora Exmor R povećava osetljivost na svetlo i obezbeđuje širok dinamički opseg uprkos visokoj rezoluciji od 42,4 MP.

Znatno poboljšano obrađivanje slika
Znatno poboljšano obrađivanje slika

Novi front-end LSI i BIONZ X™ unapređuju brzinu obrađivanja i zajedno sa senzorom Exmor R™ obezbeđuju dinamički opseg sa do 15 koraka uz nisku ISO osetljivost za fotografije, što omogućava bogatiji prikaz nijansi.

Širok standardni ISO opseg 100–32.000
Širok standardni ISO opseg 100–32.000

Standardni ISO opseg je proširen na ISO 100–32.000 (može da se proširi na ISO 50–102.400), a šum je smanjen za čak ceo korak u opsegu srednje osetljivosti.

14-bitni RAW format za bogate gradacije
14-bitni RAW format za bogate gradacije

14-bit RAW format sadrži bogate informacije o nijansama od svetlih delova do senki, a dostupan je i kad snimate u nečujnom ili uzastopnom režimu .

[1] Senzor slike
[2] Najnoviji front-end LSI velike brzine
[3] 16-bitno obrađivanje slika

Snažan, lak, pouzdan dizajn vas vodi korak dalje

Quad-VGA OLED Tru-Finder visoke rezolucije daje prirodnu sliku velike preciznosti na tražilu. Funkcionalne prednosti koje ima EVF, kao što su veoma dobra vidljivost u mraku i mogućnost automatskog fokusiranja kad se koristi uvećani prikaz, dodatno su unapređene da bi podržale moćno snimanje. Još veću svestranost fotoaparatu α7R III daje malo i lako kućište koje je snažno i dovoljno čvrsto za zahtevnu upotrebu,

Snimajte trenutke brzo i precizno
Uzastopno snimanje do 10 kadrova u sekundi

Snimite trenutnu radnju pomoću uzastopnog snimanja do 10 kadrova u sekundi uz AF/AE praćenje. Velika količina podataka o snimcima sa 42,4 MP održava visok kvalitet slike što je korisno za kreativno isecanje.

Snimajte neprekidno u apsolutnoj tišini
Snimajte neprekidno u apsolutnoj tišini

Ovaj fotoaparat omogućava nečujno snimanje uz do 10 kadrova u sekundi sa AF/AE praćenjem. Tišina je od ključnog značaja za snimanje divljih životinja pri čemu čak i mali šum može da dovede do propuštene prilike za pravljenje savršenog snimka.

Znatno poboljšane AF performanse

AF performanse su poboljšane tako što su nasleđene i optimalno primenjene AF performanse koje je koristio α9, pa kad α7R III snima divlju životinju nepredvidljivih pokreta, neće je lako izgubiti iz fokusa.

Sveobuhvatna pokrivenost uz Fast Hybrid AF
Sveobuhvatna pokrivenost uz Fast Hybrid AF

399 tačaka funkcije AF sa faznom detekcijom pokriva oko 68% oblasti slike po širini i visini, a 425 gusto postavljenih tačaka funkcije AF sa detekcijom kontrasta poboljšava fokus koji ne bi mogao da se ostvari na drugi način.

Do 2 puta brži (orijentaciono) odziv automatskog fokusa
Oko do 2 puta brži odziv automatskog fokusa

Budući da se poboljšani Fast Hybrid AF znatno brže odaziva, brzina automatskog fokusa oko dva puta je veća u uslovima slabog osvetljenja.

AF praćenje je za oko 2 puta bolje
AF praćenje je poboljšano za oko 2 puta

AF algoritam nasleđen od α9 uređaja pruža dva puta preciznije AF praćenje pri uzastopnom snimanju, čak i uz složene i iznenadne pokrete.

4D FOCUS
Pogledajte dodatne informacije o 4D FOCUS
Pouzdani AF do osvetljenosti EV-3

Napredni AF algoritmi doprinose velikoj preciznosti automatskog fokusiranja, čak do niskog nivoa osvetljenosti EV-3, pa dobijate pouzdanije automatsko fokusiranje u tamnim scenama.

Pouzdani AF do osvetljenosti EV-3
Nikada ne trošite vreme

Novi višestruki selektor, dugme AF-ON i dodirne funkcije za fokus čine fokusiranje brzim i intuitivnim. Uz dva ugrađena otvora i kompatibilnost sa punjivim baterijom velikog kapaciteta NP-FZ100, α7R III vam takođe omogućava da snimate sa mnogo manje prekida jer ne morate toliko često da menjate medijume i baterije.

Snimajte do 76 uzastopnih slika
Snimajte do 76 uzastopnih slika

Snimajte do 76 komprimovanih RAW ili JPEG slika u neprekidnom rafalu. To vam omogućava da se sa pouzdanošću fokusirate na rafalno fotografisanje bez ometanja.

Dva otvora za medijume, podrška za UHS-II
Dva otvora za medijume, podrška za UHS-II

Uz 2 otvora za medije (jedan kompatibilan sa UHS-II za brzo upisivanje podataka), α7R III može istovremeno ili uz automatsku promenu memorije da snima zasebne RAW/JPEG podatke i fotografije/filmove i kopira podatke s jedne kartice na drugu.

Produžite period snimanja na profesionalni nivo
Produžite period snimanja na profesionalni nivo

α7R III može da koristi bateriju NP-FZ100 čiji kapacitet je oko 2,2 puta veći nego kod baterije NP-FW50. USB Type-C™ i Multi/Mikro USB priključci omogućavaju povezivanje spoljnih baterija da bi snimanje moglo duže da traje.

Funkcija ocenjivanja
Funkcija ocenjivanja

Funkcija ocenjivanja vam omogućava da bilo gde na licu mesta ocenite snimljene fotografije tako što ćete im dati od 1 do 5 zvezdica koristeći ekran za reprodukciju za izvršavanje funkcije ako je dodeljena prilagođenom dugmetu.

Prikaz grupa uzastopnih snimaka
Prikaz grupa uzastopnih snimaka

Niz fotografija snimljenih u uzastopnom režimu možete da pregledate u vidu grupa, prikaz indeksa za reprodukciju je poboljšan, a uzastopne grupe možete odjednom da izbrišete ili zaštitite.

My Menu: brže do omiljenih stavki
My Menu: brže do omiljenih stavki

Registrujte do 30 stavki koje često koristite u okviru nove opcije My Menu da biste odmah mogli da ih prikažete. Možete da napravite i prilagodite optimalni meni u skladu sa svojim potrebama.

Novi potencijal za portrete
Eye AF sa duplo boljim performansama

Eye AF na fotoaparatu α7R III daje dva puta brže i efikasnije otkrivanje i praćenje oka, čak i kad snimate portret osobe u pokretu.

Čak i ako su lica delimično skrivena
Čak i ako je lice delimično skriveno
Čak i ako osoba gleda nadole
Čak i ako osoba gleda nadole
čak i u mraku
Čak i ako je svetlo slabo
Poboljšana stabilizacija slike: slobodnije snimanje

Zahvaljujući poboljšanom ugrađenom stabilizatoru slike u 5 osa možete da se oslonite na performanse visoke rezolucije i mobilnost fotoaparata α7R III kad god želite da se slobodno krećete i snimate, što vam omogućava da se fokusirate na objekat ne brinući o raznim vrstama zamućenja usled podrhtavanja fotoaparata.

Vertikalna i horizontalna kompenzacija
Vertikalna i horizontalna kompenzacija
Kompenzacija horizontalnog/vertikalnog pomeranja
Kompenzacija horizontalnog/vertikalnog pomeranja
Kompenzacija ljuljanja
Kompenzacija ljuljanja
Optička ugrađena stabilizacija slike u 5 osa

Nova jedinica za stabilizaciju/žiroskopski senzori/algoritmi efikasno povećavaju do 5,5 koraka. Kompenzuje se 5 vrsta podrhtavanja fotoaparata – ugaono (vertikalno/horizontalno), rotaciono (okretanje) i pomeranje po X/Y osi.

Optička ugrađena stabilizacija slike u 5 osa
Nesmetani studijski radni proces
Bogate opcije povezivanja omogućava profesionalni radni proces

α7R III sadrži USB Type-C™ priključak kompatibilan sa USB 3.1 priključkom generacije 1 i priključke za sinhronizaciju koji omogućavaju direktno povezivanje fotoaparata na spoljne uređaje bez odlaganja. Zahvaljujući tim vezama, radni proces je jednostavniji i lakši, čak i pri studijskom snimanju kada se koristi povezani računar ili blic.

USB 3.1 generacije 1 za brz prenos podataka

To omogućava snimanje sa povezanim računarom i lakše upravljanje velikim datotekama sa RAW slikama, pa brzo možete da pregledate slike na računaru i nastavite da snimate bez dugotrajnih prenosa datoteka.

USB 3.1 generacije 1 za brz prenos podataka
Dostupan je priključak za sinhronizaciju
Dostupan je priključak za sinhronizaciju

Dobijate standardni priključak za sinhronizaciju koji vam omogućava da jednostavno izvodite sinhronizaciju sa studijskim fleš jedinicama i drugom spoljnom opremom za osvetljenje.

Imaging Edge™ Remote, Viewer i Edit
Imaging Edge™ Remote, Viewer i Edit

Bolje fotografije uz Imaging Edge aplikacije za računar. Koristite „Remote“ da kontrolišete i nadgledate snimanje uživo na ekranu računara, „Viewer“ za brz pregled, ocenjivanje i biranje fotografija iz velikih biblioteka i „Edit“ za razvijanje RAW podataka u kvalitetne fotografije za isporuku. Iskoristite Sony RAW datoteke i efikasnije upravljajte produkcijama.

Capture One
Capture One (za Sony)

Capture One Express (za Sony) predstavlja besplatni softver za visokokvalitetnu završnu obradu RAW podataka. Capture One Pro (za Sony) možete da kupite za kompatibilne funkcije kao što su lokalno prilagođavanje i snimanje sa povezanim računarom.

Ilustracija
Imaging Edge™ Webcam

Imaging Edge Webcam olakšava korišćenje aparata kompanije Sony kao kvalitetne Web kamere, sa širokom kompatibilnošću, za impresivno strimovanje uživo i konferencije.

Druga dimenzija rezolucije
Pixel Shift Multi Shooting

Ovaj novi Pixel Shift Multi Shooting reprodukuje fotografije koje sadrže realistične detalje, teksturu, boju i opštu atmosferu.

Pixel Shift Multi Shooting

[1] Normalna pojedinačna slika [2] Složena slika uz Pixel Shift Multi Shooting

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Realističniji filmovi
4K HDR visoke rezolucije

Pored toga što vam omogućava da snimate zapanjujuće 4K filmove visoke rezolucije putem 5K (15 MP) dodatnog uzorkovanja, fotoaparat sadrži nov HLG (Hybrid Log-Gamma) profil slike koji podržava trenutni HDR radni proces i nudi širok dinamički opseg za veoma precizne i realistične filmske slike bez korekcije boja.

Podržava razne potrebe u HDR produkciji

α7R III sadrži S-Log za fleksibilno prikazivanje slika u postprodukciji i HLG za trenutni HDR radni proces, a to je kombinacija koja ispunjava razne zahteve HDR produkcije.

Podržava razne potrebe u HDR produkciji

[1] Velika fleksibilnost pri finom podešavanju slika po želji (potrebna je korekcija boja)
[2] Trenutna slika visokog kvaliteta (nije potrebna korekcija boja)

Funkcioniše sa iMovie i Final Cut Pro X
Funkcioniše sa iMovie i Final Cut Pro X

Ovaj proizvod je kompatibilan sa softverom Final Cut Pro X i iMovie.

Specifikacije i funkcije

Potpuno obnovljeni sistem za obradu slika dodatno poboljšava kvalitet slike. Čak oko 2x poboljšana brzina AF, kao i performanse praćenja AF i Eye AF praćenja i uzastopno snimanje od čak 10 kadrova u sekundi omogućavaju vam da snimite važne trenutke. Pouzdane profesionalne opcije spakovane u jako, kompaktno kućište pružaju vrhunsku fleksibilnost i mobilnost.
  • CMOS senzor Exmor R™ punog formata od 42,4 MP i 35 mm, kao i poboljšani sistem obrađivanja slika

  • Standardni ISO opseg 100–32.000 (gornja granica se može pomeriti na 102.400)

  • Fast Hybrid AF koji ima AF sa faznom detekcijom u ravni fokusa sa 399 tačaka i AF sa detekcijom kontrasta sa 425 tačaka

  • Brzo rafalno fotografisanje brzinom od najviše 10 kadrova u sekundi sa AF/AE praćenjem

  • Stabilizacija slike u 5 osa uz prednost koju pruža ekspozicija u 5,5 koraka

Kompatibilnost objektiva
E-mount objektiv kompanije Sony
Tip senzora
Pun format od 35 mm (35,9 × 24,0 mm), CMOS senzor Exmor R
Broj piksela (efektivno)
Približno 42,4 megapiksela
ISO osetljivost
Fotografije: ISO 100–32.000 (proširivo do ISO 50 do 102.400), AUTOMATSKI (ISO 100–12.800, mogućnost izbora donjeg i gornjeg ograničenja), filmovi: ISO 100–32.000 ekvivalent, AUTOMATSKI (ISO 100–12.800, mogućnost izbora donjeg i gornjeg ograničenja)
Trajanje baterije (fotografije)
Približno 530 snimaka (tražilo)/približno 650 snimaka (LCD ekran) (CIPA standard)
Tip tražila
Elektronsko tražilo od 1,3 cm (0,5 inča) (u boji), Quad-VGA OLED
Tip monitora
TFT od 7,5 cm (3,0 inča)

Šta je u pakovanju

Kabl za napajanje, Punjiva baterija NP-FZ100, Štitnik za kabl, Punjač baterija BC-QZ1, Traka za nošenje na ramenu, Poklopac za telo, Poklopac za priključak za dodatne uređaje, Poklopac okulara, USB Type-C™ kabl

Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini

Nagrade

Nagrade