HT-A3000

3.1-kanalni imerzivan zvuk filmova i muzike

HT-A3000 vas preplavljuje verodostojnim okružujućim zvukom uz centralni zvučnik za jasne dijaloge i ugrađeni dvostruki niskotonac za ogromnu moć. Uz dodatne zadnje zvučnike podržava i efekat 360 Spatial Sound Mapping, pa možete da se uživite u omiljene filmove, TV emisije i muziku.

SOUNDBAROVI

360 Spatial Sound Mapping Dolby Atmos® / DTS:X® 3.1-kanalni soundbar ┃ HT-A3000

HT-A3000
Slika – 360 Spatial Sound Mapping Dolby Atmos® / DTS:X® 3.1-kanalni soundbar ┃ HT-A3000
Prostorni zvuk 360 koji se prilagođava vašem okruženju

Uz dodatne zadnje zvučnike kompanije Sony

Naša revolucionarna tehnologija 360 Spatial Sound Mapping u zadnjim zvučnicima stvara više fantomskih zvučnika samo uz soundbar i zadnje zvučnike. Uz više fantomskih zvučnika sve oko vas postaje optimalno zvučno polje za potpuno novi doživljaj zvuka. Uživajte u drami uz Dolby Atmos® i DTS:X® i čujte svaki udisaj, korak i reč kao da ste u samom filmu.

Otkrijte široki 360 Spatial Sound

Uz dodatne zadnje zvučnike kompanije Sony

Izuzetno široka oblast slušanja ispunjava svaki deo životnog prostora, tako da vaša porodica i prijatelji dobijaju isti zvučni doživljaj. Oblast slušanja nije ograničena na prostor ispred televizora, već na mnogo širu oblast.


Inovativna tehnologija za optimizaciju zvučnog polja
Optimizovano za položaj zvučnika

Dodatni zvučnici mogu ići bilo gde. Soundbar s ugrađenim mikrofonima radi umesto vas tako što inteligentno meri položaj svakog zvučnika i optimizuje zvuk u skladu sa prostorom. Soundbar vam omogućava da uživate u optimizaciji zvučnog polja s dodatnim zvučnicima. Aktivirajte lak proces kalibracije tokom podešavanja ili iz početnog menija.

Dijagram ilustracije optimizacije zvučnog polja
Realističan okružujući zvuk sa soundbara

HT-A3000 ima 3.1 kanala: tri prednja zvučnika, uključujući centralni zvučnik za jasne dijaloge, plus ugrađen dvostruki niskotonac za dubok bas. Uz Vertical Surround Engine i S-Force PRO Front Surround, stvara se virtuelni okružujući zvuk koji dolazi svuda oko vas, tako da u potpunosti možete da uživate u uzbuđenju koje pružaju Dolby Atmos® i DTS:X®. 


Grafički prikaz kako Vertical Surround Engine šalje zvuk iznad slušaoca radi postizanja 3D audio doživljaja bez zvučnika na plafonu
Uživajte u zvuku koji dolazi odozgo

Zahvaljujući tehnologiji virtuelnog okružujućeg zvuka kompanije Sony, soundbar može da pozicionira zvuk u vertikalnom prostoru – tako da možete da uživate u 3D zvuku bez potrebe za zvučnicima koji se ugrađuju u plafon ili emituju zvuk nagore. Kao i Dolby Atmos i DTS:X, Vertical Surround Engine pruža realističniji, višedimenzionalni zvuk i drugim formatima.

Grafički prikaz načina na koji S-Force PRO Front Surround pruža virtuelni okružujući zvuk samo pomoću prednjih zvučnika
Pojednostavljen okružujući zvuk

Samo pomoću prednjih zvučnika, jedinstvena tehnologija digitalne obrade zvučnog polja kompanije Sony virtuelno reprodukuje polje okružujućeg zvuka, pri čemu vam zvuk dolazi sa obe strane. Možete da uživate u bogatom, bioskopskom okružujućem zvuku bez pretrpavanja životnog prostora.

Tako imerzivno i realistično.

Otkrijte nov način slušanja uz 360 Reality Audio za postizanje krajnje prožimajućeg doživljaja koncerta uživo ili studijskog snimka.

Logotip za 360 Reality Audio
Zvuk sa naprednih zvučnika i niskotonca

Moćni zvučnici – tri prednja zvučnika za okružujući zvuk i ugrađen dvostruki niskotonac za bas koji gruva – međusobno funkcionišu kako bi pružili jasan zvuk širokog raspona u čitavoj prostoriji.

Centralni zvučnik za jasan dijalog

Bilo da se radi o britkom dijalogu u omiljenoj TV emisiji ili prošaputanim replikama u filmovima, jasno ćete čuti glasove zahvaljujući namenskom centralnom zvučniku (1). Odličan je i za muziku jer pruža doživljaj slušanja obogaćen detaljima.

Ugrađen dvostruki niskotonac za dubok bas

U središtu soundbara je ugrađen moćan dvostruki niskotonac (2) koji vam omogućava da uživate u dubokom basu uz minimalnu opremu koja ne zauzima suviše životnog prostora.

Poređenje jedinstvenog pravougaonog oblika jedinice X-Balanced Speaker Unit sa standardnim zvučnikom
Unakrsno balansirani zvučnik

Ugrađen dvostruki niskotonac i prednje zvučnike karakteriše X-Balanced Speaker Unit. Jedinstveni pravougaoni oblik ovih zvučnika povećava oblast membrane za upečatljiviji bas. Takođe, smanjuje hod drajvera održavajući zvučni pritisak, te su izobličenja manja, a jasnoća vokala veća.

Jasniji glas

Što je dublji bas zvuk, to se više membrana zvučnika pokreće. To može da dovede do efekta distorzije fazne modulacije kada membrana punog opsega mora istovremeno da reprodukuje više frekvencije. Jedinstvena tehnologija obrade zvuka kompanije Sony kompenzuje ovaj efekat, te su dijalozi jasniji i zvuk lokalizovaniji. Poboljšanja u modulisanom talasu povećavaju jasnoću i sprečavaju distorziju glasa.

Grafikoni prikazuju razliku u talasu glasa, talasu basa i modulisanom talasu

Ovaj grafikon služi isključivo kao ilustracija.
 1. Talas glasa 2. Talas basa 3. Modulisani talas

Grafikon prikazuje kako jedinstvena Sony obrada signala pruža dinamički pojačan bas

Ovaj grafikon služi isključivo kao ilustracija.
1. Nivo 2. Nizak 3. Visok 4. Frekvencija

Pojačan bas 

Precizno reprodukovanje niskih frekvencija basa traži jako napajanje i tu je rizik od distorzije (A). Da bi se to rešilo, ovaj soundbar koristi jedinstvenu Sony tehnologiju obrade signala za dinamički pojačan bas na bilo kom nivou jačine zvuka (B).

Povećajte rezoluciju digitalne muzike i realnom vremenu

Koristeći Edge-AI (veštačka inteligencija), DSEE Extreme™ (Digital Sound Enhancement Engine) u realnom vremenu povećava kvalitet digitalnih muzičkih datoteka. Uz dinamičko prepoznavanje instrumentacije, muzičkih žanrova i pojedinačnih elemenata svake pesme kao što su vokali ili prekidi, vraća zvuk širokog opsega izgubljen komprimovanjem radi bogatijeg i kompletnijeg doživljaja slušanja.

Grafikon koji prikazuje obnavljanje komprimovanih muzičkih datoteka pomoću tehnologije DSEE Extreme u realnom vremenu

A = proširena dinamika zvuka (žičani instrumenti i suptilni zvukovi poput šapata)
B = obnovljene visoke frekvencije (akustika i realistični vokali i instrumenti)


Uživajte u punijem i bogatijem zvuku uz niskotonac i zadnje zvučnike

Dodatni bežični niskotonac omogućava ugrađenom dvostrukom niskotoncu u soundbaru da obrađuje bas i vokale, dok je dodatni bežični niskotonac zadužen za zvuk nižeg raspona. Za još više bioskopskog uzbuđenja sa zvukom direktno iza vas, dodajte dodatne bežične zadnje zvučnike. 

Najbolje uz Sony televizore

Kada se upari sa BRAVIA™ televizorima, HT-A3000 pruža intenzivan audio-vizuelni doživljaj sa najboljim kvalitetom slike i zvuka. Ovo je savršen soundbar za BRAVIA televizore.

Ilustracija prikazuje zvučne talase od TV ekrana i soundbara što ukazuje na sinhronizaciju centra za akustiku
Veća imerzija uz BRAVIA sinhronizovanje centra za akustiku

Kada se povežu sa BRAVIA televizorom sa sinhronizovanjem centra za akustiku, soundbar i TV postaju centralni zvučnik sistema kućnog bioskopa. Kada se soundbar još poveže sa dodatnim bežičnim zadnjim zvučnicima, zvučnik TV-a postaje središnji kanal sa soundbarom kao delom podešavanja za 360 Spatial Sound Mapping. Na taj način se zvuk precizno podudara sa sadržajem na ekranu, te su dijalozi jasniji, a doživljaj intenzivniji.

Zvuk savršeno odgovara akciji

Uz sinhronizovanje centra za akustiku čućete dijalog baš sa mesta na kom lik stoji u sceni. Zahvaljujući savršenoj ravnoteži akcije i zvuka, gledanje postaje mnogo imerzivnije.

Ilustracija pokazuje kako TV usmerava zvučne talase prema kauču

Višesmeran četvrtast dizajn

HT-A3000 i dodatni zvučnici dizajnirani su u okviru zajedničkog koncepta višesmernog četvrtastog dizajna. Njegovi sofisticirani zaobljeni uglovi predstavljaju jedan čvrsti blok za široku reprodukciju zvuka. Kombinacija bogatih tekstura materijala naglašava prilagodljivost svakom okruženju dnevne sobe.


Strimujte muziku putem omiljenih usluga

Uz ugrađenu podršku za Spotify Connect™ i druge muzičke usluge putem tehnologija Bluetooth®, Chromecast ili Apple AirPlay 2, lako možete da uživate u omiljenoj muzici sa čitavom porodicom.

Dijagram pokazuje osobu koja upravlja HT-A3000 soundbarom preko uređaja koji ima glasovni pomoćnik.
Glasovna kontrola

Soundbar je kompatibilan sa uređajima koji imaju Google Assistant uz Chromecast built-in™ i Amazon Alexa. Samo dodajte soundbar HT-A3000 u grupu zvučnika koristeći aplikaciju Google Home da biste pokrenuli reprodukovanje muzike, promenili jačinu zvuka ili mnoge druge funkcije pomoću glasa.

Besprekoran zvuk za savršenu atmosferu

Za intenzivan doživljaj filma pritisnite dugme Sound Field na daljinskom upravljaču i uživajte u realističnom zvuku koji vas smešta pravo u središte akcije. Možete i da isključite zvučno polje za čisti zvuk iz zvučnika kada slušate stereo muziku.

Slika daljinskog za HT-A3000 izbliza
Podešavanje za nekoliko sekundi

Dovoljno je da utaknete soundbar i povežete ga sa televizorom koristeći HDMI eARC vezu, a zatim ga uključite. Uz USB i optički ulaz, kao i HDMI izlaz (eARC) i S-CENTER OUT za kompatibilne BRAVIA modele, imate sve veze koje su vam potrebne da biste uživali u neverovatnom doživljaju okružujućeg zvuka.

Na najbolji način iskoristite kvalitetno vreme

Gledajte film. Ispratite celu seriju. Slušajte muziku. Navijajte za omiljeni tim. Šta god da vi i vaša porodica uživate da radite zajedno, soundbar kompanije Sony to čini još zabavnijim. Uživajte u vrhuncu imerzivnog i zabavnog kvalitetnog vremena.

Članovi porodice koji gledaju televizor sa soundbarom ispod njega

Specifikacije i funkcije

Prepustite se omiljenim filmovima, televizijskim emisijama i muzici uz HT-A3000. Soundbar je dovoljan za uživanje u autentičnom 3.1-kanalnom okružujućem zvuku uz S-Force PRO Front Surround i Vertical Surround Engine. Ili možete dodati zadnje zvučnike i uživati u 360 Spatial Sound Mapping sa više fantomskih zvučnika.
  • Podržava mapiranje prostornog zvuka od 360 stepeni uz dodatne zadnje zvučnike

  • S-Force PRO Front Surround i Vertical Surround Engine za višedimenzionalni zvuk

  • Ugrađen dvostruki niskotonac i tri prednja zvučnika uključujući namenski centralni zvučnik za intenzivan doživljaj filmova

  • Optimizacija zvučnog polja za jednostavnu postavku sa dodatnim zvučnicima

  • Strimujte svu svoju muziku uz bežično povezivanje

Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini