Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Pročitajte transkript ovog video zapisa

BRAVIA XR MASTER Series A95K

Naše najsjajnije, najšire OLED boje
SVI TELEVIZORI

A95K | BRAVIA XR | MASTER Series | OLED | 4K Ultra HD | Velik dinamički opseg (HDR) | Pametni televizor (Google TV)

A95K Series
Slika – A95K | BRAVIA XR | MASTER Series | OLED | 4K Ultra HD | Velik dinamički opseg (HDR) | Pametni televizor (Google TV)

139 cm (55")

XR-55A95K

Cena nije dostupna

164 cm (65")

XR-65A95K

Cena nije dostupna

Registrujte se da biste dobijali najnovija ažuriranja i vremenski ograničene ponude. Kliknite na vezu u nastavku da ne biste propustili priliku.

Dobitnik nagrade
Slika i zvuk nove generacije pomoću kognitivne inteligencije

Podignite sliku i zvuk na viši nivo pomoću tehnologije Cognitive Processor XR™. Naš revolucionarni procesor na BRAVIA XR™ televizorima kompanije Sony reprodukuje sadržaj onako kako ga ljudi vide i čuju, tako da je doživljaj neverovatno realističan. On razume kako se ljudsko oko fokusira i unakrsno analizira slike kako bi im dao realističnu dubinu, izuzetan kontrast i prelepe žive boje. 

Naša najšira paleta boja, prirodna i svetla

Novi OLED(QD-OLED) panel omogućava našu najširu paletu boja zahvaljujući procesoru Cognitive Processor XR™. Ovaj jedinstveni procesor reprodukuje prirodne, ljudima prelepe nijanse i tonove, ispunjavajući ekran konzistentno živim bojama i realističnim teksturama na svim nivoima osvetljenosti.

Uživajte u realističnoj dubini sa čistom crnom i jarkijim bojama

Budući da spaja XR OLED Contrast Pro i OLED (QD-OLED) panel, ovaj televizor pruža do 200% bolju svetlinu boja u odnosu na konvencionalne OLED televizore, oživljavajući scene čistim crnim nijansama i našim najsvetlijim bojama. Uz Cognitive Processor XR™, poboljšava sliku isto kao što se i oko fokusira, pa nećete propustiti nijedan detalj u bleštavoj svetlosti ili dubokim senkama.

Muzičar na koncertu svira violinu sa zvučnim talasima
Ekran je zvučnik, a slike i zvuk su u harmoniji

Acoustic Surface Audio+™ koristi posebne aktuatore da bi pretvorio ekran u višekanalni zvučnik. Čućete zvuk koji precizno odgovara onome što je na ekranu sa potpunom harmonijom slika i zvuka kako biste mogli potpuno da se uživite.

Otkrijte nove načine da uživate u televiziji uz BRAVIA CAM

Uz BRAVIA CAM uvek imate najbolje mesto u kući. On prepoznaje gde sedite i optimizuje sliku i zvuk u skladu s time. Tu su i kontrola dodirom, video razgovor i mnoga druga zabavna nova iskustva koja treba istražiti.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Slika izbliza na kojoj je žena sa daljinskim upravljačem koja kontroliše televizor glasom
Izgovorite šta želite da gledate pomoću glasovne pretrage

Brže pronađite nov omiljeni sadržaj pomoću glasovne pretrage. Pređite pravo na seriju ili film jednostavnim izgovaranjem ili pretražujte glasom, npr. „find action movies“. Pritisnite dugme za glas na daljinskom da biste počeli. 

Dvostruki stil – napravljen da se uklopi u vaš stil života

Ovaj TV je dizajniran da funkcioniše u dva različita stila. Stil u prednjem položaju sa jednom pločom nudi nabolje uživljavanje, a stil u zadnjem položaju postavlja TV blizu zida za optimalnu harmoniju u prostoriji. 

Radi bezbednosti, TV treba postaviti na policu ili postolje šire i dublje od televizora.

Uživajte u bioskopskom doživljaju uz filmove koje dobijate uz BRAVIA XR
Savršeno za PlayStation®5
Slika četiri plastične boce i četiri kompakt-diska na levoj strani, kao i strelice koja pokazuje na BRAVIA televizor sa snimkom ekrana na kojem je riba koja pliva u okeanu
Obnavljanje, recikliranje i umanjenje – dizajn za okruženje 

BRAVIA XR televizori dizajnirani su za realistične doživljaje sa ekologijom na umu. Trudimo se da koristimo manje nove plastike na televizorima i ambalaži. A95K koristi Sony SORPLAS™ sa brzinom recikliranja od 85% na zadnjem poklopcu. Naše jedinstvene tehnologije kontrole pozadinskog osvetljenja, BRAVIA CAM i senzori pružaju viši kvalitet slike, ali i smanjuju potrošnju energije.

XR slika
Snimak podeljenog ekrana izbliza s voćem koje obuhvata bobice i breskve pokazuje unapređenje boja uz XR Triluminos Pro+
Naš najširi spektar boja, prelep za ljudsko oko

Novi OLED (QD-OLED) TV sa milionima pojedinačnih piksela sa sopstvenim osvetljenjem pruža više boja nego ikad ranije za potpuno nov doživljaj gledanja. Uz Cognitive Processor XR™, zasićenje, nijansa i svetlina svake boje prikazuju se sa izuzetnim detaljima, otkrivajući suptilne senke i razlike kakve obično vidite samo u stvarnom životu.

Najsjajnije boje i čiste crne nijanse za realističnu dubinu 

XR OLED Contrast Pro podržava OLED (QD-OLED) panel tako da možete da uživate u pravom kontrastu sa najsjajnijim bojama. Uz senzor temperature i ploču za rasipanje toplote, ovaj OLED TV koristi naš Cognitive Processor XR™ za detekciju temperature ekrana i preciznu kontrolu svetlosti, pružajući do 200% veću svetlinu boja u odnosu na konvencionalne OLED televizore.

Slika perja na ptici izbliza
Rekreiranjem tekstura rezolucija sadržaja diže se na 4K

Uz XR 4K povećavanje rezolucije, uživaćete u gotovo 4K kvalitetu bez obzira na sadržaj i izvor. Naš Cognitive Processor XR™ pristupa velikoj količini podataka i inteligentno vraća izgubljene teksture i detalje radi realističnog prikaza slike. 

Pametno obrađivanje pokreta za glatku i brzu akciju

Uz Cognitive Processor XR™, XR OLED Motion ublažava zamućenja otkrivajući i unakrsno analizirajući ključne elemente na uzastopnim kadrovima. Pravi i umeće dodatne kadrove između originalnih, pa možete da uživate u glatkoj i čistoj akciji, čak i u brzim pokretnim sekvencama.

Slika žene na skejtbordu u skejt-parku
Slika podeljenog ekrana TV-a na zidu sa snimkom plavog kratera na narandžastoj steni koji pokazuje prave boje sa svih strana
Prelepe boje iz svakog mogućeg ugla 

Gledanje televizije sa strane nikad nije pružalo toliko zadovoljstva. Naš OLED(QD-OLED) panel sledeće generacije sa sopstvenim osvetljenjem na modelu A95K održava konstantnu osvetljenost. Boje su konzistentne i realistične iz svih uglova gledanja.

Manje odsjaja i refleksije, uživljavanje u sadržaj

Odsjaj i refleksija otežavaju da jasno vidimo sliku, pogotovo u mračnim scenama u kojima su dubina i detalji često skriveni. Uz izuzetno nisku refleksivnost spoljašnjeg svetla, naš OLED(QD-OLED) smanjuje taj efekat i pruža neverovatnu osvetljenost, boju i kontrast u gotovo svim uslovima osvetljenja. Udubite se u scenu i uživite se u gledanje bez ometanja.

Poređenje ekrana sa prikazanim gradom na brdu tokom noći sa niskom refleksivnošću i bez nje
Otkrijte tehnologije slike
 
XR zvuk
Slika zvučnih talasa iz televizora sa funkcijom Acoustic Surface Audio+
Ekran je zvučnik, a moćan zvuk prati slike

Zvuk dolazi direktno sa ekrana uz Acoustic Surface Audio+™. Veliki aktuatori vibriraju, jedinstveno pretvarajući čitav ekran u zvučnik da bi kreirali moćnu akustiku koja se pomera sa slikom, tako da čujete realističniju zvučnu podlogu sa izuzetno jasnim i prirodnim dijalozima. Levi i desni niskotonac pojačavaju bas za zaista realističan bioskopski zvuk kod kuće.

Moćnije i realističnije zvučne podloge

Dva velika aktuatora na modelu A95K, dizajnirana sa savršeno okruglim oblikom, pružaju moćniji i realističniji zvuk za sve što gledate. Vibriranjem ekrana aktuatori stvaraju jasno definisane srednje i visoke frekvencije za privlačan audio doživljaj koji odgovara onome što se prikazuje na ekranu.

Slika stvaranja zvuka vibriranjem ekrana putem aktuatora
Scena iz dnevne sobe koja prikazuje ženu na kauču kako gleda TV i efekat okružujućeg zvuka uz XR Surround
Zvuk zabavnih sadržaja poboljšan je na 3D okružujući zvuk

Uz BRAVIA XR™, sve što gledate ima pravi okružujući zvuk. XR Surround stvara okružujući zvuk sa strane i vertikalno koristeći samo zvučnike televizora, pa možete da doživite 3D zvuk bez potrebe za zvučnicima koji se ugrađuju u plafon ili emituju zvuk nagore. BRAVIA XR™ televizori kompatibilni su i sa Dolby Atmos®.

Najbolje uz Sony zvuk

Ako se upare sa Sony audio opremom, naši najnoviji BRAVIA XR televizori idu i dalje i donose vam neuporediv audio-vizuelni doživljaj uz izvanrednu XR sliku i kvalitet zvuka.

Voice Zoom™ 2 poboljšava glas radi jasnijih dijaloga

Možete jasnije da čujete dijaloge sa televizora bez pojačavanja zvuka. Čak i kada je govor teško čuti, Voice Zoom 2 otkriva tip glasa, analizira ga i poboljšava jasnoću. 

Scena žene na prometnoj ulici koja razgovara mobilnim telefonom pokazuje kako Voice Zoom 2 pruža jasniji zvuk
Otkrijte tehnologije zvuka
 
BRAVIA CAM
Optimalni doživljaj gledanja gde god da ste 

Povežite BRAVIA XR TV sa BRAVIA CAM-om u kompletu i uživajte u televiziji kao nikad ranije. BRAVIA CAM prepoznaje gde se nalazite u prostoriji i koliko ste daleko od televizora, a zatim prilagođava postavke zvuka i slike vašim potrebama. To znači da je zvuk – uključujući dijalog – jasniji i realističniji, a osvetljenost slike se prilagođava vašem okruženju.

Slika podeljenog ekrana pokazuje osobu koja gleda TV iz daljine i osobu koja gleda izbliza
Slike su optimizovane prema vašem položaju u prostoriji

Na osnovu udaljenosti između vas i TV-a BRAVIA CAM prilagođava osvetljenost, pa ćete uvek uživati u savršenom kvalitetu slike gde god da se nalazite u prostoriji. Senzor za svetlost i boje optimizuje slike u skladu sa uslovima osvetljenja kako biste imali najbolji mogući doživljaj.

Savršen zvučni doživljaj sa svih strana

BRAVIA CAM prati vas i vaš položaj čak i ako gledate sa strane i prilagođava ravnotežu zvuka s leva i desna da biste uživali u optimalnoj akustici. Gde god da ste u prostoriji, uživaćete u istom kvalitetu zvuka kao da sedite direktno ispred televizora.

Slika podeljenog ekrana sa osobom koja sluša TV spreda i osobom koja sluša TV sa strane
Slika podeljenog ekrana sa osobom koja sluša TV izbliza i osobom koja sluša drugi TV izdaleka
Jasno slušajte glasove gde god da ste

Detektovanjem udaljenosti s koje gledate, BRAVIA CAM automatski može da podesi približavanje zvuka kako biste jasno čuli dijaloge. Jačina zvuka dijaloga na TV-u povećava se kad se udaljite od televizora i smanjuje kad se približite.

Otkrijte nove načine da uživate u televiziji uz BRAVIA CAM

Istražite niz zabavnih novih TV doživljaja pomoću uređaja BRAVIA CAM, uključujući kontrolu pokretom, video-ćaskanje i još mnogo toga.

Video razgovor s prijateljima i porodicom na velikom ekranu

Komunicirajte s prijateljima i porodicom na velikom ekranu. Biće vam još zabavnije kada uparite TV i BRAVIA CAM.

Slika para u dnevnoj sobi koji maše prijatelju tokom video razgovora
Slika izbliza BRAVIA CAM-a na BRAVIA televizoru
Lako povezivanje, lako zatvaranje

BRAVIA CAM se brzo i lako povezuje sa BRAVIA TV-om i od njega odvaja. Koristite prekidač na poklopcu kamere BRAVIA CAM da biste zatvorili poklopac ako vam je u nekom trenutku potrebna veća privatnost.

Funkcije pametnih televizora
Slika izbliza na kojoj je žena sa daljinskim upravljačem koja kontroliše televizor glasom
Sve što želite da gledate na jednom mestu

Lako pristupajte omiljenom sadržaju i uslugama. Gledajte više od 700.000 filmova i epizoda TV serija na jednom mestu. Google TV objedinjuje omiljene sadržaje iz svih vaših aplikacija i pretplata i organizuje ih samo za vas. 

Povećajte omiljene sadržaje s pametnog telefona

Brzo i lako uživajte u omiljenim video zapisima, fotografijama, igrama i drugim sadržajima sa iOS ili Android uređaja na velikom ekranu.

Slika mačke i kanuiste prebačena sa pametnog telefona na televizor
Otkrijte pametne tehnologije
 
Jednostavan daljinski upravljač
Slika daljinskog upravljača sa pozadinskim osvetljenjem u dnevnom i noćnom okruženju
Vrhunski daljinski koji se lako koristi čak i u mraku

Potpuno redizajniran daljinski olakšava kontrolu i danju i noću. Naš vrhunski daljinski upravljač lako se koristi zahvaljujući pojednostavljenoj dugmadi, pozadinskom osvetljenju koje omogućava da sve jasno vidite, čak i u mraku. Kompaktno dizajniran od aluminijuma, daljinski upravljač ima doteran izgled i udobno ga je držati u ruci.

Lako pronađite izgubljen daljinski pomoću glasa

Nikada više vam se daljinski neće zagubiti iza jastuka. Pomoću funkcije Finder treba samo da pritisnete dugme na bočnoj strani TV-a kako biste aktivirali izgubljeni daljinski. Daljinski će zvoniti i treperiti kako biste ga brzo pronašli.

Slika daljinskog upravljača koji se briše krpom
Lako se briše i uvek ostaje čist

Dizajniran sa ravnom površinom, nižom dugmadi i posebnim premazom od poliuretana, naš daljinski upravljač se lako briše i održava čistim. Sva dugmad je posebno premazana antibakterijskim materijalom.

Svim uređajima upravljajte jednim daljinskim upravljačem

Našim pametnim daljinskim upravljačem možete da upravljate svim povezanim uređajima. Zahvaljujući pristupu uslugama za video na zahtev pomoću jednog dugmeta, serije i filmovi oživeće u vašoj sobi za svega nekoliko sekundi.

Slika koja prikazuje kako se svi povezani uređaji mogu kontrolisati pomoću jednog pametnog daljinskog upravljača
Dizajn
Dvostruki stil – napravljen da se uklopi u vaš stil života

Ovaj TV je dizajniran da funkcioniše u dva različita stila. Stil u prednjem položaju sa dizajnom sa jednom pločom fokusira vas na ekran i pruža najrealističniji mogući doživljaj bez ometanja. Stil u zadnjem položaju omogućava vam da postavite TV veoma blizu zidu, tako da bude u savršenoj harmoniji sa prostorijom.

Stvarni izgled može da se razlikuje u zavisnosti od veličine televizora. Radi bezbednosti, ovaj TV treba postaviti na policu ili postolje šire od postolja za TV.

Stil u prednjem položaju 
Prevucite
Stil u zadnjem položaju
Prevucite
Još više zabave studijskog kvaliteta, po zamisli autora

Uz tehnologije koje sadržaj prikazuju po zamisli autora, uključujući unapređen niz Creator Calibrated režima, IMAX Enhanced i Dolby Vision®, ovaj televizor prikazuje svu dramatičnost i uzbuđenje proistekle iz mašte režisera. Podržava i Calman, pa autori mogu profesionalno da ga kalibrišu za uređivanje tokom produkcije.

Slika para u dnevnoj sobi koji gleda Netflix na BRAVIA televizoru postavljenom na zid. Kada se dugme Adaptive Calibrated Mode ispod slike uključi i isključi, možete da vidite kako se osvetljenost ekrana menja u skladu sa okruženjem.
Slika para u dnevnoj sobi koji gleda Netflix na BRAVIA televizoru postavljenom na zid. Kada se dugme Adaptive Calibrated Mode ispod slike uključi i isključi, možete da vidite kako se osvetljenost ekrana menja u skladu sa okruženjem.
UKLJ.
ISKLJUČENO
Gledajte Netflix studijskog kvaliteta, automatski optimizovan

Uživajte u Netflix sadržaju u spektakularnom studijskom kvalitetu, baš kao što su autori predvideli. Razvijen posebno za Netflix sadržaj, Netflix Adaptive Calibrated Mode funkcioniše u kombinaciji sa funkcijom optimizacije ambijentalnog svetla BRAVIA XR televizora da biste se uživeli u omiljene emisije optimizujući osvetljenost slike na osnovu uslova osvetljenosti u prostoriji.

Optimizovanje slike za sav omiljeni sadržaj

Uživajte u više sadržaja kako je autor to zamislio. Uz BRAVIA CORE Calibrated režim, svi filmovi, uključujući IMAX Enhanced™ naslove, automatski će dobiti optimalne postavke slike i pružiti vam izuzetan doživljaj gledanja filmova kod kuće.

Snimak ekrana sa prikazanim logotipom za BRAVIA CORE
Logotip asistivne tehnologije
Asistivna tehnologija na Google TV-u

Naši televizori imaju tehnologiju koja je vizuelno, zvučno i pokretno pristupačna.

Specifikacije i funkcije

Naš inovativni OLED (QD-OLED) panel sa procesorom Cognitive Processor XR™ pruža neuporedivi kontrast boja i čiste crne.

Dizajnirano sa životnom sredinom na umu

SAZNAJTE VIŠE O ODNOSU KOMPANIJE SONY PREMA ŽIVOTNOJ SREDINI

Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima.

Pročitajte više

EKOLOŠKI PRIHVATLJIVE FUNKCIJE OVOG PROIZVODA

  • Kontrola dinamičkog pozadinskog osvetljenja ili kontrole osvetljenja na nivou piksela , unapredite energetsku efikasnost prilagođavanjem svetline ekrana kako se menja sadržaj slike

  • Režim za uštedu energije štedi energiju time što prilagođava svetlinu ekrana

  • Režim isključenog ekrana štedi energiju isključivanjem ekrana slike bez prebacivanja televizora u kompletan režimp pripravnosti, tako da se u zvuku još uvek može uživati