ID članka : 00243360 / Poslednja izmena : 17.08.2026.Odštampaj

    Pravila privatnosti

    Zahtevi u vezi sa privatnošću

    Kako mogu da dobijem kopiju svojih podataka ili zatražim njihovo brisanje?

    Ako želite da pristupite svojim podacima o ličnosti, ispravite ih, izbrišete, anonimizujete ili njima upravljate na drugi način, pošaljite zahtev putem Sony portala za privatnost. Ovom obrascu možete pristupiti i u odeljku Kontaktirajte nas u okviru Pravila privatnosti kompanije Sony Europe.

    Portal za privatnost vam omogućava da bezbedno pošaljete zahtev direktno našem timu za privatnost. Da bismo obradili zahtev, od vas će biti zatraženo da potvrdite identitet i navedete informacije potrebne za potvrdu valjanosti zahteva.


    Kada treba da koristim Portal za privatnost?

    Koristite Portal za privatnost za:

    • Zahteve za pristup podacima
    • Zahteve za brisanje ili anonimizaciju podataka
    • Zahteve za brisanje HES podataka u oblaku (Sony | Sound Connect)
    • Zahteve za odjavu sa biltena
    • Zahteve u vezi sa privatnošću naloga My Sony
    • Pitanja o privatnosti ili GDPR-u za decu ili osobe mlađe od 18 godina

    Ko upravlja mojim podacima?

    Vaši podaci o ličnosti uređeni su Pravila privatnosti kompanije Sony Europe.

    Pravila privatnosti objašnjavaju:

    • Koji podaci o ličnosti se prikupljaju
    • Kako se vaši podaci o ličnosti koriste
    • Kako se vaši podaci o ličnosti štite
    • Koja prava imate u vezi sa svojim podacima o ličnosti

    Kako da se odjavim sa biltena?

    Možete da se odjavite na sledeće načine:

    • Kliknite na vezu za odjavu koja se nalazi u Sony marketinškim e-porukama
    • Upravljajte podešavanjima komunikacije na svom My Sony nalogu

    Važno: 

    Ako ste pretplaćeni na biltene pomoću više adresa e-pošte, morate zasebno da odjavite svaku adresu.

    Neke kompanije iz Sony grupe upravljaju sopstvenim biltenima i procesima privatnosti. U takvim slučajevima možda ćete morati direktno da kontaktirate odgovarajuću kompaniju.


    Brisanje naloga

    Da biste izbrisali svoj My Sony nalog, prijavite se na nalog i u podešavanjima naloga izaberite Ukloni nalog.

    Ako ne možete sami da izbrišete nalog, možete poslati zahtev ovde: Portal za privatnost.

    Ovaj članak je mašinski preveden. Mašinski prevodi nisu osetljivi na kontekst i možda ne mogu savršeno da prate sadržaj engleske verzije.