Jednostavno bolji fotoaparat koji tražite

Kada budete spremni za više, čeka vas fotoaparat koji je lak za držanje, ali uz koji snimate kao profesionalac.

Fotoaparat za svakodnevne izazove na koji ćete se lako navići

Fotoaparati bez ogledala kompanije Sony unapređuju snimanje u velikoj meri u odnosu na pametne telefone. Moćni kao profesionalni fotoaparati, ali manji i lakši za korišćenje, pretvaraju svakodnevne snimke u prelepe filmove i fotografije, i vizuelno i emotivno.

Dramatične slike u svakom okruženju

Privlačne slike ne čekaju priliku, pogotovo uz izazovno svetlo. Sony fotoaparat bez ogledala, s većim senzorom slike i svetlim objektivima, na bolji način koristi dostupnu svetlost. Brže fokusiranje i širi dinamički opseg mogu da pretvore teške uslove u prelepu sliku.

Mrak nije izgovor za lošu fotografiju

Prigušeno svetlo, emocije, a pametni telefon ih za čas pokvari! Želite fotoaparat koji snima izvrsne fotografije pod bilo kojim svetlom. Sony fotoaparat bez ogledala ima veliki senzor i pametni procesor koji čak i bez blica daju oštre slike sa malo šuma.

Slike stvorene da impresioniraju

Naš um selektivno filtrira sadržaje da bismo mogli da se koncentrišemo u složenom svetu oko sebe. Pomoću velikih senzora ovu bokeh tehniku možete da primenite na svoje slike i da tako selektivno predstavite objekat u najboljem svetlu.

Posmatrajte svet iz drugačijeg ugla

Koristite monitor sa nagibom za snimanje iz drugačijeg ugla. Kada ne koristite tražilo ili ekran pametnog telefona, možete da vidite i uradite više uz manje nagađanja prilikom snimanja. Znaćete da ste dobili savršenu sliku već prvi put.

Tajna je u veličini senzora

Senzor slike ima ulogu oka digitalnog fotoaparata i što je veći, to će slika biti bolja. Ako je senzor 10 ili više puta veći od onog na pametnom telefonu, svaki aspekt slike se poboljšava – dobijate veći broj piksela, bolju osetljivost pod slabim osvetljenjem i širi dinamički opseg. Slike, uvećanja i otisci uvek će biti oštri.
[1] Pametni telefon [2] 1,0 inča [3] APS-C format [4] Pun format od 35 mm

1. Fotoaparat bez ogledala kompanije Sony (35 mm, pun format): izuzetna reprodukcija detalja pomoću većeg senzora / 2. Pametni telefon: mnogo manja detaljnost

Veličina senzora i učinak pod slabim osvetljenjem

Prednosti mnogo većeg senzora na fotoaparatu bez ogledala kompanije Sony jasno su vidljive. Veći senzor pravi manje buke, pruža veću detaljnost i lepše slike – naročito kada je osvetljenje slabo.

Bokeh (selektivni fokus)

Za razliku od pametnih telefona, veliki senzor u fotoaparatu bez ogledala kompanije Sony omogućava malu dubinu polja ili bokeh – za selektivno fokusiranje objekta. Dramatični efekat dodaje dubinu i izražajnost, posebno slikama izbliza, i pruža profesionalne rezultate.

Slika za „Sony fotoaparat bez ogledala (35 mm, pun format)“
Sony fotoaparat bez ogledala (35 mm, pun format)

Primećujete da izoštreni deo slike koji je u fokusu privlači više pažnje kada je okružen pozadinom van fokusa.

Slika za „Pametni telefon“
Pametni telefon

Slike koje nemaju bokeh mogu da izgledaju obično i previše tehnički urađene, pa samim tim da budu i manje zanimljive jer im nedostaje emotivni izraz fotografa. 

Brz fokus se zaključava na objektu

Ljubimci, deca ili vozila ne stoje mirno. Izuzetna inteligencija u fotoaparatu bez ogledala kompanije Sony zaključava se na pokretnim objektima koristeći više tačaka fokusa i prati pokret tako da možete da ih snimite čim budete spremni.

Veoma brz fokus
Veoma brz fokus

Veoma brz fokus predstavlja ključnu prednost. On se trenutno zaključava na pokretnom objektu i predviđa kuda će se on dalje kretati, tako da ćete lako održati fokus i biti spremni za snimak.

Precizno praćenje koje pokriva skoro ceo kadar

Za razliku od tipičnih DSLR-ova, fotoaparati bez ogledala kompanije Sony imaju tačke fokusa gotovo u celom kadru, što omogućava traženje objekta uz brzinu (AF sa faznom detekcijom) i preciznost (AF sa detekcijom kontrasta).

Jedinstveno fokusiranje uz prioritet na očima
Jedinstveno fokusiranje uz prioritet na očima

Eye AF vam omogućava neuporedive portrete zahvaljujući preciznom fokusiranju na oči objekta – što je od ključne važnosti za dobre potrete. Za izuzetna venčanja i druge tipove fotografije, ne postoji moćnija alatka za fokusiranje.

Eye AF za životinje
Eye AF za životinje

Fotografisanje životinja više nikada neće biti isto zahvaljujući funkciji Eye AF u realnom vremenu za životinje. Fotoaparat se fokusira na oči životinja i prati ih, tako da dobijate divne portrete kućnih ljubimaca i snimke divljih životinja.

Predviđeno za brzo i lako deljenje

Ako inače fotografije delite na Internetu pomoću pametnog telefona, nema razloga da to menjate. Zahvaljujući funkciji deljenja jednim dodirom, ovi Sony fotoaparati bez ogledala olakšavaju snimanje, prenos na pametni uređaj i deljenje sa prijateljima.

Imaging Edge Mobile
Snimajte daljinski, pregledajte, organizujte i delite uz Imaging Edge Mobile

Uz besplatnu aplikaciju Imaging Edge Mobile možete da prenosite slike na telefon preko NFC bežičnog uparivanja i Wi-Fi veze ili da daljinski snimate tako što ćete pametni uređaj koristiti za pregled slika i pokretanje zatvarača. 

Možete svugde da odete i snimate s lakoćom

Fotoaparati bez ogledala kompanije Sony kompaktni su i laki za upotrebu, pa će vam brzo postati omiljeni za svakodnevnu upotrebu. Punjiva baterija, ekrani koji se naginju i mogućnost prilagođavanja čine ih odličnim izborom za sve ljubitelje fotografije.

Slika za „Kompaktan, ali ima sve što vam treba“
Kompaktan, ali ima sve što vam treba

Fotoaparati bez ogledala kompanije Sony maksimalizuju funkcionalnu upotrebljivost u kompaktnom i laganom kućištu.

Slika za „Spoljni USB izvor napajanja“
Spoljni USB izvor napajanja

Ako se desi da se baterija isprazni, fotoaparat se može napajati čak i preko običnih prenosivih USB punjača.

Slika za „Snimajte držeći fotoaparat u različitim položajima“
Snimajte držeći fotoaparat u različitim položajima

Nekoliko naših fotoaparata ima veoma praktičan LCD ekran koji se naginje i omogućava prijatno snimanje slika i dok se fotoaparat drži blizu zemlje ili visoko iznad glave u svim uslovima osvetljenja.

Sony fotoaparat bez ogledala za vas

Na raspolaganju vam je toliko modela da nećete morati da pravite kompromise pri izboru fotoaparata koji najbolje odgovara vašim potrebama i željama.

Fotoaparat koji svakog dana možete da nosite sa sobom

Najbolji fotoaparat je onaj koji imate uz sebe. Jedan od ova tri kompaktna, raznovrsna i visokokvalitetna fotoaparata verovatno će vam postati omiljeni pratilac kad izlazite napolje.

Maksimalna praktičnost kompaktnih uređaja

Ovi kompaktni fotoaparati bez ogledala nadmašuju DSLR fotoaparate punog formata jer su upola lakši, postižu izvanrednu detaljnost, osetljivost i kvalitet slike, a pri snimanju su tihi, tako da neće uznemiravati bebe, divlje životinje ili ljude za susednim stolom u restoranu.