A/V RISIVERI

7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060

STR-DN1060
Slika – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060
Slike – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060
Slike – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060
Slike – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060
Muzika na način koji je umetnik predvideo

Uživajte u nijansama zvuka studijskog kvaliteta uz HD zvuk preko Wi-Fi® veze. Strast prema muzici prožima sve komponente, od signala do zvučnika, a tehnologije poput digitalnog poboljšavanja kvaliteta pomažu vam da kreirate vrhunski doživljaj slušanja.

Probudite čula uz novi doživljaj zabave

7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop

Prenesite doživljaj kućne zabave na uzbudljive nove nivoe uz STR-DN1060. Samo jedna veza vas deli od obuhvatajućeg doživljaja gledanja, uz podršku za HDCP 2.2 i MHL 3.0, za gledanje sadržaja iz 4K programa, kao i sa pametnih telefona. Tu je i povećavanje rezolucije na 4K za HD izvore, a HD zvuk vam omogućava da doživljaj nastupa uživo prenesete u dnevnu sobu.

Audio izlaz

Prepustite se zvuku koji ispunjava prostoriju uz 7 okružujućih kanala i 2 niskotonca – daju 165 W (RMS) izlazne snage po kanalu.

Poboljšane video performanse

Za detaljan kvalitet slike, tu je podrška za 4K video i funkcija povećavanja rezolucije, uz 6 HDMI ulaza i 2 HDMI izlaza za povezivanje video i audio opreme.

Žično i bežično povezivanje

Bežično prenosite muziku i video zapise na risiver pomoću NFC tehnologije jednim dodirom, Bluetooth® i Wi-Fi® veze – ili povežite USB uređaj da biste reprodukovali muziku.

Prepustite se novoj realnosti uz 4K

Opremljen podrškom za HDCP 2.2 za usluge prenosa u 4K rezoluciji i za MHL 3.0 radi gledanja 4K video sadržaja na telefonu preko televizora, STR-DN1060 vam olakšava da doživljaj kućne zabave prenesete na 4K nivo.

Zadivljujući, prirodni detalji uz 4K Ultra HD

STR-DN1060 ima podršku za 4K Ultra HD video koji pruža četiri puta više detalja nego Full HD. Kada je povezan na 4K televizor, napredna tehnologija za obradu video zapisa čak će povećavati rezoluciju video zapisa slabijeg kvaliteta na nivo približan 4K Ultra HD rezoluciji.

HDCP 2.2

Bez obzira da li su u pitanju filmovi ili muzika, HDCP 2.2 vas priprema za sledeću generaciju vrhunskog 4K sadržaja uz podršku za naprednu zaštitu autorskih prava.

MHL 3.0

Povežite Xperia™ ili druge napredne pametne telefone direktno sa prednje strane i preslikavajte prikaz sa ekrana na povezanom televizoru uz podršku za 4K rezoluciju za fotografije i video zapise. Takođe omogućava punjenje baterije telefona.

7.2 kanala za uzbudljivi okružujući zvuk

7.2-kanalni AV risiver daje zaista dinamičan okružujući zvuk, dok Digital Cinema Automatic Calibration (DCAC) optimizuje audio performanse kako biste doživeli balansiran zvuk.

44,1 KHZ/16-BITNO
96 KHZ/24-BITNO [HD]
Kako funkcioniše HD zvuk

HD zvuk funkcioniše tako što se analogni zvuk pretvara u digitalni uz viši i precizniji kvalitet nego kod CD-a. HD zvuk može da uzorkuje zvuk uz viši kvalitet od 24-bitno/96 kHz, što za rezultat ima najrealističniju reprodukciju.

Vratite kvalitet svim komprimovanim datotekama

Digital Sound Enhancement Engine HX (DSEE HX) poboljšava komprimovane digitalne muzičke datoteke (mp3, ACC, ATRAC i WMA). Vraćanjem visokih frekvencija izgubljenih tokom komprimovanja, DSEE HX reprodukuje digitalne muzičke datoteke uz bogat zvuk.

Uživajte u Blu-ray Disc™ sadržaju sa HD zvučnim podlogama

Blu-ray Disc™ ima do 10 puta veći kapacitet od DVD-a, pa može da primi mnogo više audio informacija. Ugrađeni dekoderi za Dolby True HD i DTS-HD Master Audio omogućavaju vam da uživate u snažnim i obuhvatajućim zvučnim podlogama sa HD zvukom na najnovijim Blu-ray Disc™ naslovima.

Poboljšan bioskopski zvuk

Doživite bogat, višekanalni zvuk uz Dolby True HD – dobijate zvuk bez ikakvog gubitka kvaliteta za filmove i muziku.

Slušajte akciju svuda oko sebe

Ako želite sveobuhvatan bioskopski okružujući zvuk, DTS-HD Master Audio reprodukuje studijski zvuk bez gubitka kvaliteta.

Sve, povezano

Za zaista dinamičnu konfiguraciju za kućnu zabavu, dostupno je 6 HDMI ulaza i 2 izlaza, prednji USB priključak, optički digitalni i analogni AV priključci. Možete brzo i lako da povežete televizor, Blu-ray Disc™ plejer, pametni telefon i druge uređaje.

6 HDMI ulaza i 2 izlaza

Uz 6 HDMI ulaza i 2 HDMI izlaza (što obuhvata i 1 namenski HDMI izlaz za drugu zonu), imate mogućnost povezivanja opreme koju posedujete, kao i prostor za proširenje.

DSD reprodukcija putem USB veze

Prednji USB priključak podržava DSD i 24-bitni/192 kHz zvuk visokog kvaliteta, pa možete da povežete USB uređaj i da uživate u reprodukciji HD zvuka.

Slušajte i u drugim prostorijama

Zahvaljujući funkciji slušanja u tri zone, možete da povežete tri kompleta zvučnika na STR-DN1060 i da slušate isti zvuk u tri prostorije. Risiver može istovremeno da kontroliše dva odvojena izvora – izaberite koji signal će se slati u koju zonu, što znači da možete da gledate DVD u dnevnoj sobi dok ostali slušaju CD u maloj sobi i na terasi.

Vrhunska konstrukcija. Optimalan zvuk.

Risiver za kućni bioskop STR-DN1060 koristi komponente i dizajn najvišeg kvaliteta (obuhvata precizne kristalne oscilatore i ojačano kućište sa okvirom i potporom) za optimalne audio-vizuelne performanse.

Novo interno kolo za jačinu zvuka predpojačala

Interno kolo predpojačala ne predstavlja uobičajenu funkciju u ovoj klasi, a ima i nezavisno uzemljenje radi izbegavanja smetnji, za čistiji zvuk sa manje izobličenja.

Pojačalo snage

Štampana ploča presvučena staklenom smolom poboljšava strukturalnu stabilnost i pruža veću izlaznu snagu pojačala.

Precizni kristalni oscilator

Vakumski zapečaćeni oscilatori poboljšavaju audio signale iz HDMI izvora i smanjuju spoljne vibracije radi dobijanja čistog zvuka.

Kolo za eliminisanje džitera

Kombinacija precizno podešenih analognih i digitalnih električnih kola umanjuje šum i obezbeđuje preciznu obradu zvuka u realnom vremenu.

Lokalizovano analogno napajanje

Svaki digitalni uređaj ima analogni regulator napona koji sprečava da šum visoke frekvencije izobliči analogni signal.

Komponente profesionalne audio klase

Blok kondenzatori i otpornici profesionalne audio klase manje su podložni smetnjama, pa daju superiornu zvučnu sliku.

Dizajn kućišta

Kućište sa ojačanim okvirom i potporom smanjuje spoljni zvučni pritisak zvučnika, za usredsređeniji i snažniji zvuk.

Naponski transformator velikog kapaciteta

Lakiranje u vakumu, uz bakarni prsten i čeličnu traku otpornu na zujanje, sprečava rasipanje šuma i doprinosi bogatom, detaljnom basu.

Dizajn sa hladnjakom

Novi dizajn krilaca maksimalno povećava uvlačenje vazduha, što doprinosi tome da kolo pojačala izdržava neželjeni zvučni pritisak i održava temperaturu niskom.

Digitalna štampana ploča

Metalni okvir štiti štampanu ploču od zvučnog pritiska iz zvučnika i sprečava prodiranje digitalnog šuma u analogna kola radi dobijanja jasnijeg zvuka.

Druga generacija ES legure za lemljenje

Ekološki prihvatljiva legura za lemljenje, čiju osnovu čini kalaj visoke čistoće, daje dinamičan i gladak zvuk.

Fino doterajte svaku notu

Simulirajte akustiku renomiranih svetskih koncertnih dvorana u svom domu

Naše Sound Field tehnologije vam omogućavaju da simulirate akustiku bioskopa Keri Grant ili tri renomirane svetske koncertne dvorane: Berlin Philharmoniker, Concertgebouw Amsterdam i Musikverein Wien.

Veoma kvalitetan bežični prenos zvuka

LDAC je nova audio tehnologija kompanije Sony koja vam omogućava da uživate u veoma kvalitetnom bežičnom zvuku pomoću Bluetooth® veze. Zahvaljujući tome što prenosi tri puta više podataka, LDAC pruža poboljšan doživljaj bežičnog slušanja za svu muziku.

Slušajte muziku u drugoj prostoriji

Neka vas ista odlična numera prati kroz kuću zahvaljujući funkciji slušanja u više prostorija kojom se upravlja pomoću aplikacije SongPal (verzija 3.0). Koristite SongPal Link da biste grupisali odabrane trake sa zvučnicima i zvučnike kompanije Sony, a zatim prenosite muziku iz različitih muzičkih usluga, sa pametnog telefona, računara ili kućne DLNA mreže u više prostorija u domu.

Lak pristup muzici

Uživajte u jednostavnom pristupu bogatom izboru muzike i drugog sadržaja zahvaljujući usluzi Chromecast built-in (ranije Google Cast™) i usluzi Spotify Connect.

Chromecast built-in
Chromecast built-in

Strimujte muziku, Internet radio i podcastove sa pametnog telefona, tableta ili prenosivog računara na audio uređaju. Samo dodirnite dugme za prenos.

Spotify
Spotify Connect

Reprodukujte Spotify preko audio uređaja pomoću aplikacije Spotify kao daljinskog upravljača.

Strimujte uz Chromecast built-in

Strimujte muziku, potkastove i radio iz preko 100 audio aplikacija, što obuhvata YouTube Music i drugo.

Objedinite muziku

Jednostavno upravljanje prenosom pomoću nove aplikacije SongPal

Aplikacija SongPal omogućava vam da lako i intuitivno upravljate doživljajem slušanja. Samo je instalirajte na odabranim pametnim telefonima da biste preuzeli kontrolu nad reprodukcijom muzike, postavkama uređaja i drugim stvarima – sve to pomoću jedne aplikacije.

Dodirnite, povežite i reprodukujte

Uživajte u jednostavnom bežičnom slušanju i preslikavanju sadržaja sa ekrana pametnog telefona uz NFC jednim dodirom. Samo prislonite kompatibilni pametni telefon uz risiver za Bluetooth® zvuk ili Miracast preslikavanje ekrana.

AirPlay zvuk
AirPlay zvuk

Uživajte u muzici sa AirPlay uređaja.

NFC™ povezivanje jednim dodirom i Bluetooth®
NFC™ povezivanje jednim dodirom i Bluetooth®

Samo prislonite da biste uparili kompatibilni uređaj pomoću tehnologije NFC. Uspostavite Bluetooth® vezu radi bežičnog prenosa.

Wi-Fi® veza
Wi-Fi® veza

Reprodukujte muziku sa kućnog računara i servera.

Specifikacije i funkcije

Prenesite doživljaj kućne zabave na uzbudljive nove nivoe uz STR-DN1060. Samo jedna veza vas deli od obuhvatajućeg doživljaja gledanja, uz podršku za HDCP 2.2 i MHL 3.0, za gledanje sadržaja iz 4K programa, kao i sa pametnih telefona. Tu je i funkcija povećavanja rezolucije na 4K za HD izvore, kao i podrška za HD zvuk, za neprikosnoven audio doživljaj.
  • Kompatibilnost sa HD zvukom

  • DSEE HX povećava kvalitet muzike na nivo HD zvuka

  • Jednostavno Bluetooth® povezivanje uz NFC jednim dodirom

  • Wi-Fi, AirPlay i Chromecast built-in za strimovanje muzike

  • Prenosite i upravljajte direktno sa pametnog telefona uz SongPal

Broj poj. Kanali
7 kan.
Ulazni/izlazni priključci
HDMI video ulaz/izlaz (6/2);HDCP2.2 pozadi (1);Komponentni video ulaz (1);Kompozitni video ulaz (2);Kompozitni izlaz za monitor (1);Audio ulaz (2);Koaksijalni audio ulaz (1);Analogni audio ulaz (4);Izlaz za slušalice;Predizlaz za niskotonac (2);USB (1 napred/1 pozadi);Ethernet priključak;MHL napred/nazad (1/1)
Težina (kg)
10,3 kg
Chromecast built-in
DA
Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini