Pojačalo

Broj poj. Kanali
7 kan.
Bi-AMP
DA (zajedničko sa zadnjim okružujućim)
Digital Legato Linear
DA
HD - D.C.S. (Digital Cinema Sound)
DA
Portable Audio Enhancer
DA
Sound Field Program (2 kanala/više kanala) 
DA
Program zvučnog polja (A.F.D)
DA
Program zvučnog polja (Slušalice)
DA
Program zvučnog polja (film)
DA
Program zvučnog polja (Muzika)
DA

Video karakteristike

Izlaz 4K
DA
Povratni kanal za zvuk
DA
HDMI® prenos signala
DA
3D preko HDMI® veze
DA
A/V SYNC
DA (promenljivo)
BRAVIA® SYNC™ (CEC Control)
DA (reprodukcija jednim dodirom, kontrola zvuka na sistemu, isključivanje sistema)
1080p/24p
DA
Programabilni kompon. video ulaz
1
Programabilni HDMI® video ulaz
6 (1)
Deep Color
DA
Povećavanje video rezolucije i konverter (analogni na komponentni/HDMI®)
DA/NE
x.v.Color (xvYCC)
DA

Automatska kalibracija zvučnika

Funkcije kalibracije
DA
DCAC (Digital Cinema Auto Calibration)
DA

Funkcije tjunera

Unap. pod. kanal (FM/AM)
TTL30 (30/-)
RDS
DA

Interfejs

Ulazni/izlazni priključci
HDMI video ulaz/izlaz (6/2);HDCP2.2 pozadi (1);Komponentni video ulaz (1);Kompozitni video ulaz (2);Kompozitni izlaz za monitor (1);Audio ulaz (2);Koaksijalni audio ulaz (1);Analogni audio ulaz (4);Izlaz za slušalice;Predizlaz za niskotonac (2);USB (1 napred/1 pozadi);Ethernet priključak;MHL napred/nazad (1/1)

Format dekodera

DTS HD/DolbyTruHD/Dolby® Digital+
DA/DA/DA
LPCM (2/5.1/7.1 kanala) uz HDMI®
DA
Dolby® Digital/DTS
DA
Dolby® Digital EX
DA
DTS-ES (MATRIX6.1/brDISCRETE6.1)
DA/DA
DTS® 96/24
DA
Dolby® Prologic®
DA
Dolby® Prologic® II
DA
Dolby® Prologic® IIx
DA
Dolby Dual MoNO
DA
96 k 24-bitni PCM
DA

Mogućnost povezivanja na mrežu

Internet usluga
DA
Format dek. muz. za mrežni klijent
[MP3].mp3, [AAC/HE-AAC].m4a, .aac, [WMA9 Standard].wma, [LPCM].wav, [FLAC].flac, .fla, [Dolby Digital].ac3, [DSF].dsf, [DSDIFF].dff, [AIFF].aiff, .aif, [ALAC].m4a
Ažurir. preko računara (Ethernet)
DA
Chromecast built-in
DA

Prilag. instal. i funkcije za kont.

Audio zone2
DA
IR ponavljanje (ulaz/izlaz)
DA (1/1)
Video zone2
DA

Ekologija i ušteda energije

Potrošnja energije (isključen uređaj)
ne postoji
Potrošnja energije (u režimu pripravnosti)
0,3 W
Potrošnja energije (u režimu mrežne pripravnosti) – priključci
1,7 W (Ethernet)/1,7 W (Wi-Fi®)/1,7 W (Bluetooth®)/1,7 W (sa iskorišćenim svim priključcima i mrežnim vezama)
Aktiviran režim pripravnosti
Nakon 19 minuta
Aktiviran režim mrežne pripravnosti – priključci
Nakon 19 minuta (Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth)
Prekidač za uključivanje/isključivanje bežičnih mreža
Promenite postavku Bluetooth® režima pripravnosti (MENU (MENI) --> Bluetooth Settings (Bluetooth postavke) --> Bluetooth Standby (Bluetooth pripravnost) --> ON/OFF (UKLJ./ISKLJ.)) / Promenite postavku za daljinsko pokretanje (MENU (MENI) --> Network Settings (Mrežne postavke) --> Remote Start (Daljinsko pokretanje) --> ON/OFF (UKLJ./ISKLJ.))

Opšte funkcije

Automatska funkcija pripravnosti
DA
GUI (grafički korisnički interfejs)
DA

Veličina i težina

Dimenzije (Š x V x D mm):
430 x 172 x 329,4 mm
Težina (kg)
10,3 kg

Funkcije

Slika – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060

HD zvuk uz Direct Stream Digital (DSD)

Uživajte u zvuku studijskog kvaliteta zahvaljujući audio kodeku Direct Stream Digital (DSD) – namenski je napravljen za HD zvuk. Ovaj 1-bitni format koristi niz jedinica i nula izuzetno visoke frekvencije za reprodukovanje zvučnih talasa višeg kvaliteta nego kod konvencionalnih kodeka. Rezultat je jasniji i oštriji HD zvuk. STR-DN1060 podržava DSD 5,6 MHz (2 kanala) dekodiranje putem USB i mrežne veze, kao i DSD 2,8 MHz (do 5 kanala) dekodiranje preko HDMI/USB veze i mreže.

Slika – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060

Uočite više detalja uz povećavanje rezolucije na 4K/prenos 4K signala uz HDCP2.2

Izvor nazivne 4K rezolucije može direktno da se prenosi pomoću 4K HDMI ulaza sa podrškom za HDCP2.2. U standardnoj HD rezoluciji možete da uživate uz viši kvalitet i vidljivije detalje zahvaljujući tehnologiji za povećavanje rezolucije video zapisa. Prethodno je bilo moguće samo povećavanje rezolucije sa 1080/24p na 4K/30p. Međutim, kod novih STR modela ne postoji ograničenje za ulaznu video rezoluciju.

Slika – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060

7.2-kanalni risiver za obuhvatajući okružujući zvuk

Prepustite se zabavi uz 7.2 kanala okružujućeg zvuka koji ispunjava prostoriju i izlaznoj snazi od 165 W po kanalu. Namenski kanal vam omogućava da povežete dva aktivna niskotonca kako biste ravnomerno rasporedili bas po prostoriji. Stoga, bez obzira da li gledate filmove, igrate igre ili slušate omiljene numere, uživaćete u novom nivou doživljaja zabave.

Slika – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060

Dolby® TrueHD i DTS-HD® Master Audio

STR-DN1060 ima podršku za Dolby® TrueHD® i DTS-HD® Master Audio, što omogućava postizanje neprikosnovenog kvaliteta zvuka Blu-ray Disc™ zvučnih podloga. Zahvaljujući tome što daju reprodukciju zvuka skoro studijskog kvaliteta bez ikakvih gubitaka, ti napredni formati HD zvuka korisniku omogućavaju da doživi višekanalni zvuk i da se prepusti obuhvatajućem bioskopskom zvuku prilikom gledanja filmova i slušanja muzike.

Slika – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060

Advanced Digital Cinema Auto Calibration

Uživajte u obuhvatajućem filmskom zvuku gde god da sedite. Advanced Digital Cinema Automatic Calibration (ADCAC) optimizuje audio performanse radi garantovanja dobro balansiranog zvuka. Pomoću priloženog mikrofona izmerite akustičke karakteristike prostorije prema položaju sedenja i rasporedu zvučnika. Sistem u skladu sa tim podešava i doteruje zvuk, čime se eliminišu sve slabe tačke u vezi sa zvukom i kreira široko, prirodno zvučno polje.

Sound Optimiser za jasan zvuk pri svim jačinama

Uživajte u jasnom, dinamičnom zvuku pri svim jačinama zahvaljujući ugrađenoj funkciji za optimizovanje zvuka. A/V risiver automatski meri efikasnost zvučnika i podešava frekventni odziv na osnovu čujnosti. Kao rezultat toga stvara se bogata zvučna atmosfera – čak i prilikom gledanja ili slušanja sadržaja pri normalnoj sobnoj jačini zvuka.

Slika – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060

Centre Speaker Lift Up

Centralni zvučnik obično stoji ispod ekrana, pa sav centralno orijentisani zvuk dolazi ispod ekrana. Ova funkcija pruža doživljaj kao da se centralni zvučnik nalazi u nivou ekrana. Visina reprodukcije zvuka od centralnog zvučnika može da se podesi na željenu vrednost. (Ovo funkcioniše sa instaliranim visokim prednjim zvučnicima.) „Podizanje“ centralnog zvučnika može da se podesi na 0 (isključeno) ili između 1 i 10. Što je postavka viša, pozicija centralnog zvučnika se podiže, pa slušaoci mogu da prilagode ovu funkciju u skladu sa svojim željama. Ova funkcija može da se koristi sa A.F.D. režimom (koji ne dodaje zvučno polje) i režimima za filmove kao što su HD-Digital Cinema Sound itd.

Slika – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060

Režim za zvučnike u plafonu 

Ova funkcija omogućava virtuelno relociranje prednjeg i centralnog drajvera iz zvučnika u plafonu tako da dobijete doživljaj kao da se nalaze oko ekrana. Korisnik će sada glasove likova slušati kao da dolaze sa ekrana, a ne sa plafona. Ovaj režim takođe čini muziku prirodnijom i bogatijom u prostoriji sa zvučnicima u plafonu.

Slika – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060

HD Digital Cinema Sound®

Emulirajte izvanrednu akustiku kultnog bioskopa Keri Grant kod kuće. Razvijena u saradnji sa kompanijom Sony Pictures Entertainment, tehnologija HD Digital Cinema Sound® zasnovana je na merenjima obavljenim u bioskopu Keri Grant – koristi se za presnimavanje zvuka za holivudske filmske produkcije – pa svakom filmu koji gledate možete da pružite holivudski tretman.

Slika – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060

Simulirajte akustiku nastupa uživo uz režim Concert Hall

Prenesite doživljaj iz koncertne dvorane u svoju dnevnu sobu. Na osnovu akustičkih merenja u nekim od najpoznatijih svetskih muzičkih dvorana, režim Concert Hall pruža izbor od tri dvorane.

Slika – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060

Veoma kvalitetan bežični prenos

LDAC je nova audio tehnologija kompanije Sony koja vam omogućava da uživate u veoma kvalitetnom bežičnom prenosu zvuka putem Bluetooth® veze. Zahvaljujući tome što se prenosi 3 puta više podataka, LDAC pruža unapređen doživljaj bežičnog slušanja za svu muziku.

Slika – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060

Jednostavan način za slanje muzike na zvučnike

Chromecast built-in vam omogućava da strimujete sadržaj omiljenih muzičkih aplikacija sa ličnog uređaja na zvučnike. Samo dodirnite dugme za prenos u muzičkoj aplikaciji na Android telefonu ili tabletu, iPhone/iPad uređaju, Mac®/Windows prenosivom računaru ili Chromebook računaru i izaberite zvučnik ili grupu zvučnika da biste započeli.

Slika – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060

Veoma jednostavan prenos uz Wi-Fi® i Bluetooth®

Jednostavno povezivanje vas deli od muzike. Bežično prenosite omiljene numere sa pametnog telefona, tableta ili prenosnog računara pomoću Wi-Fi® veze – nema potrebe za kablovima. Bluetooth® omogućava lako povezivanje, pa je dovoljan jedan dodir da biste uparili kompatibilni uređaj uz NFC. Pored toga, AirPlay vam omogućava da preko pojačala prenosite muziku sa iOS uređaja na zvučnike.

Slika – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060

Slušanje i preslikavanje jednim dodirom

Da biste započeli bežični prenos muzike, samo prislonite NFC pametni telefon ili tablet uz STR-DN1060 kako biste uspostavili bežičnu vezu. Zahvaljujući kombinaciji NFC povezivanja jednim dodirom i Bluetooth® veze, možete jednim dodirom da uživate u slušanju muzike koju reprodukujete sa pametnog telefona ili tableta preko risivera STR-DN1060. Slično tome, kombinacija NFC povezivanja jednim dodirom i Wi-Fi® veze omogućava preslikavanje jednim dodirom ili Miracast™, za prikazivanje video zapisa sa pametnog telefona ili tableta preko pojačala na televizoru, bez potrebe za bežičnim ruterom. Nema neurednog povezivanja kablovima niti složenog podešavanja. Čak i u slučajevima kada NFC funkcija nije dostupna, povezivanje je moguće putem ručnog uparivanja.

Slušajte u drugoj prostoriji uz funkciju slušanja u trećoj zoni

Zahvaljujući funkciji slušanja u trećoj zoni, možete da povežete tri kompleta zvučnika na STR-DN1060 i da slušate isti zvuk u tri prostorije. Risiver takođe može istovremeno da kontroliše dva odvojena izvora. Izaberite koji signal će se slati u koju zonu, što znači da možete da gledate DVD u dnevnoj sobi i da istovremeno slušate CD u prostoriji pored.

Slika – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060

Dva MHL priključka vam omogućavaju da reprodukujete HD video zapise, fotografije i muziku dok istovremeno punite uređaj

STR-DN1060 ima podršku za pametne telefone. HD video zapise i fotografije možete da gledate na velikom ekranu televizora. Moguće je korišćenje aplikacija za telefon kao što su Facebook, Twitter, YouTube i Google Maps. Preko risivera je moguće reprodukovati mp3 muzičke numere. Jedan tanki kabl koristi se za povezivanje na risiver STR-DN1060 i punjenje baterije telefona. Daljinski upravljač za televizor i STR uređaj može po potrebi da se koristi za upravljanje pametnim telefonom sa podrškom za MHL. Istovremeno je moguće povezati proizvod kao što je Roku zahvaljujući dodatnom MHL priključku sa zadnje strane.

Slika – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060

Oslobodite muziku uz slušanje u više prostorija

Ispunite dom zvukom omiljenih numera zahvaljujući slušanju u više prostorija. Funkcija za više prostorija obuhvata režime poput onog za zabave, koji omogućava istovremeno uživanje u istoj muzici putem više zvučnika, kao i ličnog režima za uživanje u različitoj muzici pomoću više zvučnika.

Slika – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060

Objedinite muziku pomoću aplikacije SongPal

Preuzmite SongPal za pametni telefon ili tablet i preuzmite kontrolu nad muzičkom kolekcijom. Jednostavno uspostavite Bluetooth® ili Wi-Fi® vezu za veoma lak pristup svim omiljenim numerama, bez obzira da li se nalaze na računaru, serveru ili muzičkoj usluzi na mreži. Aplikacija takođe može da se koristi za prilagođavanje postavki zvuka radi dobijanja odličnog, balansiranog zvuka i upravljanja slušanjem u više prostorija.

Slika – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060

Upravljanje na jednostavan način uz grafički korisnički interfejs

Lako možete da se krećete kroz postavke risivera zahvaljujući intuitivnom početnom meniju. Upravljajte onim što gledate, identifikujte uređaje koji su povezani i birajte kako želite da slušate uz unapred podešene režime zvuka.

Slika – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060

Novo interno kolo za jačinu zvuka predpojačala 

Novorazvijeno za STR-DN1060, interno kolo predpojačala CXD90035 potpuno odvaja uzemljenje u internom kolu i postavlja ga izvan njega. Kao rezultat toga, eliminišu se smetnje između svake faze, što daje veću stabilnost pojačavanja za visok kvalitet zvuka sa bogatim niskim frekvencijama. Pored toga, novi dizajn internog kola za pojačavanje poboljšava svojstva za manipulisanje viškom snage i umanjuje izobličenja, za otvoreniji i lepršaviji zvuk.

Slika – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060

Pojačalo snage

STR-DN1060 pruža poboljšanu strukturalnu stabilnost, za bolji zvuk preko analogne putanje signala. Ovo kolo se nalazi na staklenoj epoksi ploči radi postizanja veće brzine i snage.

Slika – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060

Vakumski precizni kristalni oscilator za nizak nivo faznog šuma

Za sve učestanosti za HDMI audio izvore, novorazvijeni vakumski precizni kristalni oscilator za nizak nivo šuma postiže smanjenje faznog šuma od 40% u odnosu na prethodne tipične kristalne oscilatore. Dovoljno je čvrst da održi kontakt usled svojstva prianjanja na kvarc, čak i prilikom snažnih mehaničkih udaraca. Ovaj metod donosi značajno smanjenje džitera učestanosti signala, što za rezultat ima jasno zvučno polje sa bogatim i dubljim basom.

Slika – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060

Kolo za eliminisanje džitera

STR-DN1060 koristi kolo za eliminisanje džitera tipa ES za sve digitalne izvore zvuka. U pitanju je kombinacija pažljivo doteranih analognih i digitalnih PLL kola. Za razliku od konvencionalne metode, ciljna vrednost nije glavna ulazna učestanost, već referenca za tajming preciznog kristalnog oscilatora. Ovaj analogni PLL ima visoku frekvenciju prekida, čime se maksimalno smanjuje razlika između džitera i niske reference za tajming. Pored toga, kolo takođe obuhvata digitalni PLL koji upoređuje glavnu ulaznu učestanost i VCO.

Slika – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060

Lokalizovano analogno napajanje

Napon u vodu za uzemljenje u uređaju reguliše se lokalno kako bi se maksimalno smanjio broj elemenata visoke frekvencije, čime se smanjuje elektromagnetna radijacija u kolu i uklanja se šum iz putanje analognog signala i kola pojačala. Ovaj dizajn donosi poboljšanje kada je u pitanju odnos signal-šum kod digitalnog zvuka i digitalnih video signala pa je zvuk niske frekvencije bolje definisan, uz veću jasnoću i realističnost.

Slika – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060

Električne komponente koje je doterala kompanija Sony

Za glavno napajanje se koriste veliki, namenski napravljeni elektrolitski blok kondenzatori. U svim putanjama analognog signala koriste se odabrani audio otpornici. Veliki otpornici se koriste u kombinaciji sa originalnim tipom na odabranim kritičnim mestima. Veće kućište daje manje odstupanje impedanse usled termalnog efekta koji izaziva protok struje. Ovo pomaže pojačalu da postigne viši nivo pozicioniranja zvuka.

Slika – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060

Vrhunska konstrukcija za optimalan zvuk

Kako bi pružao optimalne audio-vizuelne performanse, STR-DN1060 koristi komponente i dizajnerska rešenja najvišeg kvaliteta. Čvrsto čelično kućište koristi dizajn sa okvirom i potporom radi smanjivanja spoljnog pritiska zvučnika i dobijanja usredsređenijeg zvuka. Sva četiri ugla imaju gravuru kako bi bolje podržavala težinu naponskog transformatora i hladnjaka. Dizajn sa hladnjakom maksimalno povećava uvlačenje vazduha u kolo pojačala i pomaže u rešavanju neželjenog zvučnog pritiska – sve to u kombinaciji daje snažan i prefinjen zvuk.

Slika – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060

Naponski transformator većeg kapaciteta

Proces lakiranja u vakumu daje ravan i ravnomeran nanos laka na internim žicama za naponski transformator. Prisustvo bakarnog kratkospojnog prstena i čelične trake otporne na zujanje oko kalema i jezgra sprečava rasipanje šuma. Ovim se postiže bogat bas i fina reprodukcija detalja slike, kao i snažniji bas uz jasnije niske frekvencije. Nivo detalja doprinosi pružanju preciznijeg basa i vokala, što daje novi doživljaj prostorne jasnoće.

Slika – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060

Dizajn sa hladnjakom 

Proučavanjem oblika krilaca i kontrolisanjem uniformnosti može da se dobije dobar i stabilan zvuk. Kolo pojačala bolje može da manipuliše neželjenim zvučnim pritiskom.

Slika – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060

Digitalna štampana ploča 

Štampana ploča za digitalni signal obezbeđena je pomoću snažnih metalnih okvira radi zaštite od zvučnog pritiska zvučnika. Ovaj nosač hladnjaka preuzima ulogu zaštite digitalnog kola od neželjenog zračenja, kao i zaštite kola visoke impedanse u glavnom kućištu od nepotrebnog šuma, čime se postiže jasniji kvalitet zvuka.

Slika – 7.2-kanalni AV risiver za kućni bioskop | STR-DN1060

Druga generacija ES legure za lemljenje

Godine iskustva na polju zvučnog inženjeringa i neprestano testiranje zvuka od strane kompanije Sony doprineli su kreiranju legure za lemljenje za kvalitet zvuka ES nivoa. Osnova od kalaja visoke čistoće pomešana je sa malim količinama namenski odabranih metalnih elemenata radi dobijanja specijalne legure koja omogućava dobijanje dinamičnog i veoma glatkog zvuka.