VRHUNSKE SLUŠALICE Z1R

Pune specifikacije i funkcije

MDR-Z1R

Veličina i težina

Težina
Približno 385 g (14 unci) bez kabla

Opšte funkcije

Jedinica drajvera
70 mm, kupolast tip (CCAW zavojnica)
Dinamički tip
Dinamičke slušalice zatvorenog tipa (pune veličine)
Magnet
Neodmijum
Impendancija (Ohm)
64 Ω pri 1 kHz
Frekventni odziv
4 Hz – 120.000 Hz
Osetljivost (dB/mW)
100 dB/mW
Kontrola jačine zvuka
N/A
Vrsta kabla
Odvojivi tip Y
Dužina kabla
Kabl za slušalice (približno 3 m (118 1/8 inča), OFC niti presvučene srebrom, pozlaćeni mini stereo priključak), kabl za slušalice za balansiranu vezu (približno 1,2 m (47 1/4 inča), OFC niti presvučene srebrom, standardni pozlaćeni utikač u obliku slova L za balansiranu vezu)
Utikač
Kabl za slušalice (pozlaćeni mini stereo priključak), kabl za slušalice za balansiranu vezu (standardni pozlaćeni utikač u obliku slova L za balansiranu vezu)
Vreme korišćenja
N/A
Vreme punjenja
N/A
Stil nošenja
Puna veličina

Šta je u pakovanju

  • Univerzalni adapterski utikač (pozlaćeni)
  • Kabl za slušalice (približno 3,0 m, OFC niti presvučene srebrom, pozlaćeni mini stereo priključak)
  • Kabl za slušalice za balansiranu vezu (približno 1,2 m, OFC niti presvučene srebrom, standardni pozlaćeni utikač u obliku slova L za balansiranu vezu)
  • Čvrsta torbica
Placeholder

Funkcije

Slika – Vrhunske slušalice Z1R

Svaka nota, svaka nijansa.

Nedavno razvijena membrana sa magnezijumskom kupolom i ivicom od polimera tečnog kristala omogućava reprodukciju zvuka od čak 120 kHz u visokom kvalitetu. Tako se dobija zvuk nenadmašne čistoće i preciznosti.

Slika – Vrhunske slušalice Z1R

Čist zvuk, bez dodatne buke

Kućište bez rezonance blokira sve što je nepotrebno. Specijalan akustički filter kontroliše otpor vazduha i eliminiše odjek koji proizvodi kretanje drajvera, tako da prolaze samo čiste i jasne frekvencije. 

Slika – Vrhunske slušalice Z1R

Ergonomski jastučići za uši od ovčije kože 

Ergonomski napravljene slušalice osmišljene su tako da vam glavu udobno okruže zvukom, spreče njegovo rasipanje i efikasno proizvedu moćne niske tonove. Uz uši vam prianjaju luksuzno meki jastučići za uši od prave ovčije kože. 

Slika – Vrhunske slušalice Z1R

Obuhvatajući dizajn strukture

Zahvaljujući obuhvatajućem dizajnu, slušalice stoje oko ušiju tako da ne propuštaju muziku spolja niti smetnje unutra. Akustika se usmerava nazad ka vašim ušima kako biste čuli i najprefinjenije zvuke.

Slika – Vrhunske slušalice Z1R

Traka od titanijuma i kože za postavljanje na glavu 

Fleksibilne su i lagane, ali izdržljive, pa su udobne za nošenje preko uva. Beta titanijum je velike elastičnosti, što mu omogućava da se vrati u prvobitni oblik čak i nakon savijanja. Prava koža doprinosi istrajnosti i udobnosti.

Slika – Vrhunske slušalice Z1R

Optimizovane za udobno dugo nošenje

Traka od legure titanijuma za postavljanje na glavu fleksibilna je i lagana, pa se može nositi čitav dan. Jedva ćete ih primetiti.

Slika – Vrhunske slušalice Z1R

Membrana sa LCP ivicom presvučenom aluminijumom i magnezijumskom kupolom pruža veću preciznost

Magnezijumska membrana sa kupolom širi vibracije od zavojnice do dela sa kupolom, tako da se postiže reprodukcija zvuka u izuzetno visokom frekventnom opsegu. Kombinacija više materijala sa visokim internim gubitkom omogućava manju obojenost zvuka i pruža jasan zvuk.

Slika – Vrhunske slušalice Z1R

Tvrda kutija za odlaganje

Slušalice i prateći kablovi dobijaju se u elegantnoj kutiji za odlaganje, koja je obložena luksuznim satenom i ima zasebne pregrade. 

Slika – Vrhunske slušalice Z1R

Balansirani kabl za povezivanje prečnika 4,4 mm

Nedavno razvijeni balansirani kabl za povezivanje prečnika 4,4 mm razdvaja levi i desni zvučni signal i umanjuje gubitak signala pri prenosu, kao i posledično pogoršanje kvaliteta zvuka. Zahvaljujući tome, visoke frekvencije su glatkije, a kvalitet zvuka nenadmašan.

Slika – Vrhunske slušalice Z1R

Bakar bez primesa kiseonika presvučen srebrom

MDR-Z1R ima bakarne kablove bez primesa kiseonika presvučene srebrom, napravljene tako da umanje otpor i gubitak zvuka pri prenosu. Zahvaljujući tome, dolazi do manjeg opadanja kvaliteta zvuka, detalji su finiji, a visoki tonovi glatkiji. 

Slika – Vrhunske slušalice Z1R

Profesionalno napravljeno u Japanu

Proizvodi kompanije Sony napravljeni u Japanu sinonim su apsolutnog kvaliteta i performansi, pa ni slušalice MDR-Z1R nisu izuzetak. Pažljivo su napravljene isključivo korišćenjem najfinijih komponenti i proizvodnih tehnika, zahvaljujući čemu se dobija izvanredan kvalitet zvuka.

Slika – Vrhunske slušalice Z1R

Kompatibilne su sa pojačalom TA-ZH1ES za vrhunski zvuk

Da biste na slušalicama dobili najbolji kvalitet muzike, dodajte im inovativno statično pojačalo TA-ZH1ES Signature Series, prvo na svetu koje je potpuno digitalno, a ima analognu otvorenu petlju i proizvodi čistiji i jasniji zvuk. Podržava zvučne formate PCM od 32 bita/384 kHz i DSD od 11,2 MHz, kao i balansirane i nebalansirane veze.