MDR-1A SLUŠALICE

Pune specifikacije i funkcije

MDR-1A

Veličina i težina

Težina
225 g

Opšte funkcije

Jedinica drajvera
Dinamički od 40 mm – kupolni tip
Jastučići koji pokrivaju uši
Da
Dinamički tip
Da
Magnet
Neodmijum
Impendancija (Ohm)
48Ω
Frekventni odziv
3–100.000 Hz
Osetljivost (dB/mW)
105 dB/mW
Vrsta kabla
Odvojiv
Dužina kabla
1,2 m
Utikač
Pozlaćen mini stereo utikač L oblika
Stil nošenja
Preko ušiju, Slušalice S Rajfom

Mikrofon

Usmerenje mikrofona na kablu
Višesmerni

Karakteristike dizajna i zvuka

Membr. od polimera tečnog kristala
Da

Opcije za boje

silverblack

Šta je u pakovanju

  • Garantni list
  • Uputstva za rukovanje
  • Tašna za nošenje
  • Kabl za slušalice (1,2 m)
  • Kabl za slušalice sa daljinskim upravljačem i mikrofonom (1,2 m)
Placeholder

Funkcije

Slika – MDR-1A slušalice

Uživajte u muzici onako kako je umetnik predvideo uz HD zvuk 

Prenesite digitalnu muzičku kolekciju na novi nivo uz HD zvuk. Konvertovanjem analogne muzike u digitalnu uz viši kvalitet nego kod CD-a (24-bitno/192 kHz, umesto 16-bitno/44,1 kHz), HD zvuk vam omogućava da se približite originalnom studijskom snimku i da u muzici uživate baš kao što je umetnik predvideo.

Slika – MDR-1A slušalice

Dinamični HD drajveri daju autentičan zvuk

Moćni HD drajveri od 40 mm sa velikim ventilacionim otvorima omogućavaju slušalicama da reprodukuju snažan ritmički bas čak i kada se radi o najzahtevnijim numerama. Lagana, ali čvrsta membrana od polimera tečnog kristala presvučena aluminijumom ima brz odziv, što omogućava reprodukciju vokala i drugih tonova srednjeg do visokog opsega sa neverovatnom jasnoćom. I kada pojačate zvuk, čućete jak ali precizan zvuk u celom spektru.

Slika – MDR-1A slušalice

Širok frekventni odziv za pun opseg zvuka

Široki frekventni opseg – od 3 Hz do 100 kHz – napravljen je za današnji široki asortiman muzičkih stilova. Niski opseg frekvencije od 3 Hz daje više nego dovoljno prostora čak i za najdublje niske tonove. Na kraju od 100 kHz možete da uživate u vokalnim melodijama, kao i u prefinjenoj harmoniji i tonalitetu zvuka, koji vašu omiljenu muziku čine živopisnijom i realističnijom.

Slika – MDR-1A slušalice

Visoka osetljivost za glasan i jasan zvuk

Uz visoku osetljivost od 105 dB/mW, ove slušalice su izuzetno efikasne pri konvertovanju elektriciteta u zvučne signale. To znači da ćete čuti jasniji zvuk u čitavom audio spektru (u poređenju sa manje osetljivim slušalicama) dok slušate muziku iz istog izvora i pri istoj jačini zvuka.  

Slika – MDR-1A slušalice

Membrana od polimera tečnog kristala presvučena aluminijumom za veću preciznost

Membrana od polimera tečnog kristala presvučena aluminijumom daje postojaniji i precizniji zvuk u čitavom frekventnom opsegu od konvencionalnog drajvera od polimera tečnog kristala. Snaga zvuka koja se izgubi tokom prenosa do kućišta slušalica je ujednačenija kako bi se obezbedile verne i autentične performanse. Takođe ćete uživati u ujednačenijem odzivu frekventnog opsega, čak i kada se radi o izuzetno visokim frekvencijama HD zvuka. 

Slika – MDR-1A slušalice

Ventilacioni otvori za bolji kvalitet basa i upečatljive ritmove

Precizno oblikovani ventilacioni otvori dozvoljavaju maksimalan vazdušni protok unutar slušalica, što omogućava bolju prohodnost membrane od polimera tečnog kristala koja u trenutku daje snažne i niske bas tonove.

Slika – MDR-1A slušalice

Zatvoreni, obuhvatajući dizajn koji izoluje zvuk

Zatvoreni, obuhvatajući dizajn izoluje uvo i sprečava rasipanje muzike, kao i prodiranje ometajućih zvukova. Akustika se usmerava nazad ka vašim ušima, kako biste slušali čak i najprefinjeniji zvuk. Takođe, osetićete svaki ritam budući da zatvoreni sistem maksimalno iskorišćava bas tonove. 

Slika – MDR-1A slušalice

Balansirani zvuk umanjuje neusklađenost

Zahvaljujući balansiranom konektoru sa 4 žice i dvostrukom kablu sa srebrom i bakrom, poboljšano je razdvajanje audio kanala radi dobijanja boljeg zvuka. Za razliku od konvencionalnih slušalica koje dele žicu za uzemljenje, ovaj kabl ima levu, desnu i nezavisne žice za uzemljenje za oba kanala kako biste slušali manje izobličenja i neusklađenosti. 

Slika – MDR-1A slušalice

Jastučići za uši koji smanjuju pritisak pružaju potpunu udobnost

Jastučići za uši od mekane kože koji umanjuju pritisak prilagođavaju se i oblikuju oko ušiju, što omogućava udobno prianjanje. Glatki materijali i neprimetno opšivanje pružaju harmonični spoj udobnosti i izdržljivosti za višesatno slušanje.

Slika – MDR-1A slušalice

Sklopivi i obrtni dizajn olakšava putovanja

Ponesite ove slušalice gde god da krenete. Sklopivi i obrtni dizajn olakšava odlaganje slušalica kada ih ne koristite ili tokom putovanja. Školjke se rotiraju do horizontalnog položaja radi lakog pakovanja u kofer ili torbu.  

Slika – MDR-1A slušalice

Sa kablom za slušalice sa balansiranom vezom

Balansirani kabl za povezivanje prečnika 4,4 mm razdvaja levi i desni zvučni signal i umanjuje gubitak signala pri prenosu, kao i posledično pogoršanje kvaliteta zvuka. Zahvaljujući tome, visoke frekvencije su glatkije, a kvalitet zvuka nenadmašan.