Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Slika odredišta veze
α9 III galerija fotografija
Nov pokret

Opremljen prvim na svetu senzorom slike punog formata sa sistemom globalnog zatvarača, α9 III menja pravila igre, jer bez imalo izobličenja hvata brze objekte i sa mnogo detalja beleži trenutke koji traju svega delić sekunde.

Sada počinje nova era snimanja

Model α9 III ima prvi na svetu slojeviti 24.6 MP CMOS senzor slike punog formata sa sistemom globalnog zatvarača. Za razliku od senzora rolo-zatvarača koji snima slike od piksela na vrhu pa sve redom do dna, novorazvijeni Exmor RS™ senzor slike eksponira i očitava sve piksele odjednom tako da fotoaparat može da uhvati brze objekte bez imalo izobličenja. Sa maksimalnom brzinom zatvarača od 1/80000 s (1/16000 s tokom uzastopnog snimanja), α9 III predstavlja prekretnicu u profesionalnoj fotografiji.
(1) Oblast piksela (2) Kolo obrade signala velike brzine (3) Procesor slike

Crteži senzora slike

[A] Uobičajena slojevita struktura sa pozadinskim osvetljenjem [B] Sistem globalnog zatvarača

Primer slike sa dvoje triatlonaca kako trče
Uzastopno snimanje 120 kadrova u sekundi bez zamračenja

Model α9 III karakterišu brzina i preciznost, te može lako da uhvati odlučujuće trenutke. U stanju je da snima u uzastopnim rafalima brzinom do 120 kadrova u sekundi sa punim AF/AE praćenjem, sve to bez zamračenja tražila, dok njegova veoma napredna AI procesorska jedinica prepoznaje objekte neverovatno precizno i pouzdano.

Zabeležite trenutke koji traju svega delić sekunde

Pri 1/80000 s, maksimalna brzina zatvarača na α9 III olakšava snimanje brzih objekata u skoro svakoj situaciji. Povrh toga, kompatibilna Sony fleš jedinica (kao što je HVL-F60RM2 ili HVL-F46RM) može da se sinhronizuje pri svim brzinama zatvarača, uklanjajući nagle, nelinearne padove osvetljenja karakteristične za sinhronizaciju velikom brzinom (HSS) i osigura ravnomerno osvetljenje širom slike.

Primer slike sa četiri triatlonca koja izlaze iz vode
Primer slike zamaha u golfu, snimljene neposredno nakon što je štap udario lopticu
Čist potencijal punog formata
Primer slike sa nekoliko triatlonaca koji plivaju
Dodir AI prepoznavanja i naprednog AF-a
Primer slike sa ženom koja pleše u slabo osvetljenoj prostoriji
Beskrajna ekspresija
Slika upotrebe koja prikazuje muškarca koji snima video
Video zapisi punog kvaliteta i punog formata
Slika upotrebe na kojoj muškarac snima iz čučećeg položaju držeći fotoaparat blizu tla
Intuitivno rukovanje uz pouzdanost
Slika na kojoj muškarac koristi prenosivi računar
Pojednostavljen proces rada
Čist potencijal punog formata
Slika senzora slike Exmor RS
Exmor RS senzor sa sistemom globalnog zatvarača

Novi senzor slike punog formata sa globalnim zatvaračem ima 24,6 miliona efektivnih piksela, slojevitu CMOS arhitekturu i ugrađenu memoriju. Pruža visoku rezoluciju, munjevitu brzinu i istovremeno očitavanje svih piksela, tako da se i veoma brzi objekti mogu uhvatiti bez izobličenja. Slojevita struktura senzora i napredna A/D konverzija omogućavaju obrađivanje velikom brzinom uz minimalno kašnjenje.

Slika procesora BIONZ XR
Procesor slike BIONZ XR™

Sa osam puta većom procesorskom snagom nego kod prethodnih verzija, procesor slike BIONZ XR maksimalno smanjuje procesorsko kašnjenje dok značajno pojačava procesorsku snagu. Gomila podataka koju generiše novorazvijeni senzor Exmor RS™ može da se obradi u realnom vremenu čak i kod snimanja u uzastopnim rafalima brzinom do 120 kadrova u sekundi. Ovo značajno poboljšava kvalitet slike, u pogledu veće gradacije boje i autentičnije reprodukcije boje pa sve do manjeg nivoa šuma. Fotoaparat može i da snima visokokvalitetne 14-bitne RAW slike u svim režimima fotografisanja.

Primer slike na kojoj je portret žene snimljen noću
Snimanje u kompozitnom RAW formatu smanjuje šum

Kompozitni RAW služi za snimanje više slika (4, 8, 16 ili 32) koje se potom objedinjuju u Sony softveru Imaging Edge Desktop™ za računar kako bi se dobile slike u punoj rezoluciji sa vrlo malo šuma. Zbog toga se mogu snimati divlji svet sa velikim brzinama zatvarača ili portreti pri slabom svetlu, a time i postići izuzetno visok kvalitet slike sa malo šuma, čak i sa visokim ISO vrednostima. A kod snimanja sa niskim nivoima osetljivosti, α9 III može da iskoristi podrhtavanje fotoaparata koje se javlja pri snimanju iz ruke i koristi Kompozitni RAW za dobijanje slika sa manje lažne boje i stepenastih ivica.
(1) Standardni (2) Kompozitni RAW

Ilustracija jedinice za stabilizaciju slike
Napredna optička stabilizacija slike u pet osa

Snimajte iz ruke uz poverenje. Model α9 III ima visokopreciznu jedinicu za stabilizaciju, napredne senzore žiroskopa i optimizovane algoritme stabilizacije kojima detektuje i koriguje podrhtavanje, pružajući 8.0-stepenu stabilizaciju. Ovo je podržano kompatibilnim objektivima sa ugrađenom stabilizacijom slike i poboljšanom komunikacijom kućišta i objektiva, te se efikasno kontroliše snimanje tako da ne bude zamućenosti ni pri telefoto fokusnim dužinama.
[1] Zakretanje [2] Valjanje [3] Propinjanje

Dodir AI prepoznavanja i naprednog AF-a
Snimanje bez zatamnjenja

Uživajte u neometanom prikazu kroz tražilo bez zamračenja, čak i tokom brzog uzastopnog snimanja, što je prekretnica u snimanju sportskih događaja i objekata koji se brzo kreću. Osim toga, ometajuće kašnjenje obično povezano sa prikazom u elektronskom tražilu svedeno je na minimum, tako da možete sa sigurnošću da uhvatite prolazne trenutke.

Primer slike sa triatloncem koji prska lice vodom
Čak 120 proračuna u sekundi za AF/AE praćenje

Prepustite merenja fotoaparatu – zbog brzog očitavanja novog senzora slike, α9 III može da napravi čak 120 proračuna u sekundi za AF/AE praćenje, što je dvaput više od prethodnog modela. AF prati složena kretanja objekta i predviđa iznenadne pokrete preciznije nego ikad, dok AE s lakoćom reaguje na neočekivane promene osvetljenosti. Preciznost je veća i zbog toga što α9 III nastavlja praćenje čak i tokom uzastopnog snimanja.
(1) AF/AE proračuni (2) 120 kadrova u sekundi

Primer slike sa pticom u letu
Uhvatite svaki trenutak uz Pre-Capture

Pre-Capture hvata trenutke nastale neposredno pre otpuštanja zatvarača. Podesiv od 0.005 do 1 s, dostupan je u svakom formatu datoteke do 120 kadrova u sekundi sa punim AF/AE praćenjem. Zbog toga je lakše uhvatiti trenutke koji traju delić sekunde, poput slike ptica koje poleću, čak i ako se zatvarač otpusti trenutak kasnije.

Primer slike sa golf igračem koji izvodi udarac iz bunkera, snimljena neposredno nakon što je štap udario lopticu
Funkcija Continuous Shooting Speed Boost

Continuous Shooting Speed Boost privremeno pojačava brzinu snimanja tokom snimanja u rafalima, te možete da uhvatite svaku akciju. Ovo je korisno kod snimanja sportskih i drugih aktivnosti brzog tempa kada se ne može precizno tempirati vreme željene akcije.

Primer slike sa muškarcem koji šeta plažom
AF prepoznavanja u realnom vremenu

Uz pomoć svoje inovativne AI procesorske jedinice, α9 III može precizno da prepozna kretanje na osnovu podataka o formi objekta. Tehnologija procene ljudske poze veoma precizno prepoznaje položaje tela i glave, a ne samo oči. Zbog toga je moguće zaključati fokus na objektu koji je okrenut licem od kamere, odnosno čije je lice pokriveno, kako bi se pratio. Udaljeni ljudski objekat koji zauzima samo mali deo kadra (čak manji u odnosu na ranije iteracije AF prepoznavanja u realnom vremenu) može biti prepoznat ako je objekat blizu oblasti fokusa kada se zatvarač pritisne dopola dok se snima uzastopnim AF. Na primer, ovo može ubrzati akviziciju fokusa na sportisti koji se približava iz daljine na atletskom ili skijaškom takmičenju.

Primeri slike sa lavom, pticom, avionom, automobilom, vozom i leptirom
Pouzdano prepoznavanje šireg spektra objekata

AI procesorska jedinica podržava poboljšano prepoznavanje ljudi, životinja, ptica, insekata, automobila/vozova i aviona. U kategoriji automobila/voza sada može da prepozna kacige, poput onih koje nose vozači formule. Osim očiju, glava i tela pasa, mačaka i sličnih životinja, funkcija prepoznavanja životinja prepoznaje oči nekih životinja koje pasu i koje su sitne. Ažurirana je i funkcija prepoznavanja ptica, te sada može lakše da nacilja oči raznih vrsta ptica i da prepozna tela ptica. Povrh toga, nova postavka za životinje/ptice otklanja potrebu za prebacivanjem između postavke za snimanje životinja i postavke za snimanje ptica.

Primer slike sa dva biciklista koji se trkaju uzbrdo
Široko, brzo i precizno automatsko fokusiranje i praćenje

Model α9 III nudi 759 tačaka fazne detekcije u sistemu AF sa faznom detekcijom sa ravni fokusa velike gustine koji pokriva oko 95,6% površine slike. Gomila podataka očitana sa senzora slike obrađuje se velikom brzinom putem naprednog procesora BIONZ XR, a optimizovani algoritmi obezbeđuju visoku preciznost i veliku gustinu. Sistem Fast Hybrid AF kombinuje performanse brzine i praćenja koje pruža AF sa faznom detekcijom i preciznost AF-a sa detekcijom kontrasta, osiguravajući zaključavanje fokusa na objekte koji se kreću brzo i/ili na mahove i njihovo praćenje.

Primer slike koja prikazuje gimnastičarku sa ispruženim rukama u poluzaletu između neparalenih šipki
Uskladite odziv AF praćenja sa kretanjem objekta

Bilo da se objekat kreće, miruje ili menja brzinu, AF praćenje može da održi korak sa njim. Dovoljno je da izaberete postavku [Stable], [Standard] ili [Responsive], u zavisnosti od brzine kretanja objekta i scenarija snimanja.

Primer slike sa pticom koja se vidi kroz grane
Prilagodljiva oblast fokusa

Uz dodate veličine XL i XS za tačke oblasti fokusa, držite fokus na onome što treba. Na primer, XS je korisna kada snimate divlji svet i pazite da ne fokusirate grane u prednjem planu. Možete da kreirate prilagođenu oblast fokusa određene veličine, a po potrebi čak i vertikalni odnos širine i visine. Na primer, na atletskom takmičenju gde su učesnici u liniji jedan pored drugog, postavite AF okvir na prilagođeni horizontalni format da biste lakše fokusirali trkača na čelu.

Odgovorno snimanje pri korišćenju registracije lica

Funkcija registracije lica podrazumeva korišćenje biometrijskih podataka. Odgovorni ste za prikupljanje i korišćenje takvih podataka, a u skladu sa važećim lokalnim zakonom. Više detalja potražite na web lokaciji u nastavku.

Beskrajna ekspresija
Sinhronizacija blica pri svim brzinama zatvarača

Sa kompatibilnom Sony fleš jedinicom (HVL-F60RM2 ili HVL-F46RM), α9 III može da izvrši potpunu sinhronizaciju blica sve do maksimalne brzine zatvarača od 1/80000 s. To omogućava korišćenje blica za dodatno osvetljavanje objekta prilikom snimanja napolju na jakom dnevnom svetlu sa velikom brzinom zatvarača, što smanjuje potrebu za velikim rasvetama i umnogome proširuje kreativne mogućnosti snimanja.

Primer slike sa ženom koja pleše na kiši
Primer slike na kojoj se vide ruke gimnastičara kako nanose protivklizni puder
Snimanje bez treperenja

Senzor slike sa globalnim zatvaračem eksponira sve piksele istovremeno, te ne može doći do treperenja u okviru jedne slike, ali može između kadrova. Za smanjenje ove vrste treperenja može se koristiti snimanje bez treperenja ili bez visokofrekventnog treperenja (var. zatvarač).
(1) α9 III (2) Senzor slike rolo-zatvarača

Slika na kojoj je prikazano kako fotograf drži fotoaparat na kom je montiran spoljni blic
Globalni zatvarač uklanja trakaste prelive blica

Napredni senzor slike na α9 III je opremljen sistemom globalnog zatvarača koji eksponira i očitava sve piksele odjednom, uklanjajući razlike u ekspoziciji koje mogu nastati, recimo, kada snimate neki događaj pored novinskih fotografa. Time se rešava problem trakastog preliva od blica koji je čest kod fotoaparata koji koriste sistem rolo-zatvarača.

Video zapisi punog kvaliteta i punog formata
Primer slike koja prikazuje plažu u zoru dok nebo poprima narandžasto-ružičastu boju
4K filmovi visoke rezolucije bez izobličenja

Snimajte 4K filmove u punom ili u Super 35mm (skoro APS-C) formatima. Model α9 III beleži 4K (3840x2160) filmove u čak 120p, kao i u 60p sa očitavanjem svih piksela i 6K prekomernim uzorkovanjem za mnogo manje talasastih obrazaca i stepenastih ivica.

Primer slike koja prikazuje golf igrača koji zamahuje štapom da bi izveo udarac
4K 120p bez opsecanja po prvi put na jednom α kućištu

Model α9 III je prvi iz Sony palete α koji nudi 4K (3840x2160) 120p snimanje filmova bez opsecanja, te korisnici mogu da iskoriste pun ugao gledanja koji pruža bilo koji objektiv. Na primer, 4K snimljeni materijal napravljen kao 120p usporeni snimak i materijal napravljen normalnom brzinom 24p u okviru jedne scene imaju isti ugao gledanja i mogu lako da se urede zajedno bez ponovnog kadriranja.

Primer slika portreta žene
S-Cinetone™ za filmski izgled

Sony profil slike S-Cinetone pruža istu nauku o bojama koja pruža prelepe boje i tonove kože u celoj visoko cenjenoj liniji Cinema Line. S-Cinetone stvara prirodne srednje tonove koji su ključni za zdrav izgled kože, kao i tople boje i izvanredne svetle delove. Ovo omogućava stvaraocima da se usredsrede na snimanje i postignu filmski izgled bez potrebe za gradacijom boja.

Primer slike sa golf igračem u fokusu, dok je u prednjem planu defokusirano stablo drveta
Kompenzacija „disanja“ za jednak ugao gledanja tokom fokusiranja

Kompenzacija „disanja“ efikasno smanjuje promene fokusne dužine kod filmova. Clear Image Zoom, originalna tehnologija kompanije Sony, koristi se za automatsko održavanje konstantnog ugla gledanja kroz promene fokusa radi postizanja stabilnijih slika.

Slika upotrebe na kojoj muškarac drži fotoaparat i snima triatlonca koji istrčava iz mora
Stabilizacija Dinamičkog aktivnog režima

Visokoprecizna jedinica za stabilizaciju i senzori žiroskopa ugrađeni u fotoaparat, uz algoritme za stabilizaciju slike, omogućavaju kombinovan rad napredne elektronske stabilizacije i ugrađene optičke stabilizacije slike u pet osa u okviru Dinamičkog aktivnog režima koji poboljšava stabilizaciju za više od 30% (približno) u odnosu na postojeći aktivni režim.

Primer slike sa fotoaparatom na stativu koji snima ženu
Automatsko kadriranje

Primenom tehnologije prepoznavanja objekta zasnovane na AI-ju, funkcija automatskog kadriranja automatski opseca kadar kako bi se objekat zadržao na istaknutom položaju prilikom snimanja filmova. Na primer, čak i kad je fotoaparat na stativu, kadriranje se stalno prilagođava da bi delovalo kao da je materijal snimljen tako što je iskusni snimatelj pratio objekat.

Intuitivno rukovanje uz pouzdanost
Jedinstveni nagibni monitor za veću prilagodljivost tokom snimanja

Model α9 III krasi monitor sa više uglova gledanja i četiri ose koji sjedinjuje praktičnost običnog nagibnog monitora i fleksibilnu promenu ugla sa bočnim otvaranjem, što omogućava neograničeno prilagođavanje ugla bilo da snimate vertikalno ili horizontalno. Tanak, neupadljiv i čvrst, ovaj monitor ima mehanizam koji ga izvlači iz zadnjeg dela kućišta i naginje nagore do 98°, nadole do 40° i zaokreće ustranu do 180°. LCD ekran od 3,2 inča osetljiv na dodir optimizovan je za snimanje napolju, s obzirom na rezoluciju od 2,1 miliona tačaka, širi opseg boja i veću osvetljenost, što omogućava jasniji i lakši pregled.

Slike proizvoda koje prikazuju raspon horizontalnog i vertikalnog pomeranja LCD ekrana
Slika proizvoda koja prikazuje prednju stranu fotoaparata sa prilagođenim dugmetom
Novo prilagođeno dugme spreda

Novina u Sony Alpha dizajnu je prilagođeno dugme napred na kućištu α9 III koje omogućava brže i lakše rukovanje fotoaparatom dok ga držite za rukohvat. To će vam pomoći da se prilagodite raznim stilovima i potrebama snimanja. Recimo, dodelite Continuous Shooting Speed Boost prednjem dugmetu da biste omogućili momentalno povećanje brzine tokom rafala.

Ilustracija tražila fotoaparata
Odlične specifikacije i performanse tražila

OLED tražilo od oko 9,44 miliona tačaka nudi uvećanje od 0.90x sa vidnim poljem od 41° za jasan, širok prikaz i ažuriranu strukturu čiji je rezultat eyepoint visok 25 mm. Originalan optički dizajn smanjuje aberacije koje smetaju tokom gledanja slike u tražilu, te je doživljaj dosledniji. Skraćeno je vreme kašnjenja tražila i monitora, samim tim je kadriranje stabilnije, posebno tokom uzastopnog snimanja. Brzina snimka tražila može biti standardna (60 kadrova u sekundi), velika (120 kadrova u sekundi) ili veća (240 kadrova u sekundi). Postavka za 240 kadrova u sekundi pruža izuzetno ujednačenu sliku u tražilu uz minimum zamućenja izazvanog pokretom, a i umnogome smanjuje takvo zamućenje tokom švenkovanja ili naginjanja.

Slika proizvoda na kojoj je prikazan fotoaparat sa CFexpress i SD karticama
Dva otvora za medijume podržavaju CFexpress tipa A

Uz UHS-I i UHS-II SD, otvori za medijume na α9 III podržavaju i kartice CFexpress Type A. Ove kartice su savršene za rafalno fotografisanje do 120 kadrova u sekundi i imaju velike brzine upisivanja tako da se brzo brišu baferi fotoaparata u kojima se generiše gomila podataka fotografija i video snimaka. Korisnici mogu da sačuvaju podatke na različite medijume prema tipu datoteke, veličini i kvalitetu slike, što olakšava rad.

Slika proizvoda na kojoj je fotoaparat sa prikačenim vertikalnim rukohvatom VG-C5 koji ima dve baterije
Opcioni vertikalni rukohvat VG-C5

Opcioni vertikalni rukohvat VG-C5 pruža izvanrednu udobnost i primenjivost u dugotrajnim sesijama snimanja. Rukohvat i dugme okidača imaju isti ergonomski dizajn kao kućište kamere. Sličan tome je i pristup kontrolama, sa nezavisnim prilagođenim dugmetom (C5) na prednjoj strani, prednjim točkićem, zadnjim točkićima L i R, kao i funkcijom zaključavanja na točkiću R. U vertikalni rukohvat VG-C5 mogu da se smeste dve baterije NP-FZ100 koje omogućavaju duže sesije snimanja.

Crtež koji prikazuje karakteristike fotoaparata koje obezbeđuju otpornost na prašinu i vlagu
Čvrsta pouzdanost za zahtevna okruženja

Model α9 III je izuzetno otporan na prašinu i vlagu, za šta je zaslužan prečišćen dizajn sa silikonskom gumom oko dugmadi, dugmetom za zaključavanje objektiva, amortizacijom oko navoja objektiva i drugih delova. Poboljšani dizajn tražila efikasno zaptiva optičku putanju tražila, što ima isti efekat kao duplo staklo. U kombinaciji sa objektivima otpornim na prašinu i vlagu, fleš jedinicama i opcionim vertikalnim rukohvatom VG-C5, α9 III postaje srž čvrstog sistema otpornog na prašinu i vlagu.

Slika proizvoda sa kućištem fotoaparata od legure magnezijuma
Čvrst i izdržljiv

Lagana, izuzetno čvrsta legura magnezijuma korišćena je za gornji poklopac, prednji poklopac, unutrašnji okvir i zadnji poklopac, te je kućište α9 III izuzetno trajno, veoma je otporno na udare i efikasno rasipa toplotu. Napravljeno je tako da izdrži snimanja u nepovoljnim uslovima, ali da ostane relativno kompaktno i lako.

Slika proizvoda koja prikazuje prednju stranu fotoaparata sa zatvorenom zavesom
Zavesa za zamračenje se zatvara prilikom isključivanja

Zavesa za zamračenje štiti senzor slike od prašine i drugih čestica prilikom zamene objektiva. Kada je postavljena na ON, automatski se zatvara kada se isključi fotoaparat.

Slika proizvoda na kojoj je prikazana desna strana fotoaparata
Ergonomski dizajn rukohvata

Rukohvat na modelu α9 III ima nov oblik koji olakšava držanje i smanjuje fizičko naprezanje korisnika, čak i kada koristi težak telefoto objektiv ili snima duže vreme. Kontura rukohvata je ergonomski prilagođena tako da ga korisnik može držati čvrsto celom šakom a da ne oseti zamor.

Pojednostavljen proces rada
Slika prikaza menija za reprodukciju fotografija sa izabranom opcijom za prikaz kao grupe
Poboljšani prikaz grupe

Grupe slika značajno povećavaju efikasnost radnog procesa. Slike snimljene u rafalima brzine do 120 kadrova u sekundi mogu se definisati kao „grupe“, što olakšava pronalaženje određene slike u okviru veće grupe slika. Ovim grupama se može dodeliti i ocena, koja se potom može koristiti za filtriranje i pretraživanje, i mogu se zadržati kada se uvezu slike u aplikaciju za uređivanje na računaru.

Slika upotrebe koja prikazuje muškarca kako rukuje pametnim telefonom dok snima fotoaparatom
Ugrađeni Wi-Fi za prenose preko FTP-a i pametnog telefona plus daljinsko snimanje sa računara

Ugrađeni Wi-Fi (IEEE 802.11ac) koji podržava 2x2 MIMO omogućava brzi prenos podataka, tako da α9 III može da prenese podatke dvaput brže od svog prethodnika. Komunikacija od 5 GHz pruža maksimalnu brzinu i stabilnost, što je bitno za novinske i sportske snimatelje jer isporučuju snimke odmah, kao i za studijska okruženja. Prenos podataka putem FTP servera, Wi-Fi ili brze žične LAN veze ili USB veze sa pametnim telefonom je lak uz jednostavan interfejs na fotoaparatu.

Slika ekrana fotoaparata tokom snimanja glasovne beleške
Jasniji zapis glasovnih beleški

Dodajte jasnije metapodatke glasovnih beleški u fotografije koristeći namenski mikrofon ugrađen u zadnji panel fotoaparata, tako što ćete ga približiti ustima radi boljeg kvaliteta snimanja. Glasovne beleške se mogu preneti na FTP server zajedno sa odgovarajućim slikama, tako da fotograf može efikasno da komunicira sa uređivačem. Fotograf može i da koristi aplikaciju za mobilne uređaje Transfer & Tagging (ver. 1.9 ili novija) i konvertuje glasovne beleške u tekst.

Crtež koji prikazuje IPTC veze
Više memorisanih postavki za IPTC

IPTC (International Press Telecommunications Council) metapodaci se mogu dodati u fotografije, pri čemu α9 III može interno uskladištiti do 20 memorisanih postavki koje se mogu po potrebi brzo izabrati. Ovo može biti veoma korisno, recimo, kod snimanja sportskih događaja sa više disciplina koje zahtevaju posebne IPTC informacije.

Snimanje za bolju budućnost
Logotip Road to ZERO
Sony cilj: nulti uticaj na životnu sredinu

Sony Group kroz „Road to Zero“ teži da postigne nulti uticaj na životnu sredinu. Da bismo uspeli u tome, nastavljamo da usavršavamo svaku fazu ciklusa proizvodnje i distribucije fotoaparata i opreme, od razvoja preko proizvodnje pa do pakovanja i transporta, kako bismo što više rasteretili okolinu.

Reciklažni materijal za pakovanje bez plastike

Sony prelazi na korišćenje materijala za pakovanje koji u sebi ne sadrže plastiku, a pružaju jaku zaštitu od potresa i udara. Vrećice za proizvod su od netkane tkanine od biljaka. Sve ovo pomaže da se priroda što više rastereti.

Ikona pristupačnosti
Asistivna tehnologija na Alpha modelima

Alpha fotoaparati sadrže tehnologiju pristupa za osobe oštećenog vida ili ograničene mobilnosti.

Sony logotip Creators' Cloud
Creators' Cloud

Creators' Cloud je platforma koja podržava kreativni rad kombinovanjem napredne tehnologije Sony fotoaparata i AI zasnovane na oblaku. Takođe je i mesto za otkrivanje i saradnju sa drugim stvaraocima širom sveta. Istražite veb, mobilne i aplikacije za računare što pružaju efikasna rešenja koja integrišu fotoaparate sa aplikacijama i uslugama za snimanje i produkciju.

Specifikacije i funkcije

Fotoaparat sa izmenjivim objektivima α9 III koristi novorazvijeni Exmor RS™ CMOS senzor slike – prvi slojeviti 24.6 MP senzor slike punog formata na svetu koji ima sistem globalnog zatvarača. Kao fotoaparat koji može bez izobličenja da snimi objekte koji se brzo kreću u skoro svakom scenariju, savršen je za profesionalne fotografe koji se bave sportskom i prirodnjačkom fotografijom.
  • Slojeviti 24.6 MP CMOS senzor slike punog formata sa sistemom globalnog zatvarača

  • Procesor slike BIONZ XR sa čak 8 puta većom procesorskom snagom

  • Snimanje bez zamračenja brzinom od 120 kadrova u sekundi sa punim AF/AE praćenjem

  • Maksimalna brzina zatvarača od 1/80000 s sa sinhronizacijom blica

  • Pouzdano prepoznavanje šireg spektra objekata

BROJ PIKSELA (ukupan)
Oko 25,2 megapiksela
TIP SENZORA
CMOS Exmor RS senzor punog formata od 35 mm (35,6 x 23,8 mm)
ISO OSETLJIVOST
Fotografije: ISO 250–25600 (proširivo do ISO 125–51200), AUTOMATSKI (ISO 250–12800, mogućnost izbora donjeg i gornjeg ograničenja), Video: ekvivalentno ISO 250–25600, AUTOMATSKI (ISO 250–12800, mogućnost izbora donjeg i gornjeg ograničenja)
Trajanje baterije (fotografije)
Oko 400 snimaka (tražilo) / oko 530 snimaka (LCD ekran) (CIPA standard)
BROJ PIKSELA (EFEKTIVNIH)
Fotografije: Oko 24,6 megapiksela maks., Filmovi: Oko 20,3 megapiksela maks.
Tip monitora
TFT tip ekrana dijagonale 8,0 cm (3,2 inča)
Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini