Slike – E 70–350 mm F4,5–6,3 G OSS
Slike – E 70–350 mm F4,5–6,3 G OSS
Slike – E 70–350 mm F4,5–6,3 G OSS
Slike – E 70–350 mm F4,5–6,3 G OSS
Izuzetni detalji od 70 do 350 mm

Optimizovani optički i mehanički dizajn nudi izuzetne performanse supertelefoto zuma za APS-C kućišta (ekv. 105–525 mm). Impresivan G Lens kvalitet održava se u celom rasponu zuma, sve do ivica slike. Sve je to upakovano u kompaktan, mobilan 5x supertelefoto zum objektiv sa ugrađenom optičkom stabilizacijom slike.

G Lens sa supertelefoto zumom od 5x

Pogledajte video

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Slika logotipa za APS-C E-mount

U kombinaciji sa α E-mount fotoaparatima kompanije Sony, APS-C E-mount objektivi pružaju performanse velikog fotoaparata.

E 70–350 mm F4,5–6,3 G OSS
galerija fotografija
G Lens kvalitet sve do 350 mm (ekv. 525 mm)

Jedan asferični element i tri ED (izuzetno mala disperzija) staklena elementa u preciznom optičkom dizajnu umanjuju aberaciju u celom rasponu zuma, uključujući hromatsku aberaciju koja može da bude problem pri supertelefoto fokusnim dužinama. Odlična oštrina i prikaz postižu se pri svim postavkama zuma, u celoj oblasti slike. Dodatna prednost je prelep telefoto G Lens bokeh efekat. 

Slika kompaktnog i mobilnog 5x supertelefoto zuma
Kompaktan i mobilan supertelefoto zum od 5x

Iako nudi veliki raspon zuma od 5x, ovaj kompaktni objektiv teži samo 625 grama, povećavajući mobilnost celog sistema foto-aparata. Raspon od 70–350 mm (ekv. 105–525 mm) savršen je za širok spektar objekata. Ugrađena optička stabilizacija slike olakšava snimanje jasnih slika bez zamućenja čak i kad se snima iz ruke sa supertelefoto fokusnim dužinama.

Slika XD linearnog motora u APS-C objektivu
XD linearni motor u APS-C objektivu

Originalna Sony XD (izuzetno dinamička) tehnologija linearnih motora primenjena je na APS-C objektiv za vrhunske performanse automatskog fokusa koji je brz, precizan i istrajan. Uz napredan AF u realnom vremenu najnovijih kompaktnih APS-C kućišta, dobijate jednostavan sistem visokih performansi za pejzaže, divlje životinje i još mnogo toga.

Slika kontrole, pouzdanosti i mobilnosti za sve situacije
Kontrola, pouzdanost i mobilnost za sve situacije

Prekidač za Optical SteadyShot, prilagodljivo dugme za zadržavanje fokusa i prekidač za zaključavanje zuma daju udobnost kontrole objektivu koji krasi i dizajn otporan na prašinu i vlagu za veliku pouzdanost u izazovnim uslovima. Sve to nadopunjava prenosivost objektiva, pa su vam kontrola i pouzdanost profesionalne klase svuda dostupne.

Ilustracija konfiguracije objektiva
Konfiguracija objektiva

Besprekoran G Lens dizajn kompanije Sony naglašava elegantni balans između visoke rezolucije i prelepog bokeh efekta pozadine koji može da unapredi viziju umetnika.

[1] Asferični objektiv [2] ED (izuzetno mala disperzija) staklo

Modulation Transfer Function modela SEL70350G
MTF grafikon

MTF (Modulation Transfer Function) opisuje koliko dobro objektiv reprodukuje detalje, u vidu stepena kontrasta između primaknutih linija.

[1] Kontrast (%) [2] Daljina od optičkog centra objektiva (mm) [3] Na 70 mm/maks. otvor blende [4] Na 70 mm/F8 otvor blende [5] Na 350 mm/maks. otvor blende [6] Na 350 mm/F8 otvor blende [7] Prostorna frekvencija [8] 10 linijskih parova/mm [9] 30 linijskih parova/mm [10] Radijalne vrednosti [11] Tangencijalne vrednosti

Kontrole objektiva
Slika kontrola objektiva
Slika kontrola objektiva

1. Prsten za zumiranje 2. Prsten za fokusiranje 3. Dugme za zadržavanje fokusa 4. Prekidač za zaključavanje zumiranja 5. Prekidač za kompenzaciju podrhtavanja 6. Prekidač za režim fokusa

Kompatibilnost sa objektivom E 70–350 mm F4,5–6,3 G OSS

Pratite donju vezu za detaljne informacije o kompatibilnosti objektiva i tela.

Neki fotoaparati će možda zahtevati ažuriranje softvera da bi se ostvarila puna funkcionalnost.

Specifikacije i funkcije

  • Supertelefoto G Lens sa opsegom uvećanja od 5x

  • XD linearni motor nudi izuzetan odziv i slabe vibracije za brz, precizan i tih AF

  • Jedan asferični element i tri ED stakla za visoku rezoluciju u čitavom rasponu zuma

  • Optical SteadyShot za snimke iz ruke bez zamućenja

  • Dizajniran za otpornost na prašinu i vlagu

Min. razdaljina za fokusiranje
1,1–1,5 m (3,61–4,93 stope)
Maksimalni odnos uvećanja (x)
0,23
Radijus filtera (mm)
67
Težina
625 g (22,1 unca)

Šta je u pakovanju

Senilo (model): ALC-SH160, Prednji poklopac za objektiv: ALC-F67S, Zadnji poklopac za objektiv: ALC-R1EM

Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini