FE 24mm F1.4 GM

Pune specifikacije i funkcije

SEL24F14GM

Specifikacije objektiva

Dodatak za montiranje
E-mount kompanije Sony
Format
Pun format (35 mm)
Fokusna dužina (mm)
24
35 mm ekvivalent žižne daljine (APS-C)
36
Grupe/elementi objektiva
10-13
Ugao gledanja (35 mm)
84゚
Ugao gledanja (APS-C)
61゚
Maksimalni otvor blende (F)
1.4
Min. otvor blende (F)
16
Oštrice blende
11
Kružna blenda
Da
Min. razdaljina za fokusiranje
0,24 m (0,79 stopa)
Maksimalni odnos uvećanja (x)
0,17
Radijus filtera (mm)
67
Stabilizacija slike (SteadyShot)
- (integrisano u telo)
Tip senila
U obliku cveta, bajonet tip

Veličina i težina

Dimenzije (D x D)
75,4 x 92,4 mm (3 x 3-3/4 inča)
Težina
445 g (15,7 unci)

Šta je u pakovanju

  • Senilo (model): ALC-SH157
  • Prednji poklopac za objektiv: ALC-F67S
  • Zadnji poklopac za objektiv: ALC-R1EM
  • Tašna
Placeholder

Funkcije

Slika – FE 24mm F1.4 GM

Neverovatna F1,4 rezolucija kod mobilnog objektiva sa fiksnom žižnom daljinom

Beskompromisna upotreba vrhunske tehnologije postiže rafinirane performanse modela G Master sa konzistentno visokom rezolucijom i mekim, prirodnim bokeh efektom čak i pri najširem otvoru blende od F1,4. Objektiv je i kompaktan i najlakši u svojoj klasi, čime se uvećava prednost prenosivosti E-mount sistema. Takođe nudi brzu i preciznu kontrolu AF, kao i vrhunsku kontrolu i pouzdanost koje predstavljaju izuzetan izbor za profesionalce.

Slika – FE 24mm F1.4 GM

Odlična rezolucija u čitavom kadru

Dva XA (izuzetno asferična) elementa optičkog dizajna koji ispunjava stroge G Master zahteve doprinose dosledno visokoj rezoluciji u celoj oblast slike. Tri ED (izuzetno mala disperzija) staklena elementa takođe su uključena da bi efikasno sprečila hromatsku aberaciju. Ovaj inovativni optički dizajn umanjuje sagitalni odblesak i postiže tačnu reprodukciju izvora svetla u vidu tačke.

Saznajte više

Slika – FE 24mm F1.4 GM

Stakleni ED elementi kontrolišu aberacije boje

Tri ED (Extra-low Dispersion – izuzetna mala disperzija) staklena elementa pažljivo su uključena u optičku putanju objektiva kako bi se minimizovale aksijalne i lateralne hromatske aberacije, uz održanje optimalne oštrine na celoj slici.

Saznajte više

Slika – FE 24mm F1.4 GM

Vrhunski optički dizajn koji verno reprodukuje izvore svetlosti u vidu tačaka

Vrhunski optički dizajn uključuje dva precizna XA elementa koji suzbijaju sagitalni odblesak, što je česta aberacija kod objektiva sa velikim otvorom blende. Sagitalni odblesak jeste fenomen koji dovodi do neprirodnog širenja tačaka izvora svetlosti, što izgleda kao ptica koja širi krila i sve je naglašenije prema ivicama slike. Prirodna reprodukcija izvora svetlosti posebno je važna za scene koje obuhvataju zvezde ili gradsku svetlost, na primer.

Saznajte više

Slika – FE 24mm F1.4 GM

Nano AR premaz unapređuje otpornost na odbleske

Naša originalna tehnologija Nano AR premaza pruža efikasno rešenje koje potiskuje unutrašnje odsjaje koji mogu da dovedu do pojave odblesaka i senki, tako da se postižu optimalni kontrast i jasnoća u najširem mogućem opsegu uslova snimanja. (1. Nano AR premaz/2. Staklo/3. Emitovano svetlo)

Saznajte više

Slika – FE 24mm F1.4 GM

Kompaktan i lagan dizajn

Novi optički dizajn koji umanjuje ukupni prečnik objektiva primenom dva XA elementa, od kojih je jedan za prednji objektiv, kombinuje se sa novim DDSSM (Direct Drive SSM) sistemom kontrole fokusa kako bi se postigla izuzetno mala ukupna težina od samo 445 grama (15,7 unci). Umanjena veličina i težina čine ovaj objektiv savršenim parom za kompaktna E-mount kućišta.

Slika – FE 24mm F1.4 GM

11 krilaca unapređuje lepotu bokeh slika

Mehanizam blende na objektivu ima 11 krilaca, koja se najviše koriste na α objektivima, kao i kružni dizajn koji održava gotovo savršeno kružni otvor blende čak i kad se objektiv uspori za 1 ili 2 koraka, tako da je lako postići prelep, okrugli bokeh. To doprinosi mekom i glatkom pozadinskom bokeh efektu na kom se objekat zaista ističe.

Saznajte više

Slika – FE 24mm F1.4 GM

Moćan DDSSM je redizajniran i optimizovan za objektiv

Redizajnirani snažni DDSSM (Direct Drive SSM) sistem kontrole fokusa doprinosi smanjenju veličine i težine i pruža približno tri puta veću snagu od prethodnog sistema. Povećana snaga novog DDSSM sistema obezbeđuje bržu, precizniju i tišu kontrolu automatskog fokusa za izuzetne performanse prilikom snimanja fotografija i filmova.

Saznajte više

Slika – FE 24mm F1.4 GM

Lako isključivanje klika za video zapise

Prsten za otvor blende pruža neposrednost i odziv neophodne profesionalcima i za fotografije i za snimanje video zapisa. Prekidač za uključivanje/isključivanje klika omogućava aktiviranje ili deaktiviranje koraka pri podešavanju prstena za blendu po potrebi. Aktiviranje koraka pri podešavanju pruža taktilni odziv koji može da olakša merenje prilagođavanja prstena na osećaj, tako da predstavlja dobar izbor za fotografiju. Kad se koraci pri podešavanju deaktiviraju, prsten za otvor blende pokreće se glatko i tiho čime pruža jednostavnu i nečujnu kontrolu za snimanje filmova.

Saznajte više

Slika – FE 24mm F1.4 GM

Gladak i prilagodljiv rad

Dugme za zadržavanje fokusa može da se prilagođava iz menija na kućištu. Korisnik može direktno da pristupi sekundarnoj funkciji dodeljenoj dugmetu za zadržavanje fokusa, kao što su „Koordinatne linije“ za proveru kompozicije prilikom snimanja pejzaža ili „Balans bele boje“ za podešavanje balansa bele boje tako da odgovara trenutnim uslovima osvetljenja ili da bi se napravila neka posebna atmosfera.

Saznajte više

Odlična pouzdanost u surovim uslovima

Prsten za fokusiranje je od gumenog materijala koji olakšava kontrolu čak i pri niskim temperaturama, dugme za zaključavanje senila za objektiv sprečava neželjeno odvajanje senila tokom prenosa, a dizajn otporan na prašinu i vlagu osigurava pouzdanu upotrebu na otvorenom.

Saznajte više

Slika – FE 24mm F1.4 GM

Svestrana kontrola fokusa pomoću dodira

Prekidač za režim fokusa omogućava brz izbor između automatskog i ručnog fokusiranja koje će odgovarati promenljivim uslovima snimanja.

Slika – FE 24mm F1.4 GM

Prednji element sa premazom sa fluorom

Premaz sa fluorom na prednjem elementu otporan je na otiske prstiju, prašinu, vodu, ulje i blato i omogućava lako čišćenje ako takva prljavština dopre do površine objektiva.

Saznajte više

Slika – FE 24mm F1.4 GM

Odličan odziv i fina linearna kontrola fokusa

Prsten za fokusiranje nudi MF sa linearnim odzivom za finu kontrolu ručnog fokusiranja sa odličnim odzivom. Fokus se menja linearno kao odgovor na rotaciju prstena za fokusiranje i pruža korisniku neposrednu kontrolu neophodnu za brzo i precizno ručno fokusiranje.

Saznajte više