E 16–55 mm F2,8 G

Pune specifikacije i funkcije

SEL1655G

Specifikacije objektiva

Dodatak za montiranje
E-mount kompanije Sony
Format
APS-C
Fokusna dužina (mm)
16–55
35 mm ekvivalent žižne daljine (APS-C)
24–82,5
Grupe/elementi objektiva
12 - 17
Ugao gledanja (35 mm)
-
Ugao gledanja (APS-C)
83°-29°
Maksimalni otvor blende (F)
2.8
Min. otvor blende (F)
22
Oštrice blende
9
Kružna blenda
Da
Min. razdaljina za fokusiranje
0,33 m (1,09 stopa)
Maksimalni odnos uvećanja (x)
0,2
Radijus filtera (mm)
67
Stabilizacija slike (SteadyShot)
- (integrisano u telo)
Sistem zumiranja
Ručno
Kompatibilnost sa telekonverterom (x1.4)
-
Kompatibilnost sa telekonverterom (x2.0)
-
Tip senila
U obliku cveta, bajonet tip

Veličina i težina

Dimenzije (ŠxVxD)
73 x 100 mm (2 7/8 x 4 inča)
Težina
494 g (17,5 unci)

Šta je u pakovanju

  • Senilo (model): ALC-SH161
  • Prednji poklopac za objektiv: ALC-F67S
  • Zadnji poklopac za objektiv: ALC-R1EM
  • Mekana torbica
Placeholder

Funkcije

Slika – E 16–55 mm F2,8 G

Brzi konstantni zum objektiv F2,8

Prvi APS-C zum od 16–55 mm (ekvivalentno punom formatu od 24–82,5 mm) kompanije Sony, sa fiksnim otvorom blende od F2,8 kompaktan je i nudi performanse dostojne serije G Lens. Novi optički dizajn daje odličnu rezoluciju u čitavom kadru, dok je divni bokeh dostupan po potrebi. Kompaktan je i lagan, što ga čini idealnim za različite objekte.

Slika – E 16–55 mm F2,8 G

Odlična G Lens rezolucija

Dva AA (napredna asferična) i dva asferična elementa potiskuju aberacije i daju izvanrednu G Lens rezoluciju u čitavom kadru, dok tri ED (izuzetna mala disperzija) staklena elementa svode rasipanje boja na minimum. Dobijate oštre i jasne detalje i prirodne boje u čitavom rasponu zuma pri bilo kojoj razdaljini za fokusiranje.

Saznajte više

Slika – E 16–55 mm F2,8 G

Gladak i prelep bokeh

Sferična aberacija ima veliki uticaj na kvalitet bokeh efekta i precizno se kontroliše kako bi se dobio gladak i privlačan bokeh u oblastima van fokusa. Divnom bokeh efektu ovog objektiva doprinosi i kružni otvor blende sa 9 krilaca. Oštri detalji fokusiranih oblasti u kontrastu su sa bogatim pozadinskim bokeh efektom, pa dobijate impresivne slike sa dubinom.

Saznajte više

Slika – E 16–55 mm F2,8 G

Oštar kontrast

Originalni Nano AR premaz kompanije Sony na površini objektiva pravi preciznu, ravnomernu nanostrukturu koja ne ometa prenos svetlosti, a potiskuje odsjaj koji može da izazove odblesak i senke. Unutrašnji odsjaj se potpuno svodi na minimum, čime se postižu izvanredna jasnoća i kontrast. (1. Nano AR premaz/2. Staklo/3. Emitovana svetlost)

Saznajte više

Slika – E 16–55 mm F2,8 G

Kompaktan, lagan i svetao

Zahvaljujući optimizovanom mehaničkom i optičkom dizajnu, ovaj kompaktan zum objektiv sa fiksnim F2,8 16–55 mm (ekvivalent punog formata od 24–82,5 mm) teži samo 494 g (17,5 unci). Ovaj fini objektiv idealan je za sve od portreta do svakodnevnih snimaka jer se u kombinaciji sa kompaktnim E-mount kućištima dobija izuzetno mobilan i praktičan sistem za fotografisanje u različitim situacijama.

Slika – E 16–55 mm F2,8 G

Brz i precizan AF i praćenje

Isti tip naprednog XD (eXtreme Dynamic) linearnog motora kompanije Sony koji se koristi kod objektiva serije G Master nalazi se i u ovom objektivu. XD linearni motor u potpunosti koristi potencijal brzine kućišta kamere, fokusirajući se na i prateći čak i objekte koji se brzo kreću, uz izuzetnu brzinu i preciznost. 

Saznajte više

Slika – E 16–55 mm F2,8 G

Prilagodljivo dugme za zadržavanje fokusa

Dugme za zadržavanje fokusa na telu objektiva praktično je postavljeno, tako da omogućava laku kontrolu zadržavanja fokusa. Ovo dugme može i da se prilagodi putem menija fotoaparata koji, po potrebi, omogućava dodelu drugih funkcija, kao što je izbor desnog/levog oka.

Saznajte više

Slika – E 16–55 mm F2,8 G

Prekidač za režim fokusiranja

Prekidač za režim fokusiranja koji omogućava trenutni prelazak sa režima automatskog fokusiranja na režim ručnog fokusiranja, i obrnuto, može da predstavlja veliku prednost pri snimanju objekata ili situacija koje zahtevaju precizno ručno prilagođavanje fokusa.

Slika – E 16–55 mm F2,8 G

MF sa linearnim odzivom

Funkcija MF-a sa linearnim odzivom kompanije Sony osigurava da prsten za fokusiranje odgovara direktno i linearno na finu kontrolu prilikom ručnog fokusiranja. Rotiranje prstena za fokusiranje prevodi se direktno u odgovarajuću promenu u fokusu, pa je kontrola neposredna i precizna.

Saznajte više

Slika – E 16–55 mm F2,8 G

Otpornost na prašinu i vlagu

Dizajn otporan na prašinu i vlagu pruža pouzdanost koja je neophodna za upotrebu na otvorenom u zahtevnim uslovima.

Saznajte više

Slika – E 16–55 mm F2,8 G

Prednji element sa premazom sa fluorom

Prednji element objektiva ima premaz od fluora koji odbija vodu, ulje i druge zagađivače i olakšava brisanje prljavštine ili otisaka prstiju sa površine objektiva.

Saznajte više