ZV-1 II

Kreirajte svoje priče, delite svoj svet

Snimite svoj svet onako kako želite. Fotoaparat za snimanje vlogova ZV-1 II unapređuje snimanje u hodu, pa možete da napravite video i audio snimak neverovatnog kvaliteta bez komplikovanog podešavanja.

Krenite u obilazak modela ZV-1 II

ZV-1 II je idealan univerzalan fotoaparat za snimanje vlogova. Kompaktan i prenosiv, ovaj model ima širokougaoni zum objektiv za raznovrsno kadriranje, 1.0-tip senzora slike za odličan kvalitet slike i inteligentan mikrofon za jasno snimanje zvuka.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Namenjeno vlogerima
Karakteristike koje unapređuju vlogove
Selfi četiri modela snimljen fotoaparatom za snimanje vlogova ZV-1 II
Smestite sve u kadar

Sa fotoaparatom ZV-1 II možete da snimite sve, od grupnih selfija do široke panorame grada. Širokougaoni objektiv od 18 mm može da snimi šire vidno polje u odnosu na ljudsko oko, pa je lako smestiti sve u jedan kadar. Bilo da ste unutra ili napolju, širokougaoni objektiv pretvara svakodnevne scene u dinamični snimljeni materijal.

Slike portreta, cveta u krupnom planu, panorame grada
Raznovrsno kadriranje

ZV-1 II vam omogućava da kadrirate baš kako želite, zahvaljujući širokougaonom zum objektivu. Objektiv od 18 mm je za selfije, a od 50 mm za portrete i brze fotografije. Osim toga, maksimalni otvor blende od F1.8 sa širokim uglom i F4 sa telefoto objektivom pruža gladak bokeh u pozadini, stvarajući svu tu potrebnu atmosferu.

Slika koja objašnjava kako Moj stil slike kontroliše temperaturu boje
Kreativne boje

Nije potrebno iskustvo da bi se od početka napravio upečatljiv vlog sa svim pravim vizualima. Moj stil slike vam omogućava da lako podesite osvetljenost i boju dok gledate ono što planirate da snimite, a da se ne zamarate menijima. Za kreativnije boje i tonalitete izaberite jednu od deset memorisanih postavki Kreativnog izgleda koja odgovara vašoj viziji.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Dodajte malo dramatičnosti

Jednim dodirom na ekran dobićete bioskopske slike svakodnevnih trenutaka, i sve to bez postprodukcijskog uređivanja. Kada je aktivna postavka Cinematic Vlog, fotoaparat automatski snima u odnosu širine i visine Cinemascope brzinom od 24 kadrova u sekundi, što je standard u filmskoj industriji. Takođe, možete da promenite boju snimljenog materijala tako što ćete birati među pet LOOK opcija i četiri MOOD opcija za momentalne, profesionalne rezultate.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Ugrađeni mikrofon za jasno snimanje glasa

U režimu [Auto], nov ugrađeni inteligentni mikrofon sa tri kapsule menja usmerenost mikrofona iz [All Directions] u [Front] kada fotoaparat prepozna ljudsko lice u kadru. Možete i ručno da promenite usmerenost u [Front] za selfije ili [Rear] kada snimate sa naracijom. Postavite zaštitu od vetra iz kompleta da biste smanjili šum vetra i snimili čistiji zvuk napolju.

Kreativna sloboda
Kompaktan i lak za korišćenje
Slika na kojoj model vadi ZV-1 II iz džepa
Prenosivost bez muke

Budući da je mali i lagan, fotoaparat ZV-1 II je osmišljen tako da ga nosite svugde sa sobom, baš kao pametni telefon. S obzirom na težinu od samo 292 g , s lakoćom snimajte svakodnevnicu i pravite sadržaj u hodu.

Slika na kojoj model igra dok se menja temperatura boje
Jednostavne, intuitivne kontrole

Čak i totalni početnici u vlogovanju mogu odmah da počnu sa ZV-1 II; nije potrebno da proučavaju složene postavke. Dodirne ikone funkcija kao one za snimanje i samookidač prikazane su na ekranu radi jednostavnog upravljanja. Korisne su i za snimanje selfija i u drugim situacijama kada ne možete da dosegnete fizičku dugmad.

Slika na kojoj model snima sam sebe, snimljena na fotoaparatu ZV-1 II
Fokus je na vama

ZV-1 II automatski osigurava da budete uvek u fokusu uz Praćenje na dodir. Prepoznaje ljudska lica i oči, pa drži fokus na glavnom objektu bez skretanja. Da biste aktivirali ovu funkciju, dovoljno je da dodirnete objekat na ekranu. Eye AF može da se podesi i za praćenje lica i očiju životinja.

Odgovornost za korišćenje podataka

Funkcija registracije lica podrazumeva korišćenje biometrijskih podataka. Odgovorni ste za prikupljanje i korišćenje takvih podataka, a u skladu sa važećim lokalnim zakonom. Više detalja potražite na web lokaciji u nastavku.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Snažna stabilizacija slike

Drhtavi snimljeni materijal može da upropasti najbolje vlogove, ali ZV-1 II je napravljen tako da snimite odličan materijal čak i u hodu dok držite fotoaparat u ruci. Aktivni režim smanjuje zamućenost, pa su snimci stabilniji i ne moraju se naknadno uređivati.

Slika na kojoj model drži karmin dok koristi postavku za demonstraciju proizvoda
Istaknite jednim dodirom

ZV-1 II služi za jednostavnije kreiranje sadržaja. Dovoljno je da aktivirate postavku za demonstraciju proizvoda i fotoaparat će automatski fokusirati proizvod koji držite. Možete i da koristite prekidač za bokeh kako biste dobili blago zamućenu pozadinu. Samo izaberite [Defocus] za izdvajanje objekta ili [Clear] za držanje čitave slike u fokusu.

Optimizovano za selfije
Slika na kojoj tri modela snimaju sami sebe
Pojednostavljeno snimanje selfija

Dozvolite da ZV-1 II radi za vas i zabeleži nezaboravne grupne trenutke. Kada se snimate u režimu iAUTO zajedno sa dvoje-troje ljudi, fotoaparat automatski prilagođava postavku tako da svačije lice ostane oštro i jasno.

Slike na kojima dvojica muškaraca i dve žene snimaju sami sebe
Uvek izgledajte najbolje

Izgledajte najbolje uvek kad snimate. ZV-1 II će bez bilo kakvih posebnih postavki precizno snimiti ton kože i osigurati zdrav i prirodan izgled. Face Priority AE automatski osvetljava lice, pa ne morate više da brinete ni o svetlu. Tu je i efekat umekšavanja kože sa opcijama Isključeno/Nisko/Srednje/Visoko za prilagođavanje glatkoće kože.

Slika proizvoda ZV-1 II dok snima, zajedno sa crvenim okvirom na ekranu i signalnom lampicom koja svetli u crvenoj boji
Uvek znajte kada snimate 

Zaboravite na slučajno propuštenu akciju. Kada pritisnete dugme MOVIE ili dodirnete ikonu snimanja na LCD ekranu, signalna lampica počinje da svetli u crvenoj boji, a crveni okvir se pojavljuje na ekranu, pa odmah znate da snimate ono što treba. Ekran koji se rotira vam omogućava da pratite snimak dok snimate iz bilo kog ugla.

Slike na kojima dva modela koriste GP-VPT2BT kao rukohvat i stativ
Rukohvat za lako snimanje vlogova

Vlogovanje je jednostavnije i ugodnije uz opcioni bežični rukohvat za snimanje GP-VPT2BT, koji vam omogućava da napravite stabilnije snimke, a može da posluži i kao stativ. Na bočnoj strani rukohvata su ručica za zumiranje i dugme za snimanje, pa ne morate da se istežete kako biste dosegli kontrolnu dugmad.

Deljenje i povezivanje
Slika na kojoj osoba prenosi podatke sa fotoaparata na pametni telefon
Jednostavno povezivanje sa pametnim telefonom

Nikad nije bilo lakše povezati fotoaparat i pametni telefon kao pomoću aplikacije za mobilne uređaje Creators’ App. Čak i ako se ekran telefona uspava ili se pokrene neka druga aplikacija, i dalje se prenose podaci u pozadini. Možete i da upravljate fotoaparatom iz daljine koristeći pametni telefon ili PC.

Slika na kojoj osoba koristi ZV-1 II kao Web kameru
Jednostavno strimovanje preko jednog kabla

Pretvorite ZV-1 II u visokokvalitetnu web kameru tako što ćete samo povezati kompatibilni uređaj koristeći USB. Velik 1.0-tip senzor slike i memorisane postavke za Kreativni izgled osiguravaju živopisne vizuale.

Logotip Creators' Cloud
Usluge u oblaku kompanije Sony

Prijavite se u Creators' Cloud za najveće prednosti Sony alatki za produkciju. Pristupićete uslugama u oblaku kao što je Master Cut (beta), koja koristi metapodatke fotoaparata i AI u oblaku da kreira gruba uređivanja filma, štedeći vam vreme. Možete da koristite i Ci Media Cloud za nesmetanu timsku saradnju na produkciji.

Napredne funkcije
Slika modela u gradu sa zgradama u pozadini
Slika visokog kvaliteta

ZV-1 II u kompaktnom kućištu skriva moćne performanse, pružajući upečatljiv kvalitet slike. Velik 1.0-tip senzor slike obezbeđuje snimljeni materijal profesionalnog nivoa, snimajući u formatu XAVC S do 30p i u 4K, kao i brzinom do 120p u Full HD za čak 5x usporeni snimak. Podržava i istovremeno proxy snimanje za efikasne postprodukcijske procese rada.

Slike panorame grada prikazane pre i posle gradacije boja
Raste sa kreativnošću

Uz ZV-1 II je lako napraviti korak dalje u unapređenju videografskih veština. Baš kao i profesionalni Cinema Line modeli ili fotoaparati serije α, ZV-1 II podržava profile slika S-Log3 i S-Gamut3.Cine, što još više povećava fleksibilnost za postprodukciju.

Slika modela sa panoramom grada u pozadini, snimljena na fotoaparatu ZV-1 II
Ugrađeni ND filter

ZEISS® Vario-Sonnar T* 18-50mm F1.8-4 zum objektiv ima ugrađen filter neutralne gustine (ND) za kontrolu ekspozicije od tri koraka, obezbeđujući veću ekspresivnost na slikama pri jakom svetlu. Objektiv održava oštrinu kroz čitav raspon zuma, omogućavajući vam da napravite sve snimke potrebne da vlog postane primamljiv.

Slika fotoaparata ZV-1 II sa pričvršćenim mikrofonom ECM-G1
Kvalitet zvuka višeg nivoa

Još više podignite kvalitet zvuka vloga povezujući spoljne mikrofone. Na primer, ECM-G1 jasno ozvučava zvuk ispred fotoaparata i može se prikačiti bez kabla. Ili odaberite neki iz široke Sony palete, predviđene za raznovrsne svrhe.

U susret boljoj budućnosti
Smanjujemo uticaj na životnu sredinu
Road to Zero

Inspirisan lepotom sveta, Sony nastoji da pomogne u očuvanju planete, istovremeno omogućavajući autorima da snimaju još lepše i kreativnije slike. U cilju neostavljanja nimalo uticaja na životnu sredinu u čitavoj Sony grupi do 2040. godine, ubrzavamo brojne ekološke inicijative.

Slika koja obuhvata bambus, šećernu trsku, reciklirani papir i pakovanje fotoaparata ZV-1 II
Spoljno pakovanje bez plastike

U spoljnom pakovanju ZV-1 II nema plastike, već se koristi Sony originalna mešavina materijala, sastavljena od bambusa, šećerne trske i recikliranog papira. Ne samo da se dobija visokokvalitetno i izdržljivo pakovanje, već se ova jedinstvena mešavina može reciklirati, pa je i uticaj na okolinu manji.

Slika pakovanja proizvoda ZV-1 II
Reciklažni materijal za pakovanje bez plastike

Sony nastoji da koristi materijale za pakovanje koji ne sadrže plastiku, a pružaju jaku zaštitu tokom isporuke. Koristimo i vrećice za proizvod od netkane tkanine biljnog porekla. Sve ovo doprinosi što većem smanjenju uticaja na životnu okolinu.

Korišćenje reciklirane plastike

SORPLAS™ je izdržljiv reciklažni materijal koji je razvio Sony. Zajedno sa drugim reciklažnim materijalom, koristimo ga za proizvodnju kućišta fotoaparata uz očuvanje performansi i funkcionalnosti. U proteklih deset godina, oko 379 tona nove plastike je zamenjeno recikliranom plastikom u našim digitalnim fotoaparatima i digitalnim video kamerama.

Zaštita od vetra izrađena od recikliranog poliestera

Vlakna u zaštiti od vetra isporučenoj sa ZV-1 II napravljena su isključivo od recikliranih PET boca. Izvršena su iscrpna testiranja kako bi se osiguralo da taj kvalitet zvuka i smanjenje šuma vetra dostignu naše standarde, uz postizanje manjeg uticaja na životnu okolinu bez ugrožavanja funkcionalnosti.

Snimanje vlogova po svačijoj meri
Slika odeljka menija za čitač ekrana fotoaparata ZV-1 II
Unapredite pristupačnost pomoću čitača ekrana

Funkcija čitača ekrana omogućava da tekst na ekranima menija bude naglas pročitan. Lako se aktivira tako što se na kartici [Setup] uključi funkcija [Screen Reader]. Jačina zvuka čitača ekrana se može prilagoditi preko postavki [Sound Options].

Ikona pristupačnosti
Asistivna tehnologija na Sony modelima

Sony fotoaparati sadrže tehnologiju pristupa za osobe oštećenog vida ili ograničene mobilnosti.

Specifikacije i funkcije

ZV-1 II je idealan univerzalan fotoaparat za vlogere. Sa širokougaonim zum objektivom od 18 mm do 50 mm, pruža odličan kvalitet slike zbog kog će se vaš vlog izdvajati iz mase drugih. Ugrađeni inteligentni mikrofon sa tri kapsule i zaštita vetra u kompletu takođe osiguravaju da snimljeni materijal prati sjajan zvuk.
  • Višenamenski 18-50 mm širokougaoni zum objektiv za snimanje vlogova

  • Velik 1.0-tip senzor slike za impresivan kvalitet slike

  • Ugrađeni inteligentni mikrofon sa tri kapsule i zaštita vetra u kompletu za jasno snimanje glasa

  • Operacije dodirom, prekidač za bokeh i postavka za demonstraciju proizvoda za snimanje vlogova bez poteškoća

  • Lagan dizajn od 292 g za izuzetnu prenosivost i kreativnu slobodu

Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini