KOMPAKTNI

DSC-QX30 Lens-Style fotoaparat sa optičkim zumom od 30x

DSC-QX30
Slika – DSC-QX30 Lens-Style fotoaparat sa optičkim zumom od 30x
Slike – DSC-QX30 Lens-Style fotoaparat sa optičkim zumom od 30x
Slike – DSC-QX30 Lens-Style fotoaparat sa optičkim zumom od 30x
Slike – DSC-QX30 Lens-Style fotoaparat sa optičkim zumom od 30x
Slike – DSC-QX30 Lens-Style fotoaparat sa optičkim zumom od 30x
Slike – DSC-QX30 Lens-Style fotoaparat sa optičkim zumom od 30x
Slike – DSC-QX30 Lens-Style fotoaparat sa optičkim zumom od 30x
Slike – DSC-QX30 Lens-Style fotoaparat sa optičkim zumom od 30x
Slike – DSC-QX30 Lens-Style fotoaparat sa optičkim zumom od 30x
Slike – DSC-QX30 Lens-Style fotoaparat sa optičkim zumom od 30x
Slike – DSC-QX30 Lens-Style fotoaparat sa optičkim zumom od 30x
Slike – DSC-QX30 Lens-Style fotoaparat sa optičkim zumom od 30x
Slike – DSC-QX30 Lens-Style fotoaparat sa optičkim zumom od 30x

Funkcije

30x optičkim/60x Clear Image zumom za zaista krupne planove

Snimajte sve, od širokih pejzaža do udaljenih subjekata, zahvaljujući snažnom opsegu zuma od 24 mm* do 720 mm. Fotoaparat je opremljen 60x Clear Image zumom koja digitalnim putem udvostručuje uvećanje optičkog zuma bez smanjenja broja piksela za glatke i detaljne snimke bez obzira na razdaljinu.

Precizni automatski fokus i uzastopno snimanje

Snimajte kristalno jasne fotografije koje su uvek fokusirane. Precizni automatski fokus automatski podešava ciljnu veličinu kadra na osnovu karakteristika subjekta kako biste dobili fokusiran snimak bez obzira na okolnosti. Lens-Style fotoaparat takođe omogućava brzo uzastopno snimanje do 10 kadrova u sekundi i pravljenje detaljnih slika od 20 MP čak i kada je akcija brza.

Optical SteadyShot stabilizacija slike

Ugrađena tehnologija Optical SteadyShot pomaže vam da dobijete stabilnu sliku čak i ako vam ruke nisu potpuno stabilne. SteadyShot garantuje sjajne fotografije čak i u zahtevnim uslovima slabog osvetljenja tako što kompenzuje podrhtavanje ruku koje može da dovede do mutnih i izobličenih slika. Pređite u aktivni SteadyShot režim za snimanje oštrih video zapisa bez zamućenosti.

Full HD 60p lepota u pokretu

Pravite gladak i oštar materijal – čak i prilikom pomeranja fotoaparata i snimanja subjekata u pokretu – i snimajte 60p video zapise u punoj rezoluciji fotoaparata.

Exmor R® CMOS senzor od 20,4 MP za detaljne fotografije

Istaknite detalje na vašim fotografijama – čak i kada snimate pri slabom osvetljenju. Exmor® R CMOS senzor sa pozadinskim osvetljenjem ima široku oblast za prijem kako bi u svakom kadru bilo više svetla i detalja. Zabeležite svaku scenu do detalja u visokoj rezoluciji od 20,4 MP za prelepe slike, svaki put.

BIONZ X™ za superioran prikaz detalja i tekstura

Zahvaljujući izuzetno brzoj obradi, procesor slike kompanije Sony verno reprodukuje teksture i detalje, onako kako ih vidi ljudsko oko. U kombinaciji sa tehnologijom Front-End LSI (Large Scale Integration) za još bržu obradu, BIONZ X daje prirodnije detalje, realističnije slike, bogatije prelaze između nijansi i niži nivo šuma bez obzira na to da li snimate fotografije ili video zapise.

Sony G objektiv za rafinirane performanse

Sony G objektiv optimizovan je tako da savršeno ide uz napredne senzore slike i tehnologiju obrade na ovom Lens-Style fotoaparatu. Na raspolaganju su vam snaga i kontrola za dobijanje vrhunski fokusiranih slika, kao i prelepih nefokusiranih pozadina (bokeh efekat).

Wi-Fi vam daje bežičnu slobodu

Lako prebacujte filmove i druge sadržaje sa fotoaparata na Android ili iOS pametni telefon ili tablet - dovoljno je da se povežete preko Wi-Fi mreže. Zatim možete odmah otpremiti svoje video zapise na omiljenu veb-lokaciju ili društvenu mrežu da biste ih podelili sa prijateljima i porodicom.

Intuitivna kontrola uz Imaging Edge Mobile

Pretvorite pametni telefon ili tablet u uređaj za daljinsko upravljanje i uživajte u lakom kontrolisanju fotoaparata zahvaljujući aplikaciji Imaging Edge Mobile. Sveden korisnički interfejs omogućava jednostavno podešavanje svih postavki fotoaparata jednom rukom – uključujući ekspoziciju, brzinu okidača i zumiranje – što je idealno za grupne fotografije.

Saznajte više

Posmatrajte svet iz drugog ugla uz fleksibilno pozicioniranje fotoaparata

Uživajte u fotografisanju iz različitih perspektiva. Podesite Lens-Style fotoaparat na mesto koje je inače teško pristupačno, a zatim preuzmite kontrolu – uključujući zumiranje, kadriranje i snimanje – pomoću mobilnog uređaja. Za sigurno držanje i svestranu primenu nabavite opcionalni komplet za snimanje pod bilo kojim uglom (ADP-FSK1).

Postavite fotoaparat na pametni telefon/tablet

Svoj pametni telefon ili tablet možete lako pretvoriti u fotoaparat visokih performansi: dovoljno je da postavite Lens-Style fotoaparat na mobilni uređaj i možete početi sa snimanjem. Nakon što ga postavite, vaš uređaj imaće funkciju tela fotoaparata: koristite ekran osetljiv na dodir za fotografisanje, retuširanje fotografija, pa čak i deljenje sa porodicom i prijateljima na lokacijama Facebook® i Twitter™.

Jednostavno skladištenje, prebacivanje i deljenje

Više ne morate da brinete da ćete izgubiti snimljeni materijal – fotografije se odmah po snimanju automatski čuvaju na Lens-Style fotoaparatu i na pametnom telefonu ili tabletu. Samo instalirajte aplikaciju Imaging Edge Mobile da biste izvezli slike sa fotoaparata na pametni telefon ili tablet preko Wi-Fi mreže. A nakon toga, možete slobodno da ih organizujete, uređujete i delite sa porodicom i prijateljima, ili da ih otpremite na omiljenu društvenu mrežu i podelite sa celim svetom.

Saznajte više

Superiorni automatski režim zna šta snimate

Nijedna situacija za snimanje nije previše zahtevna. Superiorni automatski režim automatski prepoznajte različite tipove okruženja i prilagođava postavke fotoaparata kako bi svaki snimak bio optimizovan. U zahtevnim uslovima, fotoaparat će aktivirati funkcije kao što su uzastopno snimanje i Auto HDR da bi vam olakšao snimanje.

Postavite fotoaparat na stativ za fleksibilno snimanje

Samopouzdano snimajte pri dugoj ekspoziciji i zabeležite upečatljive pejzaže. Dovoljno je da postavite Lens-Style fotoaparat na stativ kako biste dobili veću stabilnost nego pri snimanju iz ruke. Problematičan teren, snimanje pri slabom osvetljenju i grupne fotografije mnogo su jednostavniji kada postavite Lens-Style fotoaparat na stativ.

Pregledajte svoje fotografije u TRILUMINOS™ boji

Prikažite svoje fotografije i video zapise u bogatim i prirodnim tonovima na velikom ekranu. Ovaj Lens-Style fotoaparat podržava tehnologiju boje TRILUMINOS kompanije Sony – uživajte u realističnoj boji vaših omiljenih fotografija kada ih prikazujete na televizoru sa TRILUMINOS ekranom. Prošireni spektar boja znači da će se crvena, akva plava i smaragdne nijanse zelene prelepo prikazivati za još živopisnije pejzaže. I lica na fotografijama izgledaju bolje zahvaljujući prirodnom prikazu boje kože.

Dodatna oprema Daljinski upravljač Live View 2 za upravljanje sa više od jednog fotoaparata istovremeno

Kontrolišite do pet fotoaparata pomoću opcionalnog daljinskog upravljača sa prikazom uživo. Jednim pogledom proveravajte uglove gledanja na monitoru u boji koji se nosi na ručnom zglobu, pokrećite/zaustavljajte snimanje na pet fotoaparata istovremeno i simultano menjajte postavke na svim fotoaparatima. Nema potrebe za kablovima zahvaljujući ugrađenoj Wi-Fi® funkciji.

Različiti formati slike za fleksibilno snimanje

Snimajte fotografije koje se izdvajaju iz mase uz više različitih formata slike. Izaberite tradicionalni format digitalnih fotografija, kao što je 3:2 ili 4:3, ili se odlučite za široki format 16:9 ili kvadratni oblik kako bi vaše fotografije izgledale baš kao što vi želite.

Specifikacije

Snimajte prelepe fotografije bez obzira na udaljenost uz DSC-QX30 – opremljen optičkim zumom od 30x, tehnologijom Optical SteadyShot i funkcijom Lock-on AF. Sada možete fotografisati udaljene subjekte ili subjekte u pokretu, što sa pametnim telefonom ili tabletom nije moguće.
  • EXMOR R® CMOS senzor od 20,4 MP

  • BIONZ X procesor za izvanredne detalje i smanjenje količine šuma

  • G Lens kompanije Sony sa 30x optičkim zumom (60x Clear Image Zoom)

  • PlayMemories™ Camera Apps proširuju kreativnost

  • Snimajte i delite slike visokog kvaliteta pomoću iOS i Android uređaja

Tip senzora
Exmor R® CMOS senzor od 1/2,3" (7,82 mm)
Broj piksela (efektivno)
20,4 MP
ISO osetljivost (fotografije)(preporučeni indeks ekspozicije)
ISO 80–12.800

Šta je u pakovanju

Punjiva baterija NP-BN, Mikro USB kabl, Traka za nošenje oko ručnog zgloba, Dodatak za pametni telefon, Kratko uputstvo, Referentni vodič

Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini