Zvuk

Vrsta zvučnika
2.2-kanalni
Veličina zvučnika
Pun opseg: približan prečnik 45 mm x 2, niskotonac: Približan prečnik 62 mm x 2
Režimi zvuka
Clear Audio+, DESS HX

Veličina i težina

Dimenzije (ŠxVxD)
300 mm x 93 mm x 86 mm
Težina
1,8 kg

Bežične veze

Wi-Fi®
Da
NFC
da
Funkcija za pozive bez upotrebe ruku
Ne
DLNA
Da
Chromecast built-in
da
Spotify Connect
da

Bluetooth®

Sistem komunikacije
Verzija 4.2
Maks. opseg za komunikaciju
10 m
Kompatibilni profili
A2DP/AVRCP/SPP
Podržani kodeci
SBC/AAC/LDAC
Opseg frekvencija emitovanja
20 Hz–20.000 Hz
Raspon frekvencija
Frekventni opseg od 2,4 GHz

Interfejs

Ulazni/izlazni priključci
Ethernet priključak, HDMI (ARC), Mini stereo priključak (ULAZ), USB A priključak, USB B priključak

Opšte funkcije

Izvor napajanja
Adapter za napajanje naizmeničnom strujom
Potrošnja energije:
Približno 45 W

Ekologija i ušteda energije

Potrošnja energije (isključen uređaj)
ne postoji
Potrošnja energije (u režimu pripravnosti)
Manje od 0,5 W
Potrošnja energije (u režimu mrežne pripravnosti) – priključci
3
Aktiviran režim pripravnosti
Nakon 15 minuta
Aktiviran režim mrežne pripravnosti – priključci
Nakon 15 minuta (Ethernet)/15 minuta (Wi-Fi)/15 minuta (Bluetooth)
Prekidač za uključivanje/isključivanje bežičnih mreža
Pritisnite kombinaciju dugmadi „FUNCTION“ + „SET UP“ i zadržite 3 sekunde.

Opcije za boje

whiteblack

Šta je u pakovanju

  • Adapter za napajanje naizmeničnom strujom
Placeholder

Funkcije

Slika – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik

HD zvuk 

Od izvora do zvučnika, kompanija Sony je objedinila čitav niz tehnologija za vrhunski doživljaj zvuka. Što se tiče HD audio datoteka, digitalno pojačalo i specijalizovani visokotonci suptilno reprodukuju zvuk, tako da svaki ton čujete baš onako kako je to umetnik zamislio. Za mp3, softver za digitalnu obradu poboljšava komprimovanu muziku i vraća izgubljene finese. 

Slika – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik

2.2-kanalni sistem za snažan zvuk 

Uživajte u snažnom zvuku pomoću 2.2-kanalnog sistema zvučnika. Dva zvučnika srednjeg opsega daju čiste, jasne vokale i složene melodije. Dva snažna niskotonca u kombinaciji sa pasivnim hladnjacima daju rezonantan bas. To znači da možete da uživate u muzici uz jasan zvuk bez obzira na jačinu. 

Pojačajte bas uz zvučnik širokog opsega i pasivni hladnjak

Postignite upečatljivu reprodukciju bas deonica pomoću kompaktnog zvučnika. Pasivni hladnjak radi u kombinaciji sa niskotoncem i reaguje na kretanje vazduha kroz zvučnik, pa veštački kreira prostor u kućištu zvučnika. Taj prostor omogućava da više vazduha prolazi kroz zvučnike, čime se dobija superioran zvuk iz još manjih jedinica, naročito u opsegu niskih frekvencija. 

Slika – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik

ClearAudio+™ obogaćuje muziku 

Clear Audio+™ je jedinstvena tehnologija koja koristi ekspertizu kompanije Sony na polju digitalne obrade signala. Razvijana je tokom generacija usavršavanja zvuka, pa daje bogat i veoma kvalitetan doživljaj slušanja. 

Slika – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik

LDAC™: za prenos sadržaja sa HD zvukom

LDAC podržava nekoliko brzina prenosa u skladu sa bežičnim okruženjem. Omogućava vam da uživate u sadržaju sa HD zvukom uz izvanredni kvalitet zvuka koji je približan HD zvuku putem prenosa maksimalnom brzinom: 990 kb/s (približno tri puta više podataka u odnosu na standardni Bluetooth® audio). LDAC pruža poboljšani doživljaj bežičnog slušanja za svu muziku, baš na način koji je umetnik zamislio.

Slika – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik

DSEE HX vraća muzičke datoteke 

Prevaziđite CD kvalitet. DSEE HX predstavlja unapređenje naše patentirane tehnologije DSEE i povećava kvalitet komprimovanih datoteka na nivo koji je približan HD zvuku. Vraćanjem finih detalja originalnog snimka koji se gube tokom procesa komprimovanja, DSEE HX pruža bogat doživljaj zvuka studijskog kvaliteta za svu muziku. 

Slika – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik

Oslobodite muziku uz slušanje u više prostorija

Neka vas muzika prati po kući uz slušanje u više soba koje kontroliše aplikacija Sony | Music Center. Ona omogućava grupisanje izabranih Sony soundbarova i zvučnika. Grupni režim vam omogućava da istovremeno uživate u istoj muzici putem više zvučnika, dok lični režim služi za uživanje u različitoj muzici pomoću više zvučnika.

Slika – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik

Slušanje jednim dodirom za trenutnu reprodukciju muzike

Tehnologija NFC (Near Field Communication) otklanja potrebu za žičnim vezama i složenim podešavanjima. Samo prislonite pametni telefon ili drugi uređaj* sa podrškom za NFC uz oznaku N na kućištu i pokrenite reprodukciju muzike. Nemate NFC? Nema problema. Takođe možete ručno da uparite uređaje u postavkama za Bluetooth®. 

Slika – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik

Jednostavan način za slanje muzike na zvučnike

Chromecast built-in vam omogućava da strimujete sadržaj omiljenih muzičkih aplikacija sa ličnog uređaja na zvučnike. Samo dodirnite dugme za prenos u muzičkoj aplikaciji na Android telefonu ili tabletu, iPhone/iPad uređaju, Mac®/Windows prenosivom računaru ili Chromebook računaru i izaberite zvučnik ili grupu zvučnika da biste započeli.

Slika – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik

Objedinite muziku uz Sony | Music Center 

Preuzmite Sony | Music Center za pametni telefon ili tablet i kontrolišite muzičku kolekciju. Jednostavno uspostavite Bluetooth® ili Wi-Fi® vezu za veoma lak pristup svim omiljenim numerama, bez obzira da li se nalaze na računaru, serveru ili omiljenoj muzičkoj usluzi na mreži. Aplikacija takođe može da se koristi za prilagođavanje postavki zvuka radi dobijanja odličnog, balansiranog zvuka i upravljanja slušanjem u više prostorija. 

Uspostavite vezu uz USB-A, USB-B i HDMI (ARC)

Povezujte sve omiljene uređaje na bežični zvučnik zahvaljujući prisustvu dva tipa USB priključka i HDMI (ARC) priključku. USB-A priključak idealan je za povezivanje i strimovanje HD zvuka i mp3 datoteka. Drugi priključak je USB-B za povezivanje sa računarom i omogućava digitalnu reprodukciju direktno iz muzičke biblioteke sa računara bez ikakvog gubitka signala.

Slika – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik

Definitive Outline dizajn 

Glatka površina i čiste linije obezbeđuju uklapanje ove elegantne lepote sa pozadinom, ali i dalje privlače pažnju minimalističkom prefinjenošću. Naglašene ivice predstavljaju prepoznatljivu karakteristiku Definitive Outline dizajna.