Zvuk

Vrsta zvučnika
Supervisokotonac (gornji): približan prečnik 19 mm x 2 /supervisokotonac (prednji): približan prečnik 19 mm x 2/srednjetonac: približan prečnik 50 mm x 2/niskotonac: približan prečnik 94 mm x 1
Izlazna snaga
154 W
Režimi zvuka
ClearAudio+, DSEE HX

Veličina i težina

Dimenzije (ŠxVxD)
43 x 13,3 x 12,5 cm
Težina
4,7 kg

Bluetooth®

Sistem komunikacije
BLUETOOTH® specifikacija verzije 3.0
Kompatibilni profili
A2DP; AVRCP
Podržani kodeci
AAC, LDAC, SBC
Raspon frekvencija
45–40.000 Hz

Interfejs

Ulazni/izlazni priključci
Ulazni stereo mini priključak, USB

Opšte funkcije

Izvor napajanja
Napajanje naizmeničnom strujom
Potrošnja energije:
Približno 50 W

Ekologija i ušteda energije

Potrošnja energije (isključen uređaj)
ne postoji
Potrošnja energije (u režimu pripravnosti)
0,5 W
Potrošnja energije (u režimu mrežne pripravnosti) – priključci
6,0 W (Wi-Fi)/6,0 W (sa iskorišćenim svim priključcima i mrežnim vezama*) *Žične veze automatski deaktiviraju bežične veze. *Wi-Fi priključak ima funkciju rutera, koja može da prosleđuje audio podatke nekom drugom audio proizvodu kompanije Sony.
Aktiviran režim pripravnosti
Nakon 15 minuta
Aktiviran režim mrežne pripravnosti – priključci
Nakon 15 minuta (Wi-Fi)
Prekidač za uključivanje/isključivanje bežičnih mreža
Pritisnite i zadržite taster NETWORK i taster WPS na jedinici.

Bežične veze

Wi-Fi®
Da
Mogućnosti bežične veze
Bluetooth®, Funkcije jednim dodirom (NFC), Wi-Fi®
NFC
Da
DLNA
Da
AirPlay
Da
Chromecast built-in
Da
Spotify Connect
Da

Šta je u pakovanju

  • Daljinski upravljač (RMT-CX9)
  • AAA baterije (za daljinski upravljač)
  • Kabl za napajanje naizmeničnom strujom
  • Krpa za čišćenje
  • Alatka za skidanje mrežice zvučnika
Placeholder

Funkcije

Slika – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik

HD zvuk 

Od izvora do zvučnika, kompanija Sony je objedinila čitav niz tehnologija za vrhunski doživljaj zvuka. Što se tiče HD audio datoteka, digitalno pojačalo i specijalizovani visokotonci suptilno reprodukuju zvuk, tako da svaki ton čujete baš onako kako je to umetnik zamislio. Za mp3, softver za digitalnu obradu poboljšava komprimovanu muziku i vraća izgubljene finese. 

Slika – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik

2.1-kanalni sistem za snažan zvuk 

Postignite snažni zvuk od 154 W pomoću 2.1-kanalnog sistema zvučnika. Dva Magnetic Fluid zvučnika srednjeg opsega daju čiste, jasne vokale i složene melodije, uz podršku u vidu supervisokotonaca široke disperzije koji daju uzdižuće visoke tonove i široko zvučno polje. Snažni zvučnik širokog opsega u kombinaciji sa pasivnim hladnjacima daje rezonantan bas. To znači da možete da uživate u muzici uz jasan i snažan zvuk bez obzira na jačinu. 

Slika – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik

Pojačajte bas uz zvučnik širokog opsega i dva pasivna hladnjaka 

Postignite upečatljivu reprodukciju bas deonica pomoću kompaktnog zvučnika. Dva pasivna hladnjaka rade u kombinaciji sa zvučnikom širokog opsega, reaguju na kretanje vazduha kroz zvučnik i veštački kreiraju prostor u kućištu zvučnika. Taj prostor omogućava da više vazduha prolazi kroz zvučnike, čime se dobija superioran zvuk iz još manjih jedinica, naročito u opsegu niskih frekvencija. 

Slika – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik

Magnetic Fluid zvučnici: jasniji i snažniji zvuk 

Eliminisanjem konvencionalnih prigušivača u zvučnicima i zamenom istih tehnologijom Magnetic Fluid značajno se smanjuje količina šuma i izobličenja, pa se dobija jasniji i snažniji zvuk nego ikada pre. Originalno razvijena za NASA-u, tehnologija Magnetic Fluid omogućava vam da u manji prostor smestite efikasnije zvučnike koji daju odličan zvuk – idealno rešenje za kompaktne vrhunske zvučnike. 

Slika – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik

Supervisokotonci 

Postavljanjem supervisokotonaca sa prednje i gornje strane zvučnika, kompanija Sony kreirala je široko zvučno polje koje zadržava kvalitet u čitavom opsegu. Savršeno se uklapa sa širokopojasnom energijom HD zvuka, bez obzira na položaj zvučnika. 

Slika – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik

S-Master HX digitalno pojačalo 

Ugrađeno digitalno pojačalo S-Master HX pomaže vam da maksimalno iskoristite HD zvučne zapise. To postiže tako što smanjuje šum koji se obično javlja pri reprodukciji viših delova frekventnog opsega, pa ćete uživati u oštrom i jasnom zvuku. 

Slika – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik

DSEE HX vraća muzičke datoteke 

Prevaziđite CD kvalitet. DSEE HX predstavlja unapređenje naše patentirane tehnologije DSEE i povećava kvalitet komprimovanih datoteka na nivo koji je približan HD zvuku. Vraćanjem finih detalja originalnog snimka koji se gube tokom procesa komprimovanja, DSEE HX pruža bogat doživljaj zvuka studijskog kvaliteta za svu muziku. 

Slika – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik

ClearAudio+™ obogaćuje muziku 

Clear Audio+™ je jedinstvena tehnologija koja koristi ekspertizu kompanije Sony na polju digitalne obrade signala razvijene tokom generacija usavršavanja zvuka, pa daje bogat i veoma kvalitetan doživljaj slušanja. 

Slika – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik

Veoma kvalitetan bežični prenos 

LDAC je nova audio tehnologija kompanije Sony koja vam omogućava da uživate u veoma kvalitetnom bežičnom prenosu zvuka putem Bluetooth® veze. Zahvaljujući tome što se prenosi 3 puta više podataka, LDAC pruža unapređen doživljaj bežičnog slušanja za svu muziku. 

Slika – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik

Slušanje jednim dodirom za trenutnu reprodukciju muzike

Tehnologija NFC (Near Field Communication) otklanja potrebu za žičnim vezama i složenim podešavanjima. Samo prislonite pametni telefon ili drugi uređaj* sa podrškom za NFC uz oznaku N na kućištu i pokrenite reprodukciju muzike. Nemate NFC? Nema problema. Takođe možete ručno da uparite uređaje u postavkama za Bluetooth®. *Pogledajte kompatibilne uređaje

Pronađite kompatibilne uređaje

Slika – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik

Muzika je u vazduhu 

Wi-Fi® prenos zvuka omogućava vam da uživate u omiljenom iTunes® sadržaju pomoću uređaja sa podrškom za AirPlay, kao i da pristupate muzičkim datotekama na DLNA računaru ili kućnom medijskom serveru. 

Slika – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik

Oslobodite muziku uz slušanje u više prostorija 

Ispunite dom zvukom omiljenih numera zahvaljujući slušanju u više prostorija. Funkcija za više prostorija obuhvata režime poput grupnog, koji omogućava istovremeno uživanje u istoj muzici putem više zvučnika, kao i ličnog režima za uživanje u različitoj muzici pomoću više zvučnika.

Slika – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik

Objedinite muziku uz Sony | Music Center

Preuzmite Sony | Music Center za pametni telefon ili tablet i kontrolišite muzičku kolekciju. Jednostavno uspostavite Bluetooth® ili Wi-Fi® vezu za veoma lak pristup svim omiljenim numerama, bez obzira da li se nalaze na računaru, serveru ili omiljenoj muzičkoj usluzi na mreži. Aplikacija takođe može da se koristi za prilagođavanje postavki zvuka radi dobijanja odličnog, balansiranog zvuka i upravljanja slušanjem u više prostorija. 

Slika – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik

Diskretno rukovanje uz intuitivne komande 

Zvučnik SRS-X99 je sofisticiran i jednostavan, funkcionalno i oblikom. Staklena kontrolna tabla sa gornje strane ima diskretnu dugmad osetljivu na dodir koja se osvetljavaju kada pređete rukom preko njih. Takođe možete da uživate u jednostavnoj kontroli i Bluetooth® uparivanju bez kompromisa po pitanju minimalističkog stila. 

Slika – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik

Kompatibilni formati 

Pored formata mp3 i AAC, SRS-X99 takođe podržava asortiman tipova HD audio datoteka. U njih spadaju: FLAC, WMA i L.PCM (WAV, AIFF). 

Slika – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik

Definitive Outline dizajn 

Glatka površina i čiste linije obezbeđuju uklapanje ove elegantne lepote sa pozadinom, ali i dalje privlače pažnju minimalističkom prefinjenošću. Naglašene ivice predstavljaju prepoznatljivu karakteristiku Definitive Outline dizajna. 

Slika – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik

Jednostavan način za slanje muzike na zvučnike

Chromecast built-in vam omogućava da strimujete sadržaj omiljenih muzičkih aplikacija sa ličnog uređaja na zvučnike. Samo dodirnite dugme za prenos u muzičkoj aplikaciji na Android telefonu ili tabletu, iPhone/iPad uređaju, Mac®/Windows prenosivom računaru ili Chromebook računaru i izaberite zvučnik ili grupu zvučnika da biste započeli.

Slika – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik

Dobro se povežite uz USB-A i USB-B 

Povezujte sve omiljene uređaje na bežični zvučnik zahvaljujući prisustvu dva tipa USB priključka. USB-A priključak idealan je za povezivanje i punjenje mp3 plejera, iPhone i iPad uređaja, kao i USB memorijskih uređaja radi prenosa HD audio datoteka i mp3 datoteka. Drugi priključak je USB-B za povezivanje sa računarom i omogućava digitalnu reprodukciju direktno iz muzičke biblioteke sa računara bez ikakvog gubitka signala.