Slike – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik
Slike – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik
Slike – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik
Slike – Prenosivi bežični BLUETOOTH®/Wi-Fi zvučnik

Funkcije

HD zvuk 

Od izvora do zvučnika, kompanija Sony je objedinila čitav niz tehnologija za vrhunski doživljaj zvuka. Što se tiče HD audio datoteka, digitalno pojačalo i specijalizovani visokotonci suptilno reprodukuju zvuk, tako da svaki ton čujete baš onako kako je to umetnik zamislio. Za mp3, softver za digitalnu obradu poboljšava komprimovanu muziku i vraća izgubljene finese. 

2.1-kanalni sistem za snažan zvuk 

Postignite snažni zvuk od 154 W pomoću 2.1-kanalnog sistema zvučnika. Dva Magnetic Fluid zvučnika srednjeg opsega daju čiste, jasne vokale i složene melodije, uz podršku u vidu supervisokotonaca široke disperzije koji daju uzdižuće visoke tonove i široko zvučno polje. Snažni zvučnik širokog opsega u kombinaciji sa pasivnim hladnjacima daje rezonantan bas. To znači da možete da uživate u muzici uz jasan i snažan zvuk bez obzira na jačinu. 

Pojačajte bas uz zvučnik širokog opsega i dva pasivna hladnjaka 

Postignite upečatljivu reprodukciju bas deonica pomoću kompaktnog zvučnika. Dva pasivna hladnjaka rade u kombinaciji sa zvučnikom širokog opsega, reaguju na kretanje vazduha kroz zvučnik i veštački kreiraju prostor u kućištu zvučnika. Taj prostor omogućava da više vazduha prolazi kroz zvučnike, čime se dobija superioran zvuk iz još manjih jedinica, naročito u opsegu niskih frekvencija. 

Magnetic Fluid zvučnici: jasniji i snažniji zvuk 

Eliminisanjem konvencionalnih prigušivača u zvučnicima i zamenom istih tehnologijom Magnetic Fluid značajno se smanjuje količina šuma i izobličenja, pa se dobija jasniji i snažniji zvuk nego ikada pre. Originalno razvijena za NASA-u, tehnologija Magnetic Fluid omogućava vam da u manji prostor smestite efikasnije zvučnike koji daju odličan zvuk – idealno rešenje za kompaktne vrhunske zvučnike. 

Supervisokotonci 

Postavljanjem supervisokotonaca sa prednje i gornje strane zvučnika, kompanija Sony kreirala je široko zvučno polje koje zadržava kvalitet u čitavom opsegu. Savršeno se uklapa sa širokopojasnom energijom HD zvuka, bez obzira na položaj zvučnika. 

S-Master HX digitalno pojačalo 

Ugrađeno digitalno pojačalo S-Master HX pomaže vam da maksimalno iskoristite HD zvučne zapise. To postiže tako što smanjuje šum koji se obično javlja pri reprodukciji viših delova frekventnog opsega, pa ćete uživati u oštrom i jasnom zvuku. 

DSEE HX vraća muzičke datoteke 

Prevaziđite CD kvalitet. DSEE HX predstavlja unapređenje naše patentirane tehnologije DSEE i povećava kvalitet komprimovanih datoteka na nivo koji je približan HD zvuku. Vraćanjem finih detalja originalnog snimka koji se gube tokom procesa komprimovanja, DSEE HX pruža bogat doživljaj zvuka studijskog kvaliteta za svu muziku. 

ClearAudio+™ obogaćuje muziku 

Clear Audio+™ je jedinstvena tehnologija koja koristi ekspertizu kompanije Sony na polju digitalne obrade signala razvijene tokom generacija usavršavanja zvuka, pa daje bogat i veoma kvalitetan doživljaj slušanja. 

Veoma kvalitetan bežični prenos 

LDAC je nova audio tehnologija kompanije Sony koja vam omogućava da uživate u veoma kvalitetnom bežičnom prenosu zvuka putem Bluetooth® veze. Zahvaljujući tome što se prenosi 3 puta više podataka, LDAC pruža unapređen doživljaj bežičnog slušanja za svu muziku. 

Slušanje jednim dodirom za trenutnu reprodukciju muzike

Tehnologija NFC (Near Field Communication) otklanja potrebu za žičnim vezama i složenim podešavanjima. Samo prislonite pametni telefon ili drugi uređaj* sa podrškom za NFC uz oznaku N na kućištu i pokrenite reprodukciju muzike. Nemate NFC? Nema problema. Takođe možete ručno da uparite uređaje u postavkama za Bluetooth®. *Pogledajte kompatibilne uređaje

Pronađite kompatibilne uređaje

Muzika je u vazduhu 

Wi-Fi® prenos zvuka omogućava vam da uživate u omiljenom iTunes® sadržaju pomoću uređaja sa podrškom za AirPlay, kao i da pristupate muzičkim datotekama na DLNA računaru ili kućnom medijskom serveru. 

Oslobodite muziku uz slušanje u više prostorija 

Ispunite dom zvukom omiljenih numera zahvaljujući slušanju u više prostorija. Funkcija za više prostorija obuhvata režime poput grupnog, koji omogućava istovremeno uživanje u istoj muzici putem više zvučnika, kao i ličnog režima za uživanje u različitoj muzici pomoću više zvučnika.

Objedinite muziku uz Sony | Music Center

Preuzmite Sony | Music Center za pametni telefon ili tablet i kontrolišite muzičku kolekciju. Jednostavno uspostavite Bluetooth® ili Wi-Fi® vezu za veoma lak pristup svim omiljenim numerama, bez obzira da li se nalaze na računaru, serveru ili omiljenoj muzičkoj usluzi na mreži. Aplikacija takođe može da se koristi za prilagođavanje postavki zvuka radi dobijanja odličnog, balansiranog zvuka i upravljanja slušanjem u više prostorija. 

Diskretno rukovanje uz intuitivne komande 

Zvučnik SRS-X99 je sofisticiran i jednostavan, funkcionalno i oblikom. Staklena kontrolna tabla sa gornje strane ima diskretnu dugmad osetljivu na dodir koja se osvetljavaju kada pređete rukom preko njih. Takođe možete da uživate u jednostavnoj kontroli i Bluetooth® uparivanju bez kompromisa po pitanju minimalističkog stila. 

Kompatibilni formati 

Pored formata mp3 i AAC, SRS-X99 takođe podržava asortiman tipova HD audio datoteka. U njih spadaju: FLAC, WMA i L.PCM (WAV, AIFF). 

Definitive Outline dizajn 

Glatka površina i čiste linije obezbeđuju uklapanje ove elegantne lepote sa pozadinom, ali i dalje privlače pažnju minimalističkom prefinjenošću. Naglašene ivice predstavljaju prepoznatljivu karakteristiku Definitive Outline dizajna. 

Jednostavan način za slanje muzike na zvučnike

Chromecast built-in vam omogućava da strimujete sadržaj omiljenih muzičkih aplikacija sa ličnog uređaja na zvučnike. Samo dodirnite dugme za prenos u muzičkoj aplikaciji na Android telefonu ili tabletu, iPhone/iPad uređaju, Mac®/Windows prenosivom računaru ili Chromebook računaru i izaberite zvučnik ili grupu zvučnika da biste započeli.

Dobro se povežite uz USB-A i USB-B 

Povezujte sve omiljene uređaje na bežični zvučnik zahvaljujući prisustvu dva tipa USB priključka. USB-A priključak idealan je za povezivanje i punjenje mp3 plejera, iPhone i iPad uređaja, kao i USB memorijskih uređaja radi prenosa HD audio datoteka i mp3 datoteka. Drugi priključak je USB-B za povezivanje sa računarom i omogućava digitalnu reprodukciju direktno iz muzičke biblioteke sa računara bez ikakvog gubitka signala. 

Specifikacije

Svaka numera se reprodukuje uz izvanrednu jasnoću koju pruža HD zvuk, a tu je i vrhunski bežični prenos. To je bežični zvučnik SRS-X99 besprekornog dizajna. Kombinovanjem inženjerskog umeća sa prelepim dizajnom, dobijate vrhunski zvuk iz jednog, elegantnog zvučnika koji predstavlja savršen dodatak svakom životnom prostoru. 
  • Kompatibilnost sa HD zvukom 

  • DSEE HX povećava kvalitet postojeće muzike na nivo približan onom kod HD zvuka

  • S-Master HX digitalno pojačalo za čist zvuk 

  • 7 zvučnika (2 Magnetic Fluid), 8 pojačala

  • Lako Bluetooth® povezivanje uz NFC™ tehnologiju jednog dodira

Vrsta zvučnika
Supervisokotonac (gornji): približan prečnik 19 mm x 2 /supervisokotonac (prednji): približan prečnik 19 mm x 2/srednjetonac: približan prečnik 50 mm x 2/niskotonac: približan prečnik 94 mm x 1
Izlazna snaga
154 W
Ulazni/izlazni priključci
Ulazni stereo mini priključak, USB
Wi-Fi®
Da
AirPlay
Da
Chromecast built-in
Da
Spotify Connect
Da

Šta je u pakovanju

Daljinski upravljač, AAA baterije (za daljinski upravljač), Kabl za napajanje naizmeničnom strujom, Krpa za čišćenje, Alatka za skidanje mrežice zvučnika

Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini

Nagrade

Nagrade