Zvuk

Broj zvučnika
Jedinica visokotonca 2, pun opseg 1, pasivni hladnjak 2
Veličina zvučnika
Jedinica visokotonca od 17 mm, pun opseg od 80 mm, pasivni hladnjak 103 x 37 (mm)
360 Reality Audio
Da
DSEE
Da
Unapred podešeni ekvilajzer
Da (ISKLJUČENO/BAS/ENTUZIJASTIČNO/VESELO/VOKAL)
Prilagođeni ekvilajzer
Da
Automatska jačina zvuka
Da (UKLJUČENO/ISKLJUČENO)
Automatska kalibracija zvuka
Da
Immersive Audio Enhancement
Da

Veličina i težina

Dimenzije (ŠxVxD)
146 x 247 x 155 mm
Težina
2,5 kg

Bežične veze

Podržava uslugu Google Assistant
Da
Podržava uslugu Alexa
Da
Chromecast built-in
Da
Spotify Connect
Da

Bluetooth®

Kompatibilni profili
A2DP, AVRCP(apsolutna jačina zvuka), SPP
Podržani kodeci
SBC, AAC

Wi-Fi®

Wi-Fi specifikacije
11a, 11b, 11g, 11n
360RAcast
Da
Chromecast built-in
Da

Interfejs

Ulazni/izlazni priključci
Audio ulaz (3,5 mm)

Opšte funkcije

Potrošnja energije:
20 W

Ekologija i ušteda energije

Potrošnja energije (isključen uređaj)
0,5 W
Potrošnja energije (u režimu pripravnosti)
Ne postoji
Potrošnja energije (u režimu mrežne pripravnosti) – priključci
2,0 W (Wi-Fi)/2,0 W (Bluetooth)/2,0 W (povezani su svi priključci i mreže)
Aktiviran režim pripravnosti
Nakon 15 minuta (Wi-Fi)/15 minuta (Bluetooth)
Aktiviran režim mrežne pripravnosti – priključci
Da biste uključili bežičnu mrežu: Istovremeno dodirnite dugmad [Muzička usluga] i [Jačina zvuka +] i držite ih duže od 4 sekunde. Da biste uključili stanje mrežne pripravnosti: Istovremeno dodirnite dugmad [Napajanje] i [BLUETOOTH] i držite ih duže od 4 sekunde.

Opcije za boje

whiteblack

Funkcije

Slika koja ilustruje zvuk koji ispunjava prostoriju u stambenom prostoru

Šta je to ambijentalni zvuk koji ispunjava prostoriju?

Bilo da čitate, kuvate, radite ili ćaskate sa prijateljima, ambijentalni zvuk koji ispunjava prostoriju predstavlja savršenog pratioca. Poput pozadinske muzike u omiljenom kafiću, zvuk je miran i nenametljiv, a širi se horizontalno i vertikalno, tako da stvara odgovarajuću atmosferu na svim mestima u kući.

360 Reality Audio

360 Reality Audio ili Immersive Audio Enhancement

Budući da 360 Reality Audio numere sadrže podatke o lokaciji trodimenzionalnog zvuka, mogu da pruže vrhunski ambijentalni zvuk koji ispunjava prostoriju. Međutim, ako nisu dostupne, to nije problem – Immersive Audio Enhancement, jedinstveni algoritam kompanije Sony, efikasno reprodukuje omiljene stereo numere kao ambijentalni zvuk koji ispunjava prostoriju.

Slika na kojoj se prikazuje kako difuzni visokotonci proizvode zvuk od poda do plafona

Difuzni visokotonac stvara zvuk od poda do plafona

Difuzni visokotonac stvara zvučne talase koji se međusobno preklapaju i stvaraju talasni front usmeren nagore. To doprinosi popunjavanju prostora ambijentalnim zvukom koji ispunjava prostoriju, pa SRS-RA3000 svakako dopire do vas, bez obzira na to gde se u prostoriji nalazite.

Slika preseka zvučnika SRS-RA3000

Višesmerni zvuk i duboki bas

Difuzor širi zvuk horizontalno kroz prostoriju od zida do zida dok dva pasivna hladnjaka obezbeđuju dubok bas.

Bluetooth® logotip

Bežična veza uz tehnologiju Bluetooth®

Uparite zvučnik sa pametnim telefonom ili tabletom pomoću tehnologije Bluetooth® i počnite jednostavno da strimujete svoju muzičku kolekciju.

Wi-Fi ikona

Wi-Fi povezivanje

Koristite Wi-Fi vezu da biste pristupali omiljenim internet uslugama za strimovanje putem zvučnika i kontrolisali plejlistu sa telefona.

Spotify Connect™ logotip

Kompatibilno sa aplikacijom Spotify Connect™

Reprodukujte Spotify sadržaj direktno preko zvučnika pomoću aplikacije Spotify Connect™ na uređaju uz mogućnost punog daljinskog upravljanja.

Logotip tehnologije „Chromecast built-in“

Chromecast built-in

Strimujte muziku, Internet radio i podcastove sa pametnog telefona, tableta ili prenosivog računara na audio uređaju. Samo dodirnite dugme za prenos.

Slika slušanja u više prostorija

Muzika u više prostorija

RA3000 lako možete da dodate u grupu zvučnika u Google Home. Posle ćete moći da reprodukujete različite pesme u nekim prostorijama ili istu muziku u celoj kući uz aplikacije ili preko Assistant zvučnika.

Slika glasovne kontrole

Glasovna kontrola

Imate uređaj koji sadrži Google Assistant built-in ili ugrađenu uslugu Alexa? Ako imate, možete da ih koristite za kontrolisanje uređaja RA3000 glasom. Samo dodajte RA3000 u grupu zvučnika pomoću aplikacije Google Home ili Amazon Alexa i dovoljno je da izgovorite ono što želite – bilo da je to pokretanje reprodukovanja muzike, promena jačine zvuka ili aktiviranje mnogih drugih funkcija.

Logotip aplikacije Sony | Music Center

Prilagodite postavke uz Sony | Music Center

Preuzmite aplikaciju Sony | Music Center na pametni telefon i uživajte u bežičnom upravljanju muzikom. Kao što možete da birate plej liste ili podesite sledeću pesmu, možete i da prilagodite postavke kao što je ekvilajzer.

Automatsko podešavanje jačine zvuka

Automatski podešava jačinu zvuka 

Neke numere se reprodukuju preglasno, a neke pretiho, pa može da se desi da morate stalno da podešavate jačinu zvuka. RA3000 rešava ovaj problem tako što analizira sve numere i automatski ih reprodukuje uz ujednačenu jačinu zvuka, tako da ne morate da mrdnete prstom.

Bežično se povezuje s televizorom

Bežično se povezuje sa televizorom

Želite da poboljšate zvuk sa televizora? Pomoću Bluetooth® veze, kompatibilni BRAVIA® televizori bežično će slati zvuk na RA3000 da biste imali uzbudljiviji doživljaj gledanja. Kraće kašnjenje znači da će se ono što čujete precizno sinhronizovati sa onim što vidite na ekranu. 

SRS-RA3000 na razičitim mestima u kući

Gde ćete staviti SRS-RA3000?

Budući da je kompaktne veličine i da je prostor koji zauzima horizontalno mali, RA3000 se uklapa na bilo koje mesto. Zahvaljujući tome što je otporan na vlagu, u njemu možete da uživate čak i u kuhinji i kupatilu. Gde god ga stavite, automatska kalibracija i kontrola jačine zvuka osiguravaju optimalne audio performanse.

SRS-RA3000 u kupatilu

Otporan na vlagu

RA3000 je otporan na vlagu, pa možete da ga koristite u potencijalno vlažnim okruženjima, kao što su kuhinja ili čak kupatilo.

Automatska kalibracija zvuka

Automatska kalibracija zvuka

Bez obzira na to gde postavite RA3000, samo ga uključite, pustite muziku i on će automatski kalibrisati optimalne audio performanse pomoću unutrašnjeg mikrofona i jedinstvenog algoritma kompanije Sony. Nema ručnog merenja ni dosadnog probnog tona – tu je samo savršeno pozicioniran ambijentalni zvuk koji ispunjava prostoriju.