PREVAZIĐITE REALNOST

Prava 4K lepota sa svakom slikom
Ovo nije bilo kakav 4K, ovo je Sony 4K

Sa televizorima kompanije Sony sve što gledate se izoštrava i doteruje pomoću najnovije tehnologije za poboljšavanje detalja i smanjenje šuma kako biste dobili neverovatno realističnu sliku.

Konvencionalno
KONVENCIONALNO
K Processor X1™/4K Processor X1™ Extreme
4K Processor X1™/4K Processor X1™ Extreme
Više snage, više performansi, više lepote

4K HDR Processor X1™ Extreme 

Naš novi 4K HDR Processor X1™ Extreme ima za 40% efikasnije obrađivanje slike u realnom vremenu u odnosu na naš čuveni 4K Processor X1™. On povećava rezoluciju svega što gledate na kvalitet blizak onome koji nudi 4K HDR.

Što bliže realnosti moguće

Object-based HDR remaster 

Sada sve možete da gledate u rezoluciji bliskoj onoj koju nudi predivni 4K HDR. Videćete obrise planina, skrivene teksture cveća, dubinu oblaka i prirodni kontrast i boje na divljim životinjama, što sve doprinosi prirodnijoj i realističnijoj slici na ekranu.

Konvencionalno
Sa tehnologijom Object-based HDR remaster
Sa tehnologijom Object-based HDR remaster
Bez tehnologije Object-based HDR remaster
Realističnije boje i kontrast

Uz Object-based HDR remaster (1), analiziraju se boje i prilagođava se kontrast na pojedinačnim objektima na ekranu, za razliku od većine televizora, gde se kontrast prilagođava samo na jednoj krivi kontrasta od crne do bele (2). Pošto se objekti remasteruju pojedinačno, ovaj televizor može da proizvede veću dubinu, bolje teksture i realističnije slike. 

Uočite više detalja uz baze podataka za smanjenje šuma i povećavanje rezolucije

Dual database processing

Jedna baza podataka se koristi za čišćenje slike, čime se smanjuje buka na ekranu. Druga se koristi za povećavanje rezolucije, čime se poboljšava jasnoća. Ove dve moćne baze podataka za poboljšanje slike funkcionišu zajedno i dinamički poboljšavaju piksele u realnom vremenu. Svaka baza podataka ima na desetine hiljada referenci, prikupljene tokom našeg višegodišnjeg iskustva pravljenja sadržaja za televizore i filmove.

Bez tehnologije Dual database processing
KONVENCIONALNO 
Sa tehnologijom Dual database processing
SA TEHNOLOGIJOM DUAL DATABASE PROCESSING
1. Baza podataka za smanjenje šuma

Komprimovanu buku identifikuje baza podataka koja sadrži podatke „pre i posle“ o tome kako bi slika trebalo da izgleda i uklanja komprimovani šum na fotografiji.

2. Baza podataka za povećavanje rezolucije

Baza podataka za povećavanje rezolucije takođe sadrži podatke „pre i posle“, koji se koriste za povećavanje rezolucije signala i dobijanje realističnije slike.

Manje traka na ekranu i glatkija slika

Super Bit Mapping™ 4K HDR

Tokom zalaska sunca, svetlo se javlja u više hiljada tonova, oblika i gradacija. Super Bit Mapping™ 4K HDR ih sve otkriva. Ova tehnologija proizvodi glatku, prirodnu sliku dok gledate televiziju, bez „traka“ koje se mogu javiti na drugim televizorima.

Bez tehnologije Super Bit Mapping 4K HDR
8-BITNI IZVOR
Sa tehnologijom Super Bit Mapping 4K HDR
NAKON 14-BITNOG OBRAĐIVANJA
64 puta viši nivoi boje u svakoj sceni

14-bitno obrađivanje signala razbija neprozirne trake boja, čime se efektivno ublažava gradacija između senki – vidi se gradacija ekvivalentna 14-bitnoj, čak i iz 8-bitnog izvora, koja prikazuje 64 puta više nivoe boja nego na konvencionalnom ekranu.

Obrada 8-bitnog izvora u 14-bitni ekvivalent

Jedan čip menja sve

4K Processor X1™

4K Processor X1™ predstavlja inovativnu tehnologiju koja koristi napredne algoritme radi smanjenja šuma i poboljšavanja detalja. Funkcioniše u kombinaciji sa tehnologijom 4K X-Reality PRO™ i daje sliku koja je oštra, jasna i neverovatno živopisna.

Missing Video data!

Približite svaku sliku 4K kvalitetu

Tehnologija za obradu slike 4K X-Reality PRO koja je jedinstvena za kompaniju Sony poboljšava svaki piksel radi postizanja izvanredne jasnoće. Analiziraju se pikseli iz nekoliko kadrova, a slika se izoštrava i doteruje u realnom vremenu.

X-Reality PRO
Nova definicija realističnosti

4K X-Reality PRO koristi mnoštvo tehnika za smanjenje šuma radi izoštravanja i doterivanja slike. Posmatrajte kako scene postaju jasnije, glatkije i prirodnije.

Svaki piksel oživljava

4K X-Reality PRO omogućava poređenje šablona slike sa šablonima sačuvanim u jedinstvenoj bazi podataka radi pronalaženja najbolje nijanse, zasićenosti i osvetljenosti za svaki piksel. Koristimo znanje stečeno kroz razvoj i snimanje filmskih hitova i TV serija kako bismo vam pružili izuzetno živopisne detalje za sve što gledate.