PREPUSTITE SE SOFISTICIRANOSTI

Komadić života

Čini kućnu zabavu udobnijom

Pokrenuće vas slika sa vašeg Sony televizora, ali će soba ostati podjednako udobna. Tajna je u sledećem: novi dizajn proizvoda vodi se dizajnom enterijera.

Dizajnerska paleta
Dizajn koji se uklapa u izgled bilo kog doma 

Zamislite dizajnersku paletu koja se sastoji od oblika, šablona i ostalih elemenata koji mogu da se pronađu u „komadiću“ dnevne sobe. Najveći broj tih komadića obuhvatao bi ravne predmete u obliku ploče, poput slika na zidovima, knjiga na policama ili posuđa na stolu. Zbog toga smo te oblike iskoristili kao osnovu za dizajniranje proizvoda.

Ovu paletu i pločaste oblike utkali smo u izgled naših novih televizora, čime smo uspeli da obezbedimo da njihov dizajn male debljine sačuva harmoniju dnevne sobe, a da istovremeno ostavi utisak.

Dizajn koji se oslanja na komfor dnevne sobe

Budući da tanja kućišta i uže maske čine televizore manje primetnim kao odvojene predmete u sobi, soba kao celina više utiče na doživljaj gledanja. Iako smo težili istom izuzetno uzbudljivom iskustvu koje ljudi očekuju od BRAVIA® televizora, shvatili smo da treba da budemo kreativni i oslonimo se na komfor dnevne sobe. Ova šira perspektiva – ne samo gledanje, već šira slika gledanja televizora u dnevnoj sobi – inspirisala je dizajn „Komadić života“.

Tako, generalni umetnički direktor

Nov, besprekorno sklopljen standard

Strukturalno jednostavni, BRAVIA® televizori za 2016. uklapaju se u dizajn dnevne sobe jer su sastavljeni od pločastih oblika, počevši od postolja koja izgledaju kao komadići zida ili poda i ekrana koji podsećaju na slike ili prozore. Ne samo da su tanki, već su i oslobođeni elemenata koji odvlače pažnju. U novom asortimanu, kablovi mogu da se provuku kroz postolje i ostanu sakriveni gledano sa svih strana. Ovde smo postavili novi standard u elegantnom dizajnu televizora koji vašu dnevnu sobu čini udobnom.

SERIJA ZD9

Postojan, bogat i moćan: dizajn u obliku ploča koji zaokružuje doživljaj

Serija ZD9 predstavlja spoj prefinjenog izgleda i prostorne harmonije našeg koncepta „Komadić života“, što i odgovara vrhunskim modelima koji pružaju nenadmašni doživljaj gledanja. Prednji deo uređaja ima oblik jednostavne crne ploče koju karakteriše prefinjeni dizajn i koja gledaocima omogućava da se prepuste zadivljujućoj moći tehnologije 4K HDR (veliki dinamički opseg).

Pogled s boka, gde se spajaju prednja i zadnja ploča, naglašavaju linije vrhunske zlatne boje koje upotpunjuju izgled jakim, metalnim tonom i doživljaju dodaju još jednu vizuelnu dimenziju.

U skladu sa geometrijskim notama dizajna i arhitekture enterijera, zadnju ploču karakteriše šara u obliku mreže bez spojeva koja skreće pažnju sa linija različitih delova i vizuelno dopunjuje okruženje. Zahvaljujući ovakvom dizajnu, svi kablovi su potpuno skriveni, što uređaju daje elegantan izgled iz svih uglova.

Sinhronizovanost dizajna i izrade

Kako bi se ljudima dopao dizajn „Komadić života“? Pitali smo ljude iz nekoliko zemalja. Povratne informacije o prototipima, posebno kada je reč o postoljima u mnoštvu oblika, pod različitim uglovima i u nekoliko boja i materijala, jasnije su nam pokazale šta je poželjno. Kada smo postali sigurni da idemo u pravom smeru po pitanju dizajna, poradili smo na detaljima sa inženjerima. Čak i za TV prijemnike izazovne strukture poput ovih, bliska saradnja omogućila je da to postignemo bez kompromisa.

Jokota, umetnički direktor

Novi BRAVIA® modeli predstavljaju više od izuzetne izrade i prelepo dizajniranog proizvoda. Oni su deo naše šire misije da promenimo način na koji razmišljate o zabavi u kući. Razumevanjem odnosa između proizvoda i okruženja i njihove interakcije, pružamo bogata emotivna iskustva koja menjaju način na koji gledate, slušate i igrate se. Otkrijte kakvu razliku Sony proizvodi mogu da unesu u vaš dom još danas.