Muzički festivali, jesen 2016.

Vrhunski vodič za „preživljavanje“

Ako planirate da prisustvujete nekom od muzičkih festivala tokom jeseni 2016, pripremite se. Muzički festivali predstavljaju jedan od najboljih načina da vidite sve omiljene bendove, upoznate nove ljude, uživate u odličnoj hrani i napravite nove uspomene.

Ključ za izvanredan doživljaj na muzičkom festivalu je priprema. Srećom po vas, sastavili smo listu osnovnih stvari za muzički festival koja će vam pomoći da odlučite šta da obučete, šta da spakujete i kako da se pripremite za veliki događaj.

Pogledajte ovaj vodič za „preživljavanje“ na muzičkom festivalu pre nego što se uputite na vikend ispunjenom sjajnom zabavom.

Šta da obučete

Za razliku od Coachella, Lollapalooza i drugih letnjih muzičkih festivala koji se održavaju po veoma toplom vremenu, tokom jesenje sezone vreme će biti primetno hladnije.

Dame, možete da zadržite umetnički šmek ako dodate kimono sa štampanim motivima ili šešir za sunce u garderobu. Ako ne želite da vam većinu vremena bude hladno i da budete neraspoloženi, kratke majice ostavite kod kuće.

Gospodo, obucite laganu flanelsku jaknu ili kapu kako biste se dodatno zagrejali. Ključno je da imate više slojeva. Na taj način, dok skačete ispred dens bine lako možete da skinete dodatni sloj kako vam ne bi bilo vruće.

Pravilo broj 1 za muškarce i žene je da obavezno nose udobnu obuću. Patike sa ravnim đonom kao što su Vans i Converse biće vam najbolji prijatelj nakon celodnevnog plesanja i tračanja od bine do bine.

Šta da spakujete

Sigurni smo da ste rešili osnovne stvari (tj. ulaznicu/narukvicu, telefon i malo rezervne gotovine), ali evo još nekoliko osnovnih stvari za muzičke festivale koje ne bi trebalo da zanemarite:

Krema za sunčanje

Kada po čitav dan plešete na suncu, neophodna vam je krema za sunčanje sa visokom SPF vrednošću. Ni ne pomišljajte da je ne ponesete. U suprotnom, velika je verovatnoća da ćete narednog dana na posao ili u školu otići sa ozbiljnim opekotinama od sunca.

Jeftine naočare za sunce

Muzički festivali nisu mesta na kojima bi trebalo da se pohvalite omiljenim dizajnerskim naočarima za sunce. Ako planirate bilo kakvo probijanje kroz gužvu (ili ako samo pokušavate da se probijete u prednje redove), velika je verovatnoća da će se slomiti ili da ćete ih izgubiti.

Flaša za vodu za višekratnu upotrebu

Zapamtite, dehidriranje nije šala. Ako pravila festivala to dozvoljavaju, ponesite flašu za vodu za višekratnu upotrebu i obavezno se unapred raspitajte gde se nalaze tačke za dopunjavanje. Telo će vam biti zahvalno.

Sredstvo za čišćenje ruku/vlažne maramice

Prenosivi toaleti … to je sasvim dovoljno.

Prenosivi punjač

Između objavljivanja svakog upečatljivog trenutka na Instagram-u i deljenja nastupa omiljenih izvođača preko Snapchat-a, postoji velika verovatnoća da će se baterija vašeg telefona isprazniti. Prenosivi punjač donosi spas u takvoj situaciji, naročito ako se odvojite od prijatelja.

Bežični zvučnici

Ako planirate da prenoćite u kampu na muzičkom festivalu, obavezno bi trebalo da nabavite bežične zvučnike kako se zabava ne bi prekidala. Ako želite vrhunski doživljaj slušanja, pogledajte vrhunski Bluetooth® zvučnik kompanije Sony za HD zvuk i počastite uši oštrim i jasnim HD zvukom. Bićete iznenađeni kada budete čuli koliko je doživljaj slušanja približan nastupu uživo.

Kako da se pripremite

Isplanirajte dan u skladu sa tim koje izvođače želite da slušate.

Napravite plan ili preuzmite aplikaciju festivala na telefon nekoliko dana unapred. Verovatno ćete imati nekoliko preklapanja u rasporedu i na kraju ćete morati da propustite nekoliko nastupa, ali će vam planiranje unapred pomoću da na najbolji način iskoristite dostupno vreme.

Zapišite brojeve telefona prijatelja na papir.

Pre nego što dođete na mesto dešavanja obavezno zapišite brojeve telefona svih prijatelja na parče papira koje možete da stavite u novčanik. Na taj način ćete moći da stupite u kontakt sa svojom ekipom ako vam se baterija telefona potroši tokom dana i morate da pozajmite nečiji telefon.

Dogovorite mesto okupljanja.

Neizbežno je da ćete se u nekom trenutku tokom festivala odvojiti od grupe. Pošto pokrivanje mreže mobilne telefonije može da bude neravnomerno, odredite lokaciju za okupljanje sa prijateljima nakon završetka nastupa.

Unapred napravite muzičku plejlistu.

U pitanju je savršen način da se upoznate sa izvođačima na festivalu. Obavezno preslušajte i manje poznate izvođače koji će nastupiti. Muzički festivali predstavljaju odličnu priliku da otkrijete nove umetnike.