Iskoristite TV na najbolji način
Podešavanja slike & zvuka

Maksimalno uživajte u doživljaju gledanja i slušanja uz jednostavne postavke slike i zvuka.


Senzor svetline

Automatski prilagodite nivoe svetline na ekranu u skladu s osvetljenjem u sobi. Tamne slike su uklonjene, a slika je čistija da biste u onome što gledate uživali na najbolji način.Da biste postavili kvalitet slike, pritisnite dugme Postavke (ikonu zupčanika) na daljinskom upravljaču pa odaberite [Postavke]-[Prikaz i zvuk]-[Slika], a zatim uključite ili isključite opciju [Senzor svetlosti].


Ugrađena korekcija zvuka u prostoriji

Uživajte u prožimajućem zvuku i doživljaju bioskopske dvorane bez obzira na oblik ili veličinu prostorije uz naše postavke zvuka prilagođene prostoriji.Da biste automatski prilagodili kvalitet zvuka, pritisnite dugme Postavke (ikonu zupčanika) na daljinskom upravljaču pa odaberite [Postavke]-[Prikaz i zvuk]-[Zvuk]-[Akustična autokalibracija].


Prilagođavanje kvaliteta slike

Postavite najbolji kvalitet slike, bez obzira na izvor; YouTube, Netflix ili HDMI. Uživajte u živopisnim slikama dok gledate omiljene filmove, sportove, koncerte i drugo!

Pritisnite dugme Postavke (ikonu zupčanika) i odaberite željenu postavku. Da biste prilagodili kvalitet sadržaja, pritisnite dugme Postavke (ikonu zupčanika) na daljinskom upravljaču pa odaberite tu opciju.


Prikaz često korišćenih postavki

Kako prilagoditi (urediti i dodati) “dugme Postavka”

Ako pritisnite dugme za postavke (ikonu zupčanika), a [režim prikaza slike] se ne prikaže, možete dodati ekran.

Pritisnite [ikonu zupčanika] na daljinskom upravljaču pa dugme > da biste nastavili na [uređivanje]. Kliknite [Uređivanje] da bi vam se prikazao [režim slike], a zatim proverite je li potvrđen.


Bioskopski režim

Gledajte filmove onako kako su reditelji zamislili uz režim “Bioskop" koji je razvijen s kompanijom Sony Pictures Entertainment Inc. To je naša preporuka za najbolju sliku.

Zahvaljujući HDR-u (visokom dinamičkom opsegu), režim za bioskop reprodukuje živopisne boje i u tamnim scenama da biste u filmu uživali kako je to zamišljeno.


Režim Kalibrisano za Netflix

Netflix Calibrated Mode, koji je u saradnji s kompanijom Netflix razvijen ekskluzivno za uređaje Bravia, omogućava vam da doživite kvalitet slike onako kako su autori filmova to zamislili. Osećate se kao da ste u bioskopu iz udobnosti svog doma.

Netflix Calibrated Mode

1.Prijavite se na Netflix

2.Pritisnite dugme Postavke (Ikona zupčanika) na daljinskom upravljaču dok gledate

3.Omogućite "Netflix kalibrisani režim" iz "Postavki slike" dugmeta za postavke.


Prilagodite kvalitet zvuka svojim željama

Uživajte u prilagođavanju kvaliteta zvuka svojim željama u zavisnosti od toga gledate li film, sport ili koncert.

Da biste prilagodili kvalitet zvuka, pritisnite dugme Postavke (ikonu zupčanika) na daljinskom upravljaču pa odaberite tu opciju.

Pritisnite [Režim zvuka] pa odaberite željenu postavku.


Voice Zoom

*Nije dostupno za seriju X80J

Da biste jasnije čuli dijalog, funkcija "Zumiranje glasa" omogućava vam da glasnoću prilagodite svojim željama.

Više nećete imati problema s dubokim glasovima ili šaptanjem u omiljenom filmu. Pojačajte glasove kada gledate napetu utakmicu i želite čuti komentatora, ali i dalje uživati u atmosferi.Da biste postavili zumiranje glasa, pritisnite dugme Postavke (ikonu zupčanika) na daljinskom upravljaču i odaberite tu opciju. Odaberite [Postavke]-[Prikaz i zvuk]-[Zvuk]-[Prilagođavanje zvuka]-[Zumiranje glasa] i postavite željeni nivo.