MDR-Z7 SLUŠALICE 

Pune specifikacije i funkcije

MDR-Z7

Veličina i težina

Težina
335 g (bez kabla)

Opšte funkcije

Zatvoreni tip
Da
Jedinica drajvera
Dinamički od 70 mm – kupolni tip
Jastučići koji pokrivaju uši
Da
Dinamički tip
Da
Magnet
Neodmijum
Impendancija (Ohm)
70 Ω (1 kHz)
Frekventni odziv
4–100.000 Hz
Osetljivost (dB/mW)
102 dB/mW
Vrsta kabla
Tip Y (odvojivi)
Dužina kabla
2 m (kabl za balansiranu vezu), 3 m (kabl za povezivanje)
Utikač
Pozlaćeni mini utikač
Stil nošenja
Preko ušiju, Slušalice S Rajfom

Šta je u pakovanju

  • Garantni list
  • Uputstva za rad
  • Univerzalni adapter
  • Kabl za slušalice (približno 3 m)
  • Kabl za slušalice za balansiranu vezu (približno 2 m)
Placeholder

Funkcije

Slika – MDR-Z7 slušalice

Uživajte u muzici onako kako je umetnik predvideo uz HD zvuk 

Prenesite digitalnu muzičku kolekciju na novi nivo uz HD zvuk. Konvertovanjem analogne muzike u digitalnu uz viši kvalitet nego kod CD-a (24-bitno/192 kHz, umesto 16-bitno/44,1 kHz), HD zvuk vam omogućava da se približite originalnom studijskom snimku i da u muzici uživate baš kao što je umetnik predvideo.

Slika – MDR-Z7 slušalice

Snažni HD drajveri daju angažujući zvuk

Snažni HD drajveri od 70 mm daju potrebnu snagu za muziku i svaku notu održavaju preciznom, bez obzira na to koliko povećate jačinu zvuka. Zbog velikih dimenzija, ovi drajveri daju efekat ravnog talasa u školjkama koji sprečava kašnjenje usled odbijanja i gubitak zvuka. Prema tome, možete da doživite sve emocije i energiju originalnog snimka uz snažan bas i kristalno jasne visoke note. 

Slika – MDR-Z7 slušalice

Širok frekventni odziv za pun opseg zvuka

Široki frekventni opseg – od 4 Hz do 100 kHz – napravljen je za današnji široki asortiman muzičkih stilova. Niski opseg frekvencije od 4 Hz daje više nego dovoljno prostora čak i za najdublje niske tonove. Na kraju od 100 kHz možete da uživate u vokalnim melodijama, kao i u prefinjenoj harmoniji i tonalitetu zvuka, koji vašu omiljenu muziku čine živopisnijom i realističnijom.

Slika – MDR-Z7 slušalice

Visoka osetljivost za jasan zvuk

Uz visoku osetljivost od 102 dB/mW, ove slušalice su izuzetno efikasne pri konvertovanju elektriciteta u zvučne signale. To znači da ćete čuti jasniji zvuk u čitavom audio spektru (u poređenju sa manje osetljivim slušalicama) dok slušate muziku iz istog izvora i pri istoj jačini zvuka.  

Slika – MDR-Z7 slušalice

Membrana od polimera tečnog kristala presvučena aluminijumom za veću preciznost

Membrana od polimera tečnog kristala presvučena aluminijumom daje postojaniji i precizniji zvuk u čitavom frekventnom opsegu od konvencionalnog drajvera od polimera tečnog kristala. Snaga zvuka koja se izgubi tokom prenosa do kućišta slušalica je ujednačenija kako bi se obezbedile verne i autentične performanse. Takođe ćete uživati u ujednačenijem odzivu frekventnog opsega, čak i kada se radi o izuzetno visokim frekvencijama HD zvuka. 

Slika – MDR-Z7 slušalice

Zatvoreni, obuhvatajući dizajn koji izoluje zvuk

Zatvoreni, obuhvatajući dizajn izoluje uvo i sprečava rasipanje muzike, kao i prodiranje ometajućih zvukova. Akustika se usmerava nazad ka vašim ušima, kako biste slušali čak i najprefinjeniji zvuk. Takođe, osetićete svaki ritam budući da zatvoreni sistem maksimalno iskorišćava bas tonove. 

Slika – MDR-Z7 slušalice

Balansirani zvuk umanjuje neusklađenost

Zahvaljujući balansiranom konektoru sa 4 žice i dvostrukom kablu sa srebrom i bakrom, poboljšano je razdvajanje audio kanala radi dobijanja boljeg zvuka. Za razliku od konvencionalnih slušalica koje dele žicu za uzemljenje, ovaj kabl ima levu, desnu i nezavisne žice za uzemljenje za oba kanala kako biste slušali manje izobličenja i neusklađenosti. 

Slika – MDR-Z7 slušalice

Proizvedeno u Japanu za superiorni kvalitet 

Proizvodi kompanije Sony napravljeni u Japanu predstavljaju sinonim za apsolutni kvalitet i performanse. Koriste se samo najfinije komponente i proizvodne tehnike radi kreiranja slušalica koje pomeraju granice čistoće zvuka. 

Slika – MDR-Z7 slušalice

Potpuno metalni dizajn omogućava stabilnost zvuka

Izrađene od metala velike gustine, ove slušalice potiskuju neželjene vibracije i omogućavaju stabilnost zvuka. Metalno kućište manje je rezonantno od kućišta izrađenih od tradicionalnijih materijala kako bi omogućilo jasnije srednje i visokim tonove, kao i glatkije zvukove niske frekvencije. Metalna navlaka vešalice, osovina i šarka pružaju odličnu izdržljivost. U cilju udobnog nošenja, lagana i fleksibilna metalna traka za glavu može lako da se prilagodi tako da se savršeno uklapa oko glave. 

Slika – MDR-Z7 slušalice

Luksuzni jastučići za uši od meke kože za punu udobnost

Jastučići od meke kože dizajnirani tako da se oblikuju prema ušima pružaju bezbedno i udobno prianjanje. Glatki materijali i neprimetno opšivanje pružaju harmonični spoj udobnosti i izdržljivosti za višesatno slušanje.

Slika – MDR-Z7 slušalice

Budući da je kompatibilan sa pojačalom PHA-3, omogućava vam da registrujete HD zvuk 

Ponesite muziku dalje. Opciono prenosivo DAC pojačalo PHA-3 preuzima digitalni izlaz sa računara, pametnog telefona ili Walkman® uređaja i konvertuje signal u analogni talas spreman za pojačavanje. Kao jedno od prvih pojačala za slušalice na svetu sa podrškom za 384 kHz/32-bitni PCM, DSD (5,6 MHz) i balansirani audio izlaz, savršeno je za uparivanje sa ovim slušalicama.