MDR-1ADAC SLUŠALICE

Pune specifikacije i funkcije

MDR-1ADAC

Veličina i težina

Težina
300 g

Opšte funkcije

Jedinica drajvera
Dinamični od 40 mm
Jastučići koji pokrivaju uši
Da
Dinamički tip
Da
Impendancija (Ohm)
40 Ω (pri 1 kHz)
Frekventni odziv
4–40.000 Hz (digitalno), 4–100.000 Hz (analogno)
Osetljivost (dB/mW)
102 dB/mW
Kontrola jačine zvuka
Da (rotacioni)
Dužina kabla
1,2 m
Utikač
Mini stereo
Stil nošenja
Slušalice S Rajfom, Za nošenje na uvetu

Opcije za boje

silverblack

Šta je u pakovanju

  • Tašna za nošenje
  • Kabl za slušalice (1,2 m)
  • Kabl sa Lightning konektorom (1,2 m)
  • Digitalni kabl za Walkman® (1,2 m)
  • Digitalni kabl za Xperia™ uređaje (1,2 m)
  • USB kabl
  • Garantni list
  • Kratko uputstvo
  • Referentni vodič
  • Uputstva za rukovanje
Placeholder

Funkcije

Slika – MDR-1ADAC slušalice

Uživajte u muzici onako kako je umetnik predvideo uz HD zvuk 

Prenesite digitalnu muzičku kolekciju na novi nivo uz HD zvuk. Time što muziku snima uz bolji kvalitet nego kod CD-a (do 384 kHz/32-bitno, umesto 44,1 kHz/16-bitno), HD zvuk vam omogućava da se približite originalnom studijskom snimku i da u muzici uživate baš kao što je umetnik predvideo. 

Slika – MDR-1ADAC slušalice

Postojan zvuk uz ugrađeni USB digitalno-analogni konvertor

Ove slušalice sa ugrađenim namenskim pojačalom sa USB digitalno-analognim konvertorom preuzimaju kontrolu nad procesom digitalno-analogne konverzije od uređaja, a zatim pojačavaju zvuk pomoću ugrađenog pojačala. Signal duže ostaje u digitalnom obliku i konvertuje se u analogni format tek kada stigne do drajvera, za neprikosnovenu jasnoću i preciznost. Zahvaljujući digitalnoj vezi, sva muzika će zvučati postojanije, bez obzira na izvor. 

Slika – MDR-1ADAC slušalice

Više načina povezivanja za svestrano slušanje 

Sveobuhvatno povezivanje. Slušajte muziku sa računara, Xperia™ pametnog telefona, Walkman® plejera ili iPhone uređaja pomoću nekog od priloženih kablova za digitalnu vezu. Možete i da uspostavite vezu sa drugim plejerima pomoću standardnog stereo audio kabla od 3,5 mm. Funkcija automatskog izbora neprimetno bira ulaze. 

Slika – MDR-1ADAC slušalice

Dinamični HD drajveri daju autentičan zvuk

Moćni HD drajveri od 40 mm sa velikim ventilacionim otvorima omogućavaju slušalicama da reprodukuju snažan ritmički bas čak i kada se radi o najzahtevnijim numerama. I kada pojačate zvuk, čućete jak ali precizan zvuk u celom spektru.

Slika – MDR-1ADAC slušalice

Širok frekventni odziv za pun opseg zvuka

Široki frekventni opseg – od 3 Hz do 100 kHz – napravljen je za današnji široki asortiman muzičkih stilova. Niski opseg frekvencije od 3 Hz daje više nego dovoljno prostora čak i za najdublje niske tonove. Na visokom kraju od 100 kHz možete da uživate u vokalnim melodijama, kao i u prefinjenoj harmoniji i tonalitetu zvuka, koji muziku čine živopisnijom i realističnijom.

Slika – MDR-1ADAC slušalice

Visoka osetljivost za glasan i jasan zvuk

Uz visoku osetljivost od 102 dB/mW, ove slušalice su izuzetno efikasne pri konvertovanju elektriciteta u zvučne signale. To znači da ćete čuti glasniji zvuk u čitavom audio spektru (u poređenju sa manje osetljivim slušalicama) dok slušate muziku iz istog izvora i pri istoj jačini zvuka.  

Slika – MDR-1ADAC slušalice

Membrana od polimera tečnog kristala presvučena aluminijumom za veću preciznost

Membrana od polimera tečnog kristala presvučena aluminijumom daje postojaniji zvuk u čitavom frekventnom opsegu u odnosu na konvencionalni drajver. Zvučna energija koja se gubi prilikom prenosa u kućište slušalica ujednačenija je, što obezbeđuje autentične performanse. Takođe ćete uživati u ujednačenijem odzivu frekventnog opsega, čak i kada se radi o izuzetno visokim frekvencijama HD zvuka. 

Slika – MDR-1ADAC slušalice

Ventilacioni otvori za bolji kvalitet basa i upečatljive ritmove

Precizno oblikovani ventilacioni otvori dozvoljavaju maksimalan vazdušni protok unutar slušalica, što omogućava bolju prohodnost membrane od polimera tečnog kristala koja u trenutku daje snažne i niske bas tonove.

Slika – MDR-1ADAC slušalice

S-Master HX digitalno pojačalo za prefinjen zvuk 

Čist, nefiltriran zvuk. Zahvaljujući pojednostavljenoj putanji signala i potpuno digitalnoj obradi, tehnologija S-Master HX može da pojačava zvučne signale u digitalnom obliku, bez potrebe za prethodnim konvertovanjem u analogni. To znači da se čistoća signala održava sve do reprodukcije pomoću zvučnika, pa možete da uživate u realističnijem i balansiranijem doživljaju zvuka.  

Slika – MDR-1ADAC slušalice

Puna podrška za DSD i PCM kodiranje

Zahvaljujući podršci za DSD128 (Direct Stream Digital) i 192 kHz/24-bitni PCM (Pulse Code Modulation), uživaćete u mnogo vernijoj reprodukciji originalnog zvuka na svim frekvencijama. DSD128 snima i reprodukuje zvuk pri izuzetno visokoj frekvenciji koja je do 128 puta veća od one kod CD-a pomoću 1-bitnog strima za prirodan zvuk sa širokim dinamičkim opsegom. PCM 192 kHz/24-bitno sempluje pri preko četiri puta većoj brzini u bitovima nego kod CD-a, a svaki sempl se preciznije reprodukuje uz 24 bita.

Slika – MDR-1ADAC slušalice

Zatvoreni, obuhvatajući dizajn koji izoluje zvuk

Zatvoreni, obuhvatajući dizajn izoluje uvo i sprečava rasipanje muzike, kao i prodiranje ometajućih zvukova. Akustika se usmerava nazad ka vašim ušima, kako biste slušali čak i najprefinjeniji zvuk. Takođe, osetićete svaki ritam budući da zatvoreni sistem maksimalno iskorišćava bas tonove. 

Slika – MDR-1ADAC slušalice

Jastučići za uši koji smanjuju pritisak pružaju potpunu udobnost

Jastučići za uši od mekane kože koji umanjuju pritisak prilagođavaju se i oblikuju oko ušiju, što omogućava udobno prianjanje. Glatki materijali i neprimetno opšivanje pružaju harmonični spoj udobnosti i izdržljivosti za višesatno slušanje.

Slika – MDR-1ADAC slušalice

Sklopivi i obrtni dizajn olakšava putovanja

Ponesite ove slušalice gde god da krenete. Sklopivi i obrtni dizajn olakšava odlaganje slušalica kada ih ne koristite ili tokom putovanja. Školjke se rotiraju do horizontalnog položaja radi lakog pakovanja u kofer ili torbu. 

Slika – MDR-1ADAC slušalice

Obezbedite dovoljnu količinu energije uz USB punjenje 

Punite slušalice pomoću mikro USB priključka kako bi bile spremne za pokret. Možete da slušate do 8 sati pomoću jednog punjenja – to je dovoljno napajanja za ceo jedan radni dan.