ZH8

8K briljantnost sa neverovatno realističnim zvukom

Zakoračite u zadivljujući svet 8K detalja na velikom ekranu i gledajte slike precizno kombinovane sa zvukom s ekrana. Tanak i jednostavan dizajn sa jednom pločom omogućava vam da se udubite u akciju.

TELEVIZORI

ZH8 | Full Array LED | 8K | Veliki dinamički opseg (HDR) | Pametni televizor (Android TV)

ZH8 Series
Slika – ZH8 | Full Array LED | 8K | Veliki dinamički opseg (HDR) | Pametni televizor (Android TV)

189 cm (75”)

KD-75ZH8

Cena nije dostupna

215 cm (85'')

KD-85ZH8

Cena nije dostupna

COznaka energetske efikasnosti i specifikacija proizvoda

2modeli

Dobitnik nagrade
Logotip „TechRadar preporučuje“
Slike koje prikazuje Z8H/ZH8 najupečatljivije su i najrealističnije u poređenju sa LCD televizorima iz ove godine.
Logotip HDTVtest nagrade
„Sony ZH8 ili Z8H najbolji je LED/LCD televizor koji smo testirali 2020.“
Logotip dobitnika reddot nagrade za 2020.
3 glavne funkcije
#picture
Veći ekran. Više 8K detalja. Veća lepota.

Naš moćni procesor ističe intenzivnu dubinu i detalje ovog 8K televizora, bez obzira na to šta gledate. Videćete dublju crnu i svetlije istaknute delove na Full Array LED TV ekranu sa lokalnim zatamnjivanjem.

Muzički koncert koji pokazuje harmoniju zvuka i slike
Zvuk i slika u harmoniji – televizor postaje zvučnik 

Slušajte zvuk sa pravog mesta u sceni uz zvučnike integrisane u konstrukciju ekrana. To što su zvučnici bliži centru ekrana omogućava harmoniju između zvuka i slike.

Minimalistički koncept dizajna sa jednom pločom
Veliki ekran dizajniran za imerziju 

Uz minimalistički dizajn sa jednom pločom i tanku masku, ovaj 8K LED televizor unosi 8K doživljaj velikog ekrana u vaš dom. U potpunosti se uživite u zabavu bez ikakvih ometanja.

OSTALE KARAKTERISTIKE

Brži put do zabavnih sadržaja koje volite
Veći ekran. Više 8K detalja. Veća lepota.

Naš moćni procesor ističe intenzivnu dubinu i detalje ovog 8K televizora, bez obzira na to šta gledate. Videćete dublju crnu i svetlije istaknute delove na Full Array LED TV ekranu sa lokalnim zatamnjivanjem.

Izuzetna rezolucija šta god da gledate

Svaki sadržaj može da se konvertuje u realističnu 8K rezoluciju uz jedinstvene Sony funkcije. X1™ Ultimate, dvostruko brži od X1™ Extreme, precizno analizira i obrađuje podatke da bi 8K slike imale četiri puta bolju rezoluciju od 4K, čime se dobijaju scene bogate dubinom, teksturom i detaljima. 8K X-Reality™ PRO čak i 4K i 2K slikama povećava rezoluciju skoro do 8K pomoću jedinstvene 8K baze podataka. Object-based Super Resolution zatim optimizuje rezoluciju objekata da bi se reprodukovale gotovo realistične teksture. 

Verujte u pravi kontrast koji se precizno kontroliše

Generisanje osvetljenosti na 8K ploči može da bude zahtevno usled niske brzine prenosa. Ovaj 8K televizor precizno balansira intenzitet svetlosti na ekranu da bi scene bile prepune zadivljujućeg kontrasta. Uz nezavisno osvetljene zone LED-ova, Full Array LED pruža realističniji kontrast tako što osvetljava svetle i zatamnjuje tamne oblasti. Kontrast dodatno unapređuje 8K X-tended Dynamic Range™ PRO, koji prilagođava osvetljenost istaknutih delova u sjajnim i dublje crne boje u osenčenim delovima.

Zadnja ploča i LCD ekran sa osvetljenjem s ivica
LCD sa osvetljenjem s ivica
Zadnja ploča i ekran standardnog Full Array LED-a
Standardni Full Array LED
Full Array LED kompanije Sony i X-tended Dynamic Range PRO: zadnja ploča i ekran
Sony Full Array LED i 8K X-tended Dynamic Range PROLevo: pozadinsko osvetljenje, desno: TV ekran

Dva kanua na jezeru na izlasku sunca
Realističnije boje i kontrast

Object-based HDR remaster

Uz Object-based HDR remaster, analiziraju se boje na objektima na ekranu i prilagođava se kontrast, za razliku od većine televizora, gde se kontrast prilagođava samo na krivi kontrasta od crne do bele. Pošto se objekti remasteruju pojedinačno, ovaj TV može da reprodukuje veću dubinu, bolje teksture i realističnije slike.

Reprodukuje širi i precizniji opseg boja

Uz prošireni spektar boja, TRILUMINOS uz snagu naših X1 procesora reprodukuje više boja od konvencionalnih televizora. On analizira i obrađuje podatke na svakoj slici kako bi boje izgledale još prirodnije i preciznije, tako da su slike bliže realnom životu nego ikad ranije.

Baloni koji prikazuju veliki broj boja koje pruža TRILUMINOS
Kako X-Wide Angle čuva boju prilikom gledanja sa strane
Divne boje iz svih uglova

Gledanje televizije pod uglom sada pruža isti ugođaj kao i kad ste direktno ispred uređaja. Sony ima originalni optički dizajn za kontrolu pozadinskog osvetljenja, X-Wide Angle ekran, zahvaljujući kojem boje ostaju nepromenjene odakle god da gledate.

Kako uz X-Motion Clarity scene s pokretom postaju jasne i svetle
Scene s pokretom postaju jasne i svetle

Na nekim ekranima scene sporta i brze akcije mogu da izgledaju kao da su malo zamućene. Naša najnovija tehnologija X-Motion Clarity™ omogućava glatku, svetlu i jasnu sliku. Svaki „treptaj“ pojedinačno se kontroliše i njegovo trajanje se optimizuje, a svetlina se po potrebi povećava kako ništa ne biste propustili.

Nazad na najvažnije funkcije

Zvuk i slika u harmoniji – televizor postaje zvučnik 

Slušajte zvuk sa pravog mesta u sceni uz zvučnike integrisane u konstrukciju ekrana. To što su zvučnici bliži centru ekrana omogućava harmoniju između zvuka i slike.

Slušajte zvuk sa pravog mesta u sceni

Zvuk na standardnim televizorima sa zvučnikom ispod ekrana često nije sinhronizovan sa slikom. Naš Acoustic Multi-Audio™ sadrži vibrirajući visokotonac u konstrukciji ekrana, zvučnik koji omogućava da zvuk prati radnju pružajući zaista imerzivan doživljaj. Nezavisna pojačala se zasebno kontrolišu da bi se precizno upravljalo pozicioniranjem zvuka sa ovog zvučnika u oblastima visokih tonova, čime se poboljšava pritisak i stabilnost zvuka radi realističnijeg doživljaja.

Režim centralnog zvučnika za jasniji dijalog, vokale i instrumente
Centar zadivljujućeg zvuka

Koristite BRAVIA televizor kao centralni zvučnik i slušajte dijaloge, vokale i instrumente uz izuzetnu jasnoću. Jednostavno povežite sistem kućnog bioskopa da biste uživali u pravom bioskopskom doživljaju.

Zvuk se kreće oko vas uz Dolby Atmos®

Okružite se zvukom i zakoračite u scenu. Uz Dolby Atmos, zvuk dolazi odozgo, kao i sa strane, tako da možete realističnije da čujete objekte koji se kreću iznad vas i zaista imate osećaj višedimenzionalnosti.

S-Force Front Surround podražava sistem sa više zvučnika za okružujući zvuk
Višedimenzionalan zvuk uz S-Force Front Surround

Slušajte zvuk koji kao da potiče iz zasebnog sistema sa više zvučnika za okružujući zvuk. Poboljšanjem kvaliteta ulaza, S-Force Front Surround podražava sistem sa više zvučnika za okružujući zvuk na televizoru, a vi uživate u realističnijem zvuku.

Slušajte jasne glasove

Uz funkciju Voice Zoom (približavanje zvuka), možete jasno da čujete ljudski govor bez pojačavanja zvuka, što je idealno za vesti i dokumentarne filmove.

Slušajte jasne glasove uz funkciju Voice Zoom (približavanje zvuka)

Nazad na najvažnije funkcije

Vrhunska slika i zvuk bez obzira na okruženje

Zavalite se i uživajte u vrhunskom doživljaju gledanja. Jedinstvena tehnologija optimizacije ambijenta kompanije Sony automatski prilagođava sliku i zvuk vašem okruženju.

Prefinjena osvetljenost za vašu sobu

Na standardnim televizorima svetlina ostaje ista bez obzira na svetlost u sobi, tako da se dobijaju slike koje su ili previše tamne ili previše svetle. Ovaj 8K televizor ima ugrađen svetlosni senzor koji optimizuje svetlinu slike za uslove u sobi, povećavajući osvetljenost u svetlim prostorijama i umanjujući je u tamnim, kako biste dobili savršen prikaz.

Svetlosni senzor smanjuje svetlinu u mračnim prostorijama
SMANJENA SVETLINA U MRAČNOJ SOBI
Svetlosni senzor povećava svetlinu u svetlim prostorijama
POVEĆANA SVETLINA U SVETLOJ SOBI
Zvuk prilagođen vašem okruženju

Doživljaj zvuka može da se promeni u zavisnosti od ambijenta sobe. Na primer, zavese apsorbuju zvuk, a predmeti ispred televizora mogu da ometaju prenos zvuka i time ugroze kvalitet onoga što čujete. Ovaj televizor otkriva objekte i reprodukuje zvuk koji je unapređen i optimizovan za vašu sobu.

Nazad na najvažnije funkcije

Veliki ekran dizajniran za imerziju 

Uz minimalistički dizajn sa jednom pločom i tanku masku, ovaj 8K LED televizor unos 8K doživljaj velikog ekrana u vaš dom. U potpunosti se uživite u zabavu bez ikakvih ometanja.

Pogledajte kako vas naš divan dizajn udubljuje u akciju
Prevucite
Snimak televizora sa strane sa prikazanom uskom maskom
Uska aluminijumska maska

Fokus vam ostaje na slici, a ne na televizoru. 

Krupni kadar diskretnog postolja
Diskretno postolje sa dva položaja

Naše minimalističko postolje diskretno stoji na polici i neće ugroziti vaš doživljaj gledanja. Uz široku i usku postavku, možete da ga koristite i na velikim i na malim policama.

Detalj organizacije kablova
Neurednost kablova svedena na minimum

Držači za kablove uredno skrivaju žice, tako da oko televizora nema nereda i odlično izgleda i spreda i otpozadi.

Nazad na najvažnije funkcije

Uživajte u pametnijoj zabavi

Otkrijte više od 400.000 filmova i serija na jednom mestu. Kontrolišite televizor glasom i jednostavno gledajte sadržaj sa pametnog telefona na televizoru.

Otvorite vrata neograničenoj zabavi

Izaberite neki od brojnih filmova, serija, muzičkih numera, igara, sportova i mnogih drugih sadržaja uz Android TV. Samo zatražite omiljenu zabavu od BRAVIA televizora, pa sedite i uživajte. Chromecast built-in vam omogućava i da uživate u aplikacijama za mobilne uređaje na televizoru.

Potreban vam je samo vaš glas
Porodica pretražuje zabavne sadržaje na Android televizoru
Zabavite se istraživanjem novih svetova govorom

Pronađite svu zabavu koju možete da zamislite, i to čim progovorite. Zahvaljujući naprednoj kontroli glasom, ovaj pametni Android televizor za tren oka vam prikazuje filmove i serije iz aplikacija ili TV programa.

Više aplikacija od bilo kog drugog pametnog televizora
Više od 5000 aplikacija, više od bilo kog drugog pametnog televizora

Pametni Android televizor kompanije Sony ima nenadmašan broj aplikacija. Odaberite one koje će vam život učiniti zabavnijim i veselijim.

Zahvaljujući moćnom čipsetu, nema više čekanja
Nema više čekanja

Aplikacije se brzo pokreću i nema više čekanja dok se prebacujete između njih – Netflix se pokreće 3 puta brže nego ranije.

Jednostavno povezivanje sa omiljenim kompatibilnim uređajima
Povećajte omiljene sadržaje s pametnog telefona

Brzo i jednostavno na velikom ekranu uživajte u omiljenim video zapisima, fotografijama, igrama i drugim sadržajima s uređaja sa sistemom iOS.

Android i pametni telefon prenose medijski sadržaj na televizor kompanije Sony pomoću aplikacija Apple AirPlay i Chromecast
Vrhunski daljinski upravljač koji se lako koristi i danju i noću

Nazad na najvažnije funkcije

Uživajte u sadržaju kako je autor zamislio 

Kad se slike digitalno komprimuju sa filma za TV, kvalitet je ugrožen i vaš doživljaj nije kao što je režiser predvideo u studiju. Širok opseg jedinstvenih funkcija omogućava vam uživanje u zabavi studijskog kvaliteta u svom domu, baš kao što je režiser to zamislio.

Režim Kalibrisano za Netflix
Studijski kvalitet uz Netflix Calibrated Mode

Ovaj režim je posebno razvijen za uživanje u originalnom Netflix sadržaju i reprodukuje isti kvalitet slike na televizoru kao na studijskom masteru za procenu. Uz Netflix Calibrated Mode, verno se čuvaju vizija i namera autora.

Prigrlite bioskopsko uzbuđenje

Uživajte u bioskopskom uzbuđenju kod kuće. Dolby Vision™ oživljava scene i pruža autentično gledanje, a Dolby Atmos™ ispunjava sobu imerzivnim okružujućim zvukom.

Porodica uživa u filmovima
CalMAN Ready logotip
Strast autora koja se ne gubi

Da bi se odgovorilo na varijacije u boji usled procesa proizvodnje, ovaj TV može da koristi Portrait Displays softver za automatsku kalibraciju visokih performansi Calman. To omogućava neprikosnoveni nivo kalibracije i detaljno podešavanje kakvi nisu mogući sa standardnim postavkama slike. Tako se dobija verna reprodukcija boje koja odgovara originalnom TV signalu i može da se prilagodi i najsuptilnijim promenama boje do kojih može doći s vremenom. Ovaj TV podržava Calman, pa je korisnicima na raspolaganju softver kakav upotrebljavaju i vizuelni autori u postprodukciji i tokovima kontrole kvaliteta, što dodatno pokazuje našu posvećenost pružanju slika sa profesionalnom kalibrisanom preciznošću boja u vašem domu.

Nazad na najvažnije funkcije

Funkcija pristupačnosti
Asistivna tehnologija na Android TV-u

Naši televizori imaju tehnologiju koja je vizuelno, zvučno i pokretno pristupačna.

Specifikacije i funkcije

Dizajnirano sa životnom sredinom na umu

SAZNAJTE VIŠE O ODNOSU KOMPANIJE SONY PREMA ŽIVOTNOJ SREDINI

Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima.

Pročitajte više

EKOLOŠKI PRIHVATLJIVE FUNKCIJE OVOG PROIZVODA

  • Kontrola dinamičkog pozadinskog osvetljenja ili kontrole osvetljenja na nivou piksela , unapredite energetsku efikasnost prilagođavanjem svetline ekrana kako se menja sadržaj slike

  • Režim za uštedu energije štedi energiju time što prilagođava svetlinu ekrana

  • Režim isključenog ekrana štedi energiju isključivanjem ekrana slike bez prebacivanja televizora u kompletan režimp pripravnosti, tako da se u zvuku još uvek može uživati

Recenzije

Šta kažu korisnici