Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

X90K/X93K/X94K serija

Realistične boje i kontrast, svetle 4K slike
SVI TELEVIZORI

X90K / X93K / X94K | BRAVIA XR | Full Array LED | 4K Ultra HD | Velik dinamički opseg (HDR) | Pametni televizor (Google TV)

X90K / X93K / X94K Series
Slika – X90K / X93K / X94K | BRAVIA XR | Full Array LED | 4K Ultra HD | Velik dinamički opseg (HDR) | Pametni televizor (Google TV)

139 cm (55")

XR-55X90K

Cena nije dostupna

139 cm (55")

XR-55X93K

Cena nije dostupna

139 cm (55")

XR-55X94K

Cena nije dostupna

164 cm (65")

XR-65X90K

Cena nije dostupna

164 cm (65")

XR-65X93K

Cena nije dostupna

164 cm (65")

XR-65X94K

Cena nije dostupna

189 cm (75”)

XR-75X90K

Cena nije dostupna

189 cm (75”)

XR-75X93K

Cena nije dostupna

189 cm (75”)

XR-75X94K

Cena nije dostupna

215 cm (85'')

XR-85X90K

Cena nije dostupna

Registrujte se da biste dobijali najnovija ažuriranja i vremenski ograničene ponude. Kliknite na vezu u nastavku da ne biste propustili priliku.

Dobitnik nagrade
Logotip za CES® nagrade za inovaciju 2021.
BRAVIA CAM je dobitnik CES® nagrade za najveću inovaciju 2022.
Logotip za CES® nagrade za inovaciju 2021.
CES® nagrada za inovaciju 2022: BRAVIA CORE
Slika i zvuk nove generacije pomoću kognitivne inteligencije

Podignite sliku i zvuk na viši nivo pomoću tehnologije Cognitive Processor XR™. Naš revolucionarni procesor na BRAVIA XR™ televizorima kompanije Sony reprodukuje sadržaj onako kako ga ljudi vide i čuju, tako da je doživljaj neverovatno realističan. On razume kako se ljudsko oko fokusira i unakrsno analizira slike kako bi im dao realističnu dubinu, izuzetan kontrast i prelepe žive boje. 

Full Array kontrast sa realističnom dubinom

Naš Full Array LED uz Cognitive Processor XR™ kontroliše pozadinsko osvetljenje u zonama da bi se reprodukovao realističan kontrast istovremeno i u svetlim i u tamnim oblastima. Pametni procesor vidi svet baš kao i vi i unapređuje sliku realističnom bojom i dubinom.

Muzičar na koncertu svira dvostruki bas sa zvučnim talasima
Zvuk sa ekrana, harmonija slika i zvuka

Uživajte u zvuku koji se precizno podudara sa onim što je na ekranu zahvaljujući tehnologiji Acoustic Multi-Audio™. Visokotonci za pozicioniranje zvuka obezbeđuju harmoniju između slika i zvuka kako biste mogli da se uživite u ono što gledate.

Izgovorite šta želite da gledate pomoću glasovne pretrage

Brže pronađite novi omiljeni sadržaj pomoću glasovne pretrage. Pređite pravo na seriju ili film jednostavnim izgovaranjem ili pretražujte glasom, npr. „find action movies“. Pritisnite dugme za glas na daljinskom da biste počeli.

Slika izbliza na kojoj je žena sa daljinskim upravljačem koja kontroliše televizor glasom
Uživajte u bioskopskom doživljaju uz filmove koje dobijate uz BRAVIA XR
Savršeno za PlayStation®5
Logotip za Road to Zero
Obnavljanje, recikliranje i umanjenje – dizajn za okruženje 

BRAVIA XR TV-i dizajnirani su za realistični doživljaj s okruženjem na umu. Trudimo se da koristimo manje nove plastike na TV-ima i ambalaži. Maska modela X90K koristi recikliranu plastiku. Jedinstvene tehnologije kontrole pozadinskog osvetljenja, BRAVIA CAM i senzori pružaju bolji kvalitet slike, ali i smanjuju potrošnju energije.   

XR slika
Slika voća izbliza, uključujući bobice, grejpfrut, dinju i kivi
Širok spektar boja za realistične nijanse i tonove

Cognitive Processor XR™, Full Array LED panel sa jedinstvenom novom LED strukturom i XR Triluminos Pro omogućavaju da X90K pristupa više od milijardi boja i svaku reprodukuje sa suptilnim razlikama kao u stvarnom svetu. Može da detektuje boju na osnovu zasićenja, nijanse i svetline za prirodne senke u svakom detalju, posebno u zelenim i crvenim tonovima.

Uživajte u dubini uz duboku crnu i dodatnu osvetljenost

Cognitive Processor XR™ pruža realističnu boju i dubinu slike. Balansiranjem intenziteta osvetljenosti na celom ekranu, zatamnjivanjem nekih oblasti i isticanjem drugih, XR Contrast Booster prilagođava svetlinu za jače istaknute delove na osvetljenom delu slike i dublje crne u senkama. Scene izgledaju realističnije uz dodatnu dubinu i detalje. 

Slika koja pokazuje efekat tehnologije XR Contrast Booster na balonu
Slika perja na ptici izbliza pokazuje efekat XR 4K povećanja rezolucije
Rekreiranjem tekstura rezolucija sadržaja diže se na 4K

Uz XR 4K povećavanje rezolucije, uživaćete u gotovo 4K kvalitetu bez obzira na sadržaj i izvor. Naš Cognitive Processor XR™ pristupa velikoj količini podataka i inteligentno vraća izgubljene teksture i detalje radi realističnog prikaza slike. 

Inteligentna obrada pokreta za dinamične scene bez zamućenosti

Gledanje sportskih emisija i dinamičnih filmova postalo je znatno bolje. Naš Cognitive Processor XR™ sa tehnologijom XR Motion Clarity™ analizira pokrete u nekoliko kadrova kako bi akcija bila glatka, svetla i jasna.

Slika surfera na kojoj se vide detalji talasa bez zamućenosti
Otkrijte tehnologije slike
 
XR zvuk
Slika zvučnih talasa sa televizora uz Acoustic Multi-Audio™
Moćan zvuk sa ekrana precizno se uklapa uz slike

Acoustic Multi-Audio™ obuhvata visokotonce za pozicioniranje zvuka da bi se osiguralo da zvuci visoke frekvencije dolaze s pravog mesta i podudaraju se sa slikom na ekranu. X-Balanced zvučnici omogućavaju jasan zvuk visokog kvaliteta.

Zvuk zabavnih sadržaja poboljšan je na 3D okružujući zvuk

Uz BRAVIA XR™, sve što gledate ima pravi okružujući zvuk. XR Surround stvara okružujući zvuk sa strane i vertikalno koristeći samo zvučnike televizora, pa možete da doživite 3D zvuk bez potrebe za zvučnicima koji se ugrađuju u plafon ili emituju zvuk nagore. BRAVIA XR™ televizori kompatibilni su i sa Dolby Atmos®.

Scena iz dnevne sobe koja prikazuje ženu na kauču kako gleda TV i efekat okružujućeg zvuka uz XR Surround
Najbolje uz Sony zvuk

Ako se upare sa Sony audio opremom, naši najnoviji BRAVIA XR televizori idu i dalje i donose vam neuporediv audio-vizuelni doživljaj uz izvanrednu XR sliku i kvalitet zvuka.

Scena žene na prometnoj ulici koja razgovara mobilnim telefonom pokazuje kako Voice Zoom 2 pruža jasniji zvuk
Voice Zoom™ 2 poboljšava glas radi jasnijih dijaloga

Možete jasnije da čujete dijaloge sa televizora bez pojačavanja zvuka. Čak i kada je govor teško čuti, Voice Zoom 2 otkriva tip glasa, analizira ga i poboljšava jasnoću. 

Otkrijte tehnologije zvuka
 
Vrhunska slika i zvuk bez obzira na okruženje

Sedite i uživajte u zadivljujućem doživljaju gledanja. Naša jedinstvena tehnologija Ambient Optimisation sa svetlosnim senzorom automatski prilagođava sliku i zvuk vašem okruženju.

BRAVIA CAM omogućava korak dalje ka još boljem prikazu

Povežite BRAVIA XR TV i BRAVIA CAM, koji se prodaje zasebno, da biste se još bolje uživeli u doživljaj gledanja. BRAVIA CAM prepoznaje gde se nalazite u prostoriji i koliko ste daleko od televizora, a zatim prilagođava postavke zvuka i slike vašim potrebama. Zvuk je jasniji, a osvetljenost slike prilagođena okruženju u kom gledate.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Otkrijte nove načine da uživate u televiziji uz BRAVIA CAM

Uz BRAVIA CAM uvek imate najbolje mesto u kući. On prepoznaje gde sedite i optimizuje sliku i zvuk u skladu s time. Tu su i kontrole pokretom i druga nova iskustva koja treba istražiti.

Video razgovor s prijateljima i porodicom na velikom ekranu

Komunicirajte s prijateljima i porodicom na velikom ekranu. Biće vam još zabavnije kada TV uparite s kamerom BRAVIA CAM.

Slika para u dnevnoj sobi koji maše prijatelju tokom video razgovora

Otkrijte BRAVIA CAM
 

Funkcije pametnih televizora
Slika izbliza na kojoj je žena sa daljinskim upravljačem koja kontroliše televizor glasom
Sve što želite da gledate na jednom mestu

Lako pristupajte omiljenom sadržaju i uslugama. Gledajte više od 700.000 filmova i epizoda TV serija na jednom mestu. Google TV objedinjuje omiljene sadržaje iz svih vaših aplikacija i pretplata i organizuje ih samo za vas.

Povećajte omiljene sadržaje s pametnog telefona

Brzo i lako uživajte u omiljenim video zapisima, fotografijama, igrama i drugim sadržajima sa iOS ili Android uređaja na velikom ekranu.

Slika mačke i kanuiste prebačena sa pametnog telefona na televizor
Otkrijte pametne tehnologije
 
Jednostavan daljinski upravljač
Slika daljinskog upravljača sa pozadinskim osvetljenjem u dnevnom i noćnom okruženju
Vrhunski daljinski koji se lako koristi čak i u mraku

Redizajniran daljinski uvek olakšava kontrolu. Naš vrhunski daljinski upravljač lako se koristi zahvaljujući pojednostavljenoj dugmadi, pozadinskom osvetljenju koje omogućava da sve jasno vidite, čak i u mraku. Kompaktan i od aluminijuma, ovaj daljinski upravljač ima prelep doteran izgled i udobno ga je držati u ruci.

Lako pronađite izgubljen daljinski pomoću glasa

Više nećete gubiti daljinski iza jastuka. Pomoću Pronalaženja, samo treba da kažete: „OK Google, pronađi moj daljinski“ ili da pritisnete dugme sa strane TV-a i aktivirate izgubljeni daljinski. Daljinski će zazvoniti kako biste ga brzo pronašli.

Dnevna soba sa kaučem i aktiviranom funkcijom za pronalaženje izgubljenog daljinskog upravljača
Slika daljinskog upravljača koji se briše krpom
Lako se briše i uvek ostaje čist

Dizajniran sa ravnom površinom, nižom dugmadi i posebnim premazom od poliuretana, naš daljinski upravljač se lako briše i održava čistim. Sva dugmad je posebno premazana antibakterijskim materijalom.

Svim uređajima upravljajte jednim daljinskim upravljačem

Našim pametnim daljinskim upravljačem možete da upravljate svim povezanim uređajima. Zahvaljujući pristupu uslugama za video na zahtev pomoću jednog dugmeta, serije i filmovi oživeće u vašoj sobi za svega nekoliko sekundi.

Slika koja prikazuje kako se svi povezani uređaji mogu kontrolisati pomoću jednog pametnog daljinskog upravljača
Dizajn
Divan minimalistički dizajn koji povećava uživanje u zabavi

Minimalistički dizajn sa jednom pločom uvećava ekran i umanjuje masku, te možete da se usredsredite na ono što je važno – sliku. Zaista se uživite u prikaz na velikom ekranu bez ometanja.

Stvarni izgled može da se razlikuje u zavisnosti od veličine televizora.

Prevucite
Slika koja prikazuje trosmerno postolje sa više položaja i BRAVIA TV sa snimkom ružičastih kristala
Postolje s više položaja pogodno za svaku postavku televizora

Postolje sa 3 podešavanja omogućava vam da izaberete standardni položaj da biste se više fokusirali na sliku, uzak profil za manje police ili položaj sa soundbarom za idealno pozicioniranje zvučnog sistema.

Još više zabave studijskog kvaliteta, po zamisli autora

Uz tehnologije koje sadržaj prikazuju po zamisli autora, uključujući unapređen niz Creator Calibrated režima, IMAX Enhanced i Dolby Vision®, ovaj televizor prikazuje svu dramatičnost i uzbuđenje proistekle iz mašte režisera. Podržava i Calman, pa autori mogu profesionalno da ga kalibrišu za uređivanje tokom produkcije.

Slika para u dnevnoj sobi koji gleda Netflix na BRAVIA televizoru postavljenom na zid. Kada se dugme Adaptive Calibrated Mode ispod slike uključi i isključi, možete da vidite kako se osvetljenost ekrana menja u skladu sa okruženjem.
Slika para u dnevnoj sobi koji gleda Netflix na BRAVIA televizoru postavljenom na zid. Kada se dugme Adaptive Calibrated Mode ispod slike uključi i isključi, možete da vidite kako se osvetljenost ekrana menja u skladu sa okruženjem.
UKLJ.
ISKLJUČENO
Gledajte Netflix studijskog kvaliteta, automatski optimizovan

Uživajte u Netflix sadržaju u spektakularnom studijskom kvalitetu, baš kao što su autori predvideli. Razvijen posebno za Netflix sadržaj, Netflix Adaptive Calibrated Mode funkcioniše u kombinaciji sa funkcijom optimizacije ambijentalnog svetla BRAVIA XR televizora da biste se uživeli u omiljene emisije optimizujući osvetljenost slike na osnovu uslova osvetljenosti u prostoriji.

Optimizovanje slike za sav omiljeni sadržaj

Uživajte u više sadržaja kako je autor to zamislio. Uz BRAVIA CORE Calibrated režim, svi filmovi, uključujući IMAX Enhanced™ naslove, automatski će dobiti optimalne postavke slike i pružiti vam izuzetan doživljaj gledanja filmova kod kuće.

Snimak ekrana sa prikazanim logotipom za BRAVIA CORE
Logotip asistivne tehnologije
Asistivna tehnologija na Google TV-u

Naši televizori imaju tehnologiju koja je vizuelno, zvučno i pokretno pristupačna.

Specifikacije i funkcije

Uživajte u zabavi sa jakim bojama i kontrastom na ovom 4K TV-u koji ima Full Array LED panel zahvaljujući procesoru Cognitive Processor XR™.

Dizajnirano sa životnom sredinom na umu

SAZNAJTE VIŠE O ODNOSU KOMPANIJE SONY PREMA ŽIVOTNOJ SREDINI

Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima.

Pročitajte više

EKOLOŠKI PRIHVATLJIVE FUNKCIJE OVOG PROIZVODA

  • Kontrola dinamičkog pozadinskog osvetljenja ili kontrole osvetljenja na nivou piksela , unapredite energetsku efikasnost prilagođavanjem svetline ekrana kako se menja sadržaj slike

  • Režim za uštedu energije štedi energiju time što prilagođava svetlinu ekrana

  • Režim isključenog ekrana štedi energiju isključivanjem ekrana slike bez prebacivanja televizora u kompletan režimp pripravnosti, tako da se u zvuku još uvek može uživati

Recenzije

Šta kažu korisnici