A9

OLED crna, realističan zvuk, kompaktna veličina

Gledajte duboke nijanse crne i prirodne boje koje pruža OLED na kompaktnijem televizoru. Naš moćni procesor ističe detalje u svakoj sceni uz zvuk ekrana koji je u potpunom skladu sa slikom. Uživajte u sjajnom kvalitetu slike i zvuka u divnom, kompaktnom obliku.

TELEVIZORI

A9 | MASTER Series | OLED od 48 inča | 4K Ultra HD | Veliki dinamički opseg (HDR) | Pametni televizor (Android TV)

A9 Series
Slika – A9 | MASTER Series | OLED od 48 inča | 4K Ultra HD | Veliki dinamički opseg (HDR) | Pametni televizor (Android TV)

121 cm (48”)

KD-48A9

Cena nije dostupna

BOznaka energetske efikasnosti i specifikacija proizvoda

Specifikacija proizvoda

Potrošnja energije (u režimu pripravnosti)
0,50 W
Rezolucija ekrana (V x Š, u pikselima)
3840x2160
Preuzmite energetske i tehničke specifikacije proizvoda
Novi Sony BRAVIA OLED 48A9 biće dostupan od kraja avgusta 2020.
Savršen za PlayStation®

Pomoću naprednih tehnologija za sliku i zvuk, BRAVIA® kompanije Sony oživljava igre i pruža razigrane i živopisne slike uz trodimenzionalan, atmosferičan zvuk.

Glavne funkcije
Riba na kojoj se vidi OLED kontrast
Divni OLED u kompaktnoj veličini, sa podrškom izvanrednog procesora

Isti moćni procesor koji koristimo za 8K televizore precizno analizira podatke o slikama i ističe intenzivni kontrast tehnologije OLED uz čiste crne tonove, najveću osvetljenost i realistične slike.

Muzički koncert koji pokazuje harmoniju zvuka i slike
Zvuk i slika u harmoniji – ekran postaje zvučnik 

Budući da se ekran ponaša kao zvučnik, zvuk i slika savršeno se kombinuju, pri čemu zvuk dolazi baš sa odgovarajućeg mesta na ekranu i pruža pravi bioskopski doživljaj. 

Minimalistički koncept dizajna sa jednom pločom
Uživite se u sliku uz minimalistički dizajn

Izuzetno tanka maska vam drži pažnju na ekranu i pruža zaista realističan doživljaj gledanja. Uz kompaktnu veličinu, tanak profil i jednostavan dizajn sa jednom pločom, ovaj televizor je usklađen sa vašom dnevnom sobom.

OSTALE KARAKTERISTIKE

Brži put do zabavnih sadržaja koje volite
Divni OLED u kompaktnoj veličini, sa podrškom izvanrednog procesora

Isti moćni procesor koji koristimo za 8K televizore precizno analizira podatke o slikama i ističe intenzivni kontrast tehnologije OLED uz čiste crne tonove, najveću osvetljenost i realistične slike.

Pojačava boje i kontrast radi dodatne dubine i realizma

Vidite realistične boje, otkrijte detalje u dubokim senkama i svetlim istaknutim delovima. Pixel Contrast Booster pojačava boje i kontrast u svetlim delovima, pa možete da uživate u scenama punim realističnih nijansi i tonova, većoj dubini, finoj teksturi i čistom kontrastu crnih tonova koje može da prikaže samo OLED. 

Detalj papagaja na LCD ekranu sa osvetljenjem s ivica
LCD sa osvetljenjem s ivica
Detalj papagaja na standardnom OLED ekranu
Standardni OLED
Detalj papagaja na OLED ekranu kompanije Sony sa tehnologijom Pixel Contrast Booster
OLED kompanije Sony i Pixel Contrast Booster
Snimak čamaca na jezeru koji prikazuje veću dubinu i bolje teksture.
Realističnije boje i kontrast

Object-based HDR remaster

Uz Object-based HDR remaster, analiziraju se boje na objektima na ekranu i prilagođava se kontrast, za razliku od većine televizora, gde se kontrast prilagođava samo na krivi kontrasta od crne do bele. Pošto se objekti remasteruju pojedinačno, ovaj TV može da reprodukuje veću dubinu, bolje teksture i realističnije slike.

Vrhunska rezolucija šta god da gledate

Svaki sadržaj može da se konvertuje u realističnu 4K rezoluciju uz jedinstvene Sony funkcije. X1™ Ultimate, dvaput brži od X1™ Extreme, precizno analizira i obrađuje podatke da bi se 4K slike obogatile realističnim detaljima i teksturama. Čak se i slikama u 2K i Full HD-u može povećati rezolucija skoro do 4K pomoću 4K X-Reality™ PRO i jedinstvene 4K baze podataka. Object-based Super Resolution zatim optimizuje rezoluciju objekata i reprodukuje skoro realistične teksture.

Vrhunska rezolucija uz 4K X-Reality™ PRO
TRILUMINOS: širok opseg boja
Reprodukuje širi i precizniji opseg boja

Uz prošireni spektar boja, TRILUMINOS uz snagu naših X1 procesora reprodukuje više boja od konvencionalnih televizora. On analizira i obrađuje podatke na svakoj slici kako bi boje izgledale još prirodnije i preciznije, tako da su slike bliže realnom životu nego ikad ranije.

Detalj dinamične scene uz X-Motion Clarity
Scene s pokretom postaju jasne i svetle

Uz slike koje stvaraju milioni pojedinačno kontrolisanih piksela, sve je oštro i jasno na OLED-u. A zahvaljujući tehnologiji X-Motion Clarity™, čak je i brza radnja glatka i jasna. Video zapisi se precizno kontrolišu kako bi se umanjila zamućenost, a slika ostala verna uz manji gubitak osvetljenosti tokom veoma brzih scena.

Prelepe boje iz svakog ugla uz Sony OLED
Prelepe boje iz bilo kog ugla

Gledanje televizije pod uglom sada je jednako dobro kao i direktno ispred. OLED ploča sa samostalnim osvetljenjem obezbeđuje dosledne i verne boje odakle god da gledate.

Nazad na najvažnije funkcije

Zvuk i slika u harmoniji – ekran postaje zvučnik 

Budući da se ekran ponaša kao zvučnik, zvuk i slika savršeno se kombinuju, pri čemu zvuk dolazi baš sa odgovarajućeg mesta na ekranu i pruža pravi bioskopski doživljaj. 

Neverovatno imerzivan zvuk sa ekrana

Zvuk na standardnim televizorima sa zvučnikom ispod ekrana često nije sinhronizovan sa slikom. Uz naš Acoustic Surface Audio ekran postaje zvučnik. Inovativni aktuator iza ekrana diskretno vibrira kako bi stvorio zvuk, tako da ono što čujete dolazi baš sa onog mesta na ekranu gde se radnja dešava – dijalog iz pravca likova, a zvuk motora iz pravca automobila. 

Zvuk oko vas teče uz Dolby Atmos
Zvuk se kreće oko vas uz Dolby Atmos™

Okružite se zvukom kao da ste direktno u sceni. Uz Dolby Atmos, zvuk dolazi odozgo, kao i sa strane, tako da možete realističnije da čujete objekte koji se kreću iznad vas za zaista višedimenzionalni doživljaj.

Višedimenzionalan zvuk uz S-Force Front Surround

Slušajte zvuk koji kao da potiče iz zasebnog sistema sa više zvučnika za okružujući zvuk. Poboljšanjem kvaliteta ulaza, S-Force Front Surround podražava sistem sa više zvučnika za okružujući zvuk na televizoru, a vi uživate u realističnijem zvuku.

S-Force Front Surround podražava sistem sa više zvučnika za okružujući zvuk
Slušajte jasne glasove uz funkciju Voice Zoom (približavanje zvuka)
Slušajte jasne glasove

Uz funkciju Voice Zoom (približavanje zvuka), možete jasno da čujete ljudski govor bez pojačavanja zvuka, što je idealno za vesti i dokumentarne filmove.

Nazad na najvažnije funkcije

Vrhunska slika i zvuk bez obzira na okruženje

Zavalite se i uživajte u vrhunskom doživljaju gledanja. Jedinstvena tehnologija optimizacije ambijenta kompanije Sony automatski prilagođava sliku i zvuk vašem okruženju.

Prefinjena osvetljenost za vašu sobu 

Na standardnim televizorima svetlina ostaje ista bez obzira na svetlost u sobi, tako da se dobijaju slike koje su ili previše tamne ili previše svetle. Ovaj 4K OLED televizor ima ugrađen svetlosni senzor koji optimizuje svetlinu slike za uslove u sobi, povećavajući osvetljenost u svetlim prostorijama i umanjujući je u tamnim, kako biste dobili savršen prikaz.

Svetlosni senzor smanjuje svetlinu u mračnim prostorijama
SMANJENA SVETLINA U MRAČNOJ SOBI
Svetlosni senzor povećava svetlinu u svetlim prostorijama
POVEĆANA SVETLINA U SVETLOJ SOBI
Zvuk prilagođen vašem okruženju

Doživljaj zvuka može da se promeni u zavisnosti od ambijenta sobe. Na primer, zavese apsorbuju zvuk, a predmeti ispred televizora mogu da ometaju prenos zvuka i time ugroze kvalitet onoga što čujete. Ovaj 4K Ultra HD televizor otkriva objekte i reprodukuje zvuk koji je unapređen i optimizovan za vašu sobu.

Nazad na najvažnije funkcije

Uživite se u sliku uz minimalistički dizajn

Tanka maska vam drži pažnju na ekranu i pruža realističan doživljaj gledanja. Uz kompaktnu veličinu, tanak profil i dizajn sa jednom pločom, ovaj televizor je usklađen sa vašom dnevnom sobom.

Dizajn sa jednom pločom, bez ometanja

Tanak i jednostavan dizajn sa jednom pločom omogućava vam da se fokusirate na ekran i harmonično se uklapa u ambijent svake sobe.

Prevucite
Slika televizora sa strane prikazuje ploču bez maske
Uska metalna maska 

Fokus vam ostaje na slici, a ne na televizoru. 

Krupni kadar višefunkcionalnog postolja
Aluminijumsko centralno kućište

Divan dizajn koji odgovara vašoj dnevnoj sobi.

Detalj organizacije kablova
Neurednost kablova svedena na minimum

Držači za kablove uredno skrivaju žice, tako da oko televizora nema nereda i odlično izgleda i spreda i otpozadi.

Nazad na najvažnije funkcije

Jednostavan pristup, lak život

Uz jednostavan pristup vašem omiljenom sadržaju, uslugama i uređajima, naši pametni Android televizori pojednostavljuju život.

Pristupajte omiljenom sadržaju i uslugama za svega nekoliko sekundi
Porodica pretražuje zabavne sadržaje na Android televizoru
Zabavite se istraživanjem novih svetova govorom

Pronađite sve zabavne sadržaje koje možete da zamislite, i to čim progovorite. Zahvaljujući naprednoj kontroli glasom, Android TV vam za tren oka prikazuje filmove i emisije iz aplikacija ili TV programa. 

Više aplikacija od bilo kog drugog pametnog televizora
Više od 5000 aplikacija, više od bilo kog drugog pametnog televizora

Pametni Android televizor kompanije Sony ima nenadmašan broj aplikacija. Odaberite one koje će vam život učiniti zabavnijim i veselijim.

Zahvaljujući moćnom čipsetu, nema više čekanja
Nema više čekanja

Aplikacije se brzo pokreću i nema više čekanja dok se prebacujete između njih – Netflix se pokreće 3 puta brže nego ranije.

Jednostavno povezivanje sa omiljenim kompatibilnim uređajima
Funkcioniše uz Apple AirPlay/Apple HomeKit

Uz Apple AirPlay strimujete video i zvuk na televizor direktno sa iPhone ili iPad uređaja ili Mac računara. Gledajte filmove i emisije iz aplikacije Apple TV, omiljenih aplikacija, pa i iz pregledača Safari. Delite fotografije sa svima u sobi.

Slika sadržaja na Apple TV uređaju
Vaš novi pametni život

Šaljite sadržaje na veći i bolji ekran uz Chromecast

Chromecast vam omogućava da sa mobilnog uređaja na televizor prenosite omiljene video zapise, igre i aplikacije u punom kvalitetu. Dovoljno je da samo jedanput dodirnete dugme za prenos na ekranu Android ili iOS uređaja da biste stvari koje volite prebacili u veliki format. Prenesite sadržaj, a zatim nastavite sa pregledanjem na telefonu ili tabletu.

Dizajnirano za ljubitelje video-igara
Detalj iz akcione igre
Uživajte u glatkijem igranju s boljim odzivom

BRAVIA Sync televizori prepoznaju kad se poveže konzola za igre i automatski se prebacuju na režim za igre. Tada se obrada slike optimizuje u skladu sa većom brzinom snimka u video igrama, pa možete da uživate u vrhunskom igranju s odličnim odzivom bez kašnjenja ili odlaganja.

Nazad na najvažnije funkcije

Daljinski upravljač koji se lako koristi
Daljinski upravljač vrhunskog dizajna
Prelep dizajn

Daljinski upravljač vrhunskog dizajna od brušenog aluminijuma s blago izrezbarenom površinom udoban je za držanje i uklapa se u dnevnu sobu. Pošto ima mogućnost Bluetooth povezivanja, ne mora da bude direktno uperen u TV, a tu su i različiti tasteri za lako upravljanje osnovnim funkcijama jednim pritiskom.

Jednostavno upravljanje za više uređaja uz pametni daljinski upravljač
Jednostavno upravljanje uz Smart Remote

STB i druge uređaje povežite sa OLED pametnim televizorom putem HDMI veze i sve ih kontrolišite pomoću jednog pametnog upravljača. Tanji, zaokruženiji dizajn s ugrađenim mikrofonom za glasovnu kontrolu i unapređenim rasporedom dugmadi olakšava upotrebu.

Nazad na najvažnije funkcije

Uživajte u sadržaju kako je autor zamislio 

Kad se slike digitalno komprimuju sa filma za TV, kvalitet je ugrožen i vaš doživljaj nije kao što je režiser predvideo u studiju. Širok opseg jedinstvenih funkcija omogućava vam uživanje u zabavi studijskog kvaliteta u svom domu, baš kao što je režiser to zamislio.

Režim Kalibrisano za Netflix
Studijski kvalitet uz Netflix Calibrated Mode

Ovaj režim je posebno razvijen za uživanje u originalnom Netflix sadržaju i reprodukuje isti kvalitet slike na televizoru kao na studijskom masteru za procenu. Uz Netflix Calibrated Mode, verno se čuvaju vizija i namera autora.

Prigrlite bioskopsko uzbuđenje

Uživajte u bioskopskom uzbuđenju kod kuće. Dolby Vision™ oživljava scene i pruža autentično gledanje, a Dolby Atmos™ ispunjava sobu imerzivnim okružujućim zvukom.

Porodica uživa u filmovima
Calman logotip
Strast autora koja se ne gubi

Da bi se odgovorilo na varijacije u boji usled procesa proizvodnje, ovaj TV može da koristi Portrait Displays softver za automatsku kalibraciju visokih performansi Calman. To omogućava neprikosnoveni nivo kalibracije i detaljno podešavanje kakvi nisu mogući sa standardnim postavkama slike. Tako se dobija verna reprodukcija boje koja odgovara originalnom TV signalu i može da se prilagodi i najsuptilnijim promenama boje do kojih može doći s vremenom. Ovaj TV podržava Calman, pa je korisnicima na raspolaganju softver kakav upotrebljavaju i vizuelni autori u postprodukciji i tokovima kontrole kvaliteta, što dodatno pokazuje našu posvećenost pružanju slika sa profesionalnom kalibrisanom preciznošću boja u vašem domu.

Nazad na najvažnije funkcije

Funkcija pristupačnosti
Asistivna tehnologija na Android TV-u

Naši televizori imaju tehnologiju koja je vizuelno, zvučno i pokretno pristupačna.

Specifikacije i funkcije

Uživajte u lepoti kvaliteta koji pruža tehnologija OLED kompanije Sony u kompaktnim dimenzijama. Zahvaljujući dubokim nijansama crne, živim bojama, poboljšanom kontrastu, kao i zvuku koji je u skladu sa slikom, potpuno ćete se udubiti u akciju. Pratite ovaj prostor jer ćemo uskoro objaviti dodatne detalje o ovom proizvodu.

Dizajnirano sa životnom sredinom na umu

SAZNAJTE VIŠE O ODNOSU KOMPANIJE SONY PREMA ŽIVOTNOJ SREDINI

Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima.

Pročitajte više

EKOLOŠKI PRIHVATLJIVE FUNKCIJE OVOG PROIZVODA

  • Kontrola dinamičkog pozadinskog osvetljenja ili kontrole osvetljenja na nivou piksela , unapredite energetsku efikasnost prilagođavanjem svetline ekrana kako se menja sadržaj slike

  • Režim za uštedu energije štedi energiju time što prilagođava svetlinu ekrana

  • Režim isključenog ekrana štedi energiju isključivanjem ekrana slike bez prebacivanja televizora u kompletan režimp pripravnosti, tako da se u zvuku još uvek može uživati