Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

BRAVIA XR A80J 

OLED kontrast i zvuk, zasnovan na inteligenciji ljudi

Pogledajte kako smo uvećali realističnost gledanja uz OLED ekran i revolucionarnu tehnologiju Cognitive Processor XR™, tako da su zvuk i slika u savršenoj harmoniji.

SVI TELEVIZORI

A80J / A83J | BRAVIA XR | OLED | 4K Ultra HD | Velik dinamički opseg (HDR) | Pametni televizor (Google TV)

A80J / A83J Series
Slika – A80J / A83J | BRAVIA XR | OLED | 4K Ultra HD | Velik dinamički opseg (HDR) | Pametni televizor (Google TV)

139 cm (55")

XR-55A80J

Cena nije dostupna

139 cm (55")

XR-55A83J

Cena nije dostupna

164 cm (65")

XR-65A80J

Cena nije dostupna

195 cm (77")

XR-77A80J

Cena nije dostupna

Prvi televizor s kognitivnom inteligencijom

Naš BRAVIA XR™ televizor podiže sliku i zvuk na sledeći nivo uz genijalni Cognitive Processor XR. Razume kako ljudi vide i čuju, te pruža potpuno novi doživljaj koji vam omogućava da se u potpunosti udubite u scenu.

Izvrsne OLED slike, onako kako ih vidi ljudsko oko

Uživajte u divnom OLED kontrastu uz dubinu, prirodnost i realističnost slika. Naš revolucionarni procesor koristi analizu ljudske perspektive radi trenutne unakrsne analize i optimizacije na stotine hiljada elemenata. U kombinaciji sa jedinstvenim OLED panelom, ova tehnologija pruža zaista realistične slike uz čiste nijanse crne.

Pretvorite zvuk u sveobuhvatno uživanje

Napredna tehnologija zvučnika na ekranu uz Cognitive Processor XR pretvara izvor zvuka u sveobuhvatan zvučni doživljaj. Zvuk je jasniji i precizniji, šta god da slušate. Uživajte u zabavi na potpuno nov način uz kompletan sklad zvuka i slike.

Pronađite na hiljade filmova i emisija glasom.

Glasom brzo pronađite sadržaj koji želite da gledate. Izgovorite određeni naslov da biste ga pronašli. Možete pretražiti preporuke rečima "pokaži mi avanturističke TV serije."

Uživajte u bioskopskom doživljaju uz filmove koje dobijate uz BRAVIA XR
Savršeno za PlayStation®5
Recikliranje. Obnova. Redukcija.

BRAVIA XR televizori su dizajnirani da budu elegantni, ali i da čuvaju životnu sredinu. Zadnji poklopci naših modela sa velikim ekranom imaju do 40% održivih materijala.

XR slika
Vatromet koji prikazuje ekstreman kontrast i realističnu dubinu
Uživajte u većoj dubini i teksturi uz čiste crne i svetle boje

Naš Cognitive Processor XR analizira podatke i poboljšava slike isto kao što se ljudsko oko fokusira radi realističnijih boja i dubine. Uz XR OLED Contrast osvetljenost se prilagođava višim nivoima kod odsjaja i dubljim nijansama crne kod senki, pa se detalji ne gube u senkama niti previše svetlim delovima.

Široka paleta prirodno lepih boja

Gledajte boje koje su prirodne i lepe za ljudsko oko. Cognitive Processor XR omogućava jedinstvenom ekranu pristup široj paleti i reprodukovanje svake boje sa suptilnim razlikama koje se vide u stvarnom svetu. Uz više nijansi i zasićenja, na cvetovima se mogu videti živopisne senke i realistične teksture. Čak i blede boje izgledaju realistično.

Detalj cveća koji prikazuje suptilne nijanse i tonove na laticama
Slika lisice na kojoj se vidi jasnoća 4K rezolucije
Vraćanje izgubljene teksture na inteligentan način

Kakav god da je sadržaj ili izvor, uživaćete u zabavi rezolucije blizu 4K uz XR povećavanje na 4K. Cognitive Processor XR pristupa velikoj količini podataka i inteligentno vraća teksture i detalje radi realističnog prikaza slike. Pogledajte detalje poput prirodno definisanog krzna i oštro oivičenih stena.

Inteligentna obrada pokreta za dinamične scene bez zamućenosti

Gledanje sportskih emisija i dinamičnih filmova postalo je znatno bolje. Naš Cognitive Processor XR koji ima XR Motion Clarity™ analizira podatke kako bi pokreti ostali glatki, svetli i jasni.

Slika surfera na kojoj se vide detalji talasa bez zamućenosti
Otkrijte tehnologije slike
 
XR zvuk
Slika pevača na koncertu
Ekran je zvučnik, pa zvuk savršeno odgovara radnji

Da bi pružio audio doživljaj koji odgovara načinu našeg percipiranja sveta, XR Sound Position donosi realističan zvuk iza slike. Budući da je ekran zvučnik na ovom BRAVIA XR 4K OLED televizoru, zvuk se savršeno uklapa sa onim što se prikazuje na ekranu da biste imali istinski imerzivan doživljaj.

Zvuk zabavnih sadržaja poboljšan je na 3D okružujući zvuk

Uz BRAVIA XR, sve što gledate ima pravi okružujući zvuk. XR Surround stvara okružujući zvuk sa strane i vertikalno, pa možete da doživite 3D zvuk bez potrebe za zvučnicima koji se ugrađuju u plafon ili emituju zvuk nagore.

Scena iz dnevne sobe koja prikazuje efekat okružujućeg zvuka uz XR Surround
Najbolje uz Sony zvuk

Ako se upari sa Sony audio opremom, naš najnoviji BRAVIA televizori donose vam imerzivan audio-vizuelni doživljaj uz izvanrednu XR sliku i kvalitet zvuka.

Scena žene na prometnoj ulici pokazuje kako Voice Zoom 2 pruža jasniji zvuk
Voice Zoom™ 2 poboljšava glas radi jasnijih dijaloga

Možete jasnije da čujete dijaloge sa televizora bez pojačavanja zvuka. Čak i kada je govor teško čuti, Voice Zoom 2 otkriva tip glasa, analizira ga i poboljšava jasnoću. 

Otkrijte tehnologije zvuka
 
Funkcije pametnih televizora
Povećajte omiljene sadržaje s pametnog telefona

Brzo i lako uživajte u omiljenim video zapisima, fotografijama, igrama i drugim sadržajima sa iOS ili Android uređaja na velikom ekranu. 

Slika na kojoj se sadržaj prebacuje sa pametnog telefona na televizor
Svim uređajima upravljajte jednim daljinskim upravljačem

Našim pametnim daljinskim upravljačem možete upravljati svim svojim povezanim uređajima. Zahvaljujući pristupu uslugama za video zapise na zahtev pritiskom na jedno dugme serije i filmovi biće u vašoj sobi za svega nekoliko sekundi.

Slika koja prikazuje kako se svi povezani uređaji mogu kontrolisati pomoću jednog pametnog daljinskog upravljača
Otkrijte još pametnih funkcija
 
Dizajn
Minimalistički dizajn – potpuna realističnost, bez ometanja

Uz minimalistički dizajn sa jednom pločom, ekran je uokviren elegantnim staklenim oknom koje pažnju usmerava na sliku. Ovaj OLED televizor izgleda i zvuči divno, bilo da je na postolju ili na zidu.

Stvarni izgled može da se razlikuje u zavisnosti od veličine televizora.

Prevucite
Slika koja prikazuje postolje sa 3 podešavanja
Postolje sa 3 podešavanja pogodno je za svaki televizor

Postolje sa 3 podešavanja omogućava vam da izaberete standardni položaj da biste se fokusirali na sliku, uzak položaj za manje police ili položaj sa soundbarom za idealno pozicioniranje zvučnog sistema.

Slika dizajna sa površinom u ravni sa okvirom izbliza
Metalna ravna površina za upečatljivo gledanje

Maska vrhunskog izgleda je izuzetno uska, pa se oči prirodno fokusiraju na sliku, a ne na ono oko nje.

Slika postolja sa slojem od aluminijuma izbliza
Luksuzno postolje sa slojem od aluminijuma

Naše vrhunsko postolje od aluminijuma dizajnirano je tako da savršeno odgovara televizoru i uklopi se u prostoriju i enterijer.

Vrhunska slika i zvuk bez obzira na okruženje

Sedite i uživajte u zadivljujućem doživljaju gledanja. Naša jedinstvena tehnologija Ambient Optimisation sa svetlosnim senzorom automatski prilagođava sliku i zvuk vašem okruženju.

Uživajte u zabavi studijskog kvaliteta, po zamisli autora

Uz tehnologije koje sadržaj prikazuju po zamisli autora, uključujući Netflix Calibrated Mode, IMAX Enhanced i Dolby Vision®, ovaj televizor prikazuje svu dramatičnost i uzbuđenje proistekle iz mašte režisera. Podržava Calman, pa može da se koristi i za uređivanje tokom produkcije. 

BRAVIA XR A90J

Vrhunska osvetljenost i kontrast uz naš najbolji OLED TV

Uz jedinstveni OLED ekran i XR OLED Contrast Pro, ovaj model pruža najsvetlije slike za vrhunski kontrast, pa sve što gledate deluje veoma realistično.

Logotip asistivne tehnologije
Asistivna tehnologija na Google TV-u

Naši televizori imaju tehnologiju koja je vizuelno, zvučno i pokretno pristupačna.

Prvi dobijajte sve vesti o uzbudljivoj tehnologiji iza najnovijih BRAVIA televizora, kao i sve najave mogućnosti kupovine unapred i u prodavnicama.

Specifikacije i funkcije

Uživajte u zaista imerzivnoj zabavi i potpunoj harmoniji zvuka i slike koje pruža ovaj 4K OLED televizor zahvaljujući našoj revolucionarnoj tehnologiji Cognitive Processor XR™.

Dizajnirano sa životnom sredinom na umu

SAZNAJTE VIŠE O ODNOSU KOMPANIJE SONY PREMA ŽIVOTNOJ SREDINI

Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima.

Pročitajte više

EKOLOŠKI PRIHVATLJIVE FUNKCIJE OVOG PROIZVODA

  • Kontrola dinamičkog pozadinskog osvetljenja ili kontrole osvetljenja na nivou piksela , unapredite energetsku efikasnost prilagođavanjem svetline ekrana kako se menja sadržaj slike

  • Režim za uštedu energije štedi energiju time što prilagođava svetlinu ekrana

  • Režim isključenog ekrana štedi energiju isključivanjem ekrana slike bez prebacivanja televizora u kompletan režimp pripravnosti, tako da se u zvuku još uvek može uživati