Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

A8

OLED nijanse crne, harmonija zvuka

Veoma snažan procesor u ovom 4K OLED televizoru stvara prelepu OLED sliku u potpunoj harmoniji sa zvukom. Sve to uz izuzetan dizajn sa jednom pločom.

SVI TELEVIZORI

A8 | OLED | 4K Ultra HD | Veliki dinamički opseg (HDR) | Pametni televizor (Android TV)

A8 Series
Slika – A8 | OLED | 4K Ultra HD | Veliki dinamički opseg (HDR) | Pametni televizor (Android TV)

139 cm (55")

KE-55A8

Cena nije dostupna

164 cm (65")

KE-65A8

Cena nije dostupna

3 glavne funkcije
Riba na kojoj se vidi OLED kontrast
Procesor koji ističe lepotu tehnologije OLED

Isti moćni procesor koji koristimo i za 8K televizore precizno analizira podatke o slikama i ističe intenzivni kontrast tehnologije OLED, uz čiste crne tonove, maksimalnu osvetljenost i zaista realistične slike.

Muzički koncert koji pokazuje harmoniju zvuka i slike
Zvuk i slika u harmoniji – ekran postaje zvučnik 

Budući da se ekran ponaša kao zvučnik, zvuk i slika savršeno se kombinuju, pri čemu zvuk dolazi baš sa odgovarajućeg mesta na ekranu i pruža pravi bioskopski doživljaj. 

Minimalistički koncept dizajna sa jednom pločom
Neverovatno tanak koncept dizajna sa jednom pločom

Uz naš izuzetno tanak dizajn sa jednom pločom, ekran se spaja sa ivicom televizora, tako da bez ometanja možete da se udubite u sliku.

OSTALE KARAKTERISTIKE

Brži put do zabavnih sadržaja koje volite
Procesor koji ističe lepotu tehnologije OLED

Isti moćni procesor koji koristimo za 8K televizore precizno analizira podatke o slikama i ističe intenzivni kontrast tehnologije OLED uz čiste crne tonove, najveću osvetljenost i realistične slike.

Pojačava boje i kontrast radi dodatne dubine i realizma

Vidite realistične boje, otkrijte detalje u dubokim senkama i svetlim istaknutim delovima. Pixel Contrast Booster pojačava boje i kontrast u svetlim delovima, pa možete da uživate u scenama punim realističnih nijansi i tonova, većoj dubini, finoj teksturi i čistom kontrastu crnih tonova koje može da prikaže samo OLED. 

Detalj papagaja na LCD ekranu sa osvetljenjem s ivica
LCD sa osvetljenjem s ivica
Detalj papagaja na standardnom OLED ekranu
Standardni OLED
Detalj papagaja na OLED ekranu kompanije Sony sa tehnologijom Pixel Contrast Booster
OLED kompanije Sony i Pixel Contrast Booster
Dva kanua na jezeru na izlasku sunca
Realističnije boje i kontrast

Object-based HDR remaster

Uz Object-based HDR remaster, analiziraju se boje na objektima na ekranu i prilagođava se kontrast, za razliku od većine televizora, gde se kontrast prilagođava samo na krivi kontrasta od crne do bele. Pošto se objekti remasteruju pojedinačno, ovaj TV može da reprodukuje veću dubinu, bolje teksture i realističnije slike.

Vrhunska rezolucija uz 4K X-Reality™ PRO
Vrhunska rezolucija šta god da gledate

Svaki sadržaj može da se konvertuje u realističnu 4K rezoluciju uz jedinstvene Sony funkcije. X1™ Ultimate, dvaput brži od X1™ Extreme, precizno analizira i obrađuje podatke da bi se 4K slike obogatile realističnim detaljima i teksturama. Čak se i slikama u 2K i Full HD-u može povećati rezolucija skoro do 4K pomoću 4K X-Reality™ PRO i jedinstvene 4K baze podataka. Object-based Super Resolution onda optimizuje rezoluciju objekata i reprodukuje skoro realistične teksture.

Reprodukuje širi i precizniji opseg boja

Uz prošireni spektar boja, TRILUMINOS uz snagu naših X1 procesora reprodukuje više boja od konvencionalnih televizora. On analizira i obrađuje podatke na svakoj slici kako bi boje izgledale još prirodnije i preciznije, tako da su slike bliže realnom životu nego ikad ranije.

TRILUMINOS: širok opseg boja
Detalj u automobilu koji se brzo kreće uz X-Motion Clarity
Scene s pokretom postaju jasne i svetle

Uz slike koje stvaraju milioni pojedinačno kontrolisanih piksela, sve je oštro i jasno na OLED-u. A zahvaljujući tehnologiji X-Motion Clarity™, čak je i brza radnja glatka i jasna. Video zapisi se precizno kontrolišu kako bi se umanjila zamućenost, a slika ostala verna uz manji gubitak osvetljenosti tokom veoma brzih scena.

Prelepe boje iz svakog ugla uz Sony OLED
Prelepe boje iz bilo kog ugla

Gledanje televizije pod uglom sada je jednako dobro kao i direktno ispred. OLED ploča sa samostalnim osvetljenjem obezbeđuje dosledne i verne boje odakle god da gledate.

Nazad na najvažnije funkcije

Zvuk i slika u harmoniji – ekran postaje zvučnik 

Budući da se ekran ponaša kao zvučnik, zvuk i slika savršeno se kombinuju, pri čemu zvuk dolazi baš sa odgovarajućeg mesta na ekranu i pruža pravi bioskopski doživljaj. 

Neverovatno imerzivan zvuk sa ekrana

Zvuk na standardnim televizorima sa zvučnikom ispod ekrana često nije sinhronizovan sa slikom. Uz naš Acoustic Surface Audio ekran postaje zvučnik. Inovativni aktuator iza ekrana diskretno vibrira kako bi stvorio zvuk, tako da ono što čujete dolazi baš sa onog mesta na ekranu gde se radnja dešava – dijalog iz pravca likova, a zvuk motora iz pravca automobila.

Zvuk se kreće oko vas uz Dolby Atmos®

Okružite se zvukom kao da ste direktno u sceni. Uz Dolby Atmos, zvuk dolazi odozgo, kao i sa strane, tako da možete realističnije da čujete objekte koji se kreću iznad vas za zaista višedimenzionalni doživljaj.

Višedimenzionalan zvuk uz S-Force Front Surround

Slušajte zvuk koji kao da potiče iz zasebnog sistema sa više zvučnika za okružujući zvuk. Poboljšanjem kvaliteta ulaza, S-Force Front Surround podražava sistem sa više zvučnika za okružujući zvuk na televizoru, a vi uživate u realističnijem zvuku.

S-Force Front Surround podražava sistem sa više zvučnika za okružujući zvuk
Slušajte jasne glasove uz funkciju Voice Zoom (približavanje zvuka)
Slušajte jasne glasove

Uz funkciju Voice Zoom (približavanje zvuka), možete jasno da čujete ljudski govor bez pojačavanja zvuka, što je idealno za vesti i dokumentarne filmove.

Nazad na najvažnije funkcije

Vrhunska slika i zvuk bez obzira na okruženje

Zavalite se i uživajte u vrhunskom doživljaju gledanja. Jedinstvena tehnologija optimizacije ambijenta kompanije Sony automatski prilagođava sliku i zvuk vašem okruženju.

Prefinjena osvetljenost za vašu sobu 

Na standardnim televizorima svetlina ostaje ista bez obzira na svetlost u sobi, tako da se dobijaju slike koje su ili previše tamne ili previše svetle. Ovaj 4K OLED televizor ima ugrađen svetlosni senzor koji optimizuje svetlinu slike za uslove u sobi, povećavajući osvetljenost u svetlim prostorijama i umanjujući je u tamnim, kako biste dobili savršen prikaz.

Svetlosni senzor smanjuje svetlinu u mračnim prostorijama
SMANJENA SVETLINA U MRAČNOJ SOBI
Svetlosni senzor povećava svetlinu u svetlim prostorijama
POVEĆANA SVETLINA U SVETLOJ SOBI
Zvuk prilagođen vašem okruženju

Doživljaj zvuka može da se promeni u zavisnosti od ambijenta sobe. Na primer, zavese apsorbuju zvuk, a predmeti ispred televizora mogu da ometaju prenos zvuka i time ugroze kvalitet onoga što čujete. Ovaj 4K Ultra HD televizor otkriva objekte i reprodukuje zvuk koji je unapređen i optimizovan za vašu sobu.

Nazad na najvažnije funkcije

Neverovatno tanak koncept dizajna sa jednom pločom

Uz naš izuzetno tanak dizajn sa jednom pločom, ekran se spaja sa ivicom televizora, tako da bez ometanja možete da se udubite u sliku.

Pogledajte kako vas naš divan dizajn udubljuje u akciju

Tanak i jednostavan dizajn sa jednom pločom omogućava vam da se fokusirate na ekran i harmonično se uklapa u ambijent svake sobe.

Prevucite
Slika televizora sa strane prikazuje ploču bez maske
Uska metalna maska 

Fokus vam ostaje na slici, a ne na televizoru. 

Krupni kadar višefunkcionalnog postolja
Fleksibilno metalno postolje spremno za sound bar 

Smer ovog višefunkcionalnog postolja može da se prilagodi tako da ekran televizora ne ometa gledanje čak ni kad se koristi uz sound bar. 

Detalj organizacije kablova
Neurednost kablova svedena na minimum

Držači za kablove uredno skrivaju žice, tako da oko televizora nema nereda i odlično izgleda i spreda i otpozadi.

Nazad na najvažnije funkcije

Uživajte u pametnijoj zabavi

Otkrijte više od 400.000 filmova i serija na jednom mestu. Kontrolišite televizor glasom i jednostavno gledajte sadržaj sa pametnog telefona na televizoru.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Otvorite vrata neograničenoj zabavi

Izaberite neki od brojnih filmova, serija, muzičkih numera, igara, sportova i mnogih drugih sadržaja uz Android TV. Samo zatražite omiljenu zabavu od BRAVIA televizora, pa sedite i uživajte. Chromecast built-in vam omogućava i da uživate u aplikacijama za mobilne uređaje na televizoru.

Pristupajte omiljenom sadržaju i uslugama za svega nekoliko sekundi
Porodica pretražuje zabavne sadržaje na Android televizoru
Zabavite se istraživanjem novih svetova govorom

Pronađite svu zabavu koju možete da zamislite, i to čim progovorite. Zahvaljujući naprednoj kontroli glasom, ovaj pametni Android televizor za tren oka vam prikazuje filmove i serije iz aplikacija ili TV programa.

Više aplikacija od bilo kog drugog pametnog televizora
Više od 5000 aplikacija, više od bilo kog drugog pametnog televizora

Pametni Android televizor kompanije Sony ima nenadmašan broj aplikacija. Odaberite one koje će vam život učiniti zabavnijim i veselijim.

Zahvaljujući moćnom čipsetu, nema više čekanja
Nema više čekanja

Aplikacije se brzo pokreću i nema više čekanja dok se prebacujete između njih – Netflix se pokreće 3 puta brže nego ranije.

Jednostavno povezivanje sa omiljenim kompatibilnim uređajima
Povećajte omiljene sadržaje s pametnog telefona

Brzo i jednostavno na velikom ekranu uživajte u omiljenim video zapisima, fotografijama, igrama i drugim sadržajima s uređaja sa sistemom iOS.

Android i pametni telefon prenose medijski sadržaj na televizor kompanije Sony pomoću aplikacija Apple AirPlay i Chromecast
Daljinski upravljač koji se lako koristi
Jednostavno upravljanje za više uređaja uz pametni daljinski upravljač
Jednostavno upravljanje uz Smart Remote

STB i druge uređaje povežite sa OLED pametnim televizorom putem HDMI veze i sve ih kontrolišite pomoću jednog pametnog upravljača. Tanji, zaokruženiji dizajn s ugrađenim mikrofonom za glasovnu kontrolu i unapređenim rasporedom dugmadi olakšava upotrebu.

Nazad na najvažnije funkcije

Uživajte u sadržaju kako je autor zamislio 

Kad se slike digitalno komprimuju sa filma za TV, kvalitet je ugrožen i vaš doživljaj nije kao što je režiser predvideo u studiju. Širok opseg jedinstvenih funkcija omogućava vam uživanje u zabavi studijskog kvaliteta u svom domu, baš kao što je režiser to zamislio.

Režim Kalibrisano za Netflix
Studijski kvalitet uz Netflix Calibrated Mode

Ovaj režim je posebno razvijen za uživanje u originalnom Netflix sadržaju i reprodukuje isti kvalitet slike na televizoru kao na studijskom masteru za procenu. Uz Netflix Calibrated Mode, verno se čuvaju vizija i namera autora.

Prigrlite bioskopsko uzbuđenje

Uživajte u bioskopskom uzbuđenju kod kuće. Dolby Vision™ oživljava scene i pruža autentično gledanje, a Dolby Atmos™ ispunjava sobu imerzivnim okružujućim zvukom.

Porodica uživa u filmovima
CalMAN Ready logotip
Strast autora koja se ne gubi

Da bi se odgovorilo na varijacije u boji usled procesa proizvodnje, ovaj TV može da koristi Portrait Displays softver za automatsku kalibraciju visokih performansi Calman. To omogućava neprikosnoveni nivo kalibracije i detaljno podešavanje kakvi nisu mogući sa standardnim postavkama slike. Tako se dobija verna reprodukcija boje koja odgovara originalnom TV signalu i može da se prilagodi i najsuptilnijim promenama boje do kojih može doći s vremenom. Ovaj TV podržava Calman, pa je korisnicima na raspolaganju softver kakav upotrebljavaju i vizuelni autori u postprodukciji i tokovima kontrole kvaliteta, što dodatno pokazuje našu posvećenost pružanju slika sa profesionalnom kalibrisanom preciznošću boja u vašem domu.

Nazad na najvažnije funkcije

Funkcija pristupačnosti
Asistivna tehnologija na Android TV-u

Naši televizori imaju tehnologiju koja je vizuelno, zvučno i pokretno pristupačna.

Specifikacije i funkcije

Dizajnirano sa životnom sredinom na umu

SAZNAJTE VIŠE O ODNOSU KOMPANIJE SONY PREMA ŽIVOTNOJ SREDINI

Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima.

Pročitajte više

EKOLOŠKI PRIHVATLJIVE FUNKCIJE OVOG PROIZVODA

  • Kontrola dinamičkog pozadinskog osvetljenja ili kontrole osvetljenja na nivou piksela , unapredite energetsku efikasnost prilagođavanjem svetline ekrana kako se menja sadržaj slike

  • Režim za uštedu energije štedi energiju time što prilagođava svetlinu ekrana

  • Režim isključenog ekrana štedi energiju isključivanjem ekrana slike bez prebacivanja televizora u kompletan režimp pripravnosti, tako da se u zvuku još uvek može uživati

Recenzije

Šta kažu korisnici