Važne informacije koje se odnose na najnoviju nadogradnju operativnog sistema Windows 8.1

Dostupnost ispravke upravljačkog programa operativnog sistema Windows 8.1 za VAIO

Da biste obezbedili optimalno iskustvo sa operativnim sistemom Windows 8.1 na svom VAIO uređaju, neki upravljački i uslužni programi će zahtevati ažuriranje nakon nadogradnje operativnog sistema Windows 8.1.

Naši inženjeri trenutno testiraju ove upravljačke programe kako bi obezbedili da besprekorno funkcioniše u vašem VAIO uređaju. Važno je proveriti da li su dostupni kompatibilni upravljački programi za operativni sistem Windows 8.1. Predlažemo vam da proverite naš odeljak PREUZIMANJE ili da pokrenete VAIO ažuriranje da biste obezbedili najbolju moguću funkcionalnost. Proverite konkretna ograničenja koja su otkrivena nakon nadogradnje operativnog sistema Windows 8.1.

Periferijski uređaji se ne pune preko USB priključka na računaru sa operativnim sistemom Windows 8.1

Nedavno je otkriveno da neki proizvodi možda neće moći pravilno da se pune kada se priključe na USB priključak računara sa instaliranim operativnim sistemom Windows 8.1. Windows 8.1 je nova verzija operativnog sistema koju je 18. oktobra 2013. godine objavila korporacija Microsoft®.

Sony proizvodi na koje se ovo odnosi(prikaz detalja modela)

  • Cyber-shot® fotoaparati
  • Handycam® kamkorderi
  • Akcioni kamkorder (uključujući daljinski upravljač sa prikazom u realnom vremenu)
  • Slušalice
  • Kaciga sa ekranom
  • Prenosno pojačalo za slušalice
  • Prenosna baterija

Uzrok problema

Ovaj problem se javlja zbog promene specifikacija USB interfejsa u operativnom sistemu Windows 8.1. On se ne javlja kod računara koji rade u operativnom sistemu Windows 8 ili sa starijim verzijama operativnog sistema Windows.

Rešenje

Da bi rešila ovaj problem, korporacija Microsoft je objavila ispravku upravljačkog programa u okviru ažuriranja operativnog sistema Windows. Ako je vaš računar podešen da automatski ažurira operativni sistem Windows, nisu potrebni dodatni koraci. Međutim, ako vaš računar ne instalira automatski ažuriranja operativnog sistema Windows ili ako i dalje imate ovaj problem, možete ručno da instalirate ažuriranje upravljačkog programa.