ID članka : 00206905 / Poslednja izmena : 20.02.2019.

Automatsko ažuriranje Android™ 8.0 Oreo™ privremeno obustavljeno – 14. februar 2019.

Proizvodi na koje se ovo odnosi i kategorije ovog članka

Prilikom objavljivanja ažuriranja softvera, kompanija Sony uvek budno motri na odvijanje prenošenja da bi obezbedila korisnicima glatko i zadovoljavajuće iskustvo. 

Otkrili smo da najnovije ažuriranje Android 8.0 Oreo može povremeno da prouzrokuje simptom bez zvuka na određenim trakama sa zvučnicima, A/V risiverima ili sistemima kućnog bioskopa ako je TV u režimu mirovanja predugo. Na žalost, zbog ovog potencijalnog problema sa povezivanjem, koje smatramo kao neugodnost za neke naše korisnike, odlučili smo da odložimo automatsko ažuriranje Android 8.0 Oreo (v6.5830). 

Za korisnike koji su već preuzeli ažuriranje i trenutno ne mogu da čuju zvuk – putem kućnog audio-uređaja – pročitajte sledeći članak da biste videli naša preporučena zaobilazna rešenja.

Međutim, za korisnike koji ne poseduju traku sa zvučnicima, A/V risiver ili sistem kućnog bioskopa i žele da iskuse nove funkcije i funkcionalnosti u ponudi, ažuriranje je još uvek dostupno za ručno preuzimanje na lokaciji za podršku. 

Napomena: Ako koristite jedan od kućnih audio-uređaja spomenutih iznad, preporučujemo da sačekate sledeće ažuriranje koje će ispraviti ovaj potencijalni problem.

Naši inženjeri upravo sada marljivo istražuju izvorni uzrok, a uskoro će se objaviti novi firmver da bi ispravio ovu anomaliju. Da biste bili informisani, redovno posećujte ili obeležite ovu stranicu.

Zahvaljujemo vam se na razumevanju i izvinjavamo se za sve neprijatnosti koje smo izazvali.

 


Ažuriranje za Android™ 8.0 Oreo™ za Android televizore kompanije Sony 2016–2018 (serija XD70, XD75, XD80, SD80, XD83, ZD9, XE80, XE83, XE85, XE90, XE93, XE94, A1, XF75, XF80, XF83, XF85, XF87, XF90 i AF8) – počinje 30. januara 2019.

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da će nova ažuriranja firmvera (v6.5830), Android™ 8.0 Oreo™, biti poslata direktno na vaš televizor 30. januara 2019. i da se planira postepeno odvijanje ovog ažuriranja.

Ovaj firmver donosi nove funkcije, koje dodatno unapređuju performanse televizora, i ažurira stare funkcije:

 • Novi meni na glavnom ekranu
 • Google Tours (uputstvo)
 • Obaveštenja o ažuriranju softvera u meniju početnog ekrana
 • Novi raspored na tastaturi i funkcionalnost
 • Redizajnirana traka sa sadržajima ili traka menija televizora
 • Prečica za pristupačnost (prekidač On/Off (Uključeno/isključeno))
 • Poboljšan korisnički doživljaj za aplikacije za video zapise, muziku i fotografije
 • Proširenje podržanih formata za USB ili kućne mreže*

NAPOMENA: Za punu listu funkcija i pogodnosti i za preuzimanje firmvera, posetite odgovarajuću stranicu proizvoda za vaš TV.

Najlakši način da primite ovo ažuriranje je da proverite da li je postavka Automatic software download (Automatsko preuzimanje softvera) na vašem televizoru podešena na ON (Uključeno). Vaš televizor bi zatim trebalo da automatski primi ažuriranje u narednim nedeljama.

U suprotnom, možete da preuzmete firmver s evropskog portala za podršku i da ažurirate televizor pomoću USB memorijskog uređaja.
Sony uvek uzima u obzir povratne informacije korisnika, stremeći inovaciji i sveukupnom kvalitetu proizvoda.


[Applicable TV model series]


Niste sigurni kojoj seriji televizora pripada vaš model? Evo primera:

 • KD-65ZD9
 • KD-75XE9405
 • KD-43XF8096


*Podrška za reprodukciju zavisi od specifikacija servera kućne mreže.