ID članka : 00201030 / Poslednja izmena : 19.07.2022.Odštampaj

Vodite računa o falsifikovanim punjivim baterijama kompanije Sony „NP-FZ100“

  P1: Šta je to falsifikovana punjiva baterija kompanije Sony NP-FZ100?

  O1: Baterija koja izgleda vrlo slično kao punjiva baterija kompanije Sony NP-FZ100, na kojoj bez dozvole stoji logotip kompanije Sony.

  P2: Koje su razlike između falsifikovanih i originalnih proizvoda? Zašto nema objave o tim razlikama?

  O2: Postoji više vrsta falsifikovanih proizvoda, a njihove karakteristike se neprestano menjaju. Iz tog razloga nismo objavili razlike. Trenutno imamo potvrđen slučaj falsifikovanog proizvoda koji ima nepravilan oblik priključka za povezivanje sa fotoaparatom (baterija se ne može povezati s fotoaparatom itd.).

  P3: Šta bi trebalo da preduzmem u slučaju da je moja baterija falsifikovana?

  O3: Kompanija Sony ne snosi troškove zamene proizvoda originalnim proizvodom niti nudi podršku za bilo kakve probleme. Raspitajte se u prodavnici u kojoj ste kupili proizvod.

  P4: Kako korisnici u prodavnici mogu da uoče razliku između originalnih i falsifikovanih proizvoda? Šta treba da rade ako ne mogu da primete razliku?

  O4: Većina falsifikovanih proizvoda ima vrlo slično pakovanje i sličan izgled kao naši proizvodi, pa je teško proceniti samo na osnovu izgleda. Raspitajte se u prodavnici u kojoj ste kupili proizvod.

  P5: Da li se falsifikovani proizvodi distribuirajusamo u ovoj regiji?

  O5: Falsifikovani proizvodi se distribuiraju i u drugim regijama.

  P6: Koji su simptomi proizvoda koji su kao primer navedeni na internetu i koje nije moguće koristiti?

  O6: Ne možemo precizno odgovoriti koji su sve tačni simptomi, ali evo nekih od primera:

    • Proizvod nije moguće uključiti.

    • Proizvod se isključuje tokom korišćenja bez upozorenja, a podaci nisu ispravno snimljeni.

  • Kapacitet baterije je manji nego kod originalnih baterija.

  P7: Da li je bilo nekakvih nesrećnih slučajeva uzrokovanih korišćenjem falsifikovanih proizvoda?

  O7: Ne možemo govoriti o pojedinačnim slučajevima.

  Kompanija Sony je utvrdila da se prodaju falsifikovane punjive baterije „NP-FZ100“, da koriste logotip kompanije Sony i da izgledaju vrlo slično kao originalne baterije kompanije Sony.

  Potvrđeno je da falsifikovane baterije koje su povezane i korišćene sa fotoaparatom mogu dovesti do problema poput sledećih:

  • nije moguće uključiti fotoaparat
  • fotoaparat se neočekivano isključuje, što dovodi do toga da podaci nisu ispravno sačuvani.

  Takođe je potvrđeno da se na tržištu distribuiraju falsifikovani proizvodi sa manjim kapacitetom baterije u odnosu na originalne baterije. Usled korišćenja falsifikovanih baterija postoji opasnost od požara ili eksplozije.

  Iz tog razloga apelujemo na vas da budete oprezni kada kupujete punjive baterije kompanije Sony, uključujući i NP-FZ100, i da vodite računa o tome da ne kupite faksifikovane baterije.

  Kompanija Sony ne može preuzeti odgovornost za kvar proizvoda koji može nastati zbog korišćenja falsifikovanih punjivih baterija. Pored toga, imajte u vidu da kompanija Sony ne zamenjuje falsifikovane proizvode originalnim proizvodima, niti popravlja falsifikovane proizvode.

  Kompanija Sony je uvek skretala pažnju na falsifikovane punjive baterije, preporučujemo vam da kupujete samo originalne baterije kompanije Sony.