ID članka : 00190833 / Poslednja izmena : 28.03.2018.

Ažuriranje firmvera za Android televizore kompanije Sony iz 2016. i 2017. (Serije XD70, XD75, XD80, SD80, XD83, ZD9, XE80, XE83, XE85, XE90, XE93, XE94 i A1) – ažuriranje za 28. mart 2018.

Proizvodi na koje se ovo odnosi i kategorije ovog članka

Drago nam je da najavimo da ćemo 28. marta 2018. početi novo ažuriranje firmvera (6,285) direktno na vaš TV i da ćemo ga postepeno vršiti tokom aprila.

Ovaj firmver donosi nove funkcije, koje dodatno unapređuju performanse TV-a, i ažurira stare funkcije:

 • Uvodi podršku za Dolby® Vision sadržaj za video striming aplikacija/usluga instaliranih na TV-u (kao što su Amazon Prime Video i Netflix)*
  • Samo za ZD9, XE94, XE93 i A1
 • Rešen problem usled kog se pojavljivala sledeća poruka: „Samba Services Manager has stopped“ (Upravljač uslugama Samba se zaustavio)
 • Rešen problem sa reprodukcijom na usluzi Amazon Prime usled koga se video zamrzava i dolazi do greške sa sinhronizovanjem zvuka
 • Rešen problem usled koga pojačalo za kućni zvuk ne prebacuje ulaz automatski na ulaz televizora prilikom korišćenja funkcije „BRAVIA Sync Control“
 • I više…

 Za punu listu funkcija i pogodnosti i za preuzimanje firmvera, posetite odgovarajuću stranicu proizvoda za vaš TV.

Najlakši način da primite ovo ažuriranje je da proverite da li je postavka Automatic software download (Automatsko preuzimanje softvera) na vašem televizoru podešena na ON (Uključeno). Vaš televizor bi zatim trebalo da automatski primi ažuriranje u narednim nedeljama.

U suprotnom, možete da preuzmete ažuriranje s evropskog portala za podršku i da ažurirate televizor pomoću USB memorijskog uređaja.
Sony uvek uzima u razmatranje povratne informacije korisnika,  težeći ka inovacijama i poboljšanju ukupnog kvaliteta proizvoda.

[Applicable TV model series]


Niste sigurni kojoj seriji televizora pripada vaš model? Evo primera:

 • KD-55A1
 • KD-65ZD9
 • KD-55XE8096


* Izabrani Sony televizori (serija ZD9, XE94, XE93 i A1) će podržati Dolby Vision ažuriranjem softvera koje će se vršiti u Evropi tokom aprila 2018. Da biste mogli da uživate u Dolby® Vision sadržaju, aplikacija/usluga za video striming mora podržavati Dolby® Vision. Više informacija potražite od dobavljač usluga/aplikacija. Pored toga, nakon što obavite ažuriranje softvera na televizoru kompanije Sony, moraćete da ažurirate i softver na uređajima sa Dolby® Vision reprodukcijom (kao što su plejeri za prenos sadržaja i Blu-ray plejeri sa izuzetno visokom rezolucijom) koji su pomoću HDMI® priključka povezani sa televizorom kompanije Sony kako bi podržavali Dolby® Vision reprodukciju. Više informacija o tajmingu ažuriranja za određeni plejer potražite od proizvođača plejera.

 


Nadogradnja firmvera: Tehnologija Dolby Vision će biti dostupna za Android televizore kompanije Sony iz 2016. i 2017. (serije ZD9, XE93, XE94 i A1) – 31. januar 2018.

Obaveštavamo vas da će dolenavedeno najavljeno ažuriranje firmvera biti odloženo. Naši inženjeri i dalje obavljaju fina podešavanja firmvera kako bi osigurali najbolje moguće iskustvo sa novim izdanjem.

Ovaj članak ćemo ažurirati novim rasporedom što je pre moguće. Da biste pratili najnovije inovacije, predlažemo da obeležite ovu stranicu. Pored toga, možete da dodate svoj model u mobilnu aplikaciju za podršku kompanije Sony kako biste dobijali trenutna obaveštenja o proizvodu.

Hvala vam na razumevanju i na strpljenju.


Nadogradnja firmvera: Android TV uređaji kompanije Sony (serije ZD9, XE93, XE94 i A1) iz 2016. i 2017. godine podržavaju funkciju Dolby Vision – 18. decembar 2017.

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da je novo ažuriranje firmvera za vaš televizor zakazano za period od kraja januara 2018.

Ovo ažuriranje će omogućiti podršku za funkciju Dolby Vision i u Evropi će se odvijati postepeno tokom februara.

Najlakši način da primite ovo ažuriranje je da proverite da li je postavka Automatic software download (Automatsko preuzimanje softvera) na vašem televizoru podešena na ON (Uključeno). Vaš televizor će onda automatski primiti ažuriranje tokom navedenog perioda.

Nadamo se da ćete uživati u novoj funkciji.


Srećni praznici od podrške kompanije Sony!


Modeli na koje se to odnosi:

 Android TV uređaji iz 2017. Serije XE94, XE93 i A1
 Android TV uređaji iz 2016. Serija ZD9

 

Niste sigurni kojoj seriji televizora pripada vaš model? Evo primera:

 • KD-55A1
 • KD-65ZD9
 • KD-75XE9405