Pure Geometry

Simfonija audio-vizuelnih elemenata i enterijera

Kako mogu televizori i kućni bioskopi da upotpune dizajn dnevne sobe sada kada je kućna zabava postala još zabavnija? Odgovor leži u načinu na koji se elementi raznih proizvoda međusobno uklapaju.

Harmonija koja se preliva kroz sve kategorije proizvoda

Kod televizora iz linije BRAVIA®, naša potraga za dizajnom koji usmerava kristalno oštar fokus na neverovatan doživljaj gledanja sadržaja počela je 2010. godine kroz koncept Monolithic Design i nastavila se do 2013. godine kroz ideju Sense of Quartz. Usledila je faza Pure Geometry u 2014. godini. Osnovne funkcije televizora su poprimile oblik čistih, minimalističkih formi. Dizajn inspirisan takvim načinom razmišljanja je podigao doživljaj gledanja na nove visine, a istovremeno obezbedio odlično uklapanje televizora sa nameštajem i drugim, pretežno geometrijskim oblicima u prostorijama.

Sony sistemi kućne zabave su postali još primamljiviji u 2015. godini, jer se ova estetika preliva iz televizora u trake sa zvučnicima, Blu-ray Disc™ plejere i druge proizvode koji zajedno čine „sastav“ prostorije. Postoji novi nivo harmonije, a koordinisana oprema je tek početak. Takođe, ovi sistemi se dobro uklapaju u nameštaj i unose koherentnost u prostoriju kao celinu. Osobine svojstvene svakom uređaju sa poliranom završnom obradom su jasne, a njegova uloga (tj. funkcija) je predstavljena čistom geometrijskom formom. Iznad svake pojedinačne kategorije proizvoda stoji zanimljiva igra oblika. Uređaji izgledaju prirodno kada su na okupu, bez obzira na to kako i gde su raspoređeni, i dobro integrišu prostor.

Vizuelna identifikacija funkcija
Vizuelna identifikacija funkcija na nezaboravan način

Ono što usmerava fokus na praktične uloge ekrana, zvučnika, postolja i drugih elemenata jeste kontrast tekstura, poput brušenog metala i dizajna površine inspirisane kožom. Ti upadljivi materijali čine deo jezika dizajna koji je zajednički za sve proizvode, a koji prožima čak i detalje, poput jedinstvene zaobljenosti ivice. Zato proizvodi izgledaju odlično kada su na okupu, bez obzira na poziciju u prostoriji.

Dizajn odražava namenu

Tako, Glavni umetnički rukovodilac

Dizajn nema smisla ako ne otelotvoruje elemente proizvoda za koje je projektovan – tj. njihovu namenu. Nema potrebe za previše dodataka. Odstranite ono što nije osnovno, pustite element da vrši svoju ulogu i neizostavno dobijate geometrijski oblik. Čistota te geometrije omogućava da različiti oblici izgledaju savršeno prirodno jedan pored drugog. Oblici se toliko uklapaju da mogu da stvore vizuelnu harmoniju u svim kategorijama proizvoda.

Savršen dizajn, lagana nota

Koncept Pure Geometry je sada jasnije izražen u liniji BRAVIA® i ilustruje ključne odlike televizora. Predstavljamo vam novi BRAVIA® dizajn. Objedinjuje elemente vaše dnevne sobe, a ne opterećuje ih.

Forma potekla iz funkcionalnosti

BRAVIA® 4K televizori za 2015. još se bolje uklapaju u vašu dnevnu sobu. Izgled svakog elementa je pažljivo prilagođen njegovoj ulozi, pa televizor deluje još svedenije. To je očito na samom ekranu – ključnom elementu koji je još tanji i još više podseća na neukrašenu ploču. Uz to, i postolje je tanje, ali i dalje jednako izdržljivo. Aluminijumsko postolje sa efektom ogledala pruža stabilnost velikim ekranima, sa minimalnim tačkama kontakta sa površinom na kojoj stoji. Svedenost je vidljiva i u drugim detaljima, poput lebdećeg Intelligent Core osvetljenja ispod ekrana, koje je tanje i kompaktnije. Te dubinske promene daju televizorima novi utisak lakoće.

Sadržaj lebdi u vazduhu
na najtanjem ekranu

Serija X900C

Odsustvo ukrasa na površini ekrana je sasvim neočekivano. Takav prostran ekran zaslužuje jednako minimalističke, elegantne geometrijske odlike, a to je ono što vam donosi serija X900C. Ekran je oivičen najmanjom mogućom pločom i debeo je svega 4,9 mm u najtanjem delu, a to je postignuto objedinjavanjem nove strukture i „tehnologije premaza za ivice“ koju je stvorila kompanija Sony. Stiče se utisak da sadržaj koji gledate lebdi u vazduhu. Ispod je postolje od ekstrudiranog aluminijuma, koje je vrlo tanko ali i vrlo izdržljivo. Takva prozračna struktura sasvim odgovara jednom tako elegantnom ekranu. Kada se postavi na zid, ovaj ekran stoji priljubljeno uz zid kao da je uzidan. Ekran je od zida udaljen oko 40 mm. Strukture na zadnjoj strani su svedene i praktične, od efektivnog prostora za odlaganje kablova i ventilacije do dobro osmišljene pozicije tačke spajanja postolja. A zahvaljujući elegantnoj završnoj obradi inspirisanoj kožom, televizor izgleda atraktivno iz svakog ugla.

Dobar kvalitet slike
i kvalitetan zvuk

Serija X930C

U oblike koje ćete ovde susresti spadaju četvorougaona površina 4K ekrana i trouglasto postolje, što je dovoljno da se smeste fantastični zvučnici. Model X930C ostavlja utisak da se prelepi ekran oslanja na telo sazdano za kvalitetan, pun zvuk. Gledano bočno, dizajn naglašava ekran, a sjajna završna obrada klina daje tamniji, prigušeniji ton. Završni sloj na zadnjoj strani inspirisan kožom podseća na luksuzne sofe, što čini da se televizor još bolje uklapa u dnevne sobe. Postolje od livenog aluminijuma daje stabilnost, dok istovremeno čini siluetu elegantnom. Nosi ekran i zvučnike, a ne opterećuje ih. Pažljivo proračunata ravnoteža objedinjuje sučeljene oblike ekrana i zvučnika.

Otelotvorenje jednostavnosti

Serija X850C

Po formi najjednostavniji među novim BRAVIA® modelima, X850C zadaje novi standard u dizajnu 4K televizora. Sačinjen je isključivo od najosnovnijih elemenata – ekrana i postolja – koji se savršeno uklapaju u gotovo svaku dnevnu sobu. Završna obrada od brušenog materijala daje eleganciju oštrim ivicama, ističući atraktivnost tankog ekrana i aluminijuma. Televizor se oslanja na traku od aluminijuma, robusnog ali laganog izgleda. Sjajna površina postolja prikazuje odraz okruženja kako bi prisustvo postolja bilo manje vidljivo.

Umetnost dizajna koji se savršeno uklapa u prostor

Jokota, dizajner

Novi televizori iz serije BRAVIA® imaju tanje ekrane i u dnevnoj sobi izgledaju bolje nego ikada. Međutim, postizanje neverovatno laganog i prozračnog izgleda televizora je iziskivalo mukotrpan rad na dizajniranju svakog elementa. Kod televizora iz serije X900C stvorili smo naprednu novu „tehnologiju premaza za ivice“ i utkali veštinu izrade u postolje od ekstrudiranog aluminijuma, koje je istovremeno i jako i elegantno. Serija X930C je opremljena stručno izlivenim postoljem od aluminijuma. Takav dizajn je utemeljen na stručnosti u oblasti izrade.

Dizajn koji povezuje proizvode i stvara unutrašnju harmoniju

Dizajn primenjen na više kategorija unosi neverovatnu zabavu u vašu dnevnu sobu kroz koordinaciju slika i zvukova televizora kompanije Sony, traka sa zvučnicima i Blu-ray Disc™ plejera. To je nova perspektiva koja uvodi novu definiciju kućnih bioskopa.

Izgled objedinjen geometrijom

Potraga za inovativnom estetikom kućnih bioskopa koji bi se dobro uklapali uz nameštaj i dnevne sobe – a naravno i BRAVIA® televizore – neizbežno je doveo do nastanka koncepta Pure Geometry primenjenog na zvučne trake i Blu-ray Disc plejere. Osnovne odlike su sužene, a funkcije su uokvirene minimalističkim, geometrijskim oblicima. Tako dizajnirani proizvodi deluju jednoobrazno i dobro se uklapaju u prostor, uprkos objedinjavanju različitih kategorija proizvoda.

Sve ključne funkcije – npr. reprodukcija nezaboravnog zvuka ili prikaz upečatljivih slika – upotpunjuju savršeni geometrijski oblik i prepoznatljiva završna obrada. Kod traka sa zvučnicima, ti prosti geometrijski oblici predstavljaju elemente koji daju vrhunski zvuk, poput zvučnika i pojačala. Kod Blu-ray Disc plejera, oni predstavljaju elemente povezane sa čitanjem i kontrolisanjem diskova, poput fioke za disk i komandi. Te ključne funkcije se dodatno izdvajaju po završnoj obradi: mat, sjajna ili na drugi način posebna. Istovetnost detalja u svim kategorijama proizvoda – poput karakteristične zaobljenosti ivice radi boljeg zvuka ili završne obrade sa motivom kože na pojedinim površinama – naglašava koherentnost sistema kao celine.

Britka i čvrsta,
baš kao i zvuk koji proizvodi

HT-ST9

HT-ST9

Visoki standardi u oblasti zvuka se odražavaju u dizajnu modela HT-ST9, vrhunske trake sa zvučnicima za HD zvuk. Izduženo šestougaono kućište odražava impresivnu sliku i upečatljivost zvuka. Bočne površine nagoveštavaju robusnost, a istovremeno odaju utisak elegancije i prefinjenosti. Pošto ima manje paralelnih površina, šestougaono kućište je u prednosti nad kockastim zvučnicima u pogledu kvaliteta zvuka. A struktura od ekstrudiranog aluminijuma pojačava utisak robusnosti i luksuza koji se očekuju od jedne vrhunske komponente. Završna obrada u stilu kože krasi bočne strane. Taj moment ne samo da se dobro uklapa uz BRAVIA® televizore, već i predstavlja siguran znak kvaliteta ovog zvučnika. Praktična, tehnološka prednost te vrste završne obrade je bolji prenos Wi-Fi signala.

Oblikovani praktičnošću dvosmerne ugradnje

HT-CT780 / HT-CT380

Ove trake sa zvučnicima izgledaju jedinstveno gledane iz profila, a paralelogram koji obrazuju olakšava montažu na sto i na zid. U svakom slučaju, HT-CT780 i HT-CT380 vam donose nezaboravan doživljaj slušanja zvuka. Ovaj proizvod romboidnog oblika, koji se obično postavlja ispred televizora, udaljava velike zvučnike od ekrana; umesto toga, oni se mogu postaviti pod uglom, čime se postiže neupadljiva pozicija koja ne ometa gledanje slike na ekranu. Kada se traka sa zvučnicima postavi na zid, njen oblik štedi prostor, pri čemu je zvučnik okrenut direktno ka napred. Taj dizajn ne samo da nudi optimalan doživljaj slušanja zvuka pri gledanju televizora, već i doprinosi elegantnom uklapanju traka u svaku dnevnu sobu.

Izvrsno uklopljeni kvadar

BDP-S6500 / BDP-S5500

BDP-S6500 / BDP-S5500

Blu-ray Disc™ plejeri se obično postavljaju u blizini televizora i zvučnika. Usvajanje suštinski jednostavne forme kvadra donelo je idealan balans sa ostalim komponentama. U minimalističkom stilu uređaja BDP-S6500 i BDP-S5500, svaka funkcionalna jedinica plejera zauzima svoj kvadratni prostor unutar kućišta. Različite vrste završne obrade razgraničavaju te privlačno jednostavne kvadrove, poput brušenog metala oko fioke za disk, sjajne površine oko komandi i mat završne obrade tela. Zajedno obrazuju prelepu celinu. Forme koje objedinjuju jednostavne geometrijske oblike – u ovom slučaju, uklopljeni kvadrovi – predstavljaju otelotvorenje koncepta Pure Geometry.

Dizajn odan funkcijama proizvoda

Oikava, rukovodilac dizajna

Dizajn Pure Geometry je mnogo više od površinske stilizacije. Taj koncept je utemeljen u samim funkcijama proizvoda. Kod traka sa zvučnicima, iskren pristup akustički idealnim formama nas je približio geometrijskim oblicima. Da bismo stvorili najbolji doživljaj zabave, tragali smo za dizajnom koji će ostvariti pun potencijal funkcija proizvoda. Televizori i kućni bioskopi kompanije Sony dele taj estetski moment, tako da su čak i različite vrste proizvoda međusobno komplementarne u vašoj dnevnoj sobi.

Dizajn primenjen na više kategorija proizvoda savršeno se uklapa u vašu dnevnu sobu kao celinu. Uočićete ga u BRAVIA® televizorima i kućnim bioskopima kompanije Sony. Slike i zvuci se stapaju sa prostorom i donose vam uzbudljivu zabavu koja će vas definitivno zaintrigirati.

Sony dizajn Negative Space

Otkrivamo šta stoji iza vrhunskog zvuka. Otkrijte insajderske priče o inspiraciji za dizajn.