Spreman za pričanje sjajnih priča

Unutar kompaktnog kućišta koje je spremno da ga uzmete i snimate, FX6 sadrži senzor slike punog formata i velike osetljivosti i omogućava vam da proširite svoju kreativnost pri snimanju filmova.

Samo kućište (5,0 GHz i 2,4 GHz)

ILME-FX6V

Cena nije dostupna

Dostupan je novi softver.

Poboljšajte fotoaparat da biste dodatno pojednostavili snimanje.

Vizuelne priče uz izuzetnu slobodu
Slika korišćenja
Impresivan filmski izraz
Slika korišćenja
Transformišite kreativnost snimanja
Slika proizvoda
Operativnost i proširenja za profesionalce
Impresivan filmski izraz
Slika primera
Snimite nemoguće uz proširenu ISO osetljivost

Snimite upotrebljive slike u skoro potpunoj tami pomoću impresivnog proširenog ISO opsega do 409.600. Senzor punog formata u kombinaciji sa inovativnim prikupljanjem svetlosti obezbeđuje neograničene mogućnosti snimanja.

Slika primera
Zadivljujući bokeh i kreativnost punog formata

Pravite prelepe 4K slike uz kreativnu slobodu koju omogućava senzor punog formata. Snimite svaki detalj scene uz malu dubinu polja i zapanjujući bokeh koji daju istinski filmski izgled.

Nauka filmskih boja uz S-Cinetone™

S-Cinetone boja, razvijena za čuveni FX9 kompanije Sony, predstavlja podrazumevani izgled na modelu FX6. Precizno je podešena da odgovori na zahteve današnjih autora sadržaja pomoću bogate boje i prirodnih nijansi kože. Obezbeđuje sveže i živopisne slike pravo iz kamere bez korekcije boja zadržavajući mnogo prostora za postprodukciju.

Ilustracija
Veliki pikseli pružaju veliku osetljivost i mali šum

CMOS senzor slike punog formata s pozadinskim osvetljenjem od 10,2 megapiksela Exmor R™ pruža impresivne mogućnosti prikupljanja svetla. Brzo očitavanje i dinamički opseg s 15+ koraka daju vrhunski kvalitet slike sa širokom osetljivošću i manjom bukom.

Ilustracija
Moćni procesor slike BIONZ XRTM 

Procesor slike BIONZ XR dopunjava veliku brzinu očitavanja senzora izuzetnom procesorskom snagom. Napravljen pomoću arhitekture spremne za budućnost, brže pravi slike visokog kvaliteta i znatno poboljšava odziv interfejsa kamere.

Ilustracija
Impresivan dinamički opseg za neograničeno izražavanje

Uz osnovu osetljivost od ISO 800, FX6 pruža optimalan dinamički opseg za snimanje dokumentarnog sadržaja u dobro osvetljenim zatvorenim i otvorenim prostorima. Unapređena osetljivost od ISO 12.800 osmišljena je za zahtevne jutarnje i večernje snimke pri slabom osvetljenju. FX6 nudi izuzetan dinamički opseg sa 15+ koraka ‒ što u mnogim slučajevima čak prevazilazi percepciju ljudskog oka ‒ pružajući neprevaziđenu kreativnu slobodu pri korekciji boja i postprodukciji.

Transformišite kreativnost snimanja
Fast Hybrid AF za preciznost i vernost

AF široke oblasti koristi inteligentno praćenje i faznu detekciju putem senzora za postojano praćenje objekta gotovo u celom kadru (AF sa faznom detekcijom u ravni fokusa uz 627 tačaka pokriva oko 89% oblasti slike). Hibridni AF sistem pruža precizno fokusiranje, čak i pri snimanju uz male dubine polja i velike brzine snimka od 120p u 4K (QFHD) rezoluciji.

Slika primera
Slika primera
Podržani su Eye AF u realnom vremenu i Face Detection

Eye AF u realnom vremenu i Face Detection precizno i stabilno ostvaruju fokus za intervjue, događaje i uvek kad je važan precizan fokus na ljudima. Sofisticirana obrada u realnom vremenu postiže precizan fokus očiju i kad objekti gledaju dole ili gore pod oštrim uglom, pa operater može potpuno da se koncentriše na kompoziciju najboljeg snimka.

Slika korišćenja
Moćna kontrola fokusa za snimatelje koji sami snimaju

Moguće je izabrati 7 nivoa brzine prelaza AF i 5 nivoa osetljivosti AF pri promeni objekta, pa na bolji način možete da prenesete kreativne namere pri promeni objekata ili, na primer, menjanju fokusa.

Slika korišćenja
Izbor objekta za automatsko fokusiranje pomoću prsten na objektivu

Kad je UKLJUČENA funkcija „AF pomoć“, okretanjem prstena za fokusiranje prelazite s automatskog na ručno fokusiranje, pa brzo možete da izaberete drugi objekat. AF nastavlja s radom čim korisnik prestane da okreće prsten za fokusiranje objektiva.

Slika primera
Područje/položaj automatskog fokusiranja

Možete da podesite ciljno područje automatskog fokusiranja pomoću opcija „Fleksibilna tačka“, „Zona“ i „Široko“ i da menjate položaj ciljnog područja tokom snimanja tako što ćete jednostavno dodirnuti LCD ekran.

4K sa 120 kadrova u sekundi uz svaki kadar u fokusu

Snimci velike brzine mogu svakodnevnu radnju da pretvore u vizuelnu gozbu elegantnih pokreta. FX6 snima do 120 kadrova u sekundi u 4K (QFHD) rezoluciji. Režimi usporenog i ubrzanog snimka (S&Q) pružaju vam punu kontrolu nad zabeleženom brzinom snimka koja se kreće od 1 do 120 kadrova u sekundi, što omogućava radnju sa preciznim pokretima, sve do prelepog izuzetno usporenog snimanja koje je sporije 5 puta (izlaz od 24 kadra u sekundi).

Prednosti objektiva za snimanje video zapisa kompanije Sony

Saznajte koje su četiri jedinstvene prednosti korišćenja Sony E-mount objektiva za snimanje video zapisa. Kombinacija objektiva i kamera kompanije Sony poboljšaće doživljaj kreiranja video zapisa.

Ugrađeni elektronski promenljivi ND filter

FX6 sadrži jedinstveni ugrađeni elektronski promenljivi filter neutralne gustine (ND) kompanije Sony. Za razliku od konvencionalnih optičkih ND filtera, elektronski ND filter na modelu FX6 može linearno da se kontroliše od 1/4ND do 1/128ND ili da se podesi na automatski rad. To je savršeno u promenljivim okruženjima, jer ne morate da menjate filtere kako se menjaju svetlosni uslovi ni da održavate dubinu polja.

Operativnost i proširenja za profesionalce
Slika proizvoda
Lagan, modularan i snažan

Iako kućište teži samo 0,89 kg, FX6 od legure magnezijuma u dovoljnoj je meri snažan za izazove snimanja u stvarnom svetu. Odvojivi pametni rukohvat omogućava da ključne funkcije budu nadohvat ruke i lako se prilagođava pomoću jednog dugmeta.

Slika korišćenja
Mobilnost pri držanju i snimanju

Savršena za snimanje iz niskog ugla, pametna ručka je deo modularnog dizajna modela FX6. Lako možete da je prilagodite bilo kojoj primeni, uključujući montiranje na gimbal, dron ili kućište za snimanje pod vodom.

Ilustracija
Kućište i okvir od magnezijuma velike trajnosti i male težine

Da biste pouzdano radili u zahtevnim okruženjima, glavno kućište, poklopci i gornja ručka napravljeni su od proizvodno testirane, lagane legure magnezijuma. Glavni okvir pruža veliku čvrstoću i trajnost uz minimalnu težinu kako bi se povećala mobilnost.

Arhitektura za sprečavanje isključivanja usled temperature

Prilagođeni sistem za ventilaciju i dizajn kućišta doprinose sprečavanju isključivanja usled temperature pri snimanju uz velike brzine snimka i 4K (QFHD) rezoluciju. Precizno su izračunati broj hladnjaka, oblik ulaza i izlaza za vazduh, kao i mesto tihog ventilatora i putanje protoka vazduha kako bi se obezbedilo postizanje optimalne ventilacije.

Ilustracija
Slika primera
10-bitno snimanje 4:2:2

Snimajte direktno na uređaju uz neverovatno bogatstvo 10-bitne dubine i uzorkovanja boja 4:2:2 da biste imali znatno veću fleksibilnosti pri korekciji, naknadnom obrađivanju i kombinovanju slike.

Ilustracija
Dostupno je All-Intra kodiranje

Uz Long GOP, sad je dostupno i interno All-Intra kodiranje. Ono kodira svaki kadar pojedinačno uz brzinu protoka do 600 Mb/s radi preciznijeg snimanja složenog pokreta i efikasnijih tokova posla uređivanja.
[1] All-Intra (All-I) [2] Long GOP [3] Group of Pictures

Slika korišćenja
16-bitni RAW SDI izlaz 

Za zahtevne tokove posla post produkcije, 16-bitni RAW izlaz je dostupan preko SDI veze sa kompatibilnim spoljnim rikorderima dok se XAVC-I datoteke istovremeno prenose u kameru. RAW video izlaz je 4096x2160 ili 3840x2160 podaci iz senzora slike sa izborom 120 / 100 / 59.94 / 50 / 29.97 / 25 / 24 / 23.98 brzine snimaka.

Slika primera
Režimi snimanja odgovaraju načinu rada autora

FX6 nudi režime snimanja sa memorisanim izgledima, kao što su S-Cinetone, koji pravi sjajne snimke u kameri, ili S-Log3/S-Gamut3 sa režimom Cine-EI koji snimaju slike savršene ekspozicije za postprodukciju.

Slika primera
Funkcija Datoteka scene lako menja izgled na terenu

Četiri memorisana tipa datoteke scene dostupna su za SDR snimanje (S-Cinetone, Standardni, Fotografija, ITU709), a dva za HDR (HLG uživo, HLG prirodni), plus 16 mesta za uvezene korisničke 3D LUT tabele za izgled kakav želite bez postprodukcije.

Slika proizvoda
Izuzetan pametni rukohvat i pametna ručka

Ergonomski pametni rukohvat i pametna ručka kompanije Sony omogućavaju lako prilagođavanje pomoću jednog dugmeta. Uz dugme za zum i snimanje, kao i prilagodljivu kontrolnu dugmad i točkić prikladan za kontrolu blende, možete satima udobno da radite.

Slika proizvoda
Profesionalno povezivanje

Dostupan je širok opseg profesionalnih priključaka, uključujući 12G-SDI i HDMI izlaze, daljinsku vezu, TC priključke za sinhronizaciju više kamera i SuperSpeed USB od 5 Gb/s (USB 3.2) da bi bio podržan brz rad sa podacima.

Slika proizvoda
Višenamenski (MI) priključak

Višenamenski (MI) priključak kompanije Sony obezbeđuje veze sa kompatibilnom Sony dodatnom opremom koje omogućavaju napajanje, signal i uključivanje ili isključivanje, na primer, sa sistemima bežičnih mikrofona, kao što su UWP-D21 ili UWP-D22.

Slika proizvoda
Podrška za četverokanalni audio ulaz i snimanje

Četverokanalni audio ulaz omogućava istovremeno snimanje spoljnih mikrofona i ugrađenog mikrofona. UWP bežični mikrofoni ili XLR audio adapteri, kao što je XLR-K3M, takođe mogu da se koriste sa MI priključkom.

Slika proizvoda
Dva XLR ulaza i poboljšane mogućnosti zvuka

Ručka kamere FX6 ima dva nezavisna audio ulaza, XLR priključke za jednostavan pristup koji omogućavaju povezivanje spoljnih profesionalnih mikrofona. Bežični mikrofoni serije UWP takođe mogu da se povežu pomoću MI priključka.

Slika proizvoda
Fleksibilan HD LCD sa 2,76 miliona tačaka

LCD ekran od 3,5 inča omogućava precizno ručno fokusiranje pri zahtevnim uslovima snimanja. Fleksibilno pozicioniranje mesta i uglova montiranja omogućava udobno snimanje prilagođeno raznim željenim opcijama i dodatnoj opremi.

Slika proizvoda
Brza kontrola menija uz rukovanje dodirom

LCD ekran ima kontrolni meni za brzi pristup. Jednim dodirom možete da promenite kodek, režim skeniranja prikazivača slika, veličinu i učestalost slika, osnovni ISO/osetljivost, režim snimanja i nivoe zvuka.

Slika proizvoda
Dva otvora kompatibilna sa CFexpress tipa A

Dva otvora za medijume podržavaju CFexpress tipa A, zajedno s konvencionalnim karticama SDXC UHS-I i UHS-II obezbeđujući brzo pražnjenje bafera i upravljanje podacima. Podržani su režimi: istovremeno, automatska promena memorije, interval i proxy.

Umrežen za veliku mobilnost

Wi-Fi® veza omogućava veliki broj naprednih bežičnih produkcijskih funkcija, npr. daljinsko upravljanje preko pametnih telefona ili tableta i aplikacije Content Browser Mobile. Lako se povežite uz NFC povezivanje jednim dodirom ili ručno uparivanje.

Ilustracija
Ilustracija
Metapodaci olakšavaju uređivanje u softveru Catalyst 

FX6 snima 3 tipa metapodataka: stabilizaciju slike, oznake klipova, rotiranje kamere. Mogu biti korisni pri pregledu i pripremi za uređivanju u Sony besplatnom softveru Catalyst Browse ili isplativom softveru Catalyst Prepare.
[1] Snimanje [2] Uređivanje

Specifikacije i funkcije

Kamera FX6 Cinema Line u ruke autora stavlja revolucionarnu kompaktnost i performanse uz senzor slike punog formata i zapanjujuću osetljivost. Vrhunske funkcije za filmove pružaju inovativne performanse i biblioteku filmskih izgleda, zajedno sa profesionalnim priključcima i elektronskim promenljivim ND filterom. Napomena: Rad ove opreme u stambenom okruženju može da izazove radijske smetnje.
  • Performanse punog formata uz veliku osetljivost i memorisane filmske izglede

  • Vrhunske funkcije za filmove, uključujući Eye AF u realnom vremenu i Face Detection

  • 4K (QFHD) snimanje velike brzine snimka sa 120 kadrova u sekundi

  • Ugrađeni elektronski promenljivi ND filter

  • Nauka filmskih boja uz S-Cinetone

TIP SENZORA
CMOS senzor slike punog formata od 35 mm sa jednim čipom
Broj piksela
Oko 12,9 megapiksela (ukupno), oko 10,2 megapiksela (efektivno)
OSETLJIVOST
ISO 800/12800 (režim Cine EI, izvor D55 svetla)
UGRAĐENI OPTIČKI FILTERI
Jasan, linearni promenljivi ND(od 1/4ND do 1/128ND)
TIP MEDIJUMA
Kartica CF express tipa A/SD kartica (x2), Otvor B može da se koristi za čuvanje podataka o konfiguraciji.
LCD
8,8 cm (3,5 inča), Oko 2,76 miliona tačaka
Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini

Recenzije i nagrade

Šta kažu korisnici