FR7

Susret kinematografije i robotike

FR7 pruža upravljanje panoramiranjem, nagibom i zumom (PTZ) uz senzor slike punog formata i asortiman E-mount objektiva. Fokusna dužina i plitka dubina polja pružaju kreativnu slobodu i kombinuju se sa daljinskim PTZ upravljačem kako bi vam se otvorio novi svet kreativnih mogućnosti. 

Slika odredišta veze
Snimite svet iz novih uglova
Slika odredišta veze
Sjajna, kinematografska predstava
Slika odredišta veze
Istražite mogućnosti uz daljinski PTZ 
Slika odredišta veze
Povezivanje jednako kreativnim tokovima
Slika odredišta veze
Sony i životna sredina 
Snimite svet iz novih uglova
Daljinski upravljač za kreativno postavljanje fotoaparata 

Zahvaljujući integrisanom mehanizmu za panoramiranje i nagibe kojim može daljinski da se upravlja FR7 može da se montira na plafon ili na neke druge skrajnute lokacije. Pratite objekte ili odmah aktivirajte unapred podešeno kadriranje da biste postigli kreativne mogućnosti bez presedana. 

Inovativni daljinski upravljač 

Zahvaljujući novorazvijenoj veb-aplikaciji koja omogućava jednostavan pristup preko QR koda ili unosa URL adrese, možete da podesite FR7 preko tableta ili PC računara putem veb-pregledača. Opcionalni RM-IP500 možete da koristite i za precizno upravljanje džojstikom panoramiranjem, nagibom i zumom

Napredna tehnologija za kinematografski izraz

FR7 iz porodice Cinema Line odlikuju glavne karakteristike koje podstiču kinematograski izraz. FR7 sadrži CMOS senzor slike od 35 mm punog formata sa pozadinskim osvetljenjem i to po prvi put u PTZ fotoaparatu. Osim toga, BIONZ XR™ doprinosi divnom kvalitetu slike velikom osetljivošću, glatkim gradacijama i uverljivim bojama. 

Bezgranična kreativnost uz E-mount objektive

FR7 sadrži E-mount kompanije Sony i može da se koristi sa svim E-mount objektivima. Time je obuhvaćena nenadmašna G Master serija poznata po svojoj čudesnoj rezoluciji i predivnom bokeh efektu. Asortiman fokusnih dužina od 12 mm do 1200 mm pruža vam sveobuhvatnu kreativnu kontrolu.

Sjajna, kinematografska predstava 
Cinema Line kvalitet slike

"Cinema Line" u nazivu fotoaparata FR7 ukazuje na to da pripada slavnom asortimanu kreativnih alatki osmišljenih da oslobode istinsku moć ispredanja priče kroz vizuelni sadržaj. Podržava prilagođeni i Cine EI režim koji prilagođavaju rad fotoaparata vašem toku rada uz održavanje doslednosti sa ostalim Cinema Line fotoaparatima. 

Ilustracija koja pokazuje širinu
Neverovatna širina za uređivanje ekspozicije obezbeđuje moćnu ekspresiju

FR7 nudi široku 15+ zaustavnu širinu za sprečavanje prenaglašavanja i nedovoljne osenčenosti. U režimu Cine EI, osnovna osetljivost se može podesiti na ISO 800 ili 12800 kako bi se postigao dosledan izgled bez obzira na uslove osvetljenja. 

Slika muškarca i žene kako razgovaraju
Zapanjujući kvalitet slike pri slabom osvetljenju 

FR7 pruža jasnije slike pri slabom osvetljenju jer koristi sve prednosti veličine i velike osetljivosti senzora. ISO može da se proširi čak do ISO 409600 kada se snima u uslovima izuzetno slabog osvetljenja, kao što je na koncertima uživo. 

Slika žene sa gradom u pozadini
Usporeni snimak za opsežne kreativne mogućnosti 

Svaki trenutak je jasniji i dramatičniji, a kreativne mogućnosti opsežne uz 5x usporeni snimak. FR7 pruža usporeno snimanje brzinom do 120 kadrova u sekundi u 4K rezoluciji i do 240 kadrova u sekundi u punoj HD rezoluciji. 

Slika žene koja spava
4K 60p 4:2:2 10-bitni izlaz 

FR7 podržava čist, kvalitetan izlaz preko HDMI i SDI OUT priključaka. To omogućava snimanje Apple ProRes 422 ili Avid DNxHR® video snimaka u 4K 60p 4:2:2 10-bitnom formatu pomoću kompatibilnih spoljnih rikordera preko HDMI ili SDI kabla.

Slika grada koja ima polovine sa malim i velikim kontrastom
Podrška za S-Log3/S-Gamut3

Opcionalna kriva game S-Log3 i S-Gamut3.Cine omogućavaju snimanje punog spektra boja i dinamičkog opsega koji su dostupni senzoru. Omogućavaju zadržavanje informacija kada je osvetljeno i u senkama radi postizanja fleksibilnosti u postprodukciji.

Ilustracija koja pokazuje razliku između All-Intra i Long-GOP kompresije
All-Intra snimanje za precizno snimanje filmova 

FR7 podržava unutrašnje 4K snimanje sa 10-bitnom dubinom i uzorkovanjem boja 4:2:2 sa All Intra i Long-GOP kompresijom. To omogućava još bolju korekciju boja uz zadržavanje prirodne gradacije, što pruža pravu slobodu pri uređivanju.     

[1] All-Intra (ALL-I)   [2] Long-GOP  [3] Group of Pictures

Slika žene sa gradom u pozadini
Trenutni kinematografski izgled uz S-Cinetone™

S-Cinetone stvara prirodne srednje tonove ključne za zdrav izgled kože, kao i tople boje i izvanredne svetle delove. U fotoaparatu mogu da nastanu predivne kinematografske slike bez dodatnog gradiranja boja.

Iskažite svoju viziju pomoću E-mount objektiva
Široka ponuda objektiva za ostvarenje vizije

FR7 sa objektivom E-mount kompanije Sony može da se koristi sa E-mount objektivima i nenadmašnom G Master serijom čuvenoj po čudesnoj rezoluciji i nežno razlivajućem bokeh efektu. Asortiman fokusnih dužina od 12 mm do 1200 mm pruža vam punu kreativnu kontrolu.

Slika proizvoda E-mount objektiva
Izvrstan, veličanstven bokeh

Iskoristite prednosti senzora punog formata fotoaparata i izvanredni asortiman objektiva kompanije Sony da stvorite izražajne efekte bokeh sa plitkom dubinom polja što nije moguće sa drugim PTZ fotoaparatima. Objektiv sa fiksnom žižnom daljinom, kao što je F1.2, olakšaće postizanje kinematografskih vizuelnih efekata kada se objekat jako ističe na pozadini. 

Slika pogleda kroz prozor sa ženom na telefonu
Prednosti objektiva kompanije Sony za snimanje video zapisa 

Najbolji fotoaparat zaslužuje najbolje objektive. Otkrijte četiri jedinstvene prednosti korišćenja E-mount objektiva kompanije Sony za snimanje video zapisa. Kombinacija objektiva kompanije Sony i fotoaparata FR7 poboljšaće doživljaj kreiranja video zapisa. 

Potporne šipke za objektive

Dve šipke za objektive koje se nalaze ispod glave fotoaparata omogućavaju postavljanje standardnih dodataka od 15 mm koji mogu da se montiraju na šipke.

Slika proizvoda FR7 sa dve šipke za objektive
Istražite mogućnosti uz daljinski PTZ 
Besprekorno panoramiranje, nagib i zum 
Ilustracija koja pokazuje ugao panoramiranja/nagiba
Ilustracija koja pokazuje ugao panoramiranja/nagiba

Snimite scenu iz bilo kog ugla

FR7 ima ugrađenu glatku funkcionalnost panoramiranja, nagiba i zuma kojom se može daljinski upravljati ili je vratiti na memorisane položaje. Opseg ugla panoramiranja je od -170° do +170°, a opseg ugla nagiba od -30° do +195° kada se koristi u uobičajenom uspravnom položaju. 

Slika na kojoj osoba upravlja uređajem FR7 preko veb-aplikacije
Potpuno opremljena, namenska veb-aplikacija

Veb-aplikacija omogućava panoramiranje, naginjanje, zumiranje, fokusiranje, snimanje i prilagođavanje svih postavki preko veb-pregledača na tabletu ili računaru. Pristupite fotoaparatima na nepristupačnim lokacijama koristeći jedinstvene QR kodove. Veb-aplikacija ima isti format menija kao i FX6 za intuitivno rukovanje.

Slika na kojoj osoba koristi RM-IP500
Daljinski upravljač visokih performansi RM-IP500

FR7 se može upariti sa Sony daljinskim upravljačem RM-IP500 za PTZ fotoaparate za precizno upravljanje džojstikom panoramiranjem, nagibom i zumom. Okretna dugmad omogućavaju prilagođavanje brzina panoramiranja, nagiba i fokusa koje odgovaraju objektu i pozadini. Zumiranjem može da se upravlja preko džojstika ili klackajuće ručice. 

Snimanje sa više fotoaparata

Proširite kreativne opcije

FR7 podržava produkciju više fotoaparata uz malobrojno osoblje. Moguća je montaža na stativ, plafon ili lokacije ograničenog pristupa kako bi se postiglo nenametljivo praćenje objekata i snimanje iz različitih perspektiva. Jednom jedinicom za daljinsko upravljanje RM-IP500 može da se podešava do 100 FR7 fotoaparata (10 grupa po 10 fotoaparata)

Ilustracija prikazuje grafički korisnički interfejs veb-aplikacije
Fino podešeno upravljanje pomeranjem fotoaparata 

Brzina panoramiranja i nagiba se može neprekidno menjati od 0,02 stepena u sekundi do 60 stepeni u sekundi, što omogućava prilagodljivo praćenje objekata i scenarije produkcije.

Slika dvojice muškaraca kako razgovaraju
Do 100 memorisanih položaja fotoaparata

Daljinski upravljač u kompletu, namenska veb-aplikacija za FR7 i RM-IP500 mogu da zapamte do 100 memorisanih postavki fotoaparata (smer fotoaparata, zum i fokus). Memorisane postavke mogu da se aktiviraju dodirom dugmeta. 

Slika nasmešenog muškarca
Clear Image Zoom za poboljšanje ugla gledanja 

FR7 sadrži funkciju Clear Image Zoom kompanije Sony koja pruža mogućnost zumiranja objekta uz minimalno narušavanje kvaliteta slike čak i kada se koriste objektivi za zumiranje bez napajanja ili objektivi sa fiksnom žižnom daljinom

Slika žene koja leži na krevetu
Pouzdan automatski fokus za snimanje na daljinu

Kada se radi o udaljenim scenama, FR7 hitro cilja brze pokretne objekte i uporno ih prati čak i pri slabijem osvetljenju koristeći 627 pogodnih tačaka AF sa faznom detekcijom i moćni procesor BIONZ XR.

[1] Oblast pokrivenosti AF sa faznom detekcijom

Slika jedne žene koja odlazi i druge žene koja sedi i posmatra je
Praćenje u realnom vremenu za snimanje na daljinu

Usredsredite se na kompoziciju, a fokusiranje prepustite fotoaparatu. U veb-aplikaciji za FR7 Touch Tracking pokreće automatsko fokusiranje odabranog objekta i zajedno sa praćenjem u realnom vremenu daje profesionalnu i efikasnu produkciju

Slika na kojoj je aktivirana funkcija Eye AF u realnom vremenu
Eye AF u realnom vremenu za snimanje na daljinu 

Podržan procesorom BIONZ XR fotoaparat FR7 pruža pouzdane AF performanse koje su neizostavne za snimanje na daljinu. Precizno fokusiranje oka prati oko čak i kada oni koje snimate gledaju gore ili dole pod oštrim uglom. 

Elektronski promenljiv ND filter za daljinsko upravljanje 

Ugrađeni elektronski filter ND (neutralna gustina) kompanije Sony omogućava kontrolu ekspozicije na daljinu radi neometanog upravljanja u daljinskom okruženju. Omogućava besprekorno prilagođavanje neutralne gustine od 1/4 do 1/128 radi daljinske kontrole ekspozicije, a dubinom polja može pogodno da se upravlja bez narušavanja doslednosti ekspozicije.

Kompenzovanje disanja

FR7 sadrži funkciju kompenzovanja disanja koja umanjuje pojavu neželjenih promena ugla gledanja kako bi se postigli bolji prelazi prilikom fokusiranja. Zahvaljujući kompatibilnim objektivima ugao gledanja automatski ostaje nepromenljiv čak i prilikom fokusiranja, pa se mogu postići uglađeni i dramatični efekti fokusiranja

Slika proizvoda FR7
Llampice za lakšu produkciju sa više fotoaparata

Crvene i zelene signalne lampice fotoaparata FR7 olakšavaju prepoznavanje trenutno aktivnog fotoaparata (emituje) u postavci sa više fotoaparata. Crvena signalna lampica ukazuje na fotoaparat koji emituje, a zelena na onaj sa pregledom sadržaja. 

Slika proizvoda daljinskog upravljača u kompletu
Infracrveni daljinski upravljač u kompletu 

Infracrveni daljinski upravljač koji se dobija sa uređajem FR7 upravlja panoramiranjem, nagibom, zumom i fokusom (sa dostupnim memorisanim postavkama), kao i snimanjem i reprodukcijom. 

Slika proizvoda CIB-PCM1
Namenski nosač za plafon CIB-PCM1

FR7 je kompatibilan sa nosačem za plafon CIB-PCM1 radi jednostavnog postavljanja iznad korisnika. Opcija "Plafon" u veb-aplikaciji okreće smer kontrola radi prirodnog rukovanja čak i kada je fotoaparat okrenut naopako. 

Povezivanje jednako kreativnim tokovima 
Izvanredno povezivanje 

Interfejs i metode IP prenosa za širok opseg upotreba

FR7 omogućava odlično povezivanje za video izlaz, IP strimovanje i sinhronizovanje sa drugim uređajima. HDMI video izlaz može da se koristi za praćenje u realnom vremenu, dok SDI video izlaz šalje RAW signal spoljnim uređajima za snimanje. Upravljanje fotoaparatom, video i audio prenos, te napajanje mogu da se odvijaju preko jednog LAN kabla.

Povezivanje sa spoljnim uređajima

Jednostavno povežite spoljne uređaje kako biste postigli sinhronizaciju vremenske oznake, upravljali signalima signalne lampice i uskladili signale sinhronizacije u postavkama više fotoaparata. 

Slika proizvoda FR7 sa priključkom TC IN
TC IN priključak

Dobija vremenski kôd od eksternog uređaja koji će se koristiti za sinhronizaciju. 

Slika proizvoda FR7 sa priključkom za "opcionalne" uređaje
Priključak za "opcionalne" uređaje

Povežite signale signalne lampice sa spoljnim uređajem. 

Slika proizvoda FR7 sa priključkom GENLOCK
Priključak GENLOCK

Prima signale sinhronizacije sa spoljnog uređaja koji se koriste u postavkama više fotoaparata.

Izvor napajanja 
Ilustracija za PoE++
LAN i PoE++ priključak

FR7 se može napajati pomoću spoljnog PoE++ (Power over Ethernet Plus Plus) uređaja putem standardnog mrežnog kabla (CAT5e ili jačeg), pa nema potrebe za posebnim kablovima za napajanje.

[1] Mrežni prekidač  [2] FR7  [3] Podaci  [4] Napajanje

Slika proizvoda FR7 sa priključkom DC IN
DC IN priključak 

Ako se ne koristi PoE++, adapter za naizmeničnu struju povezuje se sa priključkom "DC IN" radi napajanja jedinice. Obujmica kabla na zadnjem panelu fotoaparata FR7 može da se koristi za sprečavanje slučajnog isključivanja kabla za napajanje. 

Logotipi protokola za strimovanje
Olakšano IP strimovanje

Podrška za više protokola radi ispunjenja vaših potreba za strimovanjem 

RTSP strimovanje omogućava da se video izlaz sa fotoaparata isporuči do pet gledalaca. SRT omogućava visokokvalitetni video prenos sa malim kašnjenjem čak i u nestabilnim mrežnim uslovima. NDI|HX se povezuje sa video-miksetama i serverima medijuma kompatibilnim sa NDI protokolom podržavajući video-produkciju uživo preko Internet protokola.

Delovi

1. Signalna/lampica snimanja / 2. Lampica za NAPAJANJE / 3. Senzor infracrvenog daljinskog upravljača / 4. Lampica za MREŽU / 5. Dovod vazduha / 6. Priključak za LAN (mrežu) (RJ-45) / 7. Priključak uzemljenja / 8. Obujmica kabla / 9. Prekidač za RESETOVANJE / 10. Prekidači za POSTAVKE / 11. Senzor infracrvenog daljinskog upravljača / 12. Ventilator/odvod vazduha

Sony i životna sredina 
Slika za Road to Zero
Cilj nam je ukidanje uticaja na životnu sredinu 

Težnja ka ekosistemu sa održivim proizvodom 

Nadahnuta lepotom sveta kompanija Sony je prihvatila izazov da preduzme koliko može u očuvanju planete Zemlje kako bi stvaraoci mogli da predstave još lepše i kreativnije slike. U cilju ukidanja uticaja na životnu sredinu u čitavoj Sony grupi do 2040. godine pokrećemo brojne ekološke inicijative. 

Specifikacije i funkcije

Senzor slike punog formata, široka paleta izmenjivih objektiva, izgled i operativnost čuvenih digitalnih filmskih fotoaparata kompanije Sony – FR7 pruža izvanredne profesionalne performanse u formatu PTZ (panoramiranje-nagib-zum). Svojom jedinstvenom perspektivom i mogućnostima menja način kreiranja vizuelnog sadržaja.
  • Vodeći fotoaparat sa izmenjivim objektivima punog formata i daljinskom kontrolom panoramiranja, nagiba i zuma (PTZ)

  • CMOS senzor slike punog formata od 35 mm sa pozadinskim osvetljenjem i BIONZ XR™ obrađivanje

  • Inovativna kompletna daljinska kontrola putem veb-aplikacije ili hardverska kontrola putem upravljača RM-IP500

  • Moćna ekspresija zahvaljujući širini za uređivanje ekspozicije od 15+ koraka, plus uklapanje boja sa drugim fotoaparatima Cinema Line

  • Može se memorisati do 100 položaja fotoaparata pomoću veb-aplikacije i opcionog daljinskog upravljača RM-IP500

Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini