Obogaćivanje realnosti

Iza svakog televizora kompanije Sony stoji veliki broj jedinstvenih tehnologija za obradu signala i kontrolne table koje nastoje da stvore sliku koja će vam oduzeti dah.

Novi Sony 8K koji ekskluzivno omogućava X1 Ultimate

Četiri puta više detalja, najrealističnija slika do sada 

Sa 7680 x 4320 piksela, naša 8K HDR tehnologija koju omogućava naš renomirani procesor X1™ Ultimate daje vam četiri puta veću rezoluciju u odnosu na 4K za neverovatno imerzivan doživljaj gledanja. Slike ispunjavaju vaše vidno polje izuzetnom dubinom i teksturom. Približite se i uživajte u finim detaljima koje nikad ranije niste mogli da vidite.  

1080p detalji
1080p
4K detalji
4K
8K detalji
8K
Snaga iza našeg 8K povećavanja rezolucije

Jednostavno povećavanje rezolucije sa 2K ili 4K signala na 8K neće postići izuzetno visoke standarde kvaliteta kao 8K, tako da postoji potreba za namenskom tehnologijom 8K povećavanja rezolucije. Naš 8K X-Reality™ PRO zadovoljava tu potrebu uz ekskluzivnu 8K bazu podataka. Obrasci u scenama se analiziraju i unapređuju pomoću baze podataka da bi se pronašli najpreciznija tekstura i karakter za neverovatno detaljne, izuzetno realistične 8K slike. 

Neuporediva 8K osvetljenost

Usled niske brzine prenosa, generisanje osvetljenosti na 8K tabli nije lako. Preciznim balansiranjem intenziteta svetlosti na ekranu, nezavisnim zatamnjivanjem LED-ova i isticanjem drugih, X-tended Dynamic Range™ PRO otkriva opseg osvetljenosti koji je nekoliko puta veći nego kod standardnog televizora sa LED pozadinskim osvetljenjem. 

4K kvalitet slike
Standardni 4K

Kako kroz svaki piksel prolazi dovoljno svetla, ekran postaje svetliji sa manje problema usled brzine prenosa.

Kvalitet 8K slike kompanije Sony nakon povećavanja rezolucije
Standardni 8K

Kako je sa 8K rezolucijom gustina piksela veća, manje svetla prolazi kroz piksele u poređenju sa 4K, tako da ekran postaje tamniji.

Neprikosnoveni kontrast – dublji prikaz crne boje, jasnije svetle nijanse

Backlight Master Drive može da prikaže neprikosnoveni dinamički opseg uz neverovatno dubok prikaz crne boje i blistave svetle nijanse. Ovaj sistem pozadinskog osvetljenja ima izuzetno gustu strukturu LED lampica, jedinstveni lokalni algoritam prigušenja svetla i optički dizajn.

Apsolutna kontrola, čista umetnost

NEZAVISNA KONTROLA LED MODULA

Da biste najbolje iskoristili Backlight Master Drive, izuzetno gustu strukturu LED lampica kontroliše novi, inovativni algoritam. Svaki LED modul se kontroliše zasebno, čime se dobija spektakularno precizna slika.

Svetlo tamo gde je potrebno

Calibrated beam LED design

Backlight Master Drive ima jedinstveni dizajn koji skuplja LED svetla u jednu tačku, čime se smanjuje rasipanje svetla i efekat odbleska koji se mogu videti kod drugih Full Array LED televizora. Zahvaljujući tome, svaki LED emituje ravan zrak za jasnu sliku koja prikazuje jasne svetle tonove i tamnije nijanse crne boje.

Konvencionalni dizajn
Konvencionalni dizajn
Calibrated beam LED design
Calibrated beam LED design
Obrada signala 
Pogledajte zašto su naši procesori izuzetni
Procesor slike X1™ Ultimate
Procesor za obradu slika X1™ Ultimate

Obuhvata funkcije:

Object-based Super Resolution
Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping HDR
Dual database processing
Dynamic Contrast Enhancer
Precision colour mapping

4K HDR Processor X1™ Extreme
4K HDR Processor X1™ Extreme

Uključene funkcije:

Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping HDR
Dual database processing
Dynamic Contrast Enhancer
Precision colour mapping

4K HDR Processor X1
4K HDR Processor X1

Uključene funkcije:

Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping HDR
Dynamic Contrast Enhancer

Analiza i poboljšavanje pojedinačnih predmeta

Object-based Super Resolution

Naši televizori koji imaju tehnologiju Object-based Super Resolution otkrivaju pojedinačne predmete na slici i čuvaju detalje na ekranu. Identifikuje se na stotine objekata, a njihova rezolucija se pojedinačno poboljšava kako bi se reprodukovala slika izuzetne tačnosti i detaljnosti.

Realističnije boje i kontrast

Object-based HDR remaster

Uz Object-based HDR remaster, analiziraju se boje i prilagođava se kontrast na pojedinačnim objektima na ekranu, za razliku od većine televizora gde se kontrast prilagođava samo na jednoj krivi kontrasta od crne do bele. Pošto se objekti remasteruju pojedinačno, ovaj televizor može da reprodukuje veću dubinu, bolje teksture i realističnije slike.

Manje traka na ekranu i glatkija slika

Super Bit Mapping HDR

Tokom zalaska sunca, svetlo se javlja u više hiljada tonova, nijansi i gradacija. Super Bit Mapping HDR ih sve otkriva. Ova tehnologija proizvodi glatku, prirodnu sliku dok gledate televiziju, bez „traka“ koje se mogu javiti na drugim televizorima.

Bez tehnologije Super Bit Mapping 4K HDR
8-BITNI IZVOR
8-bitni izvor u poređenju sa tehnologijom Super Bit Mapping 4K HDR
NAKON 14-BITNOG OBRAĐIVANJA
Uočite više detalja uz baze podataka za smanjenje šuma i povećavanje rezolucije

Dual database processing

Jedna baza podataka se koristi za čišćenje slike, čime se smanjuje buka na ekranu. Druga se koristi za povećavanje rezolucije, čime se poboljšava jasnoća. Ove dve moćne baze podataka za poboljšanje slike funkcionišu zajedno i dinamički poboljšavaju piksele u realnom vremenu. Svaka baza podataka ima na desetine hiljada referenci, prikupljene tokom našeg višegodišnjeg iskustva pravljenja sadržaja za televizore i filmove.

1. Baza podataka za smanjenje šuma

Komprimovanu buku identifikuje baza podataka koja sadrži podatke „pre i posle“ o tome kako bi slika trebalo da izgleda i uklanja komprimovani šum na fotografiji.

2. Baza podataka za povećavanje rezolucije

Baza podataka za povećavanje rezolucije takođe sadrži podatke „pre i posle“, koji se koriste za povećavanje rezolucije signala i dobijanje realističnije slike.

Moć poboljšanja svake slike 

Znanje stečeno pri snimanju i kreiranju blokbaster filmova i TV serija učinilo je naše legendarne modele 4K X-Reality™ PRO i X-Reality™ PRO posebnim. Šeme u svakoj sceni analiziraju se i unapređuju putem jedinstvenih baza podataka i pronalaze se najpreciznija nijansa, zasićenost i osvetljenost za svaku rezoluciju.

Kontrola putem OLED ekrana 
Milioni pojedinačno kontrolisanih OLED piksela

Ovaj ekran se sastoji od više miliona OLED piksela sa samostalnim osvetljenjem koji se mogu pojedinačno aktivirati kako bi reprodukovali zaista realistične slike. Pošto se svaki piksel pojedinačno osvetljava, videćete preciznije detalje, boje i senke u svakoj sceni zahvaljujući OLED tehnologiji.

Sony OLED pouzdanost
Sony OLED pouzdanost

Naši OLED televizori su dizajnirani za sprečavanje gubitka boje. Picture Processor X1™ Ultimate i 4K HDR Processor X1™ Extreme otkrivaju da li postoji statička slika na ekranu i pomeraju piksel za sprečavanje gubitka boje ili zamrzavanja slike.

Širi i prirodniji spektar boja 

Naš originalni kontroler ekrana za OLED maksimalno povećava dinamički opseg proširivanjem oblasti reprodukcije boje pri velikoj osvetljenosti. Slike se poboljšavaju dodatnim detaljima i teksturom.

Kontrola putem LED ekrana 
Divne boje iz svih uglova 

Gledanje televizije pod uglom sada pruža isti ugođaj kao i kad ste direktno ispred uređaja. Sony ima originalni optički dizajn za kontrolu pozadinskog osvetljenja, X-Wide Angle ekran, zahvaljujući kojem boje ostaju nepromenjene odakle god da gledate.

Reprodukuje pun opseg svetlosti i tame

Preciznim balansiranjem intenziteta svetlosti na ekranu, zatamnjivanjem i isticanjem nekih oblasti, X-tended Dynamic Range™ PRO otkriva opseg osvetljenosti tri puta veći nego kod standardnog televizora sa LED pozadinskim osvetljenjem i poboljšava svaki izvor na nivo približan HDR kvalitetu, uz širi opseg osvetljenosti.

HDR i šira gama boja
Nov doživljaj gledanja

Tehnologija HDR

Velik dinamički opseg (HDR) poboljšava dinamički opseg slike, povećavajući kontrast između najsvetlijih belih i najtamnijih crnih nijansi. Preciznost svakog piksela povećava se bez obzira na rezoluciju, tako da scene oživljavaju s više detalja. Filmovi i TV emisije u HDR prikazu bliži su originalnom snimku i viziji režisera, uz veću svetlinu, jači kontrast i boje, tako da je doživljaj gledanja zaista realističan.

Šira gama boja

TRILUMINOS™ ekran daje izvanredan prikaz nijansi crvene, zelene i plave – boja sa čijim prikazom televizori obično imaju velikih problema. On reprodukuje najfinije varijacije boja i pruža najbolju sliku.