Obogaćivanje realnosti

Iza svakog televizora kompanije Sony stoji veliki broj jedinstvenih tehnologija za obradu signala i kontrolne table koje nastoje da stvore sliku koja će vam oduzeti dah.

Pogledajte zašto su naši procesori izuzetni

Procesor slike X1™ Ultimate

Procesor za obradu slika X1™ Ultimate

Obuhvata funkcije:

Object-based Super Resolution
Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping 4K HDR
Dual database processing
Dynamic Contrast Enhancer
Precision colour mapping

4K HDR Processor X1™ Extreme

4K HDR Processor X1™ Extreme

Uključene funkcije:

Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping 4K HDR
Dual database processing
Dynamic Contrast Enhancer
Precision colour mapping

4K HDR Processor X1

4K HDR Processor X1

Uključene funkcije:

Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping 4K HDR
Dynamic Contrast Enhancer

Analiza i poboljšavanje pojedinačnih predmeta

Object-based Super Resolution

Naši televizori koji imaju tehnologiju Object-based Super Resolution otkrivaju pojedinačne predmete na slici i čuvaju detalje na ekranu. Identifikuje se na stotine objekata, a njihova rezolucija se pojedinačno poboljšava kako bi se reprodukovala slika izuzetne tačnosti i detaljnosti.

Realističnije boje i kontrast

Object-based HDR remaster

Uz Object-based HDR remaster analiziraju se boje i prilagođava se kontrast na pojedinačnim objektima na ekranu, za razliku od većine televizora gde se kontrast prilagođava samo na jednoj krivi kontrasta od crne do bele. Pošto se objekti remasteruju pojedinačno, ovaj televizor može da reprodukuje veću dubinu, bolje teksture i realističnije slike.

Manje traka na ekranu i glatkija slika

Super Bit Mapping 4K HDR 

Postoje hiljade tonova, nijansi i gradacija svetlosti pri zalasku sunca. Super Bit Mapping 4K HDR ih sve prikazuje. On stvara glatki i prirodni 4K kvalitet TV slike dok gledate, bez pojave „traka“ sa bojama do koje može doći na drugim televizorima.

Bez tehnologije Super Bit Mapping 4K HDR
8-BITNI IZVOR
8-bitni izvor u poređenju sa tehnologijom Super Bit Mapping 4K HDR
NAKON 14-BITNOG OBRAĐIVANJA

Uočite više detalja uz baze podataka za smanjenje šuma i povećavanje rezolucije

Dual database processing

Jedna baza podataka se koristi za čišćenje slike, čime se smanjuje buka na ekranu. Druga se koristi za povećavanje rezolucije, čime se poboljšava jasnoća. Ove dve moćne baze podataka za poboljšanje slike funkcionišu zajedno i dinamički poboljšavaju piksele u realnom vremenu. Svaka baza podataka ima na desetine hiljada referenci, prikupljene tokom našeg višegodišnjeg iskustva pravljenja sadržaja za televizore i filmove.

1. Baza podataka za smanjenje šuma

Komprimovanu buku identifikuje baza podataka koja sadrži podatke „pre i posle“ o tome kako bi slika trebalo da izgleda i uklanja komprimovani šum na fotografiji.

2. Baza podataka za povećavanje rezolucije

Baza podataka za povećavanje rezolucije takođe sadrži podatke „pre i posle“, koji se koriste za povećavanje rezolucije signala i dobijanje realističnije slike.

Moć poboljšanja svake slike

Znanje stečeno pri snimanju i kreiranju blokbaster filmova i TV serija učinilo je naše legendarne 4K X-Reality PRO i X-Reality PRO čipove posebnim. Šeme u svakoj sceni analiziraju se i unapređuju putem jedinstvenih baza podataka i pronalaze se najpreciznija nijansa, zasićenost i osvetljenost za neverovatnu 4K TV rezoluciju.

4K X-Reality™ PRO logotip
Logotip za X-Reality™ PRO
  • Svaki piksel oživljava
  • Nova definicija realističnosti

Milioni pojedinačno kontrolisanih OLED piksela

Ovaj ekran se sastoji od više miliona OLED piksela sa samostalnim osvetljenjem koji se mogu pojedinačno aktivirati kako bi reprodukovali zaista realistične slike. Pošto se svaki piksel pojedinačno osvetljava, videćete preciznije detalje, boje i senke u svakoj sceni zahvaljujući OLED tehnologiji.

Sony OLED televizor sa slikom planinskog prizora

Sony OLED pouzdanost

Naši OLED televizori su dizajnirani za sprečavanje gubitka boje slike. 4K HDR procesor X1 Extreme i Picture Processor X1 Ultimate otkrivaju da li postoji statička slika na ekranu i pomera piksel radi sprečavanja gubitka boje ili zamrzavanja slike.

Širi i prirodniji spektar boja 

Pixel Contrast Booster™

Naš originalni kontroler ekrana za OLED maksimalno povećava dinamički opseg proširivanjem oblasti reprodukcije boje pri velikoj osvetljenosti. Slike se poboljšavaju dodatnim detaljima i teksturom.

Neprikosnoveni kontrast – dublji prikaz crne boje, jasnije svetle nijanse

Backlight Master Drive™ može da prikaže neprikosnoveni dinamički opseg uz neverovatno dubok prikaz crne boje i blistavo svetlo, što omogućava 4K HDR Processor X1™ Extreme. Ovaj sistem pozadinskog osvetljenja ima izuzetno gustu strukturu LED lampica, jedinstveni lokalni algoritam prigušenja svetla i optički dizajn.

Kontrola pozadinskog osvetljenja
PODEŠAVANJE POZADINSKOG SVETLA
Poređenje kontrole pozadinskog osvetljenja sa funkcijom Backlight Master Drive™
BACKLIGHT MASTER DRIVE 

Apsolutna kontrola, čista umetnost

DISCRETE LED CONTROL

Da biste najbolje iskoristili Backlight Master Drive, izuzetno gustu strukturu LED lampica kontroliše novi, inovativni algoritam. Svaki LED se kontroliše zasebno, čime se dobija spektakularno precizna slika.

Svetlo tamo gde je potrebno

Calibrated beam LED design

Backlight Master Drive ima jedinstveni dizajn koji skuplja LED svetla u jednu tačku, čime se smanjuje rasipanje svetla i efekat odbleska koji se mogu videti kod drugih televizora sa kompletnim LED osvetljenjem. Zahvaljujući tome, svaki LED emituje ravan zrak za jasnu sliku koja prikazuje jasne svetle tonove i tamnije nijanse crne boje.

Konvencionalni dizajn

Konvencionalni dizajn

Calibrated beam LED design

Calibrated beam LED design

Divne boje iz svih uglova

X-Wide Angle

Gledanje televizije pod uglom sada je isti ugođaj kao i kada ste ispred uređaja. Sony ima originalni optički dizajn za kontrolu pozadinskog osvetljenja, X-Wide Angle ekran, zahvaljujući kojem boje ostaju nepromenjene odakle god da gledate.

Reprodukuje pun opseg svetlosti i tame

Preciznim balansiranjem intenziteta svetlosti na ekranu, zatamnjivanjem i isticanjem nekih oblasti, X-tended Dynamic Range PRO™ otkriva opseg osvetljenosti nekoliko puta veći nego kod standardnog televizora sa LED pozadinskim osvetljenjem i poboljšava svaki izvor na nivo približan HDR kvalitetu, uz širi opseg osvetljenosti.

Scene s pokretom postaju jasne i svetle

Na nekim ekranima scene sporta i brze radnje mogu da izgledaju kao da su malo zamućene. Naša najnovija tehnologija X-Motion Clarity omogućava glatku, svetlu i jasnu sliku. Svaki „treptaj“ pojedinačno se kontroliše i njegovo trajanje se optimizuje, a svetlina se po potrebi povećava kako ništa ne biste propustili.

1. X-Motion Clarity

2. Standardni televizor

Nov doživljaj gledanja

Tehnologija HDR

Velik dinamički opseg (HDR) poboljšava dinamički opseg slike, povećavajući kontrast između najsvetlijih belih i najtamnijih crnih nijansi. Preciznost svakog piksela povećava se bez obzira na rezoluciju, tako da scene oživljavaju s više detalja. Filmovi i TV emisije u HDR prikazu bliži su originalnom snimku i viziji režisera, uz veću svetlinu, jači kontrast i boje, tako da je doživljaj gledanja zaista realističan.

Šira gama boja

TRILUMINOS™ ekran daje izvanredan prikaz nijansi crvene, zelene i plave – boja sa čijim prikazom televizori obično imaju velikih problema. On reprodukuje najfinije varijacije boja i pruža najbolju sliku.